Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐

@waterman cok gecmis olsun hocam cok zor sey su anksiyete. zamaninda buraya gitmistik simdi fiyatlari nedir bilmiyorum ama netteki yorumlarinin cogu olumlu
    http://www.arnavutkoypsikolojikdanismanlik.com/

• ⭐⭐⭐

@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@waterman cok gecmis olsun hocam cok zor sey su anksiyete. zamaninda buraya gitmistik simdi fiyatlari nedir bilmiyorum ama netteki yorumlarinin cogu olumlu
    http://www.arnavutkoypsikolojikdanismanlik.com/

Teşekkür ederim

• ⭐⭐

@waterman merhaba geçmiş olsun bende baya uzun süre anksiyete ve panik bozukluğu yaşadım hergün öldüm öldüm dirildim gibi bişey zor ataraks ve ciralex kullandım uzun süre maneviyatınımı daha da kuvvetlendirerek kurtuldum diyebiliriz... ne tür semptomlar yaşıyorsun bilmiyorum ama sakin kalmak ve herşeyi oluruna bırakmak gerek... çok zor öyle bir dönemde bunu da biliyorum ama depresyon geçmişle. panik atak ve anksiteye gelecekle uğraşırmış... yani bu hastalık gelecek kaygısı olan insanlarda biraz daha ağır basıyor diye biliyorum... tekrar gemiş olsun... ruh sağlığımızda önemli tabi ama doktorların paraları efsane arttı... ali ayas diye bir doktor vardı bakırköy de özel bir yeri vardı adamın bir araştır bakalım belki faydalı olur bana çok yardımcı olmuştu o doktor

• ⭐⭐⭐

@debbieLA77 gelecek kaygısı uzun süredir vardı ama yaklaşık 4-5 aydır sürekli kötü birşey olucak hissi,huzursuzluk ara sıra moral bozukluğundan kötü hissetme durumu var özellikle çalışırken hiçbirşey olmamasına rağmen kötü hissediyorum ve aşırı titizlik durumu var. Annem evi her gün temizlemesine rağmen en ufak toz görsem kendimi rahatsız hissediyorum ve temizliyorum tekrardan

• @waterman kardeşim çok acil değilse bu konularda doktora gitmeni önermem. hepsi para tuzağı, seansları bilinçli uzatırlar. bende o yollardan geçtim. bir süre antidepresanda kullandım iyi geldi. ama benimki çok acildi yani karnıma sıkıntı geliyordu çok kötü. 1 seneye yakın kullandım sonra bıraktım. daha sonra gene başladı bu depresyon , tekrar doktora gittim . bana şunu dedi yaşam tarzını değiştirmen lazım. bende o günden sonra bana sıkıntı yaratan şeyleri tespit ettim. örneğin ailem ile anlaşamıyorduk devamlı tartışma fikir ayrılığı. bende tek başıma eve çıktım. sosyal medyayı interneti falan minumuma indirdim. yani anlayacağın yaşam tarzını değişrtirmeden kurtulamazsın bu ruhsal problemlerin hepsi aynı. kafada kurmak. bir uğraşın olsun boş kalma beyin boş vurduğu zaman kendi kendine kurmaya başlıyor. bir spor salonuna yazıl. amacın olsun. gerçekleştirebileceğin hedefler koy kendine. çok uç noktalarda olmasın. hayatı fazla cidiye alıp beklenti içine sokma kendini. en önemlisi seni bu hastalığa iten tespitleri kendin yap, seni en iyi kendin tanırsın. durumun çok acil ise intihar düşünceleri falan geliyorsa direk psikiyatri doktoruna gitmeni öneririm. geçmiş olsun.

• ⭐⭐

Bu forumu bu yüzden seviyorum. Her konuda herkes bildiği ve elinden geldiğince gönülden yardımcı olmaya çalışıyor. Bu oluşumun bir parçası olabildigim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Forumu oluşturan, kuran ve bu hale gelmesini sağlayan her bir bireye teşekkürler.

• Merhaba arkadaşlar ds 260 formunda adrs üniversite kısacası herşeyi İngilizce yazıyoruz değil mi.

• @Ballistix nokta atışı yapamamışım ama ucundan kıyısından tutturmuşum meslek olayını 🤭 ama dediklerinizi deniycem ben de ☺️

• ⭐⭐

@waterman huzursuzluk... temizlik hastalığı da durmamak için yada bişeyleri temizlerken düşünmüyor ya insan ondan olabilir... herşey yoluna girecek merak etme ben şuanda 45 yaşındayın bu hastalık bana dadandığında anksiyete panik bozukluğu yani 20 li yaşların sonlarındaydım geçicek derlerdi geçmiyecek sanırdım... kalıntıları var ama ontrol edebilmeyi öğrendim sanırm eskisi gibi etkisi altına alamıyor beni ama zaman zaman başım sıkıştığında yada çaresiz hissettiğimde hortluyor ufaktan anlıyorum hemen kendimi dinlemiyorum çok fazla kafamı dağıtmak için bişeyler yapıyorum birileriyle konuşuyorum... genelde hayattan istediğini alamamış çok mutlu olamamış başkaları için yaşamış insanların hayatındaolduğu söyleniyor hatta bir de duygusdal ve içten içe hassas olan insanlarda daha çok oluyormuş... geçicek merak etme amerikaya gittiğinde herşey düzene giderecek istediklerini bir bir gerçekleştireceksin inşallah:)

• @Lossantosdy belediye ye şikayet edebilirsin

• @waterman çok çok geçmiş olsun. anksiyete ya da panik atakları yaşamadım. fakat zaman zaman hatta bazı dönemlerde sık sık kötü bı şey olacakmış hissine kapilirim ben de. daralirim... bazen bu his bı anlık oluyo bazense etkileri birkaç gün sürüyo huzurlu uyku bile uyumama engel olan bı his oluyo bu. Ama yazan tüm arkadaşlarin dediği gibi geçecek. Endişelenmeyin... kendinizi dinlememeye gayret gösterin. Çünkü insan düşündükçe daha da uzun sürüyo bu dönemin geçmesi. Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarıni tavsiye ederim size. Duygu düşünce ve davranışlarınızı daha farkında olup diginlesmenize yardımcı olur. Diginleşmekse size iyi gelecektir...

• 145 gün kalmis arkadaslar :D

• ⭐⭐

@debbieLA77 dediklerin tesbite katılıyorum aynılarını ben hala yaşıyorum. Bu secimlere kadar baska bir ulkeyegitmeyi kesinlikle garantilemek gerekiyor artık. Çürüdüm tümüyle. Ne uyku uyku ne yediğimiz yemek yemek. Bulasık yıkamak. Camasır makınası a camasır atmak bile zulum geliyor. Cepten yiyoruz. İş yok. Aramıyorum bile. Temizlik hastalığı var. Gecmiş kurup kurup uyuyamama var en kotusu durdukyere yanlizken agliyorum anlik 15 20 sn sonra geciyor.askerde rdm olarak yaptım prozak vb yüzünden ama artık kullanmıyorum. Psikologların cogu bizden ya aptal yada niteliksiz yada paraci. Cozum uretemiyolar. Derdimiz felek denilen kavram. Kavrayamıyolarki. Bir ben var benden içeride hesabı

• ⭐⭐⭐

@bostonlı Üniversite isimlerini ve adresleri Türkçe karakter kullanmadan orijinal halinde yazmalısınız. Açıklama kısımlarını ingilizce yazabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@waterman Çok geçmiş olsun. Genel durumunu bilmiyorum ama lütfen sana sıkıntı veren etmenleri mümkünse hayatından çıkar. @Kara-Kartal 'ın da dediği gibi hayat tarzını değiştir. Benim tavsiyelerim ise evde veya dışarıda uğraşılabilecek ve sana değer katacak uğraş veya uğraşlar bulman. Gerçekten de sosyal medyadan uzak durmak lazım. Hatta buraya da çok fazla uğramayın. Bunların yerine ingilizce öğrenebilirsiniz. Hatta kendini tanımak adına el becerilerini sınayabilirsin. El becerin var mı yok mu, varsa nelere var, öğrenmiş olursun.
    Ayrıca herkese şunu da diyebilirim; Green Card daha önce hayatınızda yoktu, şimdi de yokmuş gibi bakın. Lütfen ama lütfen normal hayatınıza devam edin. Aksi halde çok daha yıkıcı oluyor. Siz sadece normal hayatınızda elinizden ne geliyorsa yapmaya devam edin. Hiçbir şey ailenizden, sağlığınızdan ve zamanınızdan daha değerli değil.

• Pskoloji konusunda ;
    Arkadaşlar yabancı dil kursuna basladık.. bir şekilde yabancı dil kursu ile birlikte birkaç kelime ezber vs için uygulamalarada basladık.. 7 yıl spor geçmişine sahibim ancak boyun fıtığı , düzleşmesiyle birlikte bırakmıştık sporada baslıyoruz eşimle birlikte sağlıklı düşünme yetisi konusunda beden sağlığının önemini daha önce tecrubeledik.. geriye kaldı green card ya çıkmazsa kısmı.. biz buna hazırlanmak adına yukarıdakilere basladık.. yabancı dili ilerletip cıkmazsa 3 sene üst üste dener 4. Yılımda IT Alanında iş bulur giderim yinede şansa bırakamam düşüncesiyle bunları tamamlayıp sağlam bootcamp bulup yazılıma yönelim göstermeyi hedefledik.. birkaç pskolojik problem okudum.. askerliğimi rdm koğuşlarına çavuşluk yaparak geçirmiş birisi olarak biraz pskolojiden anlarım tüm asker arkadaşlarım uzun dönem rdm idi... en iyi tavsiyem etrafınızda sizi derinden rahatsız eden şeyleri bir kenara atmayı hedefleyip sosyal medyadan uzak durmakla baslayın.. özellikle içinde bulunduğumuz ülkenin durumundan bir haber olup meclis tv dahil izlemeyerek , tv kanallarındaki saçmalıkları görmeyerek etrafınızda sizi üzen kıran strese sokan şeyleri kenara bırakarak sadece hedeflerinize odaklanıp yaşamaya bakın.. baska türlü ne rahat bir pskolojiye nede olduda green card cıktı gittiğinizde hazırlıklı bir ruh haline sahip olursunuz..

Abd kimseye hazır iş fırsatı sunmayacak türkiyede bir yıkım içinde bu psikoloji ile eğer ki abd giderseniz önünüzdeki bulaşıkları saatlerce yıkamak zorunda olduğunuz vakit işler biraz ters gidebilir sizin için.. maalesef birçoğumuz ne iş olsa onu yapacağız ben şahsen 100k dolara yaklaşan bir para ve sabit 500 dolar pasif gelir ile gideceğim ancak ilk ne yapacaksın diyenlere doordash yaparım yemek dağıtırım garsonluk yaparım taşırım ederim.. olursa amazon flex hatta bulsam keşke sağlık sigortamın yarısının en azından karşılandığı belirli bir iş diye bakıyorum.. hal böyle olunca böyle rahat bir pskolojiyle oradaki zorluğa hazırlanması kolay.. en azından yıllarca öyle ezilmiş bir insanım ki iş konularında neyle karşılaşacağımı tahmin edebiliyorum ve ona hazırlanmaya basladım..

Pskolojinizi diri tutun.. hayatınızın odağına green cardı koymanızı anlıyorum ama gerçekçi olalım green card size calısma izni verecek.. size hazır iş hazır araba vermeyecek green cardı alsan bile abd girdiğinde sabit gelir beyan edemezseniz doğru düzgün daire bile vermeyecekler arabayı herkes gibi öyle 500 500 taksitle alamayacaksın.. ki kötü bir olasılık ırkçı davranış ve tutumlarla karşılaşabileceksin.. havaalanından kiraladığın ve ilk geceni abd de geçireceğin eve gitmek için kullandığın araca çarpabilirler tutuklanadabilirsin.. yani büyük sabır ve mücadele ile geçecek bir kart başvurusunda bulunuyoruz.. ailemiz sevdiklerimiz ve bir çok fedakarlıklarla ufak bütçelerle yol alacağız geride bıraktıklarımızın stresi ile birlikte karşılaştığımız çeşitli problemler üst üste birikecek ve bizlere savaş açacak..
    Peki bu savaşı kazanmak için ne kadar hazırsınız ? Hazırlanmak için tam zamanı.. sayfanın üstündeki sayaçtan sonra eğer ki talihliyseniz daha bir 6 ayınız mutlaka olacak.. mülakata girip cıkmanızdan sonrada 5 aydan biraz fazla zamanınız sizi bekliyor olacak.. bence vaktinizi bu savaş için hazırlayacak şeylere yöneltin.. yabancı dil geliştirin, kendinize ek meslekler edinin, spora başlayın orada en çok ihtiyacınız olan şey beden sağlığı olacak sağlık sistemi uçuk fiyatlar.. sosyal medyaya ayırdığınız süreyi kısın youtube dan video izleyip baskalarının hayatlarını takiplemeye ara verin inanın çok daha iyi olacaksınız..

Dv2024 bir milatmıdır ? Evet birçoğumuz için belkide ilk adım belkide dv2025 için bir geçiş süreci.. ancak mücadeleye hazırlanmamız herşeyden daha önemli diye düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum hadi kalk ve bir şey yap bugun atacağın ilk adım seni 3 sene sonra çok farklı birisi yapacak.

• ⭐⭐

@Calibraturbo :( bizi getirdikleri durum bu aklı selim olanların ruh sağlığını bozdular... duygularımız karıştı... mutsuz bir millet olduk refah içinde değiliz ama hükümet ve yanlıları refah içindeler devam etsinler ne diyim... önümüzdeki günler bize neler gösterecek bilinmez ama kendimi hep amerikada hayal ediyorum... akşam köpekleri dışarı çıkartırken sanki burada değilmişim de Miami de evin kapısını kapatmışım offf sıcacık bir hava tertemiz mas mavi gökyüzü aaaa ne güzelmiş bu çiçekler falan diye çıkıyorum evden hepten kafayı yemezsek iyi valla

• @ilkerkaynar90 sana çok ama çok katılıyorum şimdi burada muhabbet sohbet güzel fakat gel gelelim daha GC çıkmadı ben ve eşimde onun hayali ile yanıp tutuşuyoruz ama bu hiçbir zaman benim günlük çalışmama veya atıyorum evime alacağım şeye yansımıyor çünkü Allaha hamd olsun ki burada da iyi bir yaşantım var.

Bazı arkadaşlar ekonomik sıkıntıdan bunalmış olabilir kaldı ki bende aynı durumdayım ama GC bir loto ya çıkarsa diye değil de ya çıkmazsa diye hareket etmek her zaman daha mantıklı ben son 1 haftadır turist vizesi yatırımcı vizesi diğer yöntemleri araştırıyorum illaki gideceğim ABD'ye fakat hayatım şuan Türkiye'de o zaman buranın kuralına göre oynamamız gerekiyor.

İlker kardeşimde gayet güzel açıklamış gidene kadar ne öğrendiysen ne araştırdıysan dili ne seviyeye getirdiysen senin yanına kar bunlar. Çok yazdım yani sözün özü inş. buradaki herkesle ABD'de parti verecek şekilde buluşuruz. :)

• @debbieLA77 ya elbet bir gün olacak önemli olan istemek ve hedef dogrultusunda calismak oldugunu düsünüyorum evet gc sans ama onun disinda da firsatlari kollarsak bir sürü yolu var

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    207k Bakış
    istanbuladamiI
    @Onur-AKYILDIZ Selamlar, DV 27 yi son derece sıkışık bir takvime şu anda koymazlar ama belirtilen değişiklikler DV 28 ve sonrası için gayet mantıklı olabilir. Hatta istenen başvuru ücretinin artacağını düşünüyorum. Haa DV 27'yi bir borç olarak görüp bir takvim yılına sıkıştıracaklarsa eğer bunu DV 28 ile birlikte yapabilirler(ihtimal tabi). Bu arada ABD'nin başında Trump amca olduğu sürece herhangi bir sebeple yapılacak bir göçmenlik için her zaman stres oluşacaktır ve somut bir şeyler yapılmayacaktır. Trump sıkıntı
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k