-
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@ogermen thy - lufthansa - sun express - british airways gibi firmalar ortak uçuş yaptıkları için ben Türkiye - Amerika uçuşu aldığın zaman uçak firmaları aynı olmayıp farklı olsa da sen tek marka ile uçuyorsun gibi görürler sadece havalimanından çıkma dışarıya
Benzer sorum var. Air Canada ile Abd’den Toronto-Londra-Istanbul ucunda Londra-Istanbul arasını Thy yapıyormus. Londra’da bagaj alıp tekrar vermeye gerek yoktur degil mi? Ortak ucus oldugunda ilk bindigimiz noktada bagajı verip son varıs noktasından alıyoruz dogru mudur?
-
Merhaba, Amerika’ya Paris üzerinden aktarmalı uçuşlarda transit vize isteniyor mu? Bir kesim istenmediğini söylerken bir kesim de Paris’te transit vizenin zorunlu olduğunu söylüyor, kafam epey karıştı…
-
@Sammy-Mike-Joseph, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Merhaba, Amerika’ya Paris üzerinden aktarmalı uçuşlarda transit vize isteniyor mu? Bir kesim istenmediğini söylerken bir kesim de Paris’te transit vizenin zorunlu olduğunu söylüyor, kafam epey karıştı…
Amerikan vizeniz ile ( veya greencard vs.) havalimanı değiştirmeden transit geçiş yapabilirsiniz. Vize gerekmez.
-
@Ryback Teşekkür ederim ama daha bugün Amerika’da yaşayan birinin mayıs ayındaki Frankfurt aktarmalı biletiyle dönemediğini okudum o yüzden riske atmak da istemiyorum…
-
@Sammy-Mike-Joseph, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@Ryback Teşekkür ederim ama daha bugün Amerika’da yaşayan birinin mayıs ayındaki Frankfurt aktarmalı biletiyle dönemediğini okudum o yüzden riske atmak da istemiyorum…
Burada mümkün olduğunca hata yapmadan cevap vermeye çalışıyoruz. Ama tabiki kesin emin olmanız gerekiyor.
Ben eskiden havalimanında çalışıyordum. Amerikan vizesi ile tek transit vize isteyen ülke Kanada’ydı. Değiştiğini duymadım. Türkiye transit vize isteyen ülkeler arasında gözükmesine rağmen, eğer Kanada, Amerika vs gibi ülkelerin oturumu veya vizesi varsa transit vizeye ihtiyaç duymazsınız diyor benim bildiğim gibi. Aşağıda size link atıyorum. Eğer istanbul havalimanı Air France ofise ulaşabilirseniz teyit edeceklerdir. Türk hava yollarına da sorabilirsiniz. Once alttaki ingilizce kaynagi bulmustum. Sonradan baska postlarda arkadaslar paylasmis Fransa'nin Istanbul Baskonsoloslugu'nun bir aciklamasi var onun linkinide ekledim alta.
https://istanbul.consulfrance.org/Son-dakika-Turk-vatandaslari-icin-havaalani-transit-vizesi-4086
https://france-visas.gouv.fr/web/france-visas/airport-transit-visa
You do not require an airport transit visa if you are:
A holder of a valid visa for a Member State of the European Union or the European Economic Area, Canada, the United States or Japan, by one or more countries or public bodies from the Caribbean part of the Kingdom of the Netherlands (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba and Sint Eustatius);
-
@Ryback Tekrar merhaba, Türkçesini biri daha attı ama orijinalini bulamamıştım çok teşekkür ederim. Her kafadan farklı bir ses çıkınca insan tedirgin oluyor doğal olarak ama söyledikleriniz ve attıklarınız içimi rahatlattı, tekrar çok teşekkürler!
-
Merhaba. LOT Polish Havayolu ile Varşova aktarmalı Amerika uçuşunda transit vize gerekir mi? Konsolosluğun sitesine giremiyorum ve internette de her sayfada farklı bir şey yazıyor. Bilet almak üzereyim dolayısıyla öncesinde emin olmak istiyorum.
-
abd vizem var istanbul frankfurt ordan orlando yapıcam frankfurtta transit vize lazım mı yoksa abd vizem olduğu için transit vize almama gerek yokmu
-
Merhaba, Avrupa ülkeleri için cevap verilmiş ama güncel durumda British Airways kullanarak ( 2 uçuşta aynı havayolu şirketine ait) İngiltere aktarmalı New York'a ilk girişimi yapacak olsam bir sorun yaşar mıyım? Hem transit vize, hem de henüz green card'ım elimde olmadığı için meraktayım. Hatalı bir karar almak istemiyorum. Geçmiş benzer tecrübelere dayanarak öneriniz ne olur?
-
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@hathor merhaba, aynı şekilde ilk girişimiz için amsterdam ya da paris aktarmalı bilet almayı düşünüyorum. 1 aralıkta hollanda'nın çıkardığı kural ve 3 temmuzda fransa'nın çıkardığı kural aslında aynı gorunuyor. paris aktarmalı olarak son 1 ayda abd'ye sorunsuz giris yapan kisilerin mesajlarını da okudum telegram grubunda. fakat amsterdam icin de aynı durum soz konusu olur mu soru isaretlerim var. dv vizesi pasaportta 6 aylık görünüyor ve dv vizesinin içeriğini bilmeyen bir memura/calısana denk gelmek akabinde kabul edilmemek gibi bir ihtimal var mıdır diye endiseleniyorum acıkcası
-
@holley Günaydın İngilizce iyi değilse translate kullanıp okursan oturum izni olanlar muaf
-
Merhabalar, LUFTHANSA'dan Ankara'dan Atlanta'ya Frankfurt aktarmalı uçağımız var. Frankfurt'a indikten sonra 1,5 saat sonra uçağımız kalkacak. Bildiğim kadarıyla transit yolcu vizesi istenmiyor fakat 1.5 saat süre için 4 yaşında kızım ile birlikte nasıl yetişeceğiz bilemiyorum, transit yolcular nasıl aktarma yapıyorlar, yine sıraya mı kontrole mi geçeceğiz bilemiyoruz. Fikri olan veya bu hatta uçan oldu mu acaba daha önce?
-
@TUNCAHM Eger bagajla ugrasmayacaksaniz, yani vardiginiz ucaktan cikip direk obur ucusun gateine gidecekseniz, biraz hizli hareketle 1.5 saat yeterli olacaktir. Frankfurt havaalani oldukca duzenli bir alan. Defalarca uctum oradan. Zaten calisanlardan cok Turk de var. Yardim da isteyebilirsiniz. Onemli olan, Turkiye'den varan ucusun zamaninda inis yapmasi olacaktir. Layover suresi 2 saat olsa, daha rahat olurdu..
-
Türkiye'den ABD ye direkt uçuşlar pahalı bende transit olarak gitmeyi planlıyorum eğer çıkarsa fakat bazı Youtube video çekenlerden duyduğum kadarı ile her ülkeden transit alamıyormuşuz.
-
@MySea Çok tesekkurler. Biraz stresli olacak gibi. Buarada bizim uçuşun son iki gününe baktığımda hep 1,5 saat rotarlı kalkmıs.
-
@CanAydın Evet Hocam, bende yeni öğrendiğim kadarıyla bağlantılı ucuslarda Almanya vize almıyormus.
-
@CanAydın elinde ABD oturum izni olduğu sürece hiçbir ülke transit vize istemez. AMA şu ayrımı unutmayın uçak biletin başlangıç TÜRKİYE bitiş ABD olacak. Bizim forumda da yapılan hatayı sakın yapmayın. Türkiye kalkış örnek ispanya BİTİŞ sonra İspanya kalkış Amerika iniş olursa evet transit vize ister. Havayolu ismi değişse de kardeş şirketler olduğu için bu uçuşlarda isim değişse de aynı uçakmış gibi işlemler görür. İstanbul paris Thy geldin sonra paris british airways amerikaya uçsan da sen hep Thy ile uçtun gözükür. Thy - Luftansa - British Airways hep bu uçaklar kardeştir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum