Amerika'da Tır Şoförlüğü?
-
@cannavaro1903 O kadar güzel yazmışsınız ki mesajı okurken kendimi işin içinde hayal ettim. Bilgilerde gerçekten çok faydalı kendi adıma çok teşekkür ederim. Ayrı bir soru Türkiye'de tırın içine dahi binmedim. Oyunlardan az çok bilgi sahibi oldum. Siz Türkiye'de bu işi yaptınız mı? Yapmadıysanız başladığınız da zorlandığınız konular neydi?
-
@ozgurke http://www.txdmv.gov sitesinde ayrıntılı pdf dosyası var gerçi sadece texas eyaleti için...indirip inceleyebilirsiniz faydalı olur.Bazı rahatsızlıkları olan insanları kabul etmiyorlar mesela (diyabet,tansiyon,kalp) uyuşturucu geçmişi olanın hiç şansı yok açıkça belirtmişlerdir. Alkol kullananlar da buna dahil ama mutlaka limiti vardır.Cdl okullarını ciddiye alıyorlar bu programlardan mezun olanların kardeşimizin dediği gibi şansı yüksek tercih ediliyorlar Youtube'da kanallar var Birtanesi smart-tracking.com sorulara video ile cevap veriyorlar.Okul meselesine dönecek olursak türkiyeden yaptığım araştırmalara ve abd deki arkadaşlarıma göre en iyi okullardan biri cr england sitesi www.crengland.com bu hafta sonu mail atıp ayrıntı isteyeceğim okuldan...ve mutlaka bu konuda adının anılmaya gerektiğini düşündüğüm fatih kardeşimiz var youtube da kanalı var oldukça başarılı her bilgiye ulaşmak mümkün kanalının adı turk trucker
Sanırım bu günlerde kendisi istanbulda yeni bir şeyler buldukça yazarım
Saygılar...😀 -
https://m.wikihow.com/Become-a-Truck-Driver bide burası var
-
@cannavaro1903 Valla üstad ansiklopedi gibi döktürmüşsün ve ancak bu kadar güzel açıklanabilirdi. Yazına emeğine sağlık. Bu green card çekilişi başlarken daha kayıt bile olmadan insanlar gidip neler yapıcam yada yapabilirim diye aramalara başlıyor. Bu tırcılıkta onlardan birisiydi diye düşünmüştüm ama anlaşılan gittikten epey sonra yapılabilecek bir işmiş :) hayırlısı bakalım. Tekrar teşekkürler.
-
@ozgurke Ben mesleğimle çok alakasız olmasına rağmen hobi olarak tıra takılıyorum bazen, ama uzun yol değil, şehir içinde şu hafriyat tırlarından, yani 2-3 haftada 1 yada 2 sefer kadar kullanıyorum ama feci zevkli birşey benim için. Sürekli yapsak belki bu kadar güzel görünmez ama napim seviyoru ya :) Benim için tek zorluğu trafikte oluyor, oda diğer sürücülerin bilinçsizce kör noktanıza gelmesinden, ama USA'da burunda ki aynalar sayesinde o kör noktada aşılıyor sanırım.
-
@ozgurke dilimiz dondugunce yazmaya calistik :) trde bu isi yapmadim. Dugun fotografcisiydim. Hayatinda araba bile kullanmamis birisi bile bu isi yapabilir. Fakat tabiki bu is gercekten cok ciddi bir is. Surekli trafiktesiniz, ve altinizda 80bin poundluk (maksimum yasal agirlik) bir aleti yonetiyorsunuz. Bu sorumluluk gerektiriyor. Kurallara riayet etmeyi gerektiriyor. Kendi isinizi yaparken digerlerinin yapabilecekleri muhtemel hatalari da ongorebilmelisiniz. Yapacaginiz kural hatalarinin federal suclar kapsamina girecegini bilmelisiniz. Gerekli egitimleri aldiktan sonra yapamamaniz icin hicbir sebep yok.
Basladigimda zorlandigim konularin basinda uzunluk birimleri geliyordu. Navigasyon 400 feet sonra saga don diyor. Ulan 400 feet ne kadar uzaklik falan derken geciyosun cikisi. Hadi dolan oteden ya da yeni guzergah buldu navigasyon yol uzadi falan. Ondan sonra uzun yoldasin. 16 saat araba kullaniyosun. Son 50 mil e girdin. Yol bitmiyor. :) Hadi oglum hadi aslanim falan ite kaka bi sekilde bitiyor ama iste psikolojik olarak bitmek bilmiyor. Laredo texas da araba bozuldu. Tamirci bulamadik haftasonu. Parcacidan aldim kendim degistirdim. Her tarafim kir pas icinde kaldi. Ekstra tamir parasi aldim tabi. :) Zorluk olmayan meslek yok. Her meslekte birseyler olacak. You have to deal with it. :)
@iacar estagfurullah ustad falan degiliz daha 2 3 aylik cicegi burnunda soforuz. Nice ustalar varken bize dusmez. Bildigimizi paylastik sadece. Yapilabilir tabiki. Ama dedigim gibi cocuk oyuncagi degil bu is. Ciddiyet gerekiyor.
@bmrc evet drug testi unutmusum. Drug testten gecmek gerekiyor. Bir de hatirlamisken. Daha onceden trafik cezaniz var ise insurance cok yuksek cikacagindan firmalar size is vermekten kacacaktir. Trafik cezasi yememeye ozen gostermelisiniz. Bu cok onemli bir konu.
-
A ehliyeti gerektirmeyen uzun yol tasima isi hakkinda (box truck gibi) bilgilerinizi paylasirmisiniz? Su an B ehliyetim var, A 'ya yukseltmek; okul, sinav vs. zaman alacak.
Load boards lardan mi is buluyorsunuz yoksa anlasdiginiz brokerlar mi var? -
Truck driving notları temin ettim bakmak isteyen arkadaşlar olurbelki ama pdf dosyaları nasıl yükleyeceğim bilemiyorum öğrenince buradan paylaşıcağım
-
Arkadaşlar. indeed.com sitesinden CDL driver olarak aratabilir. İş olanaklarını ve ücretleride görebilirsiniz. Houston/ TEXAS da CDL kursları hakkında bilgisi olan var mı?
-
@i-e-e evet houston da houston community college in truc driver okulu var hafta sonları gece yada tam zamanlı okula gidebiliyorsunuz......Bu okullarin fiyatları 10k ya kadar olabiliyor ama burası $3500 fiyat veriyor...gündüz tam zamanlı devam ederseniz 6 hafta sürüyor haftasonu devam ederseniz 12 hafta
https://www.hccs.edu/continuing-education/departments/transportation/truck-driving/
Burdan inceleyebilirsiniz
Ayrıca dallas ta rc england var iyi okula benziyor ama fiyatlı -
Bu pdf dosyalarını ekleyebiliyormuyum nasıl yapacağım acaba...ders notları var arkadaşlara faydası olurdu....
-
Gidildiğinde yapılabilecek en iyi iş belkide maaşa bakıldığında. Kısa sürede ehliyeti alıp yapılabilir.
-
@bmrc Amerika'da Tır Şoförlüğü? içinde söyledi:
Bu pdf dosyalarını ekleyebiliyormuyum nasıl yapacağım acaba...ders notları var arkadaşlara faydası olurdu....
[email protected] adresine gonderin isterseniz, ben box hesabina yukleyip linki buraya eklerim.
-
@crazycells tamamdır en kisa zamanda göndereceğim Teşekkürler
-
@maranty tir soforlerinin aldigi ücretler eyalete göre değisiyormu? Sizin bu vermiş olduğunuz rakamlar hangi eyalet içindi?
-
@cannavaro1903 Bilgiler icin tesekkurederim ben sunu sormak istiyordum bu tir ehliyetini alirken sinavlari turkce veren yada tercüman kullandiran okullar varmi acaba
-
@iacar bey acaba bu harfiyat kamyon şoförlüğü aylık getirisi ne kadar ve hangi ehliyet almamız gerekiyor
-
@kürşat Türkiye için mi soruyorsunuz ? Malum hala gidemedik Amerika'ya :) Bu arada size hayırlı olsun, yakın current olucak sanırım sizin case number. Şimdiden gönlünüzce güzel bir hayat dilerim. Türkiye için CE ehliyet gerekli. Ben çok alakasız bir iş yapıyorum, IT sektöründeyim. Öyle hobi olarak arada gidiyorum, bedava yani :) Tır arkadaşımın, o şöförüne 2800 TL ödüyor ama.
-
@huseyin Amerika'da Tır Şoförlüğü? içinde söyledi:
@cannavaro1903 Bilgiler icin tesekkurederim ben sunu sormak istiyordum bu tir ehliyetini alirken sinavlari turkce veren yada tercüman kullandiran okullar varmi acaba
Her eyaleti bilmemekle birlikte Georgia da yazili sinavlarda sozluk kullanimina musade ediyorlar. Fakat pre trip inspection ve road test de ingilizceniz yoksa hic bir yerde gecmeniz mumkun degil.
-
Ameeika ya greencard la giden arkadasimiz ibo ABD nin, New Jersey de yeni basladigi Tır şoförlugu ile ilgili bir paylasimi olmus kanalinda . Merak edenler izleyebilir.
https://youtu.be/JZfjY-igc48
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum