Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
@ecem08, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@Mustafa-Kemal-Atay-0 @Mustafa-Kemal-Atay-0
- Vasıfsız işi yapabileceğime inandırmam için sözlü beyan yeterli mi? Sigorta geçmişi istemiyor mu? Ya da Cv'me yalan beyan yazarsam bu ortaya çıkmaz mı? Hani mesela eğitim veya deneyim diyor ya. Eğitim vasıfsız yapılacak işle ilgili eğitim mi olacak yoksa lise üniversite derecesinden mi bahsediyor. VEYA dediği için ya eğitim ya deneyim göstereceğim değil mi? İkisi birden değil.
- İşverenime avukatı nisan veya mayıs ayında gelip seninle çalışmaya başlayacaklar demiş. Süreç bu kadar uzun sürüyorsa benim 2023 mayısta gitmem imkansız o zaman. Yoksa eb3 vizesini alıp orada çalışırken green kart sürecim devam edebilir mi? İşverenin avukatı bundan mı bahsediyor acaba?
- O zaman eb3 vizelerinin vize onay oranı yüksek diyebiliriz? Sicilim temiz, evraklarım tam olursa vize memuru insiyatifine kalmıyorum?
- Mesela şu kafama takıldı. İşveren eb3 sürecimi başlatsa bile ve mayıs 2023te eb3 ile gidemesem, H2B vizesiyle yaz sezonu için çalışmaya gidebilir miyim? Çünkü göçmenlik ile ilgili bir sürecim başladığı için göçmen olmayan vize türüne çalışma izni veren h2b vizesine de mi ret verirler?
- O 3 yılı tam anlayamadım açıkcası , 3 yıl çalışırsan sana bitirme belgesi veriyorum ve amerikan vatandaşlık sınavına girmeye hak kazanıyorsun dedi. 3 yılı bir akit üzerinde zorunlu tutamaz ama belki avantaj olarak sunmuştur. Çünkü kendisi de biliyor üniversite mezunu olduğum için ileride burada ne olmayı düşünüyorsun benim yanımdan gideceksin bir illa ki falan dedi.
Sorularınızın hepsine olmasa da şunları söyleyebilirim.
Eb3 vizesine başvurmanız H1B veya H2B L1 gibi vize türlerini etkilemez çünkü bu vize türleri her ne kadar göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da günün sonunda göçmenlik amacı güder. Eb3 onayı tr için % kaçtır bilmiyorum bilgisayara geçince Fiscal Year 2022yi incelemek gerekir kaç kişi Türkiye’den bu yolla gitmiş, kaç adet vize basılmış vs vs…
Söyle bi durum var sizin o işe uygun olup olmadığınız zaten uscise gönderilen belgeler sonrasında belli oluyor diye biliyorum. Ayrıca bu işi ABDde kimsenin yapamayacağının kanıtları gerek. -
@ecem08 hayır amerika da avukatım
-
Herkese merhaba,
EB2 Consular Processing ile yeşil kart başvurusu yaptım, NVC onayından geçti ve konsolosluktan randevu tarihi bekliyorum. 1 haftalığına Rusya'ya gitmeyi düşünüyorum. Savaştan sonra ambargolu ülkeler arasına girdiği için pasaportumda Rusya vizesini gördüklerinde sorun çıkarmalarından çekiniyorum. Bununla ilgili bir bilgisi ve ya deneyimi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.
Saygılar. -
E Emre Kurtulmuş bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba.
Ufak bir bilgi paylasimi yapayim.Bu aralar uzun suren PWD sureleri sebebiyle avukatlar recruitment asamasini PWD sureci devam ederken baslatiyorlar. Bunun bazi avantaj ve dezavantajlari mevcut.
- Avantaj olarak; eger maas dogru belirlenirse sure bakimindan 2-3 aylik bir kazanc elde edilmis oluyor.
- Dezavantaj olarak; Calisma bakanligindan gelen maas belirlenen maastan yuksek olursa bazi recruitment adimlarinin tekrarlanmasi gerekiyor ve ayrica isverenin de bu yuksek kismi kabul etmis olmasi gerekiyor, aksi durumda tum surec yeniden baslayabilir.
- Bir diger dezavantaj da; eger recruitment kismi erken baslatilmis olursa gecerlilik suresi (180 gun) kacirilip tekrar recruitment yapilmasi gerekebilir.
-
P Programmer bu başlıktan bahsetti
-
P Programmer bu başlıktan bahsetti
-
@mexido Benim cos tam 26 ay surdu saka gibi. simdi f1 vizesinden sponsor basvurusu yapacagim. F1 vizem onaylandi.ingilizce kursuna gitmeden sponsora basvurabilir miyim ?
-
Emin olmakla birlikte neden olmasın. Bilenler net cevap verecektir.
-
Merhabalar
Abd de bir isyeri sponsor olucak yillik ne kadar kazanc gosteemesi gerekiyor ve sureci baslattigimizda ne kadar suruyor sonuclanmasi green kart onay almasi tesekkurler -
civil documentleri verecegiz malesed e devlet uzerinden ingilizce nufus kayir ornegi alinmiyor buna yalniz yeminli ingilizce cevirisi yeterli mi yoksa noter imzasi ardindan apostil mi lazim hizli donus olursa sevinirim
-
civil documentleri verecegiz malesed e devlet uzerinden ingilizce nufus kayir ornegi alinmiyor buna yalniz yeminli ingilizce cevirisi yeterli mi yoksa noter imzasi ardindan apostil mi lazim hizli donus olursa sevinirim
-
@Mustafa-Kemal-Atay-0 Merhaba, sanirim NVC’ye evrak yukleyeceksiniz. Eger Ankara’daki konsoloslukla surecinize devam edecekseniz evraklarinizi Turkce olarak yukleyebilirsiniz. Biz tum evraklarimizi Turkce olarak yukledik. NVC onayimizi aldik.
-
merhaba cok tesekkur ederim evet sitesinde zaten native language icin sorun yok yaziyor avukat aklimi karistirdi
-
@IsmailAbi Merhaba, siz vizenizi alabildiniz mi? Bizim DQ tarihimiz Agustos 2021. Siz bizden önceydiniz sanırım. Size mülakat tarihi verildi mi diye merak ettim.
-
Merhaba, 2005’den beri ailece B1/B2 vizesine sahibiz. O tarihten bu yana bir çok kez Amerika’ya turistik ve is, fuar gezisi amaçlı gidip geldik. En son 2016’da gittik ve bu kez L1 vizesine basvurduk. Tüm başvurularımızı yaptık ancak vizemiz onaylanmadı. Tabi bu sürede kalış süremiz olan 6 ayı aşmıştık. Ancak Change of status basvurusu yapmıştık ve sonucunu bekliyorduk. Sonuç olumsuz gelince 30 günlük grace period denilen süre içinde Amerika’dan ayrıldık. 2019’da eşime New York’dan ortak sektörde çalıştığı bir firma sponsor olmak istedi. EB3 sürecimiz başlamış oldu. NVC onayımızı Agustos 2021 de aldık. O zamandan beridir Ankara’dan mülakat tarihi beklemekteyiz. Bu arada ben gecen ay New York’a turist vizemle gittim. Bir sorun yaşamadan giriş yaptım. Halihazırda bir göçmenlik başvurumuz var ama bu sürecte mevcut B1/B2 vizemle seyahat ettim. Tecrübem benzer durumda olan arkadaşlara örnek teşkil eder umarım.
-
@waterman, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Eb3 vizesine başvurmanız H1B veya H2B L1 gibi vize türlerini etkilemez çünkü bu vize türleri her ne kadar göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da günün sonunda göçmenlik amacı güder.
H1 ve L vizeleri direkt dual intent yani gocmenlige izin veren vizeler. Gocmen olmayan vize demek biraz yanlis bu durumda.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dual_intent
Persons with H-1B visas (for specialty workers and their spouses and minor children with H-4 visas), K visas (for fiancees or foreign spouses of US citizens and their minor children), L visas (for corporate transferees and their spouses and minor children), and V visas (spouses and minor children of lawful permanent residents) are permitted to have dual intent under the Immigration and Nationality Act.[1] Federal regulations also appear to recognize dual intent O visas (for workers who have extraordinary ability and their spouses and minor children), P visas (for athletes, artists or entertainers and their spouses and minor children), and E visas (for treaty traders or treaty investors and their spouses and minor children).[2]
Edit: H2 vizeleri degil sadece H1 vizeleri dual intent.
-
@dpdemir en son DQ subat 2021 olanlar mayis ayinda maillerini mulakat tarihi 2022 temmuz olatak aldilar ancak DQ nisan 2021 olanlarin sanirim hala mulakat tarihleri belli olmadi konsolosluk ortalama bekleme süresi sanırım 17 20 ay bu bağlamda sizin ağustos 2021 ise 2023 ocak ile mayıs arasında olmalı
-
@Mustafa-Kemal-Atay-0 cevabınız için teşekkürler. Sabırla beklemeye devam ediyoruz.
-
EB3 vizesine başvuru yapabilmem için aracı kurum var mı sponsorluklu iş bulabileceğim?
-
EB3 başvuru tarihi 23 aralık olarak açıklanmış
-
@ayvalik10 ben bunu hiç anlamadım. Açıklayabilir misiniz?
-
Merhaba herkese ds260 formunu doldururken eşim ve kendim için petitioner olarak kimi seçmemiz lazım
Eşim için Self kendim için employer seçtim doğru mudur
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum