Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @Not_Born_Yesterday teşekkürler yanıtınız için. Mülakat tarihinde süreci devam eden aktif bir DS-260'ınız olduğundan bizim için de emsal teşkil ediyor bu durum.

• @celal-zümrüt şu an bende aynı tereddütdeyim. Şu an aktif vizem var. Olurda çıkarsa bizede olan mevcut vizesinden de olmayalım. Bugün de başvuru için son gün

• @BerryLisrap

Formda verdiginiz yanit kesinlikle formun akisina, kamuya acik yonetmeliklere, onceki basvuru tecrubelerine uygun ve bence de dogru. Son soyleyecegimi en bastan yazayim, ben de olsam sizin gibi yanitlardim. Umarim bundan sonra onunuzde daha ferah ve sizin icin iyi yollar acilir!

Sn @Not_Born_Yesterday yorumuna da katiliyorum.

Formdaki ilgili soruda, sizin icin USCIS'e Aile(Family) veya Is (Employment) destekli/sponsorlugunda bir gocmenlik basvurusu yapildi mi diye soruluyor. Bu basvurular gocmen adayi tarafindan degil de sponsorlugunu yapan kisi/sirket tarafindan gerceklestirildigi icin soru bu sekilde kurgulanmis. Genel kabul, Diversity Visa Program'in (Department of State) USCIS'e (Department of Homeland Security) yapilan bir "Immigration Petition" olmadigi yonunde.

Maalesef gocmen olmayan vize formlarinda Diversity Visa basvurusuna dair bir soru yok. Ote yandan, bu durum anlasilabilir zira cekilise katilmak gocmenlik basvurusu veya niyetini tam olarak kanitlamiyor. Bunun icin gocmenlik basvurusu alma ve kabul/red etme yetkisi olan bir kuruma (USCIS) basvurulmus olmasi gerekiyor. Department of STate ancak cekilisi kazanan bir sahsin ilgili formlari doldurup belgeleri teslim etmesinden sonra sureci USCIS'e (Department of Homeland Security) ilettigine gore o ana kadar gocmenlik niyetini kanitlayacak bir durum soz konusu degil. Surec tam da bu noktaya gelindiginde biraz "gri" alan olusturup konsoloslarin sahsi insiyatif kullanmasina zemin hazirliyor olabilir. Ancak yine de DS-160'ta bu surec sorulmadigindan yine de "Hayir" cevabinin verilmesi gerekiyor.

Hep vurguladigim(iz) bir konuya dikkat cekmek isterim ki her ne olursa olsun U.S. ile ilgili her turlu isleminizde ve durumda -soruldugunda- durust ve dogru cevap verilmesi cok onemli (kendinize zarar verecegine inandiginiz ve "pleading the Fifth" yolunu izleyeceginiz durumlar haric). Muhtemelen sizin saklamaya calisacaginiz cevap zaten biliniyordur. Dolayisiyla dogrudan "Greencard kurasina katildin mi?" diye soruldugunda vereceginiz cevap net, evet.

Son olarak - biraz Nasreddin Hoca fikrasi gibi olacak ama- DS-160'taki ilgili soruya, konuyla alakasi olmamasina ve o sorulmamasina ragmen "Evet" diye cevap verip "DV cekilisine katildim" diye not dusmenin bir zarari olmayacagini soyleyen gocmenlik avukati yorumlari da duymustum. Saniyorum bu konu bu yil biraz daha netlesecek.

P.S. Bir gozlemim de basimiza (Akdeniz ve Ortadogu kulturu) ne geliyorsa sorulan sorulara, cevabi disinda, ek bir yigin detay ve alakasiz bilgi ile yanit vermemiz sebebiyle gelmesi. Lutfen bu notumu konsolosluk mulakatlarinizda, sinir gecislerinizde, sinir guvenlik veya trafik polislerinin karsisinda ve hatta yoneticilerinizin sorularinda aklinizda bulundurun :) Bize sanki "daha net" bilgi veriyormusuz gibi geliyor sadece :)

• @Sharm hoşgeldiniz sayın @Sharm ❤️ sizin yazınızı görmek beni ziyadesiyle mutlu etti.

• Merhaba,
    Ben ve eşim green card sahibiyiz. Eşimin annesi ve 12 yaşındaki kız kardeşi için turist vizesi başvurusu yapacağım ama tüm anlatımlar hep tek kişi için yapılmış. Forumda baya aradım ama bir türlü bulamadım. Annesi ve kardeşi için tek tek ds160 formlarını doldurdum. ais.usvisa-info.com üzerinden hesap açtım ve her ikisinide hesaba ekledim. Fakat her ikisi de farklı başvurularmış gibi görünüyor. Ben bu aşamada her ikisi içinde devam diyip ödemeleri yapıp ayrı ayrı mülakat tarihi mi alacağım? 12 yaşındaki kardeşi mülakata gidecek mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

ds.png

• Bu ileti silindi!

• @melih-savdert önce birini ekleyin sonra başka birini başvuruya ekle deyip diğerini de ekleyin. böylece beraber randevu alırsınız. aynı anda mülakata girerler.

• Arkadaşlar sorum saçma gelebilir ama hala anlamadığım şeylerden birisi biz evrakları ptt'ye teslim edip ptt mi gönderiyor konsolosluğa belgeleri yoksa biz mülakat günü yanımızda getirip öyle mi veriyoruz ?

• @Türker-0 Mülakata giderken pasaport ve destekleyici belgeleri yanınızda götürüyorsunuz vize onayı halinde pasaportunuzu görevli alıyor ve vize basım işlemlerinden sonra ptt ile belirlediğiniz adrese ya da seçmiş olduğunuz ptt merkezine gönderiliyor. İdari işlem durumunda sizden istenirse belgeleri ptt ile elçiliğe ya da konsolosluğa gönderiyorsunuz.

• @Muhtaradana

Tesekkur ederim, hos buldum :)
    YesilkartForum ayni samimiyeti ve nezaketi koruyarak daha da buyuk bir aile olmus tum forumdaslarin ellerine yureklerine saglik!

• Merhabalar babam yaklaşık bir ay onca kabul aldı ama pasaportu henüz gelmedi bu durumda ne yapmalıyım?

• @denizci10 Bu dediğiniz işlemi ds160 sırasında mı yoksa https://ais.usvisa-info.com/ sitesinde hesabıma login olduktan sonra mı yapacağım? Teşekkürler.

• @melih-savdert ais de yapacaksınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@historian Dün gece tekrar baktım ve Aralık ayına çektim :)

• Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak. Biz 16 Eylül'de ailece red almıştık ve vize durmumuzda ''refused'' yazıyordu.214b ile sarı kağıt ile red verilmişti bize. Şuan baktığımda ''Application Received'' ibaresi var. Bu ne anlama geliyor ?

• Ekran Alıntısı.PNG

• @BerryLisrap inşallah dediğiniz gibi olurda onaylanır.

• ⭐⭐⭐

@irem-begum öncelikle konsolosluğa pasaportun dönüp dönmediğini sorun. Eğer konsolosluktaysa zaten size geri postalanır PTT’den mesaj almadılar mı hiç?

• @waterman Teşekkür ederim cevabınız için almadılar hiç mesaj ptt den siteden kontrol edince vize onaylandı görünüyor sadece kargoya verildi felanda yazmıyor ptt den bilgi alınabiliyor mu?

• ⭐⭐⭐

@irem-begum konsolosluğa ulaşmakta fayda var o zaman eğer PTT’ye verilseydi mesaj muhakkak gönderilirdi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k