Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @Serap-2 böyle deneyeceğim birazdan teşekkür ederim sonucu yazacağım

    @Programmer iki tane yapıp kayıt ediyorum sistem deli etti yav çok zor sürekli atıyor vs yordu valla


  • Arkadaşlar merhaba,
    benim amerikada erkek arkadaşım var. o türkiyeye bir kez geldi şimdi de ben amerikaya gidip görmek istiyorum. üniversite son sınıf öğrencisiyim. turist vizesine sevgilimin ve ailemin sponsorluğunda başvurabilir miyim? ziyaret nedenimi sorduklarında erkek arkadaşımla göüşeceğim mi demeliyim yoksa turistik ziyaret için mi gidiyorum diyeyim? bir de turist vizesinden red alınca k-1 (nişanlılık başvurusu) sürecim olumsuz etkilenir mi?


  • @yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Serap-2 böyle deneyeceğim birazdan teşekkür ederim sonucu yazacağım

    @Programmer iki tane yapıp kayıt ediyorum sistem deli etti yav çok zor sürekli atıyor vs yordu valla

    benim tavsiyemde gece geç saatlerde yapmanız olacak. hem internet hemde site daha sakin olacaktır.


  • şimdi crome den devam ediyorum düzeldi

    ben bu iş yer adını türkçe mi yazsam ingilizce mi özel isim türkçe yazmam gerekir diye düşünüyorum ama emin olamadım

  • ⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    şimdi crome den devam ediyorum düzeldi

    ben bu iş yer adını türkçe mi yazsam ingilizce mi özel isim türkçe yazmam gerekir diye düşünüyorum ama emin olamadım

    genelde bu tarz yabancı formları büyük harf ve ingilizce karakterlerle doldurmakta fayda var onların kullandığı format açtıklarında saçma sapan gözükebilir Türkçe karakterler, deneyimli arkadaşlar daha iyi cevaplar @denizci10 @ayvalik10


  • @Serap-2 evet crome den girince sorun düzeldi teşekkür ederim


  • @yenihayaletadam Rica ederim hayırlı olsun


  • @Sinan-Dayi, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba,

    Bir yakinim sempozyum katilimi icin vizeye basvuruyu tamamladi, vize turu olarak B1 secti, 22 Kasimda mulakati var ve DS160 formunu yeni bir numarayla (eski numarayla girip retrieve yapmadan) tekrar guncelledi, bu konuda iki sorum var:

    • Ilk doldurdugu DS160 formunu retrieve yaparak yeni form doldurmasi gerekiyor mu? Yoksa yeni aldigi numarada yaptigi guncelleme konsolosluk tarafindan gorulebilir mi?
    • DS160 formunu yeniden doldururken B1 yerine B1/B2 secmesi gerekir mi? B1 secince mulakatta dikkat etmesi gereken bir konu var mi?

    Simdiden tesekkurler

    Bu konuda yardimci olabilecek biri var mi?


  • askerden muaf olanlar nereyi işaretleyecek :/


  • @yenihayaletadam

    Ingilizce/Ingilizce karakterlerle yazmaniz gerekiyor.

    DS-160_characters.png
    Kaynak


    Kullanilacak tarayici konusunda da Sn @Serap-2 ve Sn @Programmer bahsettigi gibi Chrome tavsiye ediliyor.
    Safari ve Microsoft Edge resmi olarak desteklenmiyor.

    DS-160_browser.png
    Kaynak


  • @Sharm hocam ben ıngılızce karakterle turkce yazdım düzeltmeli mıyım o zaman


  • @yenihayaletadam

    Sirket adindan bahsediyorsunuz degil mi?

    Ornegin sirketin adi "Özyağcılar" ise --> "Ozyagcilar"

    Bu sekilde yazdiysaniz dogru yazmissiniz.


  • @Sharm evet evet INSAAT MALZEMELERI yazdım mesela


  • @Sinan-Dayi Merhaba. İlk sorunuza vakıf olduğum için hemen onu cevaplayayım. Biz de formu güncelledik ve güncellediğimiz Ds160 formunun çıktısını ve yeni confirmation sayfasının çıktısını alarak ilk vezneye geldiğimizde güncellediğimizi söylerek yeni çıktıları gösterdik. Onlar da sistemden direkt güncellediler zaten.


  • B1/B2 den F1 geçiş süresi ortalama ne kadar sürmektedir?
    Ve örneğin B1/B2 vizesinden F1 geçiş de red verdikleri taktirde ülkeyi terk etmek gerekiyor. Tekrar daha sonra ABD ye giriş de b1/B2 bir problem teşkil eder mi?
    B1/B2 vizesi iptal olur mu?
    Son olarak eb3 başvurusu ABD den yapıp o arada statü değişikliği için B1/B2 den F1 e geçiş de red olduktan sonra ülkeyi terk etmemiz gerektiği için eb3 süreci tr den devam ediyor mu?


  • @yenihayaletadam Doğru yapmışsınız. İngilizce çeviri yapmanıza gerek yok. Bu şekilde devam edin.


  • @Programmer teşekkür ederim, bundan sonrası nasip artık


  • @yenihayaletadam Rica ederim, dilerim vizenizi sorunsuz alırsınız.

  • ⭐⭐⭐

    @mexido, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    B1/B2 den F1 geçiş süresi ortalama ne kadar sürmektedir?
    Ve örneğin B1/B2 vizesinden F1 geçiş de red verdikleri taktirde ülkeyi terk etmek gerekiyor. Tekrar daha sonra ABD ye giriş de b1/B2 bir problem teşkil eder mi?
    B1/B2 vizesi iptal olur mu?
    Son olarak eb3 başvurusu ABD den yapıp o arada statü değişikliği için B1/B2 den F1 e geçiş de red olduktan sonra ülkeyi terk etmemiz gerektiği için eb3 süreci tr den devam ediyor mu?

    B1/B2 göçmenlik amacı güdülmeyen geçici vizedir. F1 vizesi ise her ne kadar egitm amaçlı olsa da günün sonunda göçmenlik amacı gütmeniz normaldir. Eğer sponsor iş firması bulup eb3 ile green card almaya çalışırsanız mutlaka b1 ile girişiniz sorgulanır uscis görevlileri tarafından. DV kazananlarının bi kısmı da bu durumu denedi bazıları mülakatsız aldı bazıları da mülakatla aldı kartlarını. Tabi hiç belli olmayan bi durum çok ters birine denk gelirseniz iyice irdeleyebilir durumu. Ama eğer f1 üzerinden bu işi yaparsanız benim kanımca şansınız daha yüksek olur. Tabi bu bulduğunuz iş sponsoruna da baglı. Bu arada aos sürecine başladığınız zaman süreciniz pending olarak kalır diye biliyorum. Eb3 süreci türkiyedende yapılabilir evet ancak bekleme süreleri emin olun cok uzun olur. Ortalama 2 yıl süreniz varsa tabi ki deneyebilirsiniz


  • Merhaba,

    Merhaba, B1/B2 turist vizesi için ds160 forumunu istanbul seçerek doldurdum ve 10 Ağustos 2023 istanbul konsolosluğuna randevu aldım. Fakat biraz acelemiz olduğu için ve Ankara da çok daha yakın tarihlerde boşluklar olduğu için değiştirmek istiyorum. Bu değişiklik mümkün müdür? Çünkü ais ekranında tarih seçerken aşağıdaki gibi bir ibare var. Teşekkürler.

    Lütfen başvuracağınız Konsolosluk Bölümü konumunu seçin. Aşağıda seçilen Konsolosluk Bölümü konumu, DS-160 formuna girilen Konsolosluk Bölümü konumuyla eşleşmelidir.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum