Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@denizci10 kazandığını bugün yeme en sevdiğim felsefe 😂 sanırım asla para biriktiremicem 🥹

• ⭐⭐⭐⭐

@ahsenaydgdu hahahaa... süper benim de öyle😁 😁

• @ahsenaydgdu, içinde söyledi: Orange County (California)

@denizci10 kazandığını bugün yeme en sevdiğim felsefe 😂 sanırım asla para biriktiremicem 🥹

Benim felsefem de borç sahibi olmazsan, mal sahibi olmazsın 😂 o yüzden cepte nakit olmasa da mutlaka bişeyler alıyorum öyle öyle birikim yapmış oluyorum 😬😬

• ⭐⭐⭐

@dytmelek Neden olmasın 🙂 Bu arada aklınızdaki iş nedir ?

• Benim gönlümde frozen, smoothie vb üzerine küçük bir yer, büfe, foodtruck gibi bişeyler var ama gittiğimiz zaman bütçemize ve kafamızdaki planlara uyan her yere bakacağız, yani şuan hiçbir şey net değil gidince kesinleşecek. İlk 1-2 ay araştırma ile geçecek gibi duruyor.

• bilgilendirme için çok teşekkürler. amerikaya taşındığım zaman yaşamayı düşündüğüm ve istediğim yer Orange. Umarım orada tutunabiliriz 🙂

• İlk etap için çok pahalı bölge.

• @mukeya, içinde söyledi: Orange County (California)

İlk etap için çok pahalı bölge.

Kiralık evlere baktım gayet uygun geldi bana açıkçası. Nj de ve La bile bu kadar uygun yok nerdeyse 🙂 tabi orange Country hangi bölgeleri güvenli yaşanabilir ona bakıp araştırmadım. Diğer nj ve La da bilinçli arama yaptığım için oralar daha yüksek geldi.

• @mexido ben Homes uygulamasından baktım 2500 $ dan aşşagı göremedim tavsiye edilen bölgelerde farklı eyaletlerde 1500 2000 arası çok güzel evler var. Apartman dairelerinden bahsediyorum. ☺️ Tamamen yerleşene kadar en fazla 2000 $ bandında evlere bakıyorum. Tabi greencard kazanabilirsek 😀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @mukeya, içinde söyledi: Orange County (California)

@mexido ben Homes uygulamasından baktım 2500 $ dan aşşagı göremedim tavsiye edilen bölgelerde farklı eyaletlerde 1500 2000 arası çok güzel evler var. Apartman dairelerinden bahsediyorum. ☺️ Tamamen yerleşene kadar en fazla 2000 $ bandında evlere bakıyorum. Tabi greencard kazanabilirsek 😀

Doğrudur hcam bende Max 2k kadar olanlara bakıyorum. Genelde apartman daireleri daha uygun olup 2k altında olabiliyor. Ben zillow, trulie apartmans ve marketplace den bakıyorum 🙂

• Çok güzel bir şehir, hayalleri süslüyor.

• Bu ileti silindi!

• Bölge ile alakalı uzun süredir bir şeyler yazılmamış orada yaşayanlardan güncel bilgi almamız mümkün mü acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@erenist

Vergi, kira ve yaşam giderlerinin çok yüksek olduğu, yeni başlangıç yapacak göçmenler için gitmeden önce iki defadan fazla düşünülmesi gereken bir bölge olduğunu biliyorum arkadaşımdan.

• @ATS16 Ben de hep aynı şeyleri duyuyor veya okuyorum ama bu genelde orada yaşamayanlardan oluyor. O bölgede en azından LA ve çevresinde yaşayan kişilerden aldığım bilgiler şaşırtıcı derecede daha düşük oluyor (maliyet açısından). Tamam pahalı bir eyalet ama biraz abartılıyor olabilir mi diye düşünüyorum bazen 🙂 diğer konularda ; iklim, çevre vs gibi konularda herkes hemfikir zaten güzel bir eyalet. Benim öğrenmek istediğim yeni başlangıç yapacaklar için iş fırsatları nasıldır dil olmadan iş bulmak zor mudur ?

• ⭐⭐⭐⭐

@erenist dil olmadan doğusundan batısına kadar her yerde iş bulmak zor, naçizane tavsiyem 2025 Ocak’a kadar süreniz var ilk girişi yapmak için (dil gelişimi için ne uzun ne de kısa bir süre). Maksimum düzeyde çabalayarak İngilizcenizi bir yere taşımak olmalı, neresi olursa olsun büyük şehirlerden & verginin - yaşam maliyetlerinin yüksek olduğu güney ve batı eyaletlerden uzak durmalı düşüncesindeyim. Bol şans

• @ATS16 Haklısınız dil çok önemli devamlı işerletmeye çalışıyorum ama ne kadar yeterli olur bilmiyorum. Bekar olsam gözüm kapalı bir yere yerleşirdim de aile olunca çok zorlaşıyor bu işler o yüzden her detayıyla araştırmaya çalışıyorum bir yanım ucuz eyalete git diyor ama bir yanım da ısrarla Californiada mutlu olacakmışız gibi oraya gitmemi söylüyor 🙂
    Cevabınız için teşekkürler bu arada 🙏

• Orange County / Irvine'a geleli 4 aya yakın zaman oldu. İstanbul Beyoğlu'ndan taşınmış bir aile olarak ilk 2 gün sakinliğinden dolayı bir şok yaşamış olsak da, son 2 aydır ne iyi yaptık da geldik modunda hayran hayran Irvine'da geziniyoruz, sağ olsun Irvine da size ben yuva olurum, sakin olun, anın tadını çıkarın demeye başladı. Evet California genel olarak pahalı keza Irvine da öyle, 1+1 ev için ortalama 3000 doları gözden çıkarmak lazım. planınızı iyi yapıp, ben bir şekilde yaşarım diyorsanız da, evet yaşamak için çok güzel bir yer Orange County, bizim yaşadığımız yer olan Irvine'da caddeler sakin, insanlar birbirine çok saygılı, konum olarak Los Angeles'e 1 saat, San Diego'ya ise 1 saat 20 dakika uzaklıkta, yani sakin ama ben çılgın bir şehir hayatı ve kalabalık istiyorum diyorsanız, şehir hayatı sizi öyle çok da uzak olmayan mesafelerde beklemekte.

Buraya gelmeden önce çok fazla fikrine başvurduğum ve kafasını şişirdiğim ama sabrına ve saygısına hayran kaldığım @cnpist 'a forum aracılığıyla bir de buradan teşekkür etmek isterim. Hatta dün kendisiyle buluşma şansına eriştim, ısmarladığı kahveyi içmek nasip oldu...Taze bir göçmen olarak, tam da nereye geldik, yalnızlığı nasıl da göğsümüzde erittik dediğimiz anlarda, yaşadığımız bu iletişim ve bilgi ağını bize sunan yeşilkart forum'a da çok teşekkürler. "aslında o kadar da yalnız değilmişiz" diyebilmek güzel.

Irvine konusuna dönecek olursam, bekar insanlar veya çocuk sahibi olmayan aileler için biraz sıkıcı olabilir ama çocuğu olan aileler için kesinlikle tavsiye ederim, çocuk yetiştirmek için düzeni ve imkanlarıyla çok güzel bir şehir. hemen hemen hiç evsiz göremezsiniz bu şehirde, 4 ayda biz henüz görmedik. Hiçbir şey yapmasanız ve hiçbir yerine gitmeseniz bile hafta sonu Great Park'a giderseniz Irvine'da, iyi ki buraya gelmişim demeniz çok olağan. İçinde 10 taneden fazla futbol, 5 taneden fazla basketbol, 10 taneden fazla beyzbol sahası olan ve uçsuz bucaksız yürüme ve piknik yapma alanları olan bir park düşünün desem, evet evet düşünmek bile zor 🙂 ama Great Park öyle bir yer.

• ⭐⭐

1 Nisan itibariyle, yeni isim sebebiyle Chicago'dan Irvine'a tasinmis oldum. Is degisikligini yapmadan evvel, sirketle ve yoneticimle gorusmek, ayni zamanda sehri ve bolgeyi gezmek icin 2-3 gunlugune oncesinden gelmistim. Yoneticim Laguna Beach, Newport Beach, Irvine gibi bolgelerde o kadar guzel gozumu boyadi ki, California'nin pahaliligini vs. bilmeme ragmen, her seyi goze alarak tasinmayi istedim. Cunku ayni zamanda Chicago'nun da bitmek bilmeyen soguklarindan, Midwest havasindan sikilmistim artik.

2 aydir Irvine'da yasiyorum. Remote bir iste calisiyorum ve satis sektorundeyim. Cogunlukla LA County ve Orange County olmak uzere musteri ziyaretleri yapiyorum. Teklifi kabul etmeden, LA'e geldigimde sansima o kadar rahatti ki, hic trafik vs. yasamamistim. 2-3 gunde Santa Monica, Venice, Griffith Park, Walk of fame, Rodeo Dr., Beverly Hills, Hollywood Sign vs. neredeyse gezilebilecek yerlerin tamamini gezip, sehre hayran kalmistim. (Downtown LA ve cevresindeki homeless problemlerini goz ardi ederek)

Ama ise basladiktan ve sabah-aksam saatleri trafiklerine maruz kalmaya basladiktan sonra, LA trafigi yuzume tokat gibi carpti. 😃 Chicago trafiginden yillardir sikayet eden birisi olarak, LA trafigini yasamaya baslayinca buyuk hayal kirikligi yasadim. Bu bolgede yasayanlar bilirler, North Hollywood'dan Irvine'a (yaklasik 60mile) donus yolunda, is cikis saatinde yolculugum neredeyse 2 sa. 53 dk. surdu. Malesef sabahlari ise gidis ve aksamlari isten cikis saatlerinde hem Irvine girisinde, hem LA giris cikislarinda inanilmaz trafik oluyor. Buraya tasinmayi dusunenler bunu goze alarak gelmeliler.

Her neyse, konumuz Orange County oldugundan oturu buna odaklanacagim.

Irvine Company diye bir sirket var burda. Irvine'da onlarca apartman topluluklari var. Bundan sonrasi icin Irvine Company Apartments'dan bahsederken ICA olarak kisaltacagim.

ICA'nin Los Olivos sitesinde kaliyorum ben. 1+1 daire icin $2650 kira oduyorum. (Chicago'da havaalanina 15 dk, downtown'a 25 dk mesafedeki 1+1 dairem icin $1350 oduyordum) Tabi ki ICA'nin sundugu amenities kismi daha genis. Sitede 3-4 tane havuz, market, business lounge, GYM. fitness center gibi imkanlar mevcut. Ayrica kendime ait bir de garajim var. Washer/Dryer ise dairenin icinde. Gayet nezih ve genelde 80-90k$'in uzerinde geliri olan bireyler ve aileler yasiyor. Cogunlugu beyaz amerikali, ve asyali. Irvine'da cok sayida asyali nufusu var. 2021'de asyali nufusu yuzde 45 civarindaymis. Simdi eminim cok daha fazladir.

Irvine'nin tam ortasinda Irvine Spectrum Center isimli buyuk bir acik hava alisveris merkezi var. Haftasonlari ya da resmi tatillerde gidip park yeri bulmak neredeyse imkansiz. 5-6 kez turladigimi bilirim yer bulabilmek icin. O yuzden artik bisikletle gidiyorum. Usenirsem, Uber cagiriyorum. $7-8 dolar civari tutuyor.

Irvine'da konum olarak, San Diego'ya Hollywood'dan daha yakinim. Mesafe olarak SD daha uzak olsa da, trafik olmadigi icin daha cabuk varabiliyorum. (1 saat 10 dk) 😃 Ayrica Laguna Beach, Huntington Beach, Seal Beach gibi yerlere 20-25 dk uzakliktayim. Haftasonlari sahile gidip bi seyler icmek, sosyallesmek oldukca keyifli.

Orange County'de cok sayida Turk restauranti ve marketi mevcut. Marketleri kesfetme sansim olmadi henuz ancak restaurantlar oldukca basarili. Guzel Turk yemekleri bulabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 10
  • 364
  • 3
  • 120
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |