Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @baranpeltek_ sorularınızı sormadan önce lütfen forumdaki ilgili başlıkları inceleyin, hepsinin cevabını çok rahat bulacaksınız.

    babanız destek olacaksa bunun için bir belgeye ihtiyaç yok, ilgili tutarı sizin hesabınıza yatırsın yeterli.


  • Mülakat deneyimlerimde okuduğum kadarıyla hemen hemen herkes daha önce yurtdışında yaşadınız mı? sorusuna hayır cevabı vermiş. Ancak ben 6 aydan uzun hatta 1 seneye yakındır Almanya'da öğrenci olarak bulunuyorum. Bu durumun mülakata etkisi nasıl olur sizce? Bu soruya evet cevabı verdikten sonra ekstra olarak başka sorular sorulabilir diye düşünüyorum. Bu durum aklımı kurcalıyor. Sizce yurtdışında halihazırda yaşıyor olmak bir dezavantaj mıdır? Çünkü planım şu şekilde, Green Card aldıktan sonra re-entry belgesine başvurup Almanya'daki okulumu bitirip Amerika'ya gitmek istiyorum. Bu durumu nasıl açıklayabileceğime dair önerileriniz olur mu?


  • @baranpeltek_, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Mülakat deneyimlerimde okuduğum kadarıyla hemen hemen herkes daha önce yurtdışında yaşadınız mı? sorusuna hayır cevabı vermiş. Ancak ben 6 aydan uzun hatta 1 seneye yakındır Almanya'da öğrenci olarak bulunuyorum. Bu durumun mülakata etkisi nasıl olur sizce? Bu soruya evet cevabı verdikten sonra ekstra olarak başka sorular sorulabilir diye düşünüyorum. Bu durum aklımı kurcalıyor. Sizce yurtdışında halihazırda yaşıyor olmak bir dezavantaj mıdır? Çünkü planım şu şekilde, Green Card aldıktan sonra re-entry belgesine başvurup Almanya'daki okulumu bitirip Amerika'ya gitmek istiyorum. Bu durumu nasıl açıklayabileceğime dair önerileriniz olur mu?

    bunu sormalarındaki bir neden 6 aydan uzun süre başka bir ülke de kaldığın zaman oranın adli sicil kaydını da talep etmelerinden kaynaklı ve oralarda da kaçak kalmaya çalışıp çalışmadığını anlamaya çalışıyorlar sanırım, okul ile ilgili bir konu olduğunda sanrıım tölerans gösteriyorlar bir sorun olmuyor, ayrıca GC göçmenlik vizesi turist vizesi gibi göçmen olmayan vizelerde bile sorun olmuyor bu tarz durumlarda bunda hiç sorun olmaz merak etmeyin bence, deneyimli arkadaşlarda bu konu da görüş bildireceklerdir muhtemelen. Şuan kaçıncı sınıftasınız kaç yılınız kaldı okulunuzun bitmesine ?


  • @tolgasatir Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Henüz 1. sınıftayım ancak Almanya'da lisans eğitimi 3 yıl sürüyor.

  • ⭐⭐⭐

    @baranpeltek_ Merhaba, durumunuzun mülakata bir etkisi yok. İkinci soru neden orada olduğunu sorabilir. Yasal olarak Almanya'da bulunduğun için bir problem olmaz. Doğru beyanlarda bulunarak üniversite okuduğunuz için bulunduğunuzu söylemeniz yeterli. Yalnız mülakata gelirken oradan Polis Belgesi-Sabıka kaydı almayı unutmayın. Bir yıl dolmamış olsa bile sorması halinde AP'ye kalmamak için tavsiyem bu belgeyi alarak mülakata gitmek. Hayırlı olsun.
    Bu arada okuduğunuz bölüm nedir?


  • @baranpeltek_, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @tolgasatir Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Henüz 1. sınıftayım ancak Almanya'da lisans eğitimi 3 yıl sürüyor.

    mülakat tarihinize göre en geç temmuz gibi giriş yapmış olmanız gerekiyor, yaz tatilinizi orda geçirip okul için Almanya ya dönüp ara tatil dönemi gibi bir dönem var mı orda bilmiyorum ama kışa doğru 1 haftalık bir giriş daha yapıp en azından okulun ilk 2 senesini bu şekilde atlatabilirsiniz. ancak son sene nasıl olur bu kadar dışarda olmanız hoşlarına gider mi emin değilim ancak Almanya da yasal olarak bulunmanız ve okulunuzu bitirmeye çalışmanız tölerans için iyi bir sebep olacaktır.


  • Aynen belirttiğiniz gibi vizeyi alırsam zaten 6 ay içinde mutlaka giriş yapıp kartı alacağım. Şanslıyımki Almanya'da derslere devam zorunluluğu yok bu nedenle 6 aydan daha uzun bir süre almanya'da kalmamı gerektirecek bir durum olmayacak. Bende dediğiniz gibi tolere edeceklerini düşünüyorum.


  • @gucarslan merhaba konuyla alakasız tamamen kendim için bir soru soracağım. öncelikle burada bizimle paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. benim evraklar ankaraya gitmiş mail attım 4. tip mail geldi tahmini ne zaman sıra gelir heyecandan ölebilirim çünkü :) dosya numaram 6 bin küsür

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Neslihan-Yaşar önce lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    sonrasında muhtemelen sıranız gelince mülakat alacaksınız.


  • @gucarslan peki göstereceğim banka hesabında param direkt olarak hesapta mı olmalı yoksa vadeli, kur korumalı, döviz veya altın hesaplarını da gösterebilirim?



  • @gucarslan Yaptım oldu mu?


  • @gucarslan soruma cevap alabilir miyim?


  • @Neslihan-Yaşar neslihan hanim heyecaninizi anliyorum ama biraz kaba olmadi mi sizce de o da size yardimci olmak istedigi icin zaten süreci imzaniza tasimanizi söylüyor :grinning_face_with_sweat:


  • @Neslihan-Yaşar Merhaba, burada yüz yüze olmadığımız için daha yumuşak bir üslup kullanıyoruz. Çünkü sözler yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor. Mesela bu forumda tamamen ücretsiz sağlanan bilgiler için bu sorunuz "alacaklı" sorar gibi olmuş.
    Sayın @gucarslan 'ın sürecinizi imzanıza taşımasını istemesi ise soracağınız sorulara daha net cevaplar verebilmek içindir ve bu bir forum kuralıdır.
    Sorunuzun cevabına gelirsek eğer, sizin adınıza olan her türlü hesap şeklinde olabilir. Yeter ki sizin adınıza olsun. Bankada ne şekilde durduğu önemli değil.


  • @Neslihan-Yaşar Bu adam bilir kişi mi? Konsolosluk görevlisi mi? Elinden geldiğince sağolsun hepimize yardımcı oluyor adam. Onun dışında bilgi veren yazan yok zatem, birde küsdüreceksiniz adamı. Biraz kibar olun bayansınız lütfen.


  • @farukaktasgil Herkesin birbirine karsi kibar olmasi lazim. Bay veya bayan olmanin konuyla bir alakasi yok diye dusunuyorum.


  • Merhaba.
    annemle beraber yasiyorum ve bekarim. Talihli benim, ama annem de benim dosyama dahil olabiliyor mu? Görüsmeye beraber gidebiliyor muyuz? Annem bekar ve emekli. Bu konuda kafam biraz karisti yardiminiz icin simdiden tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐

    @ceylano, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba.
    annemle beraber yasiyorum ve bekarim. Talihli benim, ama annem de benim dosyama dahil olabiliyor mu? Görüsmeye beraber gidebiliyor muyuz? Annem bekar ve emekli. Bu konuda kafam biraz karisti yardiminiz icin simdiden tesekkurler.

    Hayır annenize vatandaş olduktan sonra siz sponsor olabilirsiniz


  • @ceylano Şu anda sizle gelemez fakat siz vatandaş olduktan sonra başvuru yapabilir. İlgili konu başlığından detaylara ulaşabilirsiniz Family Sponsored GreenCard

  • datanistD datanist bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    907k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • ⚡ Kültür Şoku ⚡

    Kültür ve Hobi gocmenlik green card greencard kultur kultur soku
    57
    19 Oy
    57 İleti
    11k Bakış
    celicaC
    Bu dergi goc krizi, goc edenin yasadigi evreyi falan filan bilimsel bir sekilde acikliyor cok faydali buldum https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/403542
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum