Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • az önce bir yerde şey okudum arkadaşın pasaportunu almışlar bir kaç gün sonra red kağıdı ile geri göndermişler böyle durumlar olabiliyor mu? ilk defa duydum ben


  • Merhabalar, ben bu başlığı uzun süredir takip ettim ve bana çok faydası olduğu için öncelikle teşekkür etmek sonrasında da bir başkasına faydalı olabilsin diye kendi sürecimi aktarmak istiyorum.
    Benim profilim şöyle; 28 yaşındayım ve son 2 yılı kamuda toplamda 5 yıllık çalışma geçmişim var ve halen de kamu da sözleşmeli olarak çalışmaktayım. 2021 yılında 1 haftalık Ukrayna ziyaretim ve 2015 yılında yine 1 haftalık Avusturya ve Slovakya ülkelerine girişim mevcut. Daha öncesinde Amerika vizesine hiç başvurmadım fakat 2 ay öncesinde üniversiteden çok yakın bir arkadaşım eşi ile birlikte Amerika vizesi aldı. Onlarla birlikte yazın Amerika gezisi planladığımız için ben de başvuru yaptım. Bankada kalacağım süre boyunca masraflarımı karşılayabilecek ölçüde para mevcuttu. 3 kişi adına 1 haftalık otel ve uçak rezervasyonlarımızı da yapmıştık. Forma sosyal medya kısmına vize alan arkadaşımla daha çok Facebook'ta fotoğraflarımız olduğu için ve daha eskiye dayandığı için Facebook adresimi yazdım. DS-160 formumu ve mülakat sürecimi kendim takip ettim fakat burayı ve Youtube videolarını çok sıkı takip ettim, takıldığım yerleri de sordum. Ds160 formumu doldurduktan ve randevu aldıktan sonra nişanlandım, formda bir güncelleme yapmadım. Mülakatta rahat ve net kısa cümleler kurarak sadece sorulan kadarına cevap verdim. Götürdüğüm belgelerime bakılmadı ama yarın tekrar mülakata girsem yine de o belgeleri götürürdüm, riske atmamak gerekiyor bence.

    Mülakatım 18 Kasım cuma 8.45'teydi. Mülakatım şöyle gelişti;
    V: Nereye gitmek istiyorsunuz?
    A: New York
    V: Kiminle gideceksiniz?
    A: 2 arkadaşımla birlikte
    V: Vizeleri var mı?
    A: Evet, var. ( o sırada yanımda götürdüğüm evraklardan onların vizesinin olduğu sayfayı açtım ama göster demediği için göstermeye çalışmadım.)
    V: Eşiniz ne iş yapıyor? ( yüzüklerim sol elimde olduğu için böyle sorduğunu ya da nişanlının Türkçesini o an düşünmediği için eşiniz diye sorduğunu düşünüyorum)
    A: eşim değil, nişanlım o da kamuda psikolog olarak çalışıyor.
    V: Hangi ülkelere gittiniz?
    A: Ukrayna, Viyana, Slovakya. ( eski pasaportumu ve giriş çıkışımı belgeleyen evraklarımı yanımda götürmüştüm fakat istenmediği için gösterme çabasına girmedim.)
    V: Vizeniz onaylanmıştır...

  • Yasaklı

    @Kekw, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Benim pasaportum geldi ama benimle birlikte başvuru yapacakların pasaportuu gelmedi. Hatırladığım kadarıyla ds 160 formunda pasaport bilgisini de giriyorduk. Bu pasaport bilgisini girmeden doldurma ihtimalimiz var mı? Ya sa sonradan güncellesek. Çünkü randevu ileri tarihli olacağı için şimdiden daha geç tarihe atılmasıonı istemiyoruz.

    Yok maalesef. Pasaportunuz olmadan vizeye başvuramazsınız.

  • Yasaklı

    @yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    az önce bir yerde şey okudum arkadaşın pasaportunu almışlar bir kaç gün sonra red kağıdı ile geri göndermişler böyle durumlar olabiliyor mu? ilk defa duydum ben

    Olabiliyor. AP ye kalmış ve kısa sürede uygunsuz görülmüş.

  • ⭐⭐⭐

    @aysels Hayırlı olsun. Avusturya çok güzel yermiş diyorlar, youtube' ta görmüştüm, Almanya sınırında sanıyorsam Alp Dağlarının eteklerin harika güzellikte köyler var


  • merhaba.
    bir arkadaşım ds160 formunu doldurma sürecinde. security sorularına geldi. kendisi daha önce hüküm giydi. cezasını yattı. iyi halden dolayı birkaç sene erken çıktı ama 5 yıl hükmü var. bunu 10 yıl önce yaşadı. formda bunu belirtmese olur mu? konsolosluğa evrak verirken adli sicil kaydı mı yoksa adli sicil arşiv kaydı (resmi) mı istiyor?

    nasıl bir yol izlesin?

    @denizci10 bir fikrin var mı sayın üstad?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @prowl adli sicil kaydında çıkmıyorsa yazmasın. ben olsam çıksa da yazmam da tabii orasına siz karar verin artık.


  • @Ping-PONG ilk görünce çok şaşırdım vay be demek pasaport elimize gelene kadar sevinmemek gerekiyor 😕


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @prowl adli sicil kaydında çıkmıyorsa yazmasın. ben olsam çıksa da yazmam da tabii orasına siz karar verin artık.

    iki şekilde adli sicil kaydı var. normal sicil kaydı alınca çıkmıyor. ama adli sicil kaydı resmi kurum seçince her şey çıkıyor arkadaşta.

    siz evrak teslimi yaparken hatırlıyor musunuz hangi adli sicili aldınız? Bu bilgiye ulaşırsam ona da o şekilde rahatlıkla dönebilirim


  • @prowl böyle bir durumda adli sicil kaydinda büyüj ihtimalde cıkar. B2 de adli sicil kaydi istenmiyor ama parmak izi alınıyor böyle bi durumda yalan beyan verilmiş olabilir. Görüsme iyi gecse bile pasaportu eline aldıgında vize basilmamiş olabilir ap’ye kalma durumu var bunu bi avukata sorun derim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @prowl alacaksanız zaten ingilizce olanı alacaksınız ki orada her şey çıkıyor. Ben adli sicil kaydı dahil bir belgeye bakıldığını görmedim.


  • @Ping-PONG Bilgi için sağolun.

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster inanaamiyorum ben senin amerikada oldgunu siteye girmedigim zamanlar heralde gercekten suan ogrendim cok seviiinnndimm yehuu nerelerdesin napiyosunn..

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu Şuan Türkiye'de. Geçici gelmiş geri dönmüş.

  • Yasaklı

    @Kekw, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Ping-PONG Bilgi için sağolun.

    Yani tavsiye edilen bişey olmadığı için söylemek istemiyorum. Sonra kafanıza dert olur acaba bundan mı red yedim diye. Var yolu ama kötü sonucu olabilir.
    Sallama pasaport numarası girip. Geldiğinde doğrusunu girebilirsiniz.
    Bir defaya mahsus değişiyor. Ama bu mevcut pasaport girilmişken yenileme pasaport için vesaire bir hak.
    Kalkıp eski pasaportunuzu sorarlar salladığınız dumır gibi kalırsınız.

    O yüzden yok diyip geçtim. 🙃


  • @Rhonster çok sevindim sizin adınıza tebrik ederim 🙂 tam benim profil, inşallah o güzel cümle herkese nasip olur 🙂


  • Ben belgeleri e-devletden barkodlu çıkartıyorum bunlar aslı yerine geçer herhalde değil mi? Bakmıyorlarmış ama hazrılıklı olmakta fayda var diye düşünüyorum.


  • @gucarslan Sorduğum farklı ülkelerden aldığımız vize bilgileri. Bilgiler için teşekkür ederim. Nasılsa pasaportta var 🙂 Dün öyle bir merak uyandı diye sordum. Teşekkürler hocam.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu an itibari ile Türkiye deyim yine geleceğim ama sen tam olarak nerdesin LA deydim geçen hafta ondan öncede SF

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster @ahsenaydgdu kurulacak yeni mahalle için yer bakıyor 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum