Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Texas
950 200 110.0k 168

• Houston hakkında güncel bilgiler nedir arkadaşlar ? Saatlik çalışma ücreti ve ortalama kiralar ne kadar ? Ayrıca şuan Türkiyede çalıştığım lojistik firmasının Houston ofisi ile görüştüm, Houstondaki ofiste çalışırsam senelik 45-55k USD arası alabileceğimi söyledir. Vergiler giderse aylık olarak tahmini ne kadar kalıyor bu tutardan ? Ayrıca bu tutar az mıdır çok mu ? Lojistik firmaları tahmini olarak ne kadar maaş veriyorlar bilginiz var mıdır ?

• Arkadaşlar selamlar. Galleria Post Oak Hotel ile görüşmekteyim. J1 stajımı yapacağım. Yaşam ve barınma şartları nasıldır bu bölgenin. Otel ve restoranları çok lüks ve gerçekten fiyatı yüksek. Bölgenin tamamı böyle mi ? İlk defa gideceğim Amerikaya bu geçireceğim 1 seneyi yararlı bir şekilde sürdürüp TR de işime devam etmek istiyorum. Etnik çeşitlilikten dolayı gayet pozitifim. Bu bölgeyi bilenler aydınlatırsa sevinirim.

• @Cihangir-Namlı, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Merhaba;
    SugarLand/TX için vloglarda, youtube kanallarında vs ev kira fiyatlarıyla ilgili 2+2/3+2 bir ev için 2000-3000 usd arası rakamlar söyleniyor fakat trulia vb uygulamalardan baktığımda aynı standarttaki evler 1500-2000 dolaylarında. sizce hangi rakamlar doğru veya aradaki farkın sebebi nedir? Ya da bilmediğimiz birşey mi var(göçmenlere yüksek kira ücretleri vb gibi)
    Cevaplar için teşekkürler

• Merhabalar,

Houston da yasayan ya da daha once yasamis arkadaslarinin goruslerini almak isterim. Green card vasitasi ile tasinma surecine girdik. Suan icin Virgina ya tasinmayi dusunuyoruz. Fakat gorustugum bazi kisiler Houston un bir cok avantasindan bahsetti. Internetten yaptigim arastirmalara gore Houston a tasinmayi dusunenlere Midtown, Westchase, Spring, Sugar Land ve Katy nin family frendly, iyi okullara sahip ve criminal rate in cok dusuk oldugu yerler oldugu bilgisine ulastim. Sizlerin de bilgini almak isterim. Houston ile alakali yorumlarinizi duymak isterim.

• Merhabalar Herkese Selamlar Öncelikle
    GC İle Texasa Göç Etmeyi Düşünüyoruz.
    Texasta Houston'a Ordada Katy e
    Sebebi Gelir Vergisi Olmaması ve Vergilerin En Düşük Oldugu Eyaletlerden Olması
    Tabi Ona Görede Askeri Ücret Vs Azalamakta Oldugunu Duyduk.
    Eşim İle Birlikte Geleceğiz. Cocuk Yok.
    Güvenli Sayılan Bir Kesimde Uygun Bir House Arıyoruz. Ortalama Aylık Kaç Dolardır
    İş İcinde Ben Uber Lyft Eşimde Amazon Flex Vs Düşünüyoruz Baslangıcta.
    Green Card Gelene Kadar Ev Kiralama Ve Araç Satın Alma Konusunda Endişelerimiz Var
    Bu Sorunda Bize Destek Olabilecek Bir Kaç Arkadas Aramaktayız .

Şimdiden Değerli Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederiz...

• Arkadaşlar bir çok Türkün tx tercih etmesi başlangıç için insanı bu eyalete ve şehirlerine itiyor. Ben sıcak eyaleti hiç sevmem fakat tx her bakımdan başlangıç için ideal duran bir eyalet. Eğer bir gün gidersem tx tercih edeceğim, daha sonra her bakımdan kendimi geliştirince ben oldum artık tamam dediğim 3-5 yıl süresi içinde kuzey eyaletlerine kaçacağım. Çok daha sonra ki planlarım bile hazır. Hepsi hazır. Gel gelelim kısmet.. herkese iyi günler iyi geceler.. :)

• ⭐⭐⭐

@doguStone, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Merhabalar Herkese Selamlar Öncelikle
    GC İle Texasa Göç Etmeyi Düşünüyoruz.
    Texasta Houston'a Ordada Katy e
    Sebebi Gelir Vergisi Olmaması ve Vergilerin En Düşük Oldugu Eyaletlerden Olması
    Tabi Ona Görede Askeri Ücret Vs Azalamakta Oldugunu Duyduk.
    Eşim İle Birlikte Geleceğiz. Cocuk Yok.
    Güvenli Sayılan Bir Kesimde Uygun Bir House Arıyoruz. Ortalama Aylık Kaç Dolardır
    İş İcinde Ben Uber Lyft Eşimde Amazon Flex Vs Düşünüyoruz Baslangıcta.
    Green Card Gelene Kadar Ev Kiralama Ve Araç Satın Alma Konusunda Endişelerimiz Var
    Bu Sorunda Bize Destek Olabilecek Bir Kaç Arkadas Aramaktayız .

Şimdiden Değerli Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederiz...

ev fiyatları için zillow ve buna benzer siteler var, orda bölgelerin okul puanları yüksekse o bölge nezih gibi düşünebilirsiniz, ordaki ev fiyatlarını kontrol edin bütçe hesabı yaparken 2+1 demek bu arada 2 oda 1 banyo demek onlarda salon zaten sabit saymazlar

• Merhaba,

Green card talihlisi olarak Houston'a geldik. Esimin ingilizcesini gelistirebilmesi icin kendisine dil okulu bakiyoruz. Onerebileceginiz okullar var mi? Ayrica dv lottery ile gelen green card sahiplerine egitim konusunda saglanan avantajlar var midir?

Simdiden tesekkurler,

• @Houstonwehaveproblem bu başlıkta değil de forumda her konuda başlık var zaten

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1878/amerika-da-kütüphane-ve-kilise-dil-kursları/29

bu linkte son iletimde linkten bulabilirsiniz

https://www.nld.org/

• Merhaba. Kızımı okula yazdiricam belge çevirisi gerekli. Birisini aradım $40 dedi sayfa başına. Houston'da nerede uygun fiyatlı çevirmen bulabilirim?

• @Mahmut-Tuncel Ne tur bir belge?

• ⭐⭐⭐⭐

Houston'da yaşayan kişilerin fikirleri çok daha değerli ancak benim de dışarıdan araştırma yapan biri olarak bazı fikirlerim var. Birçok kaynaktan faydalarak artılar / eksiler çıkarmaya çalıştım. Eğer hatalı olduğum noktalar varsa lütfen düzeltin.

Artılar

• TR'den direk / aktarmasız uçuş imkanı
    • Vergisel avantajlar ( eyalet gelir vergisi olmaması )
    • Ev fiyatlarının diğer eyaletlere göre uygun olması ( doğrudan uçuş olan eyaletlere göre )
    • Okul puanlarının yüksek olması
    • Km2 ye düşen insan sayısının az olması
    • Havanın genel olarak sıcak olması

Eksiler

• Yürünebilir alanların az olması ve toplu taşıma ağının gelişmemiş olması. 800m ileride bir yere yürüyerek gitmek için arabaların içerisinden kaldırımsız yerlerden geçmek gerebiliyormuş :) Walkable city kategorisinde iyi konumda değil . Araba şart. Video'yu 4.28 den itibaren izleyebilirsiniz:

https://youtu.be/uxykI30fS54?t=228

• Havanın nemli olmasından dolayı Coacroach dediğimiz hamamböceği çeşitlerine uygun yaşam ortamı sağlaması. Bu sıralamada sanırım 2015 verilerine göre 2. sırada yer alıyor. https://pfharris.com/blogs/bug-blog/top-20-roach-infested-cities-america
    • Km2 'ye düşen insan sayısı az olmasına rağmen, araç bağımlısı bir şehir olduğundan, toplu taşıma ağı gelişmediğinden, bazı saatlerde trafik çekilmez olabiliyormuş.
    • Fırtına / Sel gibi doğal afetler olabiliyor. bkz: Hurricane Harvey

Houston benim listemde üst sıralarda yer alıyordu ancak yürünebilir alanların, toplu taşımanın az olması ve cockroach nüfusundan dolayı artık listemde değil :) Eşim araba kullanamıyor ve şehir merkezine gitmek için toplu taşımaya ihtiyacı var. Market / alışveriş alanlarına yürünebilir olması gerekiyor en azından. Bu seçenekler mevcut değil, olsa bile yeterli değil. Downtown'da oturmak bir seçenek ama orada okul puanları iyi değil ve kiralar çok yüksek. Dediğim gibi bunlar benim kişisel fikirlerim, araba kullanmayı bilen ve bunları dert etmeyen ve artılar kısmı kendisi için ağır basan kişiler olabilir, tamamen tercih meselesi.

• @Mahmut-Tuncel okul gibi bazi kurumlar sizin yaptiginiz tercumeyi kabul edebilir. Ben belgenin Turkce fotokopisinin uzerine, farkli renkli kalemle ingilizcesini yazip verdigim olmustur. Cevirisi yapilacak belgenin ne olduguna bagli tabii. Bir sorun isterseniz.
    Bir de online ceviri yapan yerlere de bakabilirsiniz. Ismini hatirlamiyorum ama google da arama yapip, ilk sayfadaki yerlere iki farkli zamanda tercume yaptirttim, memnun kaldim.

• @tufank
    Texas ta hic bulunmadim ama 20+ senelik Amerika tecrubeme dayanarak fikirlerimi belirteyim.

• Esiniz Turkiyedeyken araba kullanmayi ogrenirse cok iyi olur. Motivasyon acisindan soyle bir ornek vereyim. Gecen sene benim 65 yasindaki annem 10 saat ozel ders aldi, simdi aktif olarak araba kullaniyor, akrabalari gun'lere goturuyor, alisverisini yapiyor vs 😊 Ic anadolu'da yasayan ilkokul mezunu bir hanimdir kendisi. Babamin ve kardeslerimin butun itirazlarina ragmen yapti hem de. Masallah 🤗
      Esiniz de, araba kullanmasina mani bir saglik sorunu yoksa, Turkiyede ehliyet almasa bile, araba kullanmayi ogrensin bence cunku Amerikada arabasiz cok cok zor.
    • Downtown'a gitmek cok nadir gerekiyor. Gezmek icin gidilir mesela. Onun disinda, alisveris, resmi islerin pek cogu downtown disinda halledilebiliyor.
    • Ev fiyatlari bazi eyaletlere gore daha uygun olsa da Texas emlak vergisi bana cok yuksek gelmisti. Zillow'da evlerin emlak vergilerini gorebiliyorsunuz.
    • Burda toplu tasimayi gordukten sonra, kullanmamaya karar verme ihtimaliniz oldukca yuksek. Turkiyedeki toplu tasimayla karsilastirmayin. (Boston'in toplu tasimasina hayranim bu arada)
    • bocek her yerde var, sadece turleri degisiyor. Duzenli ilaclama yapiliyor apartmanlarda.
    • markete alisverise yurunebilir olmasini beklemeyin. Yoksa hayati gereksiz yere zorlastirmis olursunuz. Biliyorum, gormeden gozunuzde canlandirmaniz zor. Gelince hak vereceginizi biliyorum.

Bilmiyorum yardimci mi oldum yoksa isleri iyice mi karistimdim. Neyse... kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

Yorumlarınız için teşekkürler. Evet araba sürmeyi öğrenmek gerekiyor mutlaka ama yine de diyelim ki tek arabalı bir aile için toplu taşıma imkanı olmalı. Ya da diyelim dışarıda bir şeyler içmeye , izlemeye gittikten sonra dönüş için Uber dışında uygun bir alternatif olmalı :) Dediğiniz gibi Boston bu konuda çok iyi. Ben de Washington DC ve çevresini beğeniyorum. Maryland'den kolayca metroyla DC'ye gidebilmek güzel olsa gerek :) Böcek konusunda evet her yerde olabilir ama nemli yerlerde daha çok olduğu kesin. Daha sık ve düzenli bir ilaçlama gerekiyordur. Apartmanda yaşayanlar için ise temiz komşu da şart :)

• Merhabalar. Eşim evde yemek yapıp onlinedan satmak istiyor. Ev yemeği yapıp satabileceğimiz uygulamalar var mıdır? Bilgilerinizi paylaşır mısınız?

• @Senay-Sirin Şenay hanım her zamanki gibi yine anlaşılır ve bilgilendirici bir paylaşım yapmışsınız çok teşekkür ederim ☺️ NC başlığı altındaki yorumlarınızı da severek okuyorum bu da öyle oldu. Biz de yatırımcı vizesi ile Amerika’ya gelmeyi planlıyoruz ve aklımızda 2 eyalet var NC ve Tx, son kararımız NC olursa sizden daha detaylı bilgi isteyebilirim☺️

• @Senay-Sirin, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@tufank
    Texas ta hic bulunmadim ama 20+ senelik Amerika tecrubeme dayanarak fikirlerimi belirteyim.

• Esiniz Turkiyedeyken araba kullanmayi ogrenirse cok iyi olur. Motivasyon acisindan soyle bir ornek vereyim. Gecen sene benim 65 yasindaki annem 10 saat ozel ders aldi, simdi aktif olarak araba kullaniyor, akrabalari gun'lere goturuyor, alisverisini yapiyor vs 😊 Ic anadolu'da yasayan ilkokul mezunu bir hanimdir kendisi. Babamin ve kardeslerimin butun itirazlarina ragmen yapti hem de. Masallah 🤗
      Esiniz de, araba kullanmasina mani bir saglik sorunu yoksa, Turkiyede ehliyet almasa bile, araba kullanmayi ogrensin bence cunku Amerikada arabasiz cok cok zor.
    • Downtown'a gitmek cok nadir gerekiyor. Gezmek icin gidilir mesela. Onun disinda, alisveris, resmi islerin pek cogu downtown disinda halledilebiliyor.
    • Ev fiyatlari bazi eyaletlere gore daha uygun olsa da Texas emlak vergisi bana cok yuksek gelmisti. Zillow'da evlerin emlak vergilerini gorebiliyorsunuz.
    • Burda toplu tasimayi gordukten sonra, kullanmamaya karar verme ihtimaliniz oldukca yuksek. Turkiyedeki toplu tasimayla karsilastirmayin. (Boston'in toplu tasimasina hayranim bu arada)
    • bocek her yerde var, sadece turleri degisiyor. Duzenli ilaclama yapiliyor apartmanlarda.
    • markete alisverise yurunebilir olmasini beklemeyin. Yoksa hayati gereksiz yere zorlastirmis olursunuz. Biliyorum, gormeden gozunuzde canlandirmaniz zor. Gelince hak vereceginizi biliyorum.

Bilmiyorum yardimci mi oldum yoksa isleri iyice mi karistimdim. Neyse... kolay gelsin.

27 Aralık'ta ilk girişimi yapacağım. Ucuz buldugum ilk eve atladım :face_with_tears_of_joy: 1 ay kiraladım. En yakın walmart 3km ama google maps'te yol bul diyince 42dk gösteriyor :) Yürünebilir alanı hiç hesaba katmamıştım. Crime reportu hiç sorma :) Downtown oda fiyatları neredeyse tüm ev kirası istiyorlar. Kısa zamanda araba alamayacağım için Houston sanki zor geçecek. Kendi alanımda iş bulursam direk Austin'e geçerim. Yada NJ doğru yol alacağım.

• @dytmelek, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@Senay-Sirin Şenay hanım her zamanki gibi yine anlaşılır ve bilgilendirici bir paylaşım yapmışsınız çok teşekkür ederim ☺️ NC başlığı altındaki yorumlarınızı da severek okuyorum bu da öyle oldu. Biz de yatırımcı vizesi ile Amerika’ya gelmeyi planlıyoruz ve aklımızda 2 eyalet var NC ve Tx, son kararımız NC olursa sizden daha detaylı bilgi isteyebilirim☺️

Merhaba Melek, birazcik da olsa yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana 😊 NC' ta gelecek olursaniz da, elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Amerikaya ne zaman gelmeyi dusunuyorsunuz?

Bu arada, covid'den sonra ortam cok degisti. Bu sadece Charlotte'a ozgu degildir muhtemelen. Ceteler, cinayetler, hirsizlik olaylari cok artti buralarda. 2022 senesinde, Charlotte' ta is yeri soygunlari %40 artmis, mesela. Bazi semtler hala guvenli ama pek cok yer covid oncesi-sonrasi ayni degil maalesef.

• @cgokhan

27 Aralık'ta ilk girişimi yapacağım. Ucuz buldugum ilk eve atladım :face_with_tears_of_joy: 1 ay kiraladım. En yakın walmart 3km ama google maps'te yol bul diyince 42dk gösteriyor :) Yürünebilir alanı hiç hesaba katmamıştım. Crime reportu hiç sorma :) Downtown oda fiyatları neredeyse tüm ev kirası istiyorlar. Kısa zamanda araba alamayacağım için Houston sanki zor geçecek. Kendi alanımda iş bulursam direk Austin'e geçerim. Yada NJ doğru yol alacağım.

Wow, 3 km=42 dakika, hem de elinizde posetlerle! Bisiklet sart gibi. Bazan Goodwill de $20'a bisiklet oluyor. Ya da 10 gunde bir uber'le market alisverisi yaparsiniz. Umarim, ordaki Turkler biraz destek olurlar bu surecte. Kiralar maalesef cok artti heryerde, yazin daha da kotuydu.
    Umarim kisa surede alaninizda is bulursunuz.

Benzer Başlıklar

• San Antonio

Texas
    2
    0 Oy
    2 İleti
    371 Bakış
    emirhankdE
    @saulgoodman merhaba hocam ben de austine yerleşeceğim. Hangi şehirdesin?
  • Houstonda araba ve oda kiralama ?

Texas
    15
    0 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    @Aykut-Yankaya siteler bunlar ayrıca emlakçının bilgisini de yazıyorum apartmenthomeliving apartments https://www.youtube.com/@serrashawky
  • Dallas,Plano

Texas
    104
    11 Oy
    104 İleti
    6k Bakış
    Gizem ArslanG
    @deebee teşekkürler bilgiler için🙏 biz de aslında plano, frisco yada austinde cedar park, round rock arasında gidip geliyoruz. Şu an için austin olarak karar kıldık ama bakalım 3 ay gibi daha bir süremiz var
  • Houston'a taşınma süreci

Taşındı Texas
    94
    6 Oy
    94 İleti
    8k Bakış
    denizci10D
    @doguStone ayrıca herkesin durumu birbirinden farklıdır. Yani benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz ya da tam tersi. Ne aradığınız ile de alakalı. Ayrıca aynı şeyleri sorup başka sonuçlar da beklemeyin. @ayvalik10 abimin dediği gibi farklı cevaplar almazsınız.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k