@numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak
Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

bu arada yanıma randevusu 9:15 olan bır hanfendi oturdu trafikten dolayı geç kaldığını söyledi aklınızda bulunsun ankarada 8 den sonra trafik oluyormuş oan göre erken çıkmanızda fayda var. Sıram yanınca tam düzgün Türkçe konuşamayan tatlı bir görevliye denk geldim arkada bir görevli daha vardı kontrol ediyor gibi dinliyordu önce yemin ettim sonra parmak izim alındı sonrasında benim nerde yaşadığımı sordular eşimin şuan nerede yaşadığını nasıl ne zaman tanıştık eşim şuan çalışıyormu oraya gidince nerde kalıcağımı oraya gittiğimde mesleğimi yapacakmıyım diye sordu daha önce amerikaya gidip gitmediğimi eşimle ne kadar yüzyüze görüştüğümüzü ne zaman boşandığımı sordu boşanma belgem için bizde kalabilir mi dedi tabi kalabilir dedim sisteme tarayacaklarmış sonra mikrofonu kapattı kendi aralarında konultular 2 dk felan sonrasında tebrikler vizeniz onaylandı dedi aldıkları belgeleri geri verdiler sonrasında şükrederek çıktım benim sürecim bu şekildeydi çok yıpratıcı bir süreç gerçekten inşallah hepimiz tez vakitte eşlerimize kavuşup yuvamızı kurarız

ama çoğu ordaki insanlar a4 renkli çıktı almış fotoğrafları whatsapp konuşmamız vardı ilk tanışmamızdan 2 ay sonrasını içeren onu tarihleri görüncek şekilde ekran resmi alıp çıkardım daha seyahat biletleri ve beraber gittiğimiz sinema müze biletleri vardı gerek yok yeterli dediler