Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685

• @Programmer, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@flankes0 İspanyolca ne alaka acaba ?

@Programmer Ana dili İspanyolca olan ve tam entegre olamamış, İngilizce bilmeyen çok insan olduğu için olsa gerek, bir çok yerde ve dokümanlarda İngilizce yazıların yanında İspanyolcası da yazıyor. Malumunuz Türkiye'de de devlet kurumlarında benzer uygulamaları (Arapça olarak) görmeye başladık bir süredir.

• @flankes0 yeni hayatınızda mutluluk ve başarılar dilerim. Darısı gerçekten isteyen insanların başına diyelim

• ⭐⭐

@eynar teknik olarak konusursak abdnin resmi bir dili yok. Ispanyolcanin cok gecerli olmasinin sebeplerinden birisi bu.
    Azinliklar kendi dillerinde dergi vs. de cikartiyor. Vietnamca dergi gormustum mesela avukattir,restorandir vs. listesi vardi.
    Ingilizce konusamayan kisi orani azimsanmayacak Kadar yuksektir abdde. Hele ki miamide.

• @flankes0 soru sormamaları şansınıza olmuş. Yolunuz ve şansınız açık olsun.

• 22 Kasım tarihinde yorucu ve uzun süren uçak yolcuğundan sonra Washington Dulles havalimanından giriş yaptık.

Uçağa binmeden önce tekrar güvenlik aramasından sonraki bekleyişin ardından koltuklardaki yerimizi aldık. Uçağa 2 yaşındaki oğlumuz için yaptığımız yemekleri ve sıvıları sorunsuzca aldılar. Ufak çocuklu yolcular için bu notu düşmek istedim. Uçaktaki biraz bekleyişin ardından, arıza olduğunu 10 dakika içinde sorunun giderileceğini ve kalkacağımıza dair ilk anons yapıldı. Fakat böyle olmadı. İşlemin uzun süreceğine ve başka uçağa binmek için uçaktan inmemizin gerektiğini söyleyen bir anons geldi. Zaten uzun olacak bu yolculuk için başlangıçta hoş olmayan bu durumla karşılaştık. Uzun bir bekleyiş sonrası otobüslerle yeni uçağa gittik ve epey gecikmeli bir şekilde yolculuğumuza başladık.

Sorunlu başlayan bu yolculuk aynı şekilde bizi etkilemeyen sorunlarla devam etti. Uçaktaki hastalar için doktor anonsları ile yolculuk ardından inişimizi gerçekleştirdik. Bu sefer hastaların yetkililer tarafından gelip alınması için bütün yolcular uçaktan inemeyip bekledik. En sonunda uçaktan inebildik ve pasaport kontrol noktasına doğru yola koyulduk.

Pasaport için Abd vatandaşı ve ziyaretçiler olarak sıra farklı fakat işlemi yapan polisler aynı. Teknik olarak aynı yeri bekliyorsunuz. Personel sayısı dört kişiydi ve bekleyen kişi sayısı çok fazlaydı.

Sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı verdik. Ardından zarfları aldı yetkili. Hepsini açtı damgaladı. Hiç soru sormadı. Hoş geldiniz ve başarı dileklerini söyleyip pasaportları geri verdi. Bu sırada yanımda götürdüğüm 10 bin dolar üzeri beyan etmem gereken nakit için ne yapmam gerektiğini sordum. Pasaportumu geri aldı. Tutarı sorup gümrük kağıdına yazdıktan sonra pasaportu kilitli bir kutuya koyup bana geri verdi ve ileride bekleyen polis arkadaşa gitmemi söyledi. O da bizi kırmızı şeritleri takip ederek bir bekleme salonuna yönlendirdi.

Bekleme salonunda girişte pasaportu başka bir polis teslim aldı ve koltuklarda beklememizi söyledi. Yaklaşık 15 kişi bekliyordu. Tabi hepsinin durumu başka sebeplerdi.

Kısa bekleyiş ardından başka bir polis memuru çağırdı. Hayırlı olsun dileklerinden sonra nakit tutarını sordu. Ailen ile bekleme seni hemen gönderelim dedi ve durumu “ Abd’ye giriş ve çıkışta istediğiniz kadar nakit ile yolculuk yapabilirsiniz, istersen 5 milyon dolar ile yap yolculuğunu, özgürsün. Sadece 10 bin doların üstündeki tutar bize bildirilecek. Biz parayı almıyoruz, vergi kesmiyoruz. Beyan formu dolduruyoruz” şeklinde açıkladı. Formu kendi doldurdu ve sadece imzamı aldı. Valizleri alıp almadığımı sordu. Almadığımı söyledim. Bizi kapıdaki polise kadar götürüp tekrar valiz bölümüne yönlendirdi. Çok yardım sever bir personeldi. Teşekkür edip valiz bölümüne gittik.

Zaten valizler de geç yeni yeni gelmeye başlamıştı. Valizlerimizi aldık ve buz gibi virginia havasına çıkıp, Abd’ye ilk girişimizi yaptık.

Bütün arkadaşlara süreçlerinde bol şans diliyorum.

• ⭐⭐⭐

@gamefry yeni hayatınızda aileniz ile birlikte mutluluklar dilerim. Havacılıkta malesef böyle şeyler çok yaşanıyor ve inanın kısa sürede çözülenine az rastladım size de denk gelmesi tatsız olmuş. mutluluklar tekrardan :)

• @gamefry Ufak aksilikler de olsa sonunda sağlıkla varmışsınız ya önemli olan o. Hayırlı olsun ve yeni yaşantınızda başarılar diliyorum. Darısı bizlerin başına:folded_hands_light_skin_tone:

• @gamefry

Sonu güzel biten bir yoluculuk olmuş. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.

Darısı bize olsun umarım en kısa sürede.

• ⭐⭐

@gamefry Yeni hayatinizda bol şans dilerim 🙏

• @gamefry Sağlıklı ve başarı dolu bir hayat sizinle olsun…

• @tolgasatir , @dytmelek , @Erkan-Gürsoy , @Erkand , @CroM hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Darısı bekleyenlerin başına. Umarım her isteyen greencard’ını bir şekilde alır.

• @gamefry Yeni hayatınızda başarılar dilerim umarım hep mutlu olursunuz.

• @gamefry yolunuz ve şansınız hep açık olsun.

• @flankes0 Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

• @gamefry Öncelikle yaşadığınız sıkıntılar için geçmiş olsun. Amerika’daki yaşamınızda başarılar diliyorum

• @Gucarslan giriş için PCR testi kaldırıldımı

• @mahir-tunç PCR testi istenmiyor aşı kartınızı yanınızda bulundurmanız yeterli

• Bende bu forumun çok faydasını gördüğümden sonraki arkadaşlar için deneyimi paylaşmak istiyorum
    Air France ile 2 aralıkta paris aktarmalı Miamiden giriş yaptık .Bagajımız 12 kilo sadece kabin olmasına rağmen 5 kişi olunca sanırım ürktüler zaten bizimle devam edeceksiniz bagajları biz alalım diyerek ölçüp biçmeden valizlerimi aldılar yetkililer gayet naziktiler. Paris aktarmamız için 3.5 saat olmasına rağmen yarım saatte bütün işlmelerimizi halledip geçtik yeşil pasaportumuz olduğunu belirteyi. Miami havaalanına indiğimizde biraz sıra vardı ama hızlı ilerledi elimizdeki sarı zarfları gören görevli bizi sıra olmayan ayrı bir girişe yönlendirdi burada sadece 16 yaşındakmi kızımın parmak izi tekrardan alındı akabinde pasportlarımıza mühür basıldı ve bizi polis noktasına bir odaya aldılar 10 dakika bekledikten sonra green card teslim adresimizin değişip değişmeyeceğini sordular formdaki adres olarak kalacağını beyan etmemizin ardından çıktık. Herhangi bir sorunla karşılaşmadan çok kısa sürede işlemlerimizi tamamladık .

• ⭐⭐⭐

@dsenol Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızın mutluluklar getirmesini dilerim. Miami'de kalacaksınız sanırım. Bol güneş ve denizin keyfini çıkarın.

• @Programmer teşekkeürler miamide yaşamayacağız iş bulmadan önce ilk girişimizi planlamıştık texsasta yaşayacağız

Benzer Başlıklar

• B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
    286
    117 Oy
    286 İleti
    68k Bakış
    akaraA
    @akara ilave yapayim fafsanin kabul ettigi asagiya linkini biraktigim adresdeki firmalara once mail attim. Durumu anlattim uluslararasi kisi ve ogrenciler ile daha cok calisan firmalar zaten türk lise diplomasını biliyor. Bu firmalar orjinali gondermek şartı ile yapariz dediler. Burada translate ve noter yaptira bilirsiniz. Benim buldugum firma apostille bilgimiz var kabul ederiz dedi. Baska bir firma ile isleme baslamistik fakat firma benden bir suru bilgi isteyince iptal ettim. Ucretide sorgusuz sualsiz geri iade ettiler. https://naces.org/members/
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k