Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • Herkese merhaba öncelikle.
    Bizden en son eksik evrağımızı 29 kasımda istediler. Danışanımızın dün gece yükleyeceğini söyledi ve bu sabah baktığımda yanında yeşil tik olmayan iki dökümanın kabul edilmiş olup yeşil tik aldığını gördüm. Ekstra eksik belgeyle ilgili bir mail de atmamışlar. Bu herşeyin tamam olduğu anlamına mı geliyor? DQ olup olmadığımı nerden öğrenebilirim?
    Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim 🙏🏻


  • @meliskadim ceac'teki inbox'unuzda dq olduğunuzu gösteren bir mail olması gerekiyor. Ayrıca ilk anasayfada accepted yazısı olması gerekiyor.


  • Dünki arkadaşların ilgi ve alakalarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Son olarak ankarada mülakata gireceğimi varsayarak civil documents adımında belgeleri taratırken nüfus kayıt örneği dosyasını Türkçe olarak göndersek problem oluyor mu ? Çünkü e-devlette ingilizce seçeneği yok ayrıca kendi ülkesinde mülakata gireceklere sanırım translate zorunlu değildi emin olmak icin buradan sizlere soruyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler


  • @frkanon34 bir problem çıkmaz.Arşivli nüfus kayıt örneği olacak.


  • Ben bu adli sicil kaydı ve vukuatlı nüfusa kayıt örneğini mülakat için e devletten çıkarmadım kaymakamlıktan aldım apostil de yaptırdım nolur ne olmaz diye bazen e devleti kabul etmediklerini duymuştum kırmızı mühürlü istiyorlarmış


  • Benim adli sicil kaydım görünüyor trafik kazası sonucu yayanın hafif yaralanmasına sebep oldum para cezası kesildi düzenli ödemedim diye hapis cezasına çevrildi hemen borcu ödeyince hapis cezası kalktı bu yüzden sicil kaydım var ben de bu konudan çok tedirginim sorum olur mu diye


  • Merhaba mulakatıma 1 hafta kala bana böyle bir mail geldi upload etmem gerekiyormu avukatım zaten DQ maili aldığımızı gerek olmadğını söyledi @crazycells @gucarslan yardımcı olabilirseniz sevinirim zaten çok uzayan sürecin biraz daha uzamasını istemiyorum :(
    IMG_1153.jpeg


  • @Merve-Güngör öyle birşey yok boşuna yorulmuşsunuz yorumunuzu sonradan okudum tabiki gerekiyor gidip almanız adliyen


  • @yasmin982 burdan baktım ben
    IMG_1157.jpeg


  • @Merve-Güngör edevlet kabul ediliyor herkes öyle geçmiş mülakata girenlerin sadece arada kaldıkları ingilizce Türkçe dilde çıkaracakmıyız konusunda türkçede almanızda bir problem yaşamazsınız zaten kendili ülkemizin dilini kabul ediyorlar ne olur ne olmaz derseniz ingilizcesininde çıktısını alıp gidersiniz yalnız bunu sicil kaydı olmayanlar yapacaklar,sizin durumunuza istinaden sicil kaydını mahkemeden alıp tercüme ettirmeniz gerekiyor.


  • @yasmin982 ben bunları zaten yaptım avukatla ilerlediğim için sadece forumda yanlış bilgi olmasın benim gibi durumu olanlar için bilgilendirme olsun diye sürecimi sürekli yazıyorum yine de teşekkür ederim yardımlarınız için


  • @Merve-Güngör ne demek her zaman,inşaallah bir sorun olmadan mülakatınızı geçersiniz. ,bizede en kısa zamanda mülakat aşamasına geliriz iyi geceler dilerim.


  • Herkese merhaba, ben i130 başvurumu geçen yıl 1 Ocak'ta gerçekleştirdim. Nebraska Visa Center üzerinden. Hala bir cevap gelmedi. Bu normal bir süre midir? Yaza kadar greencard alma ihtimalim nedir?


  • @gok334 bu sorunun cevabı günden güne değişebilir bir cevap. Ancak yarın 6 aralıkta i-130 belgenizin onaylandığı düşünülürse; 1 haftalık welcome letter bekleme süreniz, 45 günlük nvc bekleme süreniz (ilk yüklemenizde onaylandığınız takdirde) ve yaklaşık 6 aylık mülakat bekleme süreniz olduğu düşünülürse ağustos ayında vizeniz olur. Bu bugünün senaryosu ile en iyi senaryo. Ancak yarın ne olur bilemeyiz.


  • Merhaba, interview date bekleyenler için belki faydası olur diye paylaşmak istedim, 9 Eylülde DQ olmuştuk, az önce interview date mailimiz geldi 19 Ocak a randevu verilmiş.


  • @gok334 Dosyanız belki başka service centere yollanmış olabilir bunu öğrenmek için uscisle iletişime geçin durumunuzu günceleyeceklerdir.


  • Merhaba , 3 agustosta dq olmuştuk, randevu tarihimiz 24 ocak olarak gönderilmiş


  • Congratulations @ggbbww and @missy! This is wonderful news. I wasn't expecting more interviews in January. Maybe they are actually speeding things up.


  • @ggbbww Çok güzel haber, tebrik ediyorum sizi. Eşimin DQ tarihi 30 Ağustos, umarım bizim ve bize yakın tarihte olanlara da gelir haber. Sizin 9 Eylül olunca DQnuz, konsolosluğun ne kadar rastgele randevu verdiğini iyice anlamış olduk☺️Tebrikler tekrar


  • @missy Çok güzel haber çok sevindim adınıza, umarım en kısa zamanda herkesin gelir. Tebrik ediyorum 🍀


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    909 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    758 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum