Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @alpergrr J1 Work and Travel için


  • Benim J1 vizesi 3 Kasımda güncelleme olmuş. Başka bir arkadaşın de 7 Kasımda güncelleme olmuş. Onay emaili yakında gelir inşallah.


  • @biblo merhaba vizenizde son durum nedir acaba


  • @önder-kaya bu sabah itibariyle mail geldi ve vize basimi için pasaportu istediler. Sistemde hala refused yaziyor ama saniyorum pasaport ellerine geçince update olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Murat-aydın muhtemelen bu başlığın ilk iletisinde aktardığım NNCP'den dolayı AP sürecindesiniz. bu işlem sizin gibi ad-soyad kombinasyonu çok sık rastlanan kişilerde gerçekleşiyor. bu yüzden ilgili tarama yapıldıktan sonra AP süreciniz bitecek ve vizeniz basılacak.

    lütfen [email protected] adresine; ad-soyad, doğum tarihi, cn bilgilerinizi de ekleyerek bir mail yazın. mailde xx.xx.xxxx tarihinde dv mülakatı yaptığınızı, tarafınıza AP kağıdı verildiğini ve sonraısnda hiçbir bilgi almadığınızı belirtip, yapmanız gereken bir şey olup olmadığını sorun.

    gelecek cevaba istinaden size destek olalım.

    bol sabırlı beklemeler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @biblo tebrikler!
    *vizeniz print edildiğinde "issued" göreceksiniz.


  • 2 ayın ardından j1 vize ap durumum 8 kasımda günceleme aldı. Umarım onay yakındır..


  • Benim J1 vizedi AP durumu bu gün itibariyle tamamlandı. Süre olarak 4 buçuk ay sürdü. Bekleyen herkesin bu sürecinin en kısa sürede tamamlanmasını diliyorum.


  • @Yuksel-Celik hayırlı olsun wat mı ıntern mü vizeniz


  • @ultorman 2 yıllık Araştırmacı (Research Scholar ,PostDoc)


  • Herkese merhaba. Sn @gucarslan @Muhtaradana ve @crazycells 6 ay’a yakın CR-1 vize AP sonrası 19 Ekim’de konsolosluk pasaportu istedi, 24 Ekim’de ellerine ulaştı, bugüne kadar ellerine ulaştığına dair bir email gelir diye beklerken bugün öğleden sonra telefon edip tekrar görüşmeye çağırdılar. Gitmek için bir aceleniz var mı diye sordular, vizenin basılmasını bekliyoruz, sonrasında hemen gitmeyi planlıyoruz dedim. O halde randevunuzu hafta başına ayarlayalım hemen dediler ve Salı gününe follow up randevu verdiklerini yazan bir email yolladılar. Herhangi ek bir evrak vs istemediler. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? Ne demektir sizce bu? Gelen e-mail’de pasaportunuzu yanınızda bulundurun diye belirtmişler, kendilerinde olmasına rağmen.

    Gelen email:

    We are contacting you regarding your visa application. Your follow up interview is scheduled for November 15, 2022 at 10:00 a.m. Please bring your passport with you. Your name will be at the Consular Gate. Please let us know if you will be available to attend your interview.

    Thank You

    Visa Support Unit
    American Embassy, ANKARA


  • Geçmis olsun dostum sordukları soruya takıldım acemelimiz yok 2 sene daha bekleriz deseydin.. YEMİN EDERİM insanlarla dalga geçiyorlar sanki.. Bende 1 hazirandan beri bekliyorum tık yok..


  • @skrbtk Sağol. Ben de anlamadım neden sorduklarını böyle bir soruyu. Başka bir evrak vs de istemediler. Hayırlısı diyelim.


  • Randevu tarihi ayarlamak için sormuşlar. Endişeye mahal yok.


  • Merhabalar. Geçen seneden Work and Travel için J1'e başvurmuştum ve AP'ye kalmamdan dolayı gidememiştim. Geçtiğimiz hafta idari işlemlerim tamamlandı diye mail geldi fakat bazı firmalar benim gibi diğer kişilere "Siz başvurmayın sizi tekrar AP'ye bırakacaklar" dedi. Benim bulunduğum firma ise AP'ye kalmayacaksın diyor. Firmalar farklı şeyler söylüyor. Aydınlatabilirseniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @detones AP’ye kalanlar genelde tekrardan bi süreç geçirmek durumunda oluyor maalesef. Ama bu kesinlikle olmak zorunda değil. Konsolosluğun insiyatifine kalmış.


  • herkese merhabalar, F2 vize başvurumun idari soruşturmasının tamamlandığına dair bugün mail aldım. İdari işlem sürecim toplam olarak 3,5 ay (111 gün) sürdü. Pasaport gönderimi ile alakalı olarak mailde, sistem üzerinden konsolosluk daha fazla belge göndermemi talep etti butonu vasıtasıyla göndermemi söylediler. Yalnız kullanıcı hesabıma girdiğimde hala durumum 'Randevu' olarak gözüküyor. 'Belge Gönder' olması gerekmiyor mu? Ayrıca ceac'dan kontrol ettiğimde güncelleme geldiğini ama hala Refused olduğunu farkettim. Yardım ederseniz sevinirim. Darısı tüm bekleyenlerin başına...


  • @Hüseyin-Postacı Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Ceac statüsüne takılmayın, vizeniz basıldıktan sonra “issued” olarak güncellenecektir. Pasaportu yollamak için aynen söyledikleri gibi konsolosluk ek belge talep etti diyerek oluşturulan belgenin çıktısını alıyorsunuz. Sonrasında belgelerden birisini (üzerinde yazıyor) zarfın içine pasaportunuzla birlikte koyuyorsunuz, diğerini de PTT personeline veriyorsunuz. Umarım en kısa sürede vizenize kavuşursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kmlcbi61 merhaba.
    endişe edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. dv ile alakalı bazı başvuru sahipleri parmakizi vermek için çağırılıyor tekrar konsolosluğa. bu ve buna benzer bir sebep olabilir diye düşünüyorum. maildeki ibareyi de dikkate almayın 🙂 o mailler hazır mailler olduğu için herkese aynı şablonu yolluyorlar.

    kısaca belirttikleri saatte yine aynı sakinlik ve netlik ile görüşmeye katılın.
    muhtemelen ya parmakizi ya da kısa bir kaç soru sonrası tebrikler diyerek gönderecekler sizi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hüseyin-Postacı tebrikler! bu başlığın ilk iletisinde pasaportunuzu ais üzerinden nasıl göndereceğinizin detaylarını paylaşmıştım. aşağıda tekrardan paylaşıyorum..

    Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?
    Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.
    Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden -Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi- yi seçeceksiniz.
    Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

    Kutucuğun altında bir uyarı var. Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır. Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

    Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.

    İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

    Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız+eksik evrak formunuz

    İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz
    Zarfın üzerine IV / NIV UNIT DIKKATINE yaziniz ibaresi yazmayı unutmayınız

    Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum