Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@nihal_porsuk süreç çok tahrip edici olmaya başladı devamlı sayfa yenile mail bak sayfaya bak.... inşallah kolaylıkla düzene girer hepimiz için.
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@Muhammet2023, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri
Herkese Merhabalar,
3 Kasım 08:00'daki mülakatım için 7:30'da konsolosluğun önüne geldim. 7:40 gibi pasaport kontrolü için sıraya girdik. Daha sonra güvenlik kontrolünden ve X-ray cihazından geçip içeriye girdik. İçeriye girince önce bize kağıt verip okumamızı istediler. Okuduktan sonra geri iade ettik. Vize için ödeyeceğimiz 330 doların geri iade edilmeyeceği şeklinde bir kağıttı. Ücret ödemek için sıraya girdik. Kısa zamanda ödememizi yapıp evrak teslimi için beklemeye başladık. Orada bize bir numara verildi. Benim numaram 16X şeklindeydi. Numaram geldiğinde belgelerimi teslim ettim sonrasında beklemeye devam ettim. 10-15 dakika sonra mülakat içinde çağırdılar. Mülakat beklediğimden daha güzel geçti. İnsan ister istemez heyecan yapıyor. Önce yemin edip, parmak izi verdim.
Bana şu soruları sordular.
Evli misin?
+Hayır
Çocuğun var mı ?
+Hayır
Nereye gitmeyi planlıyorsun?
+New Jersey'e gitmeyi düşünüyorum.
-Tanıdığın var mı ?
+Arkadaşım var.
-Arkadaşın hangi eyalette yaşıyor ?
+PA
Çalışıyor musun ?
+Çalıştığım kurumu söyledim.
-Diplomama bakıp hangi üniversite mezunusun diye sordu ?
+Türkçe öğretmenliği mezunuyum.-Tebrikler vizeniz onaylandı.
+Teşekkürler7 Kasım Pazartesi günü öğlen saatlerinde telefonuma mesaj geldi. Levent PTT'den pasaportumu teslim aldım. 6 ay vize vermişler. 26 Nisan 2023'e kadar Amerika'ya giriş yapmamız gerekiyor.
Forumda ve telegram gurubunda bana yardım eden herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun. İnşallah isteyen herkese nasip olur.
Bundan sonraki süreçte New Jersey'de iş konusunu çözüp Ocak ayında gitmeyi planlıyorum.Umarım herkes için hayırlısı olur.
Tebrik ederim herhalde vizem onaylansa ilk uçağa bilet arardım 

yeni hayatınızda başarılar diliyorum
@waterman Çok teşekkürler. İnşallah nasip olur sizede. Bende beklemek istemiyorum ama tanıdık kimsem yok iş güç konusu ayarlamam lazım. O yüzden bir süre daha devam :))
@Muhammet2023 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
@ecisso @Eren-0 @Muhammet2023 Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans dilerim 
@Eren-0 @Muhammet2023 Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.
@Muhammet2023 tebrik ederim her şey gönlünüzce olsun
@Eren-0 tebrikler, yeni yaşamınızda ailenizle birlikte mutluluklar
@Muhammet2023 tebrikler, yeni hayatınızda bol şans
Merhaba,
16 Eylül'de Randevu Maili geldi. Yapmanız gereken 3 şey var.
Mülakat Tarihi: 03.11.2022
Ungan Randevu: 01.11.2022
Ben + Eşim + 5 Yaşında Kızım
31 Ekim tarihinde yola çıktık ve akşam Ankara'ya vardık. EBS Otel de kaldık. Temiz güzel şehir merkezinde Ungan Muayenesine ve Konsolosluğa yakın. Günlük 1+1 Oda 600 TL (Öğretmen tanıdığınız varsa ve sendikaya üye ise 500 TL). Sabah kahvaltısı dahil. Kesinlikle tavsiye ederim.

1 Kasım: Ungan Deneyimi

1 Kasım sabahı randevumuz vardı. Eşim ve kızım ile gittik. Park yeri büyük sıkıntı. Lokasyon merkezi olduğu için. Ungan ve Düzen laboratuvarının olduğu binadan sonra ilk dar sağ araya girin orada sokaklar var veya ücretli park yeri var aracınızı oraya park edebilirsiniz.
Sağ asansöre binip 4. kata çıkıyorsunuz. Pasaport teslimi, Case No bildirimi, Fotoğraf çekim işlemlerini yapıp kayıt yaptırıyorsunuz. Daha sonra 3. kata inip Düzen laboratuvarında kayıt işlemleri yapıyorsunuz ve kan veriyorsunuz. Ardından 5. Kata çıkıp Düzen laboratuvarında film çektiriyorsunuz. Çocuktan kan alınmıyor ve film çekilmiyor.
Düzen laboratuvarı ödemesi: 1.766,19 TL
Bu işlemler bittikten sonra 4. Kata dönüş ve muayene için sıra bekliyorsunuz. Sıranız geldiğinde size sesleniyorlar içeri odaya gidiyorsunuz iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup üstünüze orada verdikleri önlüğü giyip bekliyorsunuz. Daha sonra Mehmet Ungan geliyor. Size ufak bir muayene yapıyor. Bu sırada sorular soruyor. Örnekler: Daha önce geçirdiğin ameliyat var mı, hastalığın var mı, vs. Bu sırada 2 aşı yapılıyor (karma 5'li ama 2 enjekte) ve muayene bitiyor. Eşiniz için de aynı işlemler.
Çocuğumuz için bir velisi içeri alınıyor. Ben çocuğumun aşılarını, devlet + özel hastane + özel aşıları daha önce hem sağlık ocağından hem özel hastaneden ve özel doktorundan kaşe imzalı almıştım. Sadece 2 aşı e-nabız sistemine işlenmemişti, Dr Mehmet Ungan özel hastane kaşeli aşı bilgilendirme formunu kabul etti. Çocuğumuza yapılan tüm aşılar sisteme işlendi ve onaylandı. Sadece 1 aşı yapıldı. Sorduğumda influenza aşısı olduğunu söylediler.
Burada işlemlerimiz bitti ve bir sorun olursa e-posta geleceğini veya arayacaklarını söylediler. Sorun olmaz ise ertesi gün gelin evraklarınızı alın dediler. 1 Kasıma randevu alarak biraz risk aldık ancak sorun yaşamadık.
340 USD x 2 + 130 USD çocuk için ödeme yaptık.

Dr Mehmet Ungan muayene ödemesi: 15.109 TL
2 Kasım: Anıtkabir
Yavrumuzu Anıtkabir'e götürdük. Atamızı ziyaret ettik. Ancak 4-5 yaş aralığı uygun değilmiş sanırım kızımız çok üzüldü. Akşam yatarken annesine sorduğu sorular: Atatürk taşın altında yatarken üşümüyor mu? Yastığı var mı? Neden orada yatıyor? Yalnız korkmuyor mu? Sıkılmıyor mu?
Öğlen 15:00 gibi Ungan muayenesine gittik ve sağlık raporlarımızı aldık. Aman dikkat: zarfı açmıyorsunuz.
Gece tekrar evrak kontrolü yaptık. Sabaha hazırız.

3 Kasım: Mülakat
Sabah 7'de kalktık. Otelde kahvaltı. Sonra trafik olur, kaza olur ne olur ne olmaz diye erken yola çıktık. 08:30 da konsolosluk önünde olduk. Konsolosluğun etrafında rahat araç park edeceğiniz bir çok alan var o konuda sorun olmaz. Araçsız gelenler için emanet verecek yer bilgim yok ancak içeri sadece araç anahtarı ve yanınızda getirdiğiniz evraklar alınıyor bilginiz olsun. Koca bir kalın dosya ve araç anahtarını alıp 09:45 deki mülakat için 09:30 da konsolosluk kapısına geldik. Girişte DV için geldik diyorsunuz pasaportlarınızı veriyorsunuz, pasaportlarınıza barkod basıp içeri güvenlik kontrolüne alınıyorsunuz. Güvenlik kontrolünü geçtikten sonra ufak bir yürüyüşün ardından binaya giriş yapıyorsunuz.
Giriş yapar yapmaz sol tarafta pasaportlarınız teslim ediyorsunuz ödeme için kayıt alıyorlar. Ödeme kaydından sonra sizi ödeme yapacağınız bankoya yönlendiriyorlar orada ödeme işlemini yapıyorsunuz. Nakit veya kredi kartı ile yapabilirsiniz. Ancak nakit yapmanızı tavsiye ederim ben kredi kartı ile ödeme yaptım kuru yüksekten hesapladılar ve ayrıca banka ekstra ay sonunda bunun için komisyon kesecek.
Ödeme bankosunda ödeme işlemini tamamlıyorsunuz. 330 USD x 3 ödeme yaptık.
Konsolosluk ödemesi: 18.848 TL
Ödeme dekontunuzun üzerinde sıra numaranız yazıyor. Daha sonra bekleme alanına geçip sıranızı bekliyorsunuz.
Sıra numaramız yandı. Evrak teslimatı içindi. Evrakları istediler.
Pasaportlar
Biyometrik fotoğraflar
Diplomam ve fotokopisi
Nüfus kayıt örnekleri ben + eşim + çocuk (çocuk benimkinin aynısı) (randevudan 2-3 gün önce çıktısını alsanız iyi olur)
Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (randevudan 2-3 gün önce çıktısını alsanız iyi olur)
Askerlik durum belgesi (randevudan 2-3 gün önce çıktısını alsanız iyi olur)
Evlilik cüzdanı + 2 fotokopisi (çocuk varsa daha öncesinden çocuğu cüzdana işletin nüfus müdürlüğünden randevu alırken diğer işlemleri seçin ertesi güne randevu alırsınız. Ayrıca çocuklar için çok dilli doğum belgesi de alın ileride okul kaydı yaparken bunu isteyecekler. Randevu için: https://randevu.nvi.gov.tr/ )
Ungan dan aldığımız sağlık raporları
Banka ekstresi. (randevudan 1 hafta önce çıktısını alsanız iyi olur)
Diğer hiç bir evrakı istemedi. Örneğin tapu ruhsat mal varlığı dosyamı almadınız diye bir hatırlatma yaptım konsolos ihtiyaç duyarsa size bilgi vereceğiz dedi.
İşlemler bitti sıra numaranız tekrar yanacak dedi. 20 dk bekledikten sonra sıra numaranız tekrar yandı genç erkek bir görevli ile görüşme gerçekleştirdik. Önce ben ve eşim parmak izlerimiz verildi, kızım bende vereceğim dedi ihtiyaç olmamasına rağmen onu kırmamak için numaradan ondan da parmak izleri aldı. Sonra yemin ettik beyanlarımızın doğruluna dair.
Bizim görüşmemiz biraz kısa sürdü:
Merhabalaştık.
Soru: Daha önce yurt dışına çıktınız mı? Amerika'da yaşadınız mı? (Amerika'da yaşamadım. İngiltere'de 6 ay kadar yaşadım.)
Ne iş yapıyorsun? (İşimi söyledim)
Eşime siz ne iş yapıyorsunuz diye sordu. (Çalışmıyorum dedi)
Nereye gideceksin? (Florida da şu şehire)
Orada tanıdığın mı var? (Evet arkadaşım orada yaşıyor)
İngilizcen var mı? (not good)
Ekrana baktı, veri girdi. Her şey çok güzel gözüküyor dedi. Diplomamı verdi banka hareketlerimi verdi. Dedim bu banka hareketleri sizde kalmalı mı? Dedi gerek yok. Sonra Amerika da Good luck.. Sana SMS gelecek vs.
7 Kasım SMS geldi.
8 Kasım: Pasaportlar Geldi
8 Kasımda pasaportlarımız geldi. Pasaportlarla birlikte gelen zarf var bu zarf ile birlikte uçuş gerçekleştirilecek. Zarfı açmıyorsunuz. USA ilk girişte teslim ediyorsunuz. Herkese bol şanslar!
Tüm yardım ve desteklerin için @gucarslan çok teşekkür ediyorum.
@dgenc ne güzel fotoğraflı bi deneyim olmuş bu
Amerika’da bol şans dilerim
@dgenc Harika bir deneyim ve anlatım. Yolunuz açık olsun, bol şans:))
@dgenc harika bir anlatım olmuş elinize sağlık. Amerikadaki yaşamınızda başarılar dilerim
@dgenc size ve ailenize abd'de huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum, yolunuz da bahtınız da açık olsun.
umuyorum ki beklediğinizden daha güzel bir hayatınız olur.
ha unutmadan; videodaki yaratıcılık için de 2022 kısa film dalında oscar adaylığınız hayırlı olsun 
oscar'ı alıp alamayacağınızı, sonraki videolar gösterecek 
@dgenc Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.
@dgenc harika anlatım için teşekkürler, yeni yaşamınız da her şey dilediğinizden iyi olsun
resimli anlatımı okurken kendimizi hayal ettim
Bu arada bir şey sormak isterim evlilik cüzdanına çocuğu işletin demişsiniz, bu nüfus müdürlüğünden mi oluyor? Benimde yapmam gerekecek.
@dgenc Ayrıntılı deneyiminiz için teşekkürler ve yeni hayatınızda bol şanslar.
"Evlilik cüzdanı + 2 fotokopisi (çocuk varsa daha öncesinden çocuğu cüzdana işletin nüfus vatandaşlık ofisinden)" evlilik cüzdanına çocuğun işlenmediği durumlarda bir sorun çıkıyor mu?
@dgenc unganları daha böyle camekan daha yeni daha güzel kendi başına bir binada hayal eden bir ben miyim acaba ? 
@burcugulsn Merhaba, evet nüfus müdürlüklerinden halledebilirsiniz.
@bozyuruk Merhaba, sorun olup olmayacağını bilmiyorum ancak hem görüşme için hem gelecekte okul kaydı için bu işlemi yaptırın ayrıca gitmişken çok dilli doğum belgesi alın nüfus müdürlüğünden. Bunu okul kaydında istiyorlarmış.
Evlilik cüzdanına çocuk ekletme nüfus müdürlüklerinden yapılıyor. Nvi.gov.tr den randevu alırken 'diğer işlemleri' seçebilirsiniz. Mülakat için şart değil. Biz de abd'de lazım olabilir düşüncesiyle yaptırmıştık. Ayrıca aynı esnada;
@dgenc teşekkürler yardımlarınız için 
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum