@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@istanbuladami
şansımız açık olsun bolca ihtiyacımız olucak 
@istanbuladami izlemedigim video kalmadı herhalde diyodum kendi kendime ama bu arkadaşa denk gelmemişim mutlaka izliycem çok teşekkürler
️
@Sencerium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy @Ckfamily Seneye inş topluca bir organizasyon yaparız houstonda
Evli olmayanlar evlenip gelsin lütfen
Olurda green cardı olan biri olup bekar kalırsa evlenmeye gönüllüyüm 

@Ckfamily houstona gidip yerleşen kişilerin vloglarından bir şekilde elde ettim bunu açıkçası
özellikle uber olarak değilde doordash vs olarak araştırınca houstonda birkaç bilgi edindim yoksa dediğiniz gibi çok fazla bilgi yok orada delivery işler için mil hesapları biraz fazlaca olduğundan bahsediliyor ancak yinede para getiriyor diye söylenmiş hep mesafe uzun sadece yani çok kısa mesafeye calısılamadığı söyleniyor. İtalyan bir çift eşiyle yapıyordu tek araçta sohbet ede ede bol bonuslu hafta sonunda 400 doları bulmuşlardı ortalamada uygun fiyatlı bir şehir için tabi bana göre oldukça iyi bir rakam bu 
@ilkerkaynar90 Yani evet başlangıç için güzel rakamlar ama net gelir ne kalıyor onu bilmek lazım sonuçta uzun mesafeler yapılıyor.
@Simge-Kutlu bigalıyız
eşim merkezde okudu oda bigalı
merkeze bol bol gidip geliyoruz ancak genelde hayatımız bigada sürüyor. Keşke çıksa yani nasıl diyeyim bilemedim eğer öyle birşey olursa bırakın kahveyi çayı evi falanda birlikte arar bol bol destek olur haberleşiriz. Eşim özellikle dün bile keşke birkaç kişi olsak birbirimize destek oluruz falan diyordu 
@ilkerkaynar90 hayali bile güzel gerçekten
️
@Ckfamily haklısınız artık onuda biz tecrubeler forumda youtubeda vs paylaşırız diyorum
geldik şunları yaptık totalde şukadar emeğe şukadar kazandık cebimize bu kaldı gibilerinden
genelde yarıçıplak kadın fotoğraflı kapak resmiyle uberde 3 günde 40.000tl kazandım kazandığımdan bakın nasıl 30 dolara 4 tane mystery box alıp rolex cıkartıcam videoları var malesef internette
asıl önemli kaynakta sıkıntı çok..
Arkadaşlar airbnb konusunda bilgisi olan var mı acaba ? Tek kişi de problem yok ama aile olunca daha doğrusu çocuklu aile olunca vermek ev istemediklerini duymuştum ama nedir ne değildir net bı bilgim yok açıkçası
@ilkerkaynar90 Adam akıllı kaynak niteliğinde paylaşım yapan insan sayısı çok az malesef youtube da tabi @semavi gibi paylaşım yapanları tenzi ederek yazıyorum bunları. Forum olmasa çoğu şeyle ilgili fikir bile edinemeyeceğiz.
@Simge-Kutlu hiç problem olmaz airbnb sorun yaratırsa yaklaşık miktarlara hotelde tutulur o işin en basit kısmı bence çünkü adı üstünde geçici ev
sokakta yatmamak için tutulacak birisi cocugunuz var olmaz derse sınırsız seçeneğe sahipsiniz. Ancak en büyük sıkıntının çocuklu ailelerde kalıcı evi tutarken aile sayısına göre ufak daireleri vermemeleri olabilir.. 3 cocukla 1+1 e izin yok diye biliyorum tabi detaylarını oradan türk emlakcılarıyla konuşmak daha önemli
@ilkerkaynar90 her çocuk için bir oda gerekiyor çocuk salonda yatamaz
@Ckfamily @ilkerkaynar90 asagidaki konuyu incelediniz mi?
https://yesilkartforum.com/forum/topic/652/amerika-da-uber-eats-doordash-ve-pizza-delivery-yapmak
@istanbuladami eyalat konusunu sanirim birdaha düsünmem gerekecek tsk 
Forum sayesinde birçok konuda fikir sahibi olduk gerçekten.Birde diyorum ki forum söyleşi günleri olsa.Mesela Amerikadaki bir Türk emlakçı yeni gidecekler için sektörü anlatan zoom toplantısı yapsa.Gidince bizleri neler bekliyor vs .Youtube videolarının yetersiz olduğu aşikar.
@waterman, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Sencerium, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Lossantosdy @Ckfamily Seneye inş topluca bir organizasyon yaparız houstonda
Evli olmayanlar evlenip gelsin lütfen
Olurda green cardı olan biri olup bekar kalırsa evlenmeye gönüllüyüm
Yalnız şaka maka bu çekiliş yerine direk amerikalı biriyle evlenmek çok daha olası geliyor bana bazen.

@Simge-Kutlu daha önce duymadım hiç bu tarz sorun yaşayanı, ama şu olmuş olabilir onada emin olmak lazım airbnbde arama yaparken kaç kişi tutacaksanız bunu girmeniz gerekiyor. Eğer çakallık yapayım ben çocukları eklemeyeyim zaten ufaklar bizim yatakta yatarlar yada 2 çocuklu bir şekilde gidip 1+1 ev tutayım çocukları aramızda yatırırız olarak rezervasyon yapmaya çalışıyorsa oradan sorun yaşamış olabilirler
@datanist evet oldukça fazla zaman inceledim benim ana mesleğime ek delivery yapacağım şu an stock fotoğraf işide yapıyorum emlakla ilgili eşim işleri düzene koyana kadar hala delivery işlerin ilk gidenler için hayat kurtarıcı olduğunu düşünüyorum
yani şu an türkiyedeyim ancak adobe , shutterstock , gettyimages gibi firmalara onbinlerce içerik üretmiş birisi olarak gideceğimden dolayı delivery işlerinin aylık bana paradan fazlasını katacağını biliyorum
gayrimenkul sektörünede adım atacağımızdan dolayı portföy / mahalle bilgisi / iletişimde yaklaşımlara uyum sağlama ve çevre edinimi gibi şeylerde delivery benim gözümde nasada çalışmaktan dahi daha önemli bu herkes için farklılık gösterecektir tabi.. herkes günlük gelirlerin artık 300 400 dolar değilde 200 dolar bandına düştüğünden net 120 130 dolarlar kaldıgından şikayetçi.. ben eşimle gittiğimde çift araç çift mesai yapacağız bu sebeple bu rakamlar bile bize harika imkanlar sunuyor yani herşeyi bir kenara bırakıyorum sadece delivery işiyle bu düşmüş fiyatlandırmayla dahi bize yeterli hatta biraz daha abartıyorum günde iki kişi çalışalım 100er dolar alalım onada okeyiz.. ama herkesin durumu aynı değil iyi araştırsınlar
basından beri youtube videolarındaki amerikayla gerçeği arasındaki fark çok diyenlerdenim.. amaç ilk giriş ve düzen oturtma aşamasında uyum sağlamak ve hayatta kalacak birşeylere başlamak..
Attığınız konuda delivery yapıp delivery ile senelerdir geçinen ve delivery yapmayın kazandırmıyor diyenler fazlalıkta olduğu için bunları yazdım yoksa yardımınız için size minnettarım.. 
@ilkerkaynar90 acikcasi ben hic delivery yapmadim ama DV Amerika telegram grubunda konusuluyor. Eyaletler ve sehirler arasinda kazanc anlaminda farkliliklar oldugundan bahsediyorlardi.
Buna ek olarak, DV cekilisini kazananlar icin en onemli tavsiyem ingilizce konusunda kendilerini gelistirmeleri olur. Ingilizceniz iyi olduktan sonra para kazanmak ve sisteme alismak cok daha kolay oluyor.
@Ckfamily, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ilkerkaynar90 Adam akıllı kaynak niteliğinde paylaşım yapan insan sayısı çok az malesef youtube da tabi @semavi gibi paylaşım yapanları tenzi ederek yazıyorum bunları. Forum olmasa çoğu şeyle ilgili fikir bile edinemeyeceğiz.
Heryerde soyluyorum... Oncelikle forumlardan yada yazili kaynaklardan guncel bilgilere ulasilmali... Youtube'da video ceken kisiler, bende dahil, iyi bir kaynak olmayabiliriz. Youtube'dan gunluk yasanti vs gibi konular uzerinden cikarim yapilmali. Teknik konulari forumlardan bakmak daha guvenli...