Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
579 176 56.9k 166

  • Merhaba, Avrupa ülkeleri için cevap verilmiş ama güncel durumda British Airways kullanarak ( 2 uçuşta aynı havayolu şirketine ait) İngiltere aktarmalı New York'a ilk girişimi yapacak olsam bir sorun yaşar mıyım? Hem transit vize, hem de henüz green card'ım elimde olmadığı için meraktayım. Hatalı bir karar almak istemiyorum. Geçmiş benzer tecrübelere dayanarak öneriniz ne olur?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @hathor merhaba, aynı şekilde ilk girişimiz için amsterdam ya da paris aktarmalı bilet almayı düşünüyorum. 1 aralıkta hollanda'nın çıkardığı kural ve 3 temmuzda fransa'nın çıkardığı kural aslında aynı gorunuyor. paris aktarmalı olarak son 1 ayda abd'ye sorunsuz giris yapan kisilerin mesajlarını da okudum telegram grubunda. fakat amsterdam icin de aynı durum soz konusu olur mu soru isaretlerim var. dv vizesi pasaportta 6 aylık görünüyor ve dv vizesinin içeriğini bilmeyen bir memura/calısana denk gelmek akabinde kabul edilmemek gibi bir ihtimal var mıdır diye endiseleniyorum acıkcası


  • @holley Günaydın İngilizce iyi değilse translate kullanıp okursan oturum izni olanlar muaf

    https://www.netherlandsworldwide.nl/visa-the-netherlands/visa-required-transit-netherlands-turkish-national


  • Merhabalar, LUFTHANSA'dan Ankara'dan Atlanta'ya Frankfurt aktarmalı uçağımız var. Frankfurt'a indikten sonra 1,5 saat sonra uçağımız kalkacak. Bildiğim kadarıyla transit yolcu vizesi istenmiyor fakat 1.5 saat süre için 4 yaşında kızım ile birlikte nasıl yetişeceğiz bilemiyorum, transit yolcular nasıl aktarma yapıyorlar, yine sıraya mı kontrole mi geçeceğiz bilemiyoruz. Fikri olan veya bu hatta uçan oldu mu acaba daha önce?


  • @TUNCAHM Eger bagajla ugrasmayacaksaniz, yani vardiginiz ucaktan cikip direk obur ucusun gateine gidecekseniz, biraz hizli hareketle 1.5 saat yeterli olacaktir. Frankfurt havaalani oldukca duzenli bir alan. Defalarca uctum oradan. Zaten calisanlardan cok Turk de var. Yardim da isteyebilirsiniz. Onemli olan, Turkiye'den varan ucusun zamaninda inis yapmasi olacaktir. Layover suresi 2 saat olsa, daha rahat olurdu..


  • Türkiye'den ABD ye direkt uçuşlar pahalı bende transit olarak gitmeyi planlıyorum eğer çıkarsa fakat bazı Youtube video çekenlerden duyduğum kadarı ile her ülkeden transit alamıyormuşuz.


  • @MySea Çok tesekkurler. Biraz stresli olacak gibi. Buarada bizim uçuşun son iki gününe baktığımda hep 1,5 saat rotarlı kalkmıs.


  • @CanAydın Evet Hocam, bende yeni öğrendiğim kadarıyla bağlantılı ucuslarda Almanya vize almıyormus.


  • @CanAydın elinde ABD oturum izni olduğu sürece hiçbir ülke transit vize istemez. AMA şu ayrımı unutmayın uçak biletin başlangıç TÜRKİYE bitiş ABD olacak. Bizim forumda da yapılan hatayı sakın yapmayın. Türkiye kalkış örnek ispanya BİTİŞ sonra İspanya kalkış Amerika iniş olursa evet transit vize ister. Havayolu ismi değişse de kardeş şirketler olduğu için bu uçuşlarda isim değişse de aynı uçakmış gibi işlemler görür. İstanbul paris Thy geldin sonra paris british airways amerikaya uçsan da sen hep Thy ile uçtun gözükür. Thy - Luftansa - British Airways hep bu uçaklar kardeştir.


  • Vallahi benim uçuş hollanda aktarmali idi. Hollanda'nın transit vize kararı sonrasi ve VFS'nin çok ağır islem yaptığını ve insanlarin öğrendikten sonra oraya vereceğim parayı uçak biletime ekletip direkt uçuşa çevirdim.
    Göçmenler için değil de benim gibi gidenler için direkt kötü bir seçenek değil gibi geliyor bana...

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 cok saglam ve yararli bir bilgi bu. Ekleme yapayim;
    Tr vatandaslarindan transit vize isteyen ulkeler Eger abd/kanada vizesi varsa istemiyor. Hatta Ve hatta avrupa aktarmali latin Amerika(sadece ornek destinasyon bu,afrikada olabilir mesela) uculacaksa Ve abd vizesi varsa(abdye girmenize gerek yok), yine istemiyor transit vize.

    Lakin buradaki en onemli kural baglanti yapilacak ulkede tekrar check in yapmamanizdir. Skyscannerda bunu soyluyor ozellikle.
    Aktarma havaalaninda tekrar check in yapacaksaniz transit vize istemiyor cunku pasaporttan gececeksiniz.

    Aradaki fark ince ama cok onemlidir. Her havayolu birlikte calismiyor.

    Edit= oturum iznine gerek yok. B1 olmasi yeterli. Hatta c1d ile bile aktarma yapan arkadaslarim var


  • @ayvalik10 aaa bunu bilmiyordum yani ben THY den Aktarmalı bir uçuş bile alsam bitiş ve başlangıç aynı ise Almaya üzerinden de aktarma ile gidebiliyorum. O zamab çok iyi fiyata yakalana bilir 3-4 ay sonraya bilet alırsan fiyatlar nerdeyse yarı yarıya düşüyor bazen. Bilgi teşekkürler, Tek ayarlamam gereken konu şuan vereceğim adres onun dışındakinler çözülebilecek düzeyde tek sıkıntı tanıdık olmaması onuda çözmeye çalışıyorum ama.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CanAydın ayıp ayıp burada forumdasın tanıdık bulamadım diye yazı yazıyorsun. Biz aileyiz burada hangi eyalete gideceksen orada ki aile üyesine ulaşıp onlardan yardım istersin. Dediğimi denedin mi hiç ondan böyle pis - kaka kelimeler yazmazsın bir daha dimi :)


  • Merhabalar bisey sormak istiyorum. Nisanda Bayramda Türkiyeye gitmeyi dusunuyorum. Direk ucuslar biraz pahali gorunuyor. Sanirim aktarma yapacagim. Yukarida bircok baslik var ama benim durumum Türkiyeden Amerikaya degilde Amerikadan Türkiyeye gidecegim icin biraz farkli. Farzedelim ki Almanya Ingiltere veya Hollandadan aktarma yapacagim transit vize durumu bana nasil calisir almak zorunda kalacak miyim? Green Cardliyim bu arada. Tecrubesini paylasabilen olursa cok sevinirim tesekkur ederim.

  • ⭐⭐

    @Maybeoneday abd vizesi varsa schengen için vize gerekmiyor norveç hariç.

  • ⭐⭐⭐

    @Maybeoneday ABD`de kalici oturumunuz oldugu icin;

    • ucuslarinizin ayni sirketten (yada beraber calisan sirket)
    • aktarmanizin 24 saati asmayacak sekilde

    gibi sartlari sagliyorsaniz transit Schengen yada UK vizesi olmadan aktarmali ucabilirsiniz.


  • @charon, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    @ayvalik10 cok saglam ve yararli bir bilgi bu. Ekleme yapayim;
    Tr vatandaslarindan transit vize isteyen ulkeler Eger abd/kanada vizesi varsa istemiyor. Hatta Ve hatta avrupa aktarmali latin Amerika(sadece ornek destinasyon bu,afrikada olabilir mesela) uculacaksa Ve abd vizesi varsa(abdye girmenize gerek yok), yine istemiyor transit vize.

    Lakin buradaki en onemli kural baglanti yapilacak ulkede tekrar check in yapmamanizdir. Skyscannerda bunu soyluyor ozellikle.
    Aktarma havaalaninda tekrar check in yapacaksaniz transit vize istemiyor cunku pasaporttan gececeksiniz.

    Aradaki fark ince ama cok onemlidir. Her havayolu birlikte calismiyor.

    Edit= oturum iznine gerek yok. B1 olmasi yeterli. Hatta c1d ile bile aktarma yapan arkadaslarim var

    Merhaba, bir şey sormak istiyorum, ben bunu anlamadım tam olarak. İlk cümlede bağlantı yapılacak ülkede check in yapılmaması gerek diyor, sonrakinde ise check in yapacaksanız transit vize istenmiyor denilmiş. İki cümle birbiriyle çelişiyor gibi. Check-in gerekli mi değil mi? Bunu ilk uçuşa binerken neye göre biliyorlar. İki uçuşun bağlantılı olup olmadığına göre mi?

    Kendi durumumu da anlatayım. KLM ile İstanbul - New York uçuşum var Amsterdam aktarmalı. İlk uçuş KLxxx nolu bir uçuş ancak Pegasus operate ediyor. İkinci uçuşum KLM'nin kendi operate ettiği bir uçuş. Biletimi alırken de uçuşları ayrı ayrı değil, KLM'nin kendi sitesinden ve İstanbul-NewYork destinasyonu için tek bir trip seçerek aldım. Bilet alırken transit vize gerekip gerekmediği ile ilgili yönlendirdikleri hollanda devletine ait sitede transit vize muafiyetiyle ilgili bölümde geçerli USA vizesi olmak muafiyet sebebi olarak yazıldığı için de sorun olacağını düşünmedim.
    (Aşağıda)
    alt metni

    Vizem B1/B2 vize. Şimdi kafam karıştı, transit vizeye ihtiyacım var mı, yok mu?


Benzer Başlıklar

  • Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    112 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • ABD ye giderken Frankfurt aktarması yapmak

    Kilitli Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    mutlukurt0534M
    @hayallerabd teşekkürler
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

    Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Sabitlendi Yolculuk ucak bileti bilet havayolu thy
    3k
    1
    46 Oy
    3k İleti
    363k Bakış
    B
    @mmm1453 Başınız sağ olsun
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum