Merhabalar
Yaklaşık 1.5 senedir kaçak olarak Amerikada kalıyordum ve 3 ay önce amerikalı kız arkadaşım ile evlendim ailemdeki acil sağlık sorunundan dolayı acil sağlık iznine başvurmak istiyorum.Amerikaya geri geldiğimde sınırda sorun yaşarmıyım?Yaşayacak olursam gitmeden bunun önlemini nasıl alabilirim?Bu konuda yardıma ihtiyacım var..
-
-
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
Tamamdir, butun asilari tamamladim bir sikinti cikmazsa bu hafta I-693 dolmus olacak. Bir kac bosluk disinda tum belgeleri de hallettim, N/A ve NONE diye doldurmak icin bilegime kuvvet gerekecek artik cunku Acrobat`da izin vermiyor..
I-864 Affidavite eklemek uzere Employment Verification Letter ve son bir kac ayin pay checklerini ekleyecegim.
Tax return icin esimin 2017 1040EZ formunu bulduk ama 2016 icin Turbotax para istiyor, ama o zamanki geliri limitin altindaydi sanirim eger cok lazimsa o yildan kalan W2lari eklesem sikinti olmaz diye dusunuyorum ya da hic eklemesem daha mi iyi olur bilemedim. Optional dedigi icin zira. Bu su an icin tek kalan kaygim formlar acisindan:)
-
@gradstudent ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Tamamdir, butun asilari tamamladim bir sikinti cikmazsa bu hafta I-693 dolmus olacak. Bir kac bosluk disinda tum belgeleri de hallettim, N/A ve NONE diye doldurmak icin bilegime kuvvet gerekecek artik cunku Acrobat`da izin vermiyor..
I-864 Affidavite eklemek uzere Employment Verification Letter ve son bir kac ayin pay checklerini ekleyecegim.
Tax return icin esimin 2017 1040EZ formunu bulduk ama 2016 icin Turbotax para istiyor, ama o zamanki geliri limitin altindaydi sanirim eger cok lazimsa o yildan kalan W2lari eklesem sikinti olmaz diye dusunuyorum ya da hic eklemesem daha mi iyi olur bilemedim. Optional dedigi icin zira. Bu su an icin tek kalan kaygim formlar acisindan:)
Siz bilirsiniz, su anki maddi durumunuzu dogru yansitmayacagini dusunuyorsaniz onu eklemeyebilirsiniz. IRS'ten direkt "tax return trascript" isteyebilirsiniz, o formlarda da butun bilgiler yaziyor. Yani turbotax'ten almaniza gerek yok, ayrica W2'lar da yeterli olacaktir.
Sorular birkac bolumden olusuyorsa, en tepedekine N/A yazmaniz yetecektir. Her satira ayri ayri tum sayfayi dolduracak sekilde yazmaniza gerek yok. Yani misal esinizin daha once evliligi varsa ne zaman evlendigini, cocugununun olup olmadigini, eski esinin veya cocuklarinin isimlerini soruyorsa en bastaki evlilik kismina N/A yazmaniz yeterli. Butun bolumlere ayri ayri N/A yazmaniza gerek yok.
-
- Turist vizesiyle girdik diyelim 15 günlük verirse vize nasıl evleneceğiz ? 90 gün beklemek gerekir demişsiniz geri kalan 75 gün kaçak olarakmı bekleyip evleneceğiz ?
- Türk asıllı amerikan vatandaşı ile evlenmemiz bir sıkıntı yaratırmı asgari ücretle çalışan.
- Evlendikten sonra kaçak haldemi kalacağız yoksa dönülecekmi yoksa vize değişikliğimi yapılacak prosedür nedir ?
- Türkiyede evlenmek ile amerikada evlenmek arasındaki fark nedir abd vatandaşı ile ?
-
@hasta-la-vista-baby ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
- Turist vizesiyle girdik diyelim 15 günlük verirse vize nasıl evleneceğiz ? 90 gün beklemek gerekir demişsiniz geri kalan 75 gün kaçak olarakmı bekleyip evleneceğiz ?
- Türk asıllı amerikan vatandaşı ile evlenmemiz bir sıkıntı yaratırmı asgari ücretle çalışan.
- Evlendikten sonra kaçak haldemi kalacağız yoksa dönülecekmi yoksa vize değişikliğimi yapılacak prosedür nedir ?
- Türkiyede evlenmek ile amerikada evlenmek arasındaki fark nedir abd vatandaşı ile ?
-
15 gun izin vermeleri, cok supheli bir durum icin ABD'ye geldiginizi gosterir. Normalde 6 ay izin veriyorlar. Dediginiz durumda 15 gunu gecirmemeniz en mantiklisi olur.
-
Ne acidan bir sikinti yaratir mi? Gercek bir evlilik yapiyorsaniz sikinti yaratmaz. Statu alabilmek icin esinizin sponsorluk sartlarini saglamasi lazim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864 -
Islemleri ABD'deyken de bitirebilirsiniz, Turkiye'ye donup de...
-
Turkiye'de evlenme surecini suradan ayrintili olarak inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
-
-
Soyle bu zamanda malum turist olarak gitmek cok zor bir festivale katılacağım diye desek neden 6 ay versinler , verirlermi ?
-
Gerçek evlilik olacak gidip bulacagım bir turk asıllı amerikan vatandaşı evleneceğim sponsor olacak madem asgari ücretle çalışsa sanırım 2 kisi oldugumuz icin 1750 yıllık maaş isteniyor o zaman yeterlidir doğrumu.
-
Abd de bitirebiliriz tamam fakat vize süresi yetmez ise kaçak olarakmı evleneceğiz nasıl olacak ? 90 gün sonra evleneceğiz malum daha öncesi tanışıklık olmadan, o zaman geri dönüp türkiyede mi evlenmek gerekir en mantıklı yol nedir ?
-
Türkiyede evlenmek daha mı kolay ve kısa işlemler açısından çözüm yoksa daha mı uzun sürer ?
Teşekkürler

-
-
Merhaba . Umarim buraya yazdigim gorunuyordur nerden soru sorucagimi gelemedim. Benimde bir kac konuda yardiminiza ihtiyacim var. Formlarimi doldurma asamasindayim yardimci olursaniz cok sevinirim.
- her forms 2adet fotograf ve ayni evraklarni kopyalari isteniyor her biri icin 2ser adet koymam mi gerekiyor yoksa tum dosyani 2 adet fotograf ile gonderebilirmiyim?
- birth of certificate yeterlimi yoksa naturazaliton belgeside koymam gerekiyor mu dosyaya ?
- Benim esim IRS tax returnleri yapmamis onceden sadece gecmis 3yila ait w2 karti var ve suan calistigi is yeri bu konu hakkinda ozellikle yardima ihtiyacim var IRS tax returnu okmadigi taktirde nasil bir yol izlemeliyim ? Gecmise yonelik tax returnlerini yapabilirmiyiz ? Yada sponsorluk nasil oluyor? Cok tesekkurler
-
@hasta-la-vista-baby ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
-
Soyle bu zamanda malum turist olarak gitmek cok zor bir festivale katılacağım diye desek neden 6 ay versinler , verirlermi ?
-
Gerçek evlilik olacak gidip bulacagım bir turk asıllı amerikan vatandaşı evleneceğim sponsor olacak madem asgari ücretle çalışsa sanırım 2 kisi oldugumuz icin 1750 yıllık maaş isteniyor o zaman yeterlidir doğrumu.
-
Abd de bitirebiliriz tamam fakat vize süresi yetmez ise kaçak olarakmı evleneceğiz nasıl olacak ? 90 gün sonra evleneceğiz malum daha öncesi tanışıklık olmadan, o zaman geri dönüp türkiyede mi evlenmek gerekir en mantıklı yol nedir ?
-
Türkiyede evlenmek daha mı kolay ve kısa işlemler açısından çözüm yoksa daha mı uzun sürer ?
Teşekkürler

-
Evet, genelde verilen I-94 gunu 6 aylik oluyor. Buyuk ihtimal size de o kadar vereceklerdir.
-
Sponsorluk ile ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
3/4. Kiminle evleneceksiniz anlayamadim, evleneceginiz kisi belli degilse bu sekilde plan yapamazsiniz. Nerede evleneceginiz kiminle evlendiginize ve hayattaki planlariniza bagli, buna ben karar veremem. Eger uygun vizeniz varsa ABD'de de evlenebilirsiniz, eger uygun vizeniz yoksa sadece bu amacla vize alamazsiniz. Eger suren bir iliskiniz varsa K1 nisanlilik vizesini inceleyebilirsiniz.
-
-
@rivera06 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhaba . Umarim buraya yazdigim gorunuyordur nerden soru sorucagimi gelemedim. Benimde bir kac konuda yardiminiza ihtiyacim var. Formlarimi doldurma asamasindayim yardimci olursaniz cok sevinirim.
- her forms 2adet fotograf ve ayni evraklarni kopyalari isteniyor her biri icin 2ser adet koymam mi gerekiyor yoksa tum dosyani 2 adet fotograf ile gonderebilirmiyim?
- birth of certificate yeterlimi yoksa naturazaliton belgeside koymam gerekiyor mu dosyaya ?
- Benim esim IRS tax returnleri yapmamis onceden sadece gecmis 3yila ait w2 karti var ve suan calistigi is yeri bu konu hakkinda ozellikle yardima ihtiyacim var IRS tax returnu okmadigi taktirde nasil bir yol izlemeliyim ? Gecmise yonelik tax returnlerini yapabilirmiyiz ? Yada sponsorluk nasil oluyor? Cok tesekkurler
-
Ilk post'ta hangi basvuru paketi icin neler hazirlayacaginiz yaziyor, oradan incelemenizi tavsiye ederim, her form icin ikiser tane fotograf gerekmiyor, ama hepsi icin sadece iki tane gonderemezsiniz. Gonderdiginiz form fotograf gerektiriyorsa +2 tane gondermelisiniz.
-
Vatandaslik statusunu de kanitlamalisiniz o nedenle ikisi de gitmeli.
-
Sponsorluk ile ilgili olarak su konuyu inceleyebilirsiniz, eger esinizin sponsorlugu yetmeyecekse joint bir sponsor bulmalisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
-
-
6 aylık vize aldım diyelim orada bir etkinliğe gittim çok güzel. Sonra bir kızla tanıştım ve 4 ay sonra nişanlandık toren falan yaptık amerikada bundan sonra turkiyeye geri donup K1 mi almalıyım ?
-
K1 2 yıl istiyor bu çok uzun bir süre 2 yılı doldurana kadar beklemek zorundamıyım ?
-
Daha kolay yolu varmıdır ?
Teşekkürler

-
-
-
6 aylık vize aldım diyelim orada bir etkinliğe gittim çok güzel. Sonra bir kızla tanıştım ve 4 ay sonra nişanlandık toren falan yaptık amerikada bundan sonra turkiyeye geri donup K1 mi almalıyım ?
-
K1 2 yıl istiyor bu çok uzun bir süre 2 yılı doldurana kadar beklemek zorundamıyım ?
-
Daha kolay yolu varmıdır ?
Teşekkürler

-
Cok farazi sorular bunlar, boyle bir durum oldugunda bana sorun isterseniz, cunku her gun farkli bir sey farzederek soru sormaya devam edebilirsiniz - ki gordugum kadariyla oyle yapiyorsunuz- , ben olasi durumlar yerine gercekler uzerine tavsiye vermeyi tercih ederim. Biriyle evlilik plani yaptiginizda sorunuzu ilgili konuda sorabilirsiniz.
-
Evet, K1 basvurusu yaparsaniz, islemler bitene kadar beklemek zorundasiniz. Bu, diger gocmen vize turleri icin de gecerli ama.
-
Bu konunun basini okudunuz mu? Bence en kolay yolu su an soruyu sordugunuz konu.
-
-
Selam Arkadaşlar,
Daha önce @crazycells sağolsun bana konuyla ilgili bilgi vermişti ama son zamanlarda tecrübe eden varsa desteklerinize ihtiyacım var.Şu an bir çok şeyi hallettik sadece son aşama kaldı. K1 vizesini pek bekleme taraftarı değilim nişanlımla evlenmek için(mesafeler
). Yakın zamanda b1 vizesi ile ülkeye girip evlenen ve greencard alan oldu mu ?
Saygılar, -
Merhabalar, B-2 visitor ile amerikaya geldim, amerika vatandaşı erkek arkadasım ile evlendik. Suan green karta başvuru yapacağız. Sorularım şöyle;
1- aslında form i-765 formunda Eligibility category olarak hangisi bana uyuyor. Instructions kağıdını defalarca okumamıza rağmen bana uygun olan kategoriyi bulamadık.
2- daha önce work and travel yapmıştım Amerika’da ssn vardı. Fakat ben kaybettim numaramı. Hatirlamiyorum da. Sosyal güvenlik numaramı New yorktaki sosyal güvenlik binasından eski pasaportum ile talep edebilir miyim? Yoksa yeniden mi ssn sahibi olacağım bu evraklara başvuru yaptıktan sonra bu konuda da yardım istiyorum.Cok teşekkür ederim yardımlarınız icin!
-
@merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar, B-2 visitor ile amerikaya geldim, amerika vatandaşı erkek arkadasım ile evlendik. Suan green karta başvuru yapacağız. Sorularım şöyle;
1- aslında form i-765 formunda Eligibility category olarak hangisi bana uyuyor. Instructions kağıdını defalarca okumamıza rağmen bana uygun olan kategoriyi bulamadık.
2- daha önce work and travel yapmıştım Amerika’da ssn vardı. Fakat ben kaybettim numaramı. Hatirlamiyorum da. Sosyal güvenlik numaramı New yorktaki sosyal güvenlik binasından eski pasaportum ile talep edebilir miyim? Yoksa yeniden mi ssn sahibi olacağım bu evraklara başvuru yaptıktan sonra bu konuda da yardım istiyorum.Cok teşekkür ederim yardımlarınız icin!
Hayirli olsun, basvurunuz bitince tarihleri ve asamalari bu konuya aktarabilirseniz harika olur, diger arkadaslar da faydalanmis olur.
- (c)(9) size uygun olani. instructions'larda su kismi bulun:
Adjustment of Status Categories
- Adjustment Applicant under Section 245--(c)(9)
- Buyuk ihtimal eski SSN'nizi ogrenebilirsiniz, bir SSA ofisine gidip konusun. Eger ogrenemezseniz yeni bir SSN talep edebilirsiniz. Iki turlu de ilerleyebilirsiniz, bir fark olmaz.
-
@crazycells cok teşekkür ederim yanıtınız icin. Bende bu kategoriyi düşünüyordum fakat emin olamamıştım. Tüm işlemleri ayrıntısı ile buraya yazacağımdan emin olabilirsiniz:) daha suan başındayız hatta yarın nüfus kayıt örnegimi ( birth certificate olarak geçiyor) almaya gideceğim Türk konsolosluğuna New Yorktakinden randevu aldım. E- devlet üzerinden sadece Türkçe veriyor site nüfus kayıt örnegini.
-
@merbej Ben de heyecanla bekliyorum tecrübelerinizi. Hayırlı olsun şimdiden.
-
@merbej ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells cok teşekkür ederim yanıtınız icin. Bende bu kategoriyi düşünüyordum fakat emin olamamıştım. Tüm işlemleri ayrıntısı ile buraya yazacağımdan emin olabilirsiniz:) daha suan başındayız hatta yarın nüfus kayıt örnegimi ( birth certificate olarak geçiyor) almaya gideceğim Türk konsolosluğuna New Yorktakinden randevu aldım. E- devlet üzerinden sadece Türkçe veriyor site nüfus kayıt örnegini.
Ben de belgelerimi bir ay once yolladim bahsettiginiz belge ile (Miami konsolosluguna gidip aldim) fakat son zamanlarda okudugum kadariyla konsolosluktan alinan belge yeterli olmayabiliyormus. Mesela buradaki (Florida) Turk profesorlerden biri ayni sikintiyi yasamis, eger belgelerde eksik olursa size Request for Evidence diye bir istek yolluyorlar bu da genelde yaklasik 2-3 haftalik bir gecikmeye sebep oluyor surecinizde.
O noktada Turkiye'den bir yakininizin alip size yollayacagi nufus kayit ornegini Amerika'da tercume ettirerek yollamanizi tavsiye edebilirim. Ilk basvuruda belgeyi Turkiye'de scan ettirip burada online olarak tercume ettirebilirsiniz. Boylece bu olasi sikintiyi cekmemis olursunuz.
-
Merhabalar 14 Eylülde onay mailini almştık 9Kasım a görüşme tarihi verdikleri maili dün aldık , ilk başvuruyu 9aralık 2017 de yapmstk nasip olursa süreci tamamlayınca bende detaylı anlatmak isterm arkadaşlara yardımcı olmak için , herkesin hayırlı olsun umarım hersey güzel geçer

-
@alizeb ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar 14 Eylülde onay mailini almştık 9Kasım a görüşme tarihi verdikleri maili dün aldık , ilk başvuruyu 9aralık 2017 de yapmstk nasip olursa süreci tamamlayınca bende detaylı anlatmak isterm arkadaşlara yardımcı olmak için , herkesin hayırlı olsun umarım hersey güzel geçer

bol sanslar
-
Merhaba, bu formlari gonderecegimiz adresler sitede kucuk farklar ile yayinlanmis.
form I-130 icin adres:
USCIS Chicago Lockbox
For U.S. Postal Service (USPS) deliveries:
USCIS
P.O. Box 804625
Chicago, IL 60680-4107
For FedEx, UPS, and DHL deliveries:
USCIS
Attn: I-130
131 South Dearborn-3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517form i-485 icin adres:
USCIS Chicago Lockbox
For U.S. Postal Service (USPS):
USCIS
PO Box 805887
Chicago, IL 60680-4120
USCIS
Attn: FBAS
131 South Dearborn - 3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517form I-765 icin adres:
USCIS Chicago Lockbox
For U.S. Postal Service (USPS):
USCIS
P.O. Box 805887
Chicago, IL 60680-4120
USCIS
131 South Dearborn-3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517Hangi adrese gondermeliyiz tum formlari? Ve tum formlari instructions ile mi gonderecegiz yoksa sadece doldurdugumuz formlari mi gondermemiz gerekiyor? Tesekkur ederim
-
@gradstudent Merhaba,
NY Turk Konsolosluguna gidip nufus kayit ornegimi ve tercumesini aldim. Nufus kayit orneginin originali de tipki e-devlet uzerinden aldigimizin aynisi. Illa Ailemin mi gidip almasi gerekiyor? Cunku ben e-devlet uzerinden tum belgeleri alabiliyorum.Tesekkur ederim ilginiz icin
Benzer Başlıklar
143
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k