Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Muhammet2023, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Herkese Merhabalar,
    3 Kasım 08:00'daki mülakatım için 7:30'da konsolosluğun önüne geldim. 7:40 gibi pasaport kontrolü için sıraya girdik. Daha sonra güvenlik kontrolünden ve X-ray cihazından geçip içeriye girdik. İçeriye girince önce bize kağıt verip okumamızı istediler. Okuduktan sonra geri iade ettik. Vize için ödeyeceğimiz 330 doların geri iade edilmeyeceği şeklinde bir kağıttı. Ücret ödemek için sıraya girdik. Kısa zamanda ödememizi yapıp evrak teslimi için beklemeye başladık. Orada bize bir numara verildi. Benim numaram 16X şeklindeydi. Numaram geldiğinde belgelerimi teslim ettim sonrasında beklemeye devam ettim. 10-15 dakika sonra mülakat içinde çağırdılar. Mülakat beklediğimden daha güzel geçti. İnsan ister istemez heyecan yapıyor. Önce yemin edip, parmak izi verdim.
    Bana şu soruları sordular.
    Evli misin?
    +Hayır
    Çocuğun var mı ?
    +Hayır
    Nereye gitmeyi planlıyorsun?
    +New Jersey'e gitmeyi düşünüyorum.
    -Tanıdığın var mı ?
    +Arkadaşım var.
    -Arkadaşın hangi eyalette yaşıyor ?
    +PA
    Çalışıyor musun ?
    +Çalıştığım kurumu söyledim.
    -Diplomama bakıp hangi üniversite mezunusun diye sordu ?
    +Türkçe öğretmenliği mezunuyum.

    -Tebrikler vizeniz onaylandı.
    +Teşekkürler 🙂

    7 Kasım Pazartesi günü öğlen saatlerinde telefonuma mesaj geldi. Levent PTT'den pasaportumu teslim aldım. 6 ay vize vermişler. 26 Nisan 2023'e kadar Amerika'ya giriş yapmamız gerekiyor.
    Forumda ve telegram gurubunda bana yardım eden herkese teşekkür ederim. Allah razı olsun. İnşallah isteyen herkese nasip olur.
    Bundan sonraki süreçte New Jersey'de iş konusunu çözüp Ocak ayında gitmeyi planlıyorum.

    Umarım herkes için hayırlısı olur.

    Tebrik ederim herhalde vizem onaylansa ilk uçağa bilet arardım 😂😂😂 yeni hayatınızda başarılar diliyorum


  • @waterman Çok teşekkürler. İnşallah nasip olur sizede. Bende beklemek istemiyorum ama tanıdık kimsem yok iş güç konusu ayarlamam lazım. O yüzden bir süre daha devam :))

  • ⭐⭐⭐

    @Muhammet2023 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @ecisso @Eren-0 @Muhammet2023 Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans dilerim 🙏

  • ⭐⭐

    @Eren-0 @Muhammet2023 Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhammet2023 tebrik ederim her şey gönlünüzce olsun

  • ⭐⭐⭐

    @Eren-0 tebrikler, yeni yaşamınızda ailenizle birlikte mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    @Muhammet2023 tebrikler, yeni hayatınızda bol şans


  • Merhaba,

    16 Eylül'de Randevu Maili geldi. Yapmanız gereken 3 şey var.

    1. Evraklarınızı yavaş yavaş hazırlamaya başlayın.
    2. Sağlık raporu için ungandan randevu alın Randevu için tıklayın
    3. AIS kaydı yapın. AIS kaydı için tıklayın
      (Randevu ve AIS kaydı için detaya ihtiyacınız varsa forum link)

    Mülakat Tarihi: 03.11.2022
    Ungan Randevu: 01.11.2022

    Ben + Eşim + 5 Yaşında Kızım

    31 Ekim tarihinde yola çıktık ve akşam Ankara'ya vardık. EBS Otel de kaldık. Temiz güzel şehir merkezinde Ungan Muayenesine ve Konsolosluğa yakın. Günlük 1+1 Oda 600 TL (Öğretmen tanıdığınız varsa ve sendikaya üye ise 500 TL). Sabah kahvaltısı dahil. Kesinlikle tavsiye ederim.

    alt metni

    1 Kasım: Ungan Deneyimi

    alt metni

    1 Kasım sabahı randevumuz vardı. Eşim ve kızım ile gittik. Park yeri büyük sıkıntı. Lokasyon merkezi olduğu için. Ungan ve Düzen laboratuvarının olduğu binadan sonra ilk dar sağ araya girin orada sokaklar var veya ücretli park yeri var aracınızı oraya park edebilirsiniz.

    Sağ asansöre binip 4. kata çıkıyorsunuz. Pasaport teslimi, Case No bildirimi, Fotoğraf çekim işlemlerini yapıp kayıt yaptırıyorsunuz. Daha sonra 3. kata inip Düzen laboratuvarında kayıt işlemleri yapıyorsunuz ve kan veriyorsunuz. Ardından 5. Kata çıkıp Düzen laboratuvarında film çektiriyorsunuz. Çocuktan kan alınmıyor ve film çekilmiyor.

    💸 Düzen laboratuvarı ödemesi: 1.766,19 TL

    Bu işlemler bittikten sonra 4. Kata dönüş ve muayene için sıra bekliyorsunuz. Sıranız geldiğinde size sesleniyorlar içeri odaya gidiyorsunuz iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup üstünüze orada verdikleri önlüğü giyip bekliyorsunuz. Daha sonra Mehmet Ungan geliyor. Size ufak bir muayene yapıyor. Bu sırada sorular soruyor. Örnekler: Daha önce geçirdiğin ameliyat var mı, hastalığın var mı, vs. Bu sırada 2 aşı yapılıyor (karma 5'li ama 2 enjekte) ve muayene bitiyor. Eşiniz için de aynı işlemler.

    Çocuğumuz için bir velisi içeri alınıyor. Ben çocuğumun aşılarını, devlet + özel hastane + özel aşıları daha önce hem sağlık ocağından hem özel hastaneden ve özel doktorundan kaşe imzalı almıştım. Sadece 2 aşı e-nabız sistemine işlenmemişti, Dr Mehmet Ungan özel hastane kaşeli aşı bilgilendirme formunu kabul etti. Çocuğumuza yapılan tüm aşılar sisteme işlendi ve onaylandı. Sadece 1 aşı yapıldı. Sorduğumda influenza aşısı olduğunu söylediler.

    Burada işlemlerimiz bitti ve bir sorun olursa e-posta geleceğini veya arayacaklarını söylediler. Sorun olmaz ise ertesi gün gelin evraklarınızı alın dediler. 1 Kasıma randevu alarak biraz risk aldık ancak sorun yaşamadık.

    340 USD x 2 + 130 USD çocuk için ödeme yaptık.

    alt metni

    💸 Dr Mehmet Ungan muayene ödemesi: 15.109 TL

    2 Kasım: Anıtkabir

    Yavrumuzu Anıtkabir'e götürdük. Atamızı ziyaret ettik. Ancak 4-5 yaş aralığı uygun değilmiş sanırım kızımız çok üzüldü. Akşam yatarken annesine sorduğu sorular: Atatürk taşın altında yatarken üşümüyor mu? Yastığı var mı? Neden orada yatıyor? Yalnız korkmuyor mu? Sıkılmıyor mu?

    Öğlen 15:00 gibi Ungan muayenesine gittik ve sağlık raporlarımızı aldık. Aman dikkat: zarfı açmıyorsunuz.

    Gece tekrar evrak kontrolü yaptık. Sabaha hazırız.

    alt metni

    3 Kasım: Mülakat

    Sabah 7'de kalktık. Otelde kahvaltı. Sonra trafik olur, kaza olur ne olur ne olmaz diye erken yola çıktık. 08:30 da konsolosluk önünde olduk. Konsolosluğun etrafında rahat araç park edeceğiniz bir çok alan var o konuda sorun olmaz. Araçsız gelenler için emanet verecek yer bilgim yok ancak içeri sadece araç anahtarı ve yanınızda getirdiğiniz evraklar alınıyor bilginiz olsun. Koca bir kalın dosya ve araç anahtarını alıp 09:45 deki mülakat için 09:30 da konsolosluk kapısına geldik. Girişte DV için geldik diyorsunuz pasaportlarınızı veriyorsunuz, pasaportlarınıza barkod basıp içeri güvenlik kontrolüne alınıyorsunuz. Güvenlik kontrolünü geçtikten sonra ufak bir yürüyüşün ardından binaya giriş yapıyorsunuz.

    Giriş yapar yapmaz sol tarafta pasaportlarınız teslim ediyorsunuz ödeme için kayıt alıyorlar. Ödeme kaydından sonra sizi ödeme yapacağınız bankoya yönlendiriyorlar orada ödeme işlemini yapıyorsunuz. Nakit veya kredi kartı ile yapabilirsiniz. Ancak nakit yapmanızı tavsiye ederim ben kredi kartı ile ödeme yaptım kuru yüksekten hesapladılar ve ayrıca banka ekstra ay sonunda bunun için komisyon kesecek.

    Ödeme bankosunda ödeme işlemini tamamlıyorsunuz. 330 USD x 3 ödeme yaptık.

    💸 Konsolosluk ödemesi: 18.848 TL

    Ödeme dekontunuzun üzerinde sıra numaranız yazıyor. Daha sonra bekleme alanına geçip sıranızı bekliyorsunuz.

    Sıra numaramız yandı. Evrak teslimatı içindi. Evrakları istediler.

    • Pasaportlar

    • Biyometrik fotoğraflar

    • Diplomam ve fotokopisi

    • Nüfus kayıt örnekleri ben + eşim + çocuk (çocuk benimkinin aynısı) (randevudan 2-3 gün önce çıktısını alsanız iyi olur)

    • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (randevudan 2-3 gün önce çıktısını alsanız iyi olur)

    • Askerlik durum belgesi (randevudan 2-3 gün önce çıktısını alsanız iyi olur)

    • Evlilik cüzdanı + 2 fotokopisi (çocuk varsa daha öncesinden çocuğu cüzdana işletin nüfus müdürlüğünden randevu alırken diğer işlemleri seçin ertesi güne randevu alırsınız. Ayrıca çocuklar için çok dilli doğum belgesi de alın ileride okul kaydı yaparken bunu isteyecekler. Randevu için: https://randevu.nvi.gov.tr/ )

    • Ungan dan aldığımız sağlık raporları

    • Banka ekstresi. (randevudan 1 hafta önce çıktısını alsanız iyi olur)

    Diğer hiç bir evrakı istemedi. Örneğin tapu ruhsat mal varlığı dosyamı almadınız diye bir hatırlatma yaptım konsolos ihtiyaç duyarsa size bilgi vereceğiz dedi.

    İşlemler bitti sıra numaranız tekrar yanacak dedi. 20 dk bekledikten sonra sıra numaranız tekrar yandı genç erkek bir görevli ile görüşme gerçekleştirdik. Önce ben ve eşim parmak izlerimiz verildi, kızım bende vereceğim dedi ihtiyaç olmamasına rağmen onu kırmamak için numaradan ondan da parmak izleri aldı. Sonra yemin ettik beyanlarımızın doğruluna dair.

    Bizim görüşmemiz biraz kısa sürdü:

    Merhabalaştık.

    • Soru: Daha önce yurt dışına çıktınız mı? Amerika'da yaşadınız mı? (Amerika'da yaşamadım. İngiltere'de 6 ay kadar yaşadım.)

    • Ne iş yapıyorsun? (İşimi söyledim)

    • Eşime siz ne iş yapıyorsunuz diye sordu. (Çalışmıyorum dedi)

    • Nereye gideceksin? (Florida da şu şehire)

    • Orada tanıdığın mı var? (Evet arkadaşım orada yaşıyor)

    • İngilizcen var mı? (not good)

    • Ekrana baktı, veri girdi. Her şey çok güzel gözüküyor dedi. Diplomamı verdi banka hareketlerimi verdi. Dedim bu banka hareketleri sizde kalmalı mı? Dedi gerek yok. Sonra Amerika da Good luck.. Sana SMS gelecek vs.

    7 Kasım SMS geldi.

    8 Kasım: Pasaportlar Geldi

    8 Kasımda pasaportlarımız geldi. Pasaportlarla birlikte gelen zarf var bu zarf ile birlikte uçuş gerçekleştirilecek. Zarfı açmıyorsunuz. USA ilk girişte teslim ediyorsunuz. Herkese bol şanslar!

    Tüm yardım ve desteklerin için @gucarslan çok teşekkür ediyorum.

    Sürprizli zarf açma videosu 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @dgenc ne güzel fotoğraflı bi deneyim olmuş bu 🙂 Amerika’da bol şans dilerim


  • @dgenc Harika bir deneyim ve anlatım. Yolunuz açık olsun, bol şans:))


  • @dgenc harika bir anlatım olmuş elinize sağlık. Amerikadaki yaşamınızda başarılar dilerim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dgenc size ve ailenize abd'de huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum, yolunuz da bahtınız da açık olsun.
    umuyorum ki beklediğinizden daha güzel bir hayatınız olur.

    ha unutmadan; videodaki yaratıcılık için de 2022 kısa film dalında oscar adaylığınız hayırlı olsun 😉
    oscar'ı alıp alamayacağınızı, sonraki videolar gösterecek 😃

  • ⭐⭐

    @dgenc Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @dgenc harika anlatım için teşekkürler, yeni yaşamınız da her şey dilediğinizden iyi olsun 🙂 resimli anlatımı okurken kendimizi hayal ettim 🙂 Bu arada bir şey sormak isterim evlilik cüzdanına çocuğu işletin demişsiniz, bu nüfus müdürlüğünden mi oluyor? Benimde yapmam gerekecek.


  • @dgenc Ayrıntılı deneyiminiz için teşekkürler ve yeni hayatınızda bol şanslar.
    "Evlilik cüzdanı + 2 fotokopisi (çocuk varsa daha öncesinden çocuğu cüzdana işletin nüfus vatandaşlık ofisinden)" evlilik cüzdanına çocuğun işlenmediği durumlarda bir sorun çıkıyor mu?

  • ⭐⭐⭐

    @dgenc unganları daha böyle camekan daha yeni daha güzel kendi başına bir binada hayal eden bir ben miyim acaba ? 😃


  • @burcugulsn Merhaba, evet nüfus müdürlüklerinden halledebilirsiniz.
    @bozyuruk Merhaba, sorun olup olmayacağını bilmiyorum ancak hem görüşme için hem gelecekte okul kaydı için bu işlemi yaptırın ayrıca gitmişken çok dilli doğum belgesi alın nüfus müdürlüğünden. Bunu okul kaydında istiyorlarmış.


  • Evlilik cüzdanına çocuk ekletme nüfus müdürlüklerinden yapılıyor. Nvi.gov.tr den randevu alırken 'diğer işlemleri' seçebilirsiniz. Mülakat için şart değil. Biz de abd'de lazım olabilir düşüncesiyle yaptırmıştık. Ayrıca aynı esnada;

    • Çocuk için de vukuatlı nufus kaydı alabilirsiniz. Anne-babadan birinin e-devletten alınmış nufus kaydının ilave bir fotokopisi mülakatta yeterli oluyor, ancak gitmişken bunu da almıştık. İlk sırada çocuk ismi yazdığı için daha net oluyor.
    • Çocugun kimliğine foto da eklettik. Talep üzerine fotolu kimlik bastırılabiliyor. Bunun için kimlik radevusu da alıp, online harç ödemeniz gerekli.

  • @dgenc teşekkürler yardımlarınız için 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum