Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @gorkemarda1907 hayırlı olsun vizeniz, yeni hayatınızda bol şanslar

  • ⭐⭐⭐

    @salsalonia yeni yaşamınızda bol şanslar


  • Herkese Merhaba ben de kend' deneyimimi aktaracağım :

    GreenCard başvurumu İstanbuldan yapıp sonra Dubline gelmiştim.

    CN numaram oldukça düşüktü. Bu yüzden 2022 ekim ayında mülakata çağrıldım.
    Mülakat mailinde aşağıdaki dökümanları ingilizce çevirileri ve orjinalleriyle birlikte istediler.
    FORM DS-260: Her başvuru sahibi için Çevrimiçi Göçmen Vize Başvuru Formu DS-260 onay sayfası. ·
    PASAPORT (S): Her başvuru sahibi için geçerli bir pasaport ve pasaportun biyografik sayfasının bir kopyası. Pasaport, Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat için geçerli olmalı ve vizenin veriliş tarihinden sonra en az altı ay geçerliliği olmalıdır. Not: Tüm türev çocuklar kendi pasaportlarını sağlamalıdır. Bir çocuğun vizesi bir annenin pasaportuna YERLEŞTİRİLEMEZ. ·
    FOTOĞRAFLAR: Her başvuru sahibi için iki (2) adet 2x2 inç fotoğraf gereklidir. Fotoğraflar yeni (6 aydan eski) olmalı ve beyaz bir arka plana karşı ön yüzü tam olarak göstermelidir. Sadece renkli fotoğraflar kabul edilebilir. (İrlanda standartlarında vesikalık fotoğrafların kabul edilmediğini lütfen unutmayın). Ayrıntılı bilgiyi burada bulabilirsiniz. ·
    ABD'DEKİ NİHAİ ADRES: Başvurunuzla birlikte son bir ABD adresi sağlamanız gerekir. · DOĞUM SERTİFİKASI (S): Her vize başvurusu sahibi için uzun süreli doğum belgesinin aslı ve bir fotokopisi. Bu, ebeveyninizin tüm ayrıntılarını içeren uzun süreli doğum belgeniz olmalıdır. Kısa form sertifikaları kabul EDİLMEZ. ·
    EVLİLİK/BOŞANMA BELGELERİ (Varsa): Başvuru sahibi daha önce evlenmiş ise, her bir önceki evliliğin sona erdiğini kanıtlamak için boşanma belgesinin aslını ve fotokopisini ve boşanma kararnamesini ibraz etmelidir. Halihazırda evli iseniz, evlilik cüzdanınızın aslını ve fotokopisini ibraz etmeniz gerekmektedir.
    · ASKERlik (Varsa): 16 yaş ve üzerindeki her başvuru sahibinin bir askeri kitap veya askere alma kartı ve bir nüshasını ibraz etmesi gerekmektedir.
    · POLİS SERTİFİKALARI: 16 yaş ve üzeri her başvuru sahibinin, en az altı aydır ikamet ettiği diğer tüm ülkelerden ve vatandaşı olduğu herhangi bir ülkeden polis sertifikası ibraz etmesi gerekmektedir. Bu sertifikalar İngilizce değilse, yeminli resmi tercümeleri sağlanmalıdır. 16 yaşından bu yana altı aydan fazla ikamet ettiğiniz her ülke ve diğer ülkeler için güncel güncel Polis sertifikalarını sağlamalısınız. Not: Talep ettiğiniz her polis sertifikası aşağıdaki bilgileri içermelidir:

    1. Adınız tam olarak doğum belgenizde belirtildiği şekilde.

    2. Sahip olduğunuz göbek adları.

    3. Kullandığınız tüm takma adlar .

    4. Kızlık soyadı ve Evli adı (varsa)

    5. Adınızın kullandığınız herhangi bir yazım varyasyonu.

    · TIBBİ MUAYENE: Büyükelçilik doktoru Mater Özel Hastanesi ile bir sağlık muayenesi ayarlamalısınız. Muayene masraflarından siz sorumlusunuz.

    · TERCÜMELER (Varsa): İngilizce olmayan belgelere resmi tercümesi eklenmelidir.

    · MAHKEME KAYITLARI: Tutuklanmanız veya mahkûmiyetiniz varsa, mahkûmiyetinizi ve sonucunu ayrıntılı olarak gösteren mahkeme tutanaklarını vermeniz gerekir.

    KURYE KAYDI: Tüm Göçmen Vizesi başvuru sahiplerinin, Göçmen Vizesi düzenlemesi akan belgelerinin iadesi için CSC Çağrı Merkezi yüklenicimize kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Ulusal Vize Merkezi'nden (NVC), Kentucky Konsolosluk Merkezi'nden (KCC) veya Dublin'deki Konsolosluk Göçmen Vize Birimi'nden bir konsolosluk görüşme randevusu tarihi ve saati aldıktan sonra, lütfen https://ais.usvisa-info adresini ziyaret edin. com/en-ie/iv, herhangi bir ek ücret ödemeden seçtiğiniz bir DPD kurye merkezine kurye teslimatı için kaydolma veya eve teslimatı seçme hakkında bilgi için. Her göçmen vize başvurusu için bireysel kayıt gereklidir. Kaydınızı tamamlamadığınız sürece vize paketinizi iade edemeyiz. Lütfen Kurye makbuzunu yazdırın ve görüşmenize getirin.

    ÇEVİRİLER(Varsa): İngilizce olmayan belgelere resmi tercümesi eklenmelidir.
    EĞİTİM: 11/12 yıllık bir ilk ve orta öğretim kursunu veya bir Lisans / Yüksek Lisans derecesini başarıyla tamamlama olarak tanımlanan lise veya eşdeğeri bir eğitime sahip olmalısınız. Asıl başvuru sahibi (DV piyango kazananı) için okul diplomasının aslı ve bir fotokopisi. Çeşitlilik Göçmen Vizesi (DV) Programı, birincil DV başvuru sahibinin lise veya eşdeğeri bir eğitime veya ABD yasalarının hükümleri uyarınca tanımlandığı şekilde iki yıllık nitelikli iş deneyimine sahip olmasını gerektirir. Gerekli eğitime veya nitelikli iş deneyimine sahip değilseniz, çeşitlilik vizesi almaya hak kazanamazsınız. (Asıl başvuru sahibi olarak yalnızca siz bu şartı yerine getirmelisiniz.)
    DESTEK KANITLARI: Amerika Birleşik Devletleri'nde kamu görevlisi olmayacağınızı gösteren kanıtlar (örneğin, mülkler ve bunların kopyaları hakkındaki belgeler, banka hesabı, ABD'deki iş teklifi, destek beyanı vb.). Bir iş teklifinin önemli tasarruflarını veya kanıtlarını göstermelisiniz.

    Randevu Oncesi,Randevu ve sonrası

    Mülakat tarihiniz belli olduğu an hemen materprivate hospitalı arayın ve mail atın ( [email protected] / Telefonları : 01 885 8257/8850 ) . Bana ilk olarak mülakatım sonrasına randevu verdiler ve nihayetinde 1 haftalık telefon ve mail trafiğinde öncesine aldırabildimi. Dublin 17 ve Dublin 18 de yerleri mevcut. T
    Görüşme öncesi çocukluk aşı kartım yeminli tercümana çevirttim ,ve bazı aşılarımı (tetanoz , grip , hepatit B, kan testi ) Türkiyede oldum ve aşı kartlarımı çevirttim
    Randevu gününde lütfen aşağıdakileri yanımda getirmemi istediler.

    1. Pasaport
    2. Arka fonu beyaz iki adet vesikalık fotoğraf (lütfen fotoğrafların arkasına tam adınızı yazınız)
    3. Takılıysa gözlük veya lens
    4. Herhangi bir tıbbi durum için GP veya Danışmandan bir rapor.
    5. Ücret 305 €
    6. Aşı kayıtları - çocukluk aşı kayıtları dahil
      Tetanoz - son 10 yıl içinde, eğer daha büyükse, destekleyici gerekliyse
      MMR - bunlar yerel pratisyen hekiminizden veya HSE'den alınabilir - bunları bulamazsanız, pratisyen hekiminizden bunlara karşı bağışıklığınızın olup olmadığını belirleyecek bir kan testi yaptırabilirsiniz.
      Grip aşısı - sadece Ekim-Mart ayları arasında gereklidir
      BCG
      Suçiçeği Tarihçesi (Varisella)- tıbbi muayenenizin yapıldığı gün evet veya hayır cevabı gereklidir.
      Hepatit B – her yaş için gerekli 1 ay – 59 yaş (yeni gereklilik)
      65 yaş üstü için pnömokok aşısı gerekli (yeni gereklilik)

    Randevunuza Covid Aşısı belgelerinizi getirmeniz gerekmektedir, bu hem dijital hem de kağıt olabilir. Bu, elçilik tarafından yeni bir gerekliliktir.
    Sonuclar minimum 10 is gunu icerisinde teslim ediliyor, fakat ben 6 gün geçtikten sonra aradım hazır dediler.

    Randevu Esnasında

    Randevuya gittigimiz zaman ilk olarak danılmanın yönlendirmesiyle "Registration" odasina girdim. Burada istenilen tum dokumanlari teslim ettim ve odemeyi yaptik. (305 Euro odedim, i idrar testine gerek olmadigini belirttiler. – Kartla ödeme yaptım)
    Orada islemler bitti salonda bekledim. O esnada ücretsiz çay , kahve bisküvit tükettim. Aç gelmiştim gerek yokmuş.
    Daha sonra doktor çağırdı.
    Standart sorular sordu. Amerikayla ilgili biraz sohbet etti. , sırasıyla boy-kilo olcumu,Isitme testi, gorme testin ve standart muayeneye basladi.
    Ardından kan vermek icin baska bir odaya aldılar ve kan verdim.Hemşire damarı çok kolay buldu ve kanı aldı hemencecik acısız.
    Kan verme isleminden sonra, X-ray odasina geçtim ve ciger filmim cekildi.
    i, 10 is gunu icerisinde sonuclari teslim edecegiz dediler ve 6 iş günündüen sonra ben aradım ve
    nihayet kapalı zarfta cd ile beraber sonucları teslim ettiler. Zarfı açımıyoruz konsolosluğa teslim ediyoruz.
    ÇEVİRİLER :
    Çevirileri Dublin çok pahalı olduğu için Türkiyede yaptırdım. Yeminli tercüman yeter apostile notere gerek yok.
    Mulakat Öncesi :
    Tüm belgeleri olabildiğince ve titizlikle hazırlamaya çalıştım. Sadece daha önce gittiğim bir ülkeden sabıka kaydı alamamıştım ki oraya turist olarak giriş çıkışlar yapmıştım. Yine bir mail attım konsolosluğa . Daha önce hiç bir mailime cevap vermeyen konsolosluk beni direk aradı! Ve kesin dille sabıka kaydını istediler. Hem burdan , hem Londra’dan, Hem Türkiyeden 2 ay önce başvurduğum halde gelmemişti bu belge . Neyseki mülakata bir hafta kala Türkiyedeki konsolosluğa belge geldi ve UPS kargo ile jet hızıyla bana gönderildi 3 günde elime geçti
    Konsolosluga Giris

    Telefon hariç hiç bir elektronik kabul edilmiyor. Size bir yaka kartı veriyorlar. Telefonu ücretsiz dolaba koyabiliyorsunuz. Çıkışta alıyorsunuz.

    Mulakat
    İçeri girip kısa bir süre bekledikten sonra ben çağrıldım. Karşıma nemrut bir memur çıktı. İlk raund kazasız belasız geçti. Bir iki belgemi aldı ve bekle dedii ödeme için çağrılacaksın. Ödeme için çağrıldım ve 330 dolar başvuru parasını kartla ödedim.
    Ardından yine bu nemrut memur beni çağırdı.

    1. Diplomalarımi almadı sadece lise diploması gerekli dedi. Ben de gerekenler kısmında "high school diploma or bachelors ve master" yazıyor dedim ikisi de var dedim. Kabul etmedi ve lise diye tutturdu. Ben de lise diplomasi kayipti o yüzden elektronik imzalı çıkartmıştım ve çevirmiştim onu kabul etmedi ama daha önce elimde olan fotokopisini karton kağıda bastirmistim onu aldı ve eskiden yaptırmış olduğum çeviriyi kabul etti. Rusya'dan aldığım sabıka kaydı da hoşuna gitmedi biz böyle kabul etmiyoruz dedi kopyasını bana verdi ama İngilizce olanını aldı ama buna rağmen eksikmiş muamelesi yaptı. Yüzü sirke satıyordu
    2. sonra git ben seni çağıracagim dedi ve gittim çağırdı Askerlik durum belgesini vermedin dedi. Ben de emin misiniz dedim evet dedi. Ben bakarken neyse dedi tamamla dedi yoksa işin Kasıma kalırsa vize alamayabilirsin dedi kağıdında bazı yerlere tik bazı yerlere çarpı koydu. Ama married misin dediğim de de çarpı koydu bilemedim. şimdi konsol ile görüşeceksin seni çağıracak dedi . Bana verdiği belgeler icinde Tekrar kontrol ettim askerlik durum belgesinin çevirisini almışti ama çeviri fotokopisi ise barkodlu internet çıktısı fotokopisini geri vermişti.
    3. konsol beni çağırdi çok tatlı bir adamdı. Yemin ettirdi. Belgeler için "it seems ok" dedi ama forumda bu sene Mart'ta giren birine vizeniz hazır demişti. Oradan biraz tırstım yani durum belli değil sanırım diye düşündüm.
      Sonra yemin ettirdi. Nereden mezunsun dedi şu ,şu lisans ve master mezunuyum dedim ama memur diploma kopilerini almamıştı sadece lise diploması vardı. Masterdan ne zaman mezun olduğumu sordu. Irlandada ne yapıyorsun şu işteyim dedim .
      Nereye gideceksin ; Şuraya . Tanıdık var mı ? Var ! Orada ne yapacaksın ? yaşamak ve şu işi yapmak istiyorum dedim . Özellikle Rusya'da ne iş yaptigimi sordu. Çalıştım dedim. Tamam dedi en az 10 gün sonra sonuçlar belli olur dedi. SMS ile bildirim alacaksın dedi

    Mulakat Sonrasi

    1 saat gibi tum islemler bitmis sekilde ana binadan biraz buyruk ayrildim. Gruba da 2024 için başvuru yaptığımı düşündüm ve olanları anlattım. Orada Gürcaslan bey beni şimdiden tebrik ettiği için şaşırdım. Biraz endişeli, biraz umutlu 1hafta bekledim ve pasaportumun kargo firmasının şubesine geldiğine dair sms ve mail aldım. Koşa koşa gittim ve gerçekten de vizeyi basmışlardı ! Çok mutluydum. Umarım CN’ yüksek olan diğer tüm arkadaşlara da çıkar. Herkesin süreci sorunsuz geçsin.
    .
    Forumda,ilk olarak gucarslan bey ve diğer adminlerimize sonra, Yesilkart forum uyelerine cok cok tesekkur ederim. GC çekilişi size çıkarsa takip etmeniz gereken tek yer burası. Başka yerlere hele hele para tuzağı kuran danışmanlara hiç gerek yok.
    Esen kalın.


  • @ustk23 hocam vizeniz hayırlı olsun her şey gönlünüzce olsun 🙂 .Özel olmazsa CN numaranız kaç binlerdeydi yazar mısınız?


  • @salsalonia @hathor hayırlı olsun yeni yaşamınız, tebrikler:)) içten anlatımınız için ayrıca teşekkürler

  • ⭐⭐

    @gorkemarda1907 @salsalonia @hathor Tebrikler , yeni hayatınızda mutluluklar.


  • Merhaba;
    3 Kasım 2023 saat 10:00 randevu saati.
    09:30 gibi konsolosluğa geldik, Pasaportlarımızı istediler girişte. Sonra içeri aldılar, üzerimde sadece araba anahtarım ve nakit vardı. Güvenlik kontrolünden geçtik ve konsolosluk binasına yöneldik. Konsolosluk binasına girişte pasaportlarımızı istediler ve bizim pasaportlar girişteki güvenlikte kalmış, başka bir aile almış bizim gibi 3 kişi 😕
    Ben gittiğimde bu pasaportlar bizim değil diyordu bir hanım efendi 🙂 pasaportları verdik sıra numarası verdiler, önce vize ücreti ödemeye yönlendirildik, 990 usd ücretimizi usd olarak ödedik. Başladık beklemeye, baya uzun bekledik, 4 yaşındaki oğlum çok sıkıldı ve zor baş ettik 🙂 Sıra numaramız yandı ve evrak teslimine başladık, fotoğraf ve sağlık raporlarını arabada unutmuşuz, bir kağıt yazıp verdiler, o kağıt ile gidip arabadan evrakları alıdık, başladık tekrar beklemeye. Eşim çocuğu tuvalete götürdüğü sırada mülakar için sıra numaramız tekrar yandı.
    Konsolos bekleyelim biraz, hepiniz burada olmalısınız dedi. Bekledik bekledik gelmiyorlardı 🙂 Biz başlayalım dedi ve başladık. Türkçe başladık İngilizce devam ettik.

    • Yemin etmek için elinizi kaldırın.
    • Nereye gideceksiniz?
    • Orada bir tanıdığınız mı var? ( Eşimin abisi Amerika'da yaşıyor 2012 den beri )
    • Ne iş yapıyorsunuz?
    • Kaç yıldır bu iştesiniz?
    • Orada ne iş yapacaksınız?
      Artık devam edemeyeceğim dediği sırada eşim geldi, Yeminle başladı eşime sorular ve parmak izi alma. Birkaç soru sordu eşime ve vizenizi onaylıyorum, 1 hafta içerisinde gönderilir dedi. Teşekkür ederek ayrıldık.
      Umarım kalbi güzel arkadaşlarımızın tamamı hayallerine kavuşur.
      Hoşçakalın.

  • Herkese selamlar,
    3 Kasım sabah 10 da idi benimde mülakatım sabah 09:10 da konsolosluk önündeydim biraz bekleyin dediler. 09:30 da güvenlikten geçmiş idim. Sonrasında klasik 330 dolar yatırdım. Eğer dolar harici kredi kartı yada TL yatıracak iseniz kur 20 TL olarak belilenmiş bilginiz olsun.

    Sonrasında orda tanıştığımız bayan arkadaş ile hem sohbet edip hem sıramızı bekledik. ( Bayan arkadaş ile ilgili bir kısım anlatacağım aşağıda)

    Evraklar için numaram yandığında kırık Türkçesi olan hanımefendi ye evraklarımı vermeye gittim. Hızlıca verdim . Bunu istiyormusunuz gibi sorular sordum gayet nazik hayır teşekkürler şeklinde cevap verdi. Pasaport fotokopisi vs isteniliyordu gelen mailde fakat almadılar. Hanımefendi ingilizce biliyormusunuz diye sordu. Ben de mülakatı Türkçe yapmak istediğim için bi duraksama ile ııııı hayır yaptım😄Hanımefendi bana bakıp gülümsedi. Sonra bende gülmeye başladım. Ok ok sorun yok dedi gülerek kendisi. İngilizce bildiğimi anladı orada 😄
    (Az önce yukarıda mülakatta tanıştığımız hanımefendinin numarası benden önce idi ve benden önce evraklarını vermeye gitmişti ben yerime geri döndüğümde hala gelmemişti. Biraz oyalandıktan sonra bi problem olup olmadığını sordum kendisine ve hanımefendi evrakları alan kişinin neden mülakatı ingilizce yapmadığını irdelediğini türkçe bilen personel sayısının az olduğunu yoksa dahafazla bekleyeceğini o yüzden ingilizce yapması gerektiğini falan belirtmiş hanımefendi de türkçe yapmak istediğini bekleyeceğini söyleyince evrak kısmında biraz bekletmişler.)

    Sonra mülakat için beklemeye başladım. Bi anda sıram geldi.(Diğer hanımefendiyi numarası benden önce olmasına rağmen beklettiler)

    Mülakat aşağıdaki şekilde geçti;
    Byz: Merhabalar nasılsınız?
    Konsolosluk görevlisi: Teşekkür ederim siz nasılsınız?
    B: Heyecanlı 😁
    K: Sorun yok. Evli misiniz?
    B: Bekarım
    K: Ha ha hapşuuuu (biraz gripti sanırım)
    B: İyi yaşayın
    K:çok teşekkürler.Çocuk var mı
    B:Yok hayır (burda gülüşüyoruz anlamsız şekilde 😄)
    K:Şu an ne iş yapıyorsun?
    B: Enerji şirketinde kalite uzmanıyım.
    K: Kaç yıldır?
    B: 3 senedir
    K:Amerikada nereye gidip ne iş yapmayı planlıyorsun?
    B: Iowa ya gideceğim. Burada çalıştığım şirketin orada da ofisleri bulunuyor oraya başvurmayı düşünüyorum.
    K: Tebrikler . (Bu arada diplomamı uzatıyor bana )
    B : Teşekkürler deyip bi kaldım. Noldu şimdi vizeyi aldımmı falan diye bakıyorum boş boş 😄)
    K: (Anlamış olacakki boş boş baktığımı anlamadı galiba diye 😂) Vizeniz onaylandı 1 hafta içerisinde adresinize gelecek pasaportunuz dedi )

    Ben o sersemlik haliyle ayrılıyorum bankodan etrafa boş boş bakıyorum içimdende aldım vizeyi falan diye kendi kendime diyorum. Arada ki konsoloslukta çalışan Türk görevli arkadaş yanıma yanıma gelip tamam mıdır dedi evet dedim sonra iki tane sıra numarasından birinin bende kaldığını gördüm bunu napacagım filan diye hatıra olarak istersen sakla filan dedi oda bana . Hatıra olarak saklamaya karar verdim. Bütün süreç ortalama 2 dk falan sürdü.

    Sonrasında hanımefendiye baktım sırası gelmiş görüşmedeydi.

    Daha sonrasında sevinçle dışarıya çıktım.

    Bu arada konsoloslukta ki genel görüşüm içerisi çok güzel ve temiz . Ayrıca baya yoğun olduklarını gördüm. Sadece greencarlılar değil normal turist vizesi , F1 , ve bazı büyük şirketlerin konferans fuar vb sebeplerle ile Amerika ya gönderdiği kişilerin yoğunluğu da çok fazla idi . Hatta bir şirketten fuar için 8 kişi saydım. 10 da randevusu verilen , O yüzden Ankara daki konsolosluğun yoğun çalıştığını gözümle gördüm.

    Deneyimlerim bu şekilde oldu benimde . İnş atladığım kısım olmamıştır. Bütün yeşilkart forum yöneticilerine burdan çok teşekkürler. Tek kuruş almadan kendi zamanlarından vererek bizlere çok fazla destek oldular.


  • @BakeLf sizi hatırladım😄 Ben içeriye girerken siz pasaport kayıp diye arıyordunuz. Kapıda kaldı galiba dediğinizi çok net hatırlıyorum eşinize. Koşturarak çıkmıştınız. Almışsınız vizenizi hayırlı olsun tebrikler.


  • Merhaba yeşil kart forum üyesi arkadaşlar:
    Unganlar deneyimim,
    5 ekim günü sabah 09:20 de randevu almıştım saat 9 da içeri girdim iranlı yoğunluğu fazla olan bir gündü hatta türk yoktu diyebilirim.pasaportumu alarak kontrol ettiler ve biontech aşı kartımı ds260 form confirmation sayfasının çıktısı ve geçmiş apandisit ameliyat kaydı dosyamı da götürdüm. Orda bir foto çektiler ve sizi çağıracağız bekleyin dediler.10 dk içerisinde çağırılarak doktor odasına girdim boy kilo ölçümünden sonra üstünüzü çıkarıp siyah önlüğü giyin dediler üstümü çıkarıp siyah önlüğü giydim mehmet bey geldi ve karnımın üzerinden bir el muaynesi yaptı.sonrasında sırtımı dinledi.hızlıca sorular sorarken 5 tane aşı yaptı ama 2 tüp içerisinde sorular da hiç alkollü araç kullandın mı bu ameliyattan başka ameliyat oldunuzmu düzenli aldığın bir ilaç var mı gibi klasik soruları sorduktan sonra iyi günler deyip odadan ayrıldı.sonrasında ben salona geçip bekledim 5 dk sonra çağırlarak 340 dolar ücreti nakit ödedim ve pasaportum ve bir kağıt ile 5.kata düzen labaratuvarında 120 dolar ödeme yaparak kan idrar tahlili verdim.3. kattaki düzen labaratuvarında ise röntgenim çekildi. Ve unganlara tekrar 4. Katta çıktım ve sonucum yarın saat 15:00ile 17:00 arası gelip alabileceğimi söylediler.ertesi gün sonucu alıp ankaradan ayrıldım.

    Mülakat deneyimim,
    3 kasım sabah sekiz randevum için bir gün öncesinden Ankaraya geldim ve o akşam telegram grubundan mülakatı olan arkadaşlar ile kafede oturduk kesinlikle çok güzel bir organizasyon oldu ve heycanımızı paylaştık hep beraber 3 kasım günü sabah 8 randevum için 7 de konsolosluğun kapısına geldim. Ve biraz bekledikten sonra 40 veya 45 dk sonrasında sıraya girip pasaportlarımızı ilk güvenlik noktasına verdik. Sonrasında yan tarafa geçip ismimim okundu ve içeriye girdim beyaz bir kutunun içerisine ceket kemer gibi şeyleri her şeyi koyuyor x rayden geçiyorsunuz sonra içeri girdik pasaporta bir kağıt yapıştırdılar ve ücret ödeme sırasına girdik. 330 dolar nakit ödedim kredi kartı ile de ödeme alınıyor bilginiz olsun ama kurun çok az üstünde bir kur belirliyorlar bilginiz olsun.iki adet makbuz ve sıra numaramı aldım 10 dk içerisinde bankolarda sıra numaram yandı ve evrakları verdim. Bu arada chicagoya gideceğim ve hasabımda 12 bin usd vardı 21 yaşında iş teklifimi de sundum ve öğrenciyim bu bilgiye göre kendinize göre ayarlayabilirsiniz sonrasında.İngilizce biliyormusun diye sordu hayır diyerek mülakatı türkçe yapmak istediğimi belirttim.ve tekrardan beklemeye geçtim.tahminen 20 dk sonra 8 numaralı bankoda sıra numaram yandı ve çok tatlı türkçesi olan sempatik bir amerikalı memur bey ile ilk baş sağ elimi kaldırarak yemin ettim.Sonrasında sol ve sağ el parmak izlerimi aldı.
    Evli misin- hayır
    çocuğun var mı -hayır
    Amerikaya hiç gittin mi-hayır
    Nereye yerleşmeyi düşünüyorsun - chicago
    Tanıdığın var mı - evet diye cevap verdim onun iş yerinde çalışacağımı belirttim.
    İş teklifini inceledi ve öğrenci belgemi inceledikten sonra türkiyede ne iş yaptığımı sordu ve askerlik belgemi göremediğinden askerlik yaptın mı diye sordu hayır diye cevap verdim ve askerlik belgemi kağıtların arasında gördü ve tamam sorun yok dedi.ingilizce biliyormusun dedi ve ben de I am little speak english diye yanıt verdim.Gülümseyerek vizeni onaylıyorum amerikadaki hayatında bol şans dedi ve 5 gün içerisinde pasaportun adresine gelecektir dedi sonrasında ikimiz de iyi günler diyip binadan ayrıldım .Toplamda 3 dk sürmemiştir bile.size tavsiyem kesinlikle 330 doları nakit götürün kesinlikle stres yapılacak kadar bile değilmiş ama insan ister istemez stres yapıyor. Amerika hayali olan herkesin bu heyecanı yaşaması ve herkesin vizesine bir an önce kavuşması dileği ile bana yardımlarını esirgemeyen @gucarslan beye teşekkürlerimi iletiyorum grupta yardımcı olan tüm üyelere teşekkürlerimi sunuyorum. Herkese bol şans.


  • @Byz Teşekkürler, biraz koşturmacalı ve heyecanlı oldu mülakat ama oldu çok şükür 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @BakeLf maşallah case numaranız ne kadar güzel 🙂 dilerim aynı numara 6 mayısta bana denk gelir 🙂


  • Merhaba,

    3 kasım mülakatımız için öncesinde Unganlar randevumuzu erken bir tarihe almak istedik. Asıl talihli olan eşimin 2. Doz covid aşısı olmadığı için unganlardan da randevuyu erken bir tarihe alamadık. Eşim ağustos ayında covid geçirmesi nedeniyle 1. Doz aşıyı olduktan sonra 2. Doz aşı için 29 ekime randevu verildi. Pozitif covid test sonucu sonrası olunan 1. Doz aşıyı sistem iki doz olmuş gibi algıladığı için 2. Doz aşıyı 2-3 ay sonrasına verdi ve bu tarihten önce aşı olmasına izin verilmedi. Bizde unganlardaki sağlık kontrolünü mülakattan 15-20 gün önce halletmek istedik, olurda bir sorun çıkarsa mülakattan önce halledebilelim diye fakat hastane hastane gezdik bir türlü tc sini sisteme giremediler ve aşı olamadı. Bakanlığa ulaştık bir dilekçe yazdık ve aşıyı erken tarihe almalarını aşıdan doğacak tüm sorumluluğu kendi isteği ile kabul ettiğini de belirttik. Maalesef ki bakanlıktan aldığımız cevaplar hiçte beklediğimiz gibi olmadı.. amerikaya gidip ne yapacaksınız boşverin şeklinde yanıt aldık bunun dışında da bakanlıktakı dilekçemizi alan hanımefendi eşimi instagramdan takip etmeye başladı.. nedenini anlamasakta işlemler daha fazla riske girmesin diye zorlamak istemedik ve 1 kasım a unganlar randevusunu aldık. 2. Doz aşısını 29 ekimde olacakken 28 ekim için sistemden randevu verdiler ve 28 ekimde aşıyı tamamladık.

    Unganlar deneyimimiz :

    09:35 olan randevumuza 09:00 gibi gittik ve evraklarımızı teslim ettik.
    İkimizinde fotoğrafları çekilerek beklememizi söylediler.

    Eşimle ikimizi aynı anda içeri aldılar ve kadın doktor muayene etti.
    Bir kaç soru sonrası iki tane sağ iki tane sol olmak üzere 4 aşı yaptı.
    Maile gelen faturaya baktığımızda 5 aşı gördük ve bunu sorma gereği hissettim. 5 aşı yazmasının nedeni aşıları Mix yapmasından olduğunu söylediler. 4. Kat unganlarda 680 dolar nakit ödeme yaptık.
    Bu kontroller ve aşılardan sonra 5. Kata çıkmamızı ve kan testi vermemizi söylediler.
    5 katta evraklarımızı verip kaydımızı yaptık. İki kişi için 95 dolar nakit ödeme yaptık. Eşimle birlikte yine aynı anda içeri çağırıldık ve kanlarımızı verdik.

    Bu işlemden sonra 3. Kata röntgen için inmemizi söylediler ve röntgen için 3. Kata indiğimizde aşırı kalabalık olduğunu gördük. En uzun süren işlem röntgen çekinme kısmıydı.

    Burdaki işlemleri de hallettikten sonra tekrar 4. Kata çıkarak evraklarımızı teslim edip pasaportlarımızı geri aldık.

    Akşam 17:00 a kadar URGENT başlıklı bir mail göndermemiş olursak bir sorun yok anlamına gelir ve ertesi gün saat 15:00-17:00 arasında sonuçları almak için gelebilirsiniz dediler.

    03 Kasım mülakat günü ;

    Mülakat günü öncesi telegram grubu üzerinden bir buluşma düzenledik ve heycanlarımızı paylaşmanın bizlere iyi geleceğini düşündük. Gruptan Buse hanım Ankara'da yaşadığı için bizlere bir cafe önerdi ve buluşmayı düzenledik 🙂 yaklaşık 15-20 kişi kadar bi katılım oldu ve sohbet muhabbet oldukça güzeldi.

    Mülakat günü ;

    08:00 da olan mülakatımız için 6 gibi kalkıp hazırlandık. Evrakları kontrol edip konsolosluğa doğru yola çıktık. Bizlerle aynı saatte mülakatı olan arkadaşlarla konsolosluk önünde buluştuk ve beklemeye başladık. Görevliler gelerek bizleri sıraya geçmemiz için bilgilendirdi ve pasaportlarımızı alarak kayıtları kontrol ettiler. Daha sonradan içeri girmek için ayrı bir sıraya yönlendirdiler. Burada içerden ısımlerimizi seslenerek çağırdılar, tek tek güvenlik kontrolünden geçtikten sonra girişe doğru yönlendirildik.
    Kapıdan girdiğinizde hemen sol tarafta bir masa var ve burada Türk görevliler pasaportlarımızı alıp, daha öncesinden yapmış olduğumuz AIS kayıtlarına göre çıktı alıp pasaporta yapıştırdılar. Okumamız içinde bir sayfa yazı verdıler, bu kağıtta elenme durumları ve nedenlerı yazıyordu. Eğer elenırsenız ödemiş olduğunuz vize ücreti geri ödenmeyeceği gibi bilgiler yazıyordu. Okuduktan sonra bu kağıdı geri vermenizi istiyorlar.
    Öncelikle 330 $ olan vize ücretini ödemeniz gerekiyor. Eşim ve kendim için 660 dolar nakir olarak ödedikten sonra sıra numaramızı alıp evrak teslimi için bekleme alanına geçtik.
    Mülakat öncesi toplanıp tanıştığımız ailelerle içerde de denk geldik ve gerçekten heycanımızın azalmasına ve rahatlamamıza neden oldu 🙂
    İlk sıra numaramız yandığında eşimle birlikte evraklar teslim etmek için numaramızın yandığı bankoya geçtik. Burada Türk bir hanımefendi karşıladı bizi ve evrakları tek tek teslim ettik. Görüşmeyi türkçe mi ingilizcemi yapmak istersiniz diye sordu ve asıl talihli olan eşim türkçe daha rahat edeceği için türkçe yapmak istediğimizi söyledik. Evrakları teslim ettikten sonra tekrar beklemeye başladık.
    Sıra numaramız tekrar yandı ve 8 nolu bankoya doğru geçtik.
    Görevli ile selamlaşmadan sonra yemin etmek için sağ elimizi kaldırmamızı söyledi ve yemin ettik.
    İlk önce eşimden parmak izleri alındı daha sonra benden alındı.

    Sorulan sorular ;

    Burada ne iş yapıyorsunuz diye ilk önce eşime sordu eşim çalışmadığını söyledi. Daha sonra bana bakarak aynı soruyu bana da sordu ve lojistik sektöründe çalıştığımı belirttim.
    Daha önce Amerikaya gittiniz mi ? Hayır
    Daha önce başka bir ülkeye gittiniz mi ? Hayır
    Amerikada aileniz var mı? Arkadaşımız var.
    Amerikada nereye gitmek istiyorsunuz ? Colorado'ya arkadaşımızın yanına gideceğimizi söyledik, gülümseyerek onayladı:)

    Evraklara bakarken maalesef eşimin adli sicil kaydı evrağında eksiklik fark etti. 50 kez kontrol etmemize rağmen farkedemedik ve adli sicil kaydını " arşiv içeren " şeklinde almadığımızı mülakatı yapan görevli fark etti 🙂 bu evrağın arşiv kaydı içereni yanınızda varmı diye sordu ve baktığımızda maalesef olmadığını farkettik.
    Bizim kızardığımızı gerildiğimizi farkedince " büyük bir sorun değil, problem yok " şeklinde bizleri sakinleştirdi diyebilirim. Eşimle ben de bir anda yıkılmıştık , ap ye kalacağımızı düşündük ama görevli bize dönüp " Pasaportlarınız bende kalacak, merak etmeyin bu evrağın arşiv kaydı içeren şekilde yenisini bize ptt ile gönderin bende evrak gelince vizenizi onaylayacağım " dedi.bunu duyunca ikimiz de rahatladık. Asıl talihli eşim olduğu için ben konuşmaya çok girmek istemedim ama sormadan da duramadım, izin verirseniz gidip hızlıca bu evrağı getirebilirim dedim. Dışarıdaki polisler içeri girmene izin verirse getirebilirsin diye cevap verdi. Pasaportlarımızı ve tüm evraklarımızı zarfa koydu ve tekrardan merak etmeyin herşey yolunda , evrak gelince onaylayacağım dedi. Bize hangi evrağın eksik olduğunu gösteren bir kağıt verdi ve bu kağıtla birlikte eksik evrağı ptt ile göndermemizi söyledi. Teşekkür ederek bankodan ayrıldık, yaşadığımız bu beklenmedik durum nedeniyle şaşkın ve heycanlanmıştık. Hemen girişteki türk görevli kişilere yöneldim ve bir evrağı dışarıdan alıp gelmem gerekiyor izin verirmisiniz diye sordum, maalesef içeri tekrar alamayız evrağı ptt ile gönderin sorun olmaz dediler. Bende zorlamamak için çıkışa yöneldim. Kapıdaki polislere tekrardan sordum ve eğer içerden giriş çıkış yapabileceğimizi belirten bir kağıt alırsan tekrar giriş yapabilirsin dedi. Bunun üzerine çıkış yapmadan hemen geri dönerek görevlilere de polisin bir evrak istediğini ve bununla birlikte eksik evrağımı getirebileceğimi söyledim ama buna rağmen bana giriş çıkış yapabileceğim kağıdı vermediler. Çıkış yaptık ve hemen kırtasiye bularak bu evrağı tekrar çıktı alarak en yakın ptt ye gittik. Hızlı şekilde teslimat rica ettik ama maalesef yarın teslim edebileceklerini söylediler. Yapacak başka bişi yoktu ve teslim ettik. Görevli tarafından verilen kağıtta Zarfın üstüne IV VISA DIKKATINE yazmamız gerektiği belirtilmişti ve bizde o şekilde yazarak teslim ettik. Tabi biz bu heyecanla evrağı AIS kaydı yaparak göndermemiz gerektiğini unuttuk. AIS kaydı olmadan evrağı teslim ettik ve tekrar konsolosluğa dönerek diğer mülakatı olan arkadaşları bekledik. Yaşadığımız bu aksiliği Uğur bey ile de paylaştık ve kendisi bize evrağı ais kaydı ile göndermemiz gerektiğini hatırlattı ama biz çoktan vermiştik. Daha sonra evrağı geri alıp ais kaydı yaparak göndermek için ptt ye gittik ama Uğur bey gerek olmadığını, sorun olmaz o şekilde kalsın diye yazınca bizde evrağı almadık ve ptt den ayrıldık. Maalesef ki 04/11/2022 de hala evrak teslim edilmedi olarak görünmekte ve evrak büyük ihtimalle pazartesi günü teslim olacak ve vizemiz evrak işlendikten sonra basılacak.

    Evrakları dikkatlice kontrol etmenizi öneririm, hata yapmış olmasaydım diğer arkadaşlar gibi bizimde pasaportlarımız bugün kargoya verilmiş olacaktı 🙂

    Geç olsun güç olmasın diyerek heycanla ptt den gelecek olan mesajı bekliyoruz 🙂

    Süreç boyunca bizlere destek olan başta Ugur Bey olmak üzere, Erkan Bey ve Ogün Bey' e teşekkürlerimizi sunarız.

    Umarım herkes sorunsuz şekilde vizelerini alır ve hayallerine doğru yola çıkar 🙏


  • @waterman İnşallah gönlünüzce olur 🙏🏻

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Kurtulmuş Emre Kurtulmuş 

  • Herkese merhaba
    Öncelikle başta @gucarslan olmak üzere tüm yöneticilere ve forumdaki diğer tüm arkadaşlara aydınlatıcı yardımlarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

    27 ekim Unganlar,
    4. kattaki muayenehaneye 11:30'daki randevuma saat 11:00'de orda olduğumdan direk aşı kartımı, ds260 çıktımı ve pasaportumu alıp kayıt açtılar ve fotoğrafımı çektiler. Herkeste olduğu gibi baştan kan tahlili için 5. kata çıktım ve ardından 3.katta akciğer filmim çekildikten sonra tekrar 4.katta fiziki muayeneye girdim. Doktor hanım muayene ederken hep sorular sordu. soruların bazıları çok egzem geldi. ( hiç intihar etmeye kalkıştınız mı gibi :)) En son alkolden dolayı polis ile ilgili bir durumunuz oldumu diye sorduğunda 1 kez alkolden ehliyetime 6 ay el konuldu dediğimde psikiyatriyede görünmem gerektiğini söyledi. Allahtan bir önceki mülakatta bir arkadaş aynı durumu yaşayıp sıkıntısız vizesini aldığından içim rahattı :)) ardından 3. katta ekstra 3 tüp kan verdikten sonra anlaşmalı oldukları psikiyatri doktorunun aynı gün içinde boş zamanı olmadığından bir sonraki güne saat 12ye randevu ayarladılar. O görüşmede çok rahat sohbet havasında geçti ve doktor bey problem görmediğini olumlu rapor vereceğini söyledi. Tavsiyem benim gibi egzem durumlarda sağlık kontrolünün 1 hafta 10 gün önceden alınmasıdır.

    3 kasım Elçilik görüşmesi,
    Öncelikle 2 kasım gecesi buluşma çok güzeldi. Bir çok gönlü güzel insanlarla tanışmış oldum. Herkesin aynı heyecanı yaşaması ve çeşitli paylaşımlar sayesinde insanın stresi bir nebze olsun geçiyor 🙂 Sabah 9:15'teki randevum için 8:15'te elçilikte oldum. Güvenlik saat 8:45'te kabul etti pasaportumu alıp sol kapıya doğru yönlendirdi. X-ray cihazından geçerken bütün belgeleri kemeri montumu ve gözlüğümü çıkartmamı istediler. Rahat tavırları ve birbirleriyle şakalaşmaları daha ilk adımda ortamın rahat olduğunu hissettirdi. Ardından diğer girişte pasaportumu alıp arkasına ais'le ilgili bir etiket yapıştırdılar ve ödeme için vezneye yönlendirdiler. 330 usd nakit olarak ödeme yaptım. burada 2 adet sıra numaranız ve 2 adet ödeme yaptığınıza dair kağıt veriyorlar. Daha sonra sandalyelere oturup ekranlardan numaranızın yanmasını bekliyorsunuz. Numaralar iki defa ekranda yanıyor. İlki belgelerini teslim etmeniz için ikincisi ise sözlü mülakat için.
    Evraklar için 5. gişede numaram yandığında türkçe konuşan bir hanımefendi sırasız şekilde mailde istenen tüm belgeleri vermemi istedi ve tek tek kontrol ederek alırken ingilizcemin nasıl olduğunu sordu bende çok iyi olmadığını belirttim. Sonrasında pasaport fotokopisini, ais kaydını ve ödemede verilen iki kağıdın birer nüshasını geri verdi. Randevu çıktısını ve Ds260 çıktısı vermediğimden onları hiç sormadı.
    İkinci görüşme için numaram 10. gişede yandı ve mülakatı yapacak olan beyfendi türkçe bilmediğinden yanında bir tercüman vardı. Anlayabildiğim ve konuşabildiğim kadarıyla mülakat yarı türkçe yarı ingilizce olarak geçti 🙂 İlk olarak sağ elimi kaldırmamı ve beyan ettiğim bilgilerimin hepsinin doğru olduğuna dair yemin etmemi istedi. Ardından parmak izlerimi aldı ve dosyamı açarak belgelerimi kontrol ederken sorular sordu.
    -Sabıka kaydına bakarken, hiç suçlu hükmünüz var mı ? -Hayır
    -Askerlik belgesine bakarken, askerliğinizi yaptınız mı ? -Evet
    -Diplomama bakarken, ne mezunusun ? -Üniversite
    -Hiç yurtdışına çıktın mı ? -Evet 4 kez
    -6 aydan fazla kaldığın oldu mu ? -Hayır turistik amaçlıydı en fazla 10 gün
    -Hiç Abd ye gittin mi ? -Hayır
    -Daha önce evliliğin oldu mu ? -Hayır
    -Çocuğun var mı ? -Hayır
    -Mali belgelere bakarken, Hesabında ne kadar para var ? -9300 usd ve aracım var(165bin tl kasko değeri mevcut)
    -Amerikada nereye gideceksin ? -New Jersey
    -Orada kim var ? -Aile dostumuz var onun yanında kalacağım.
    -Ne iş yapacaksın ? -Lojistik üzerine çalışmak istiyorum.
    -Belgelerinde bir sıkıntı gözükmüyor her şey tamam dedikten sonra yanındaki tercüman hanımefendi vizeniz onaylandı dedi ve üzerimden büyük bir yük kalkmışçasına elçilikten ayrıldım :))
    Kapı önünde bir önceki gece tanıştığımız arkadaşlarla sohbet ettikten sonra hep birlikte elçiliğe çok yakın olan starbucksta kahvelerimizi içip günün stresini attık 🙂

    ***Ekstra Bilgi: Elçilikten çıktıntan yarım saat sonra beni telefonla aradılar ve üstüne basarak vizemin onaylandığını fakat ds260 formunda anne kızlık soyadını yanlış yazdığımı, düzeltmeleri gerektiğini söylediler. Düzelttikten sonra tekrar vizemin onaylandığını önümüzdeki hafta ptt den alabileceğimi söylediler.

    Deneyimimi detaylıca anlatmaya çalıştım. Genel olarak ortam hiç kasıntı değil ve gerçekten belgeleriniz tam ve düzgünse hiç stres yapmaya gerek yok. Uğur beyin dediği gibi kazanılmış bir hak var ve onu bize vermek için oradalar. Tekrardan forum yöneticilerine teşekkür etmek istiyorum karşılıksız olarak zamanlarını ayırıp bizi her şekilde aydınlattıkları için.
    Herkesin vizesini aldığı bir yıl olması dileğiyle...

  • ⭐⭐⭐

    @BakeLf yeni hayatınızda bol şanslar

  • ⭐⭐⭐

    @Byz yeni yaşamınızda bol şanslar

  • ⭐⭐⭐

    @ercoo amerika da bol şans

  • ⭐⭐⭐

    @onrslnyrk ufak aksilikler olmuş olsa da geç olsun güç olmasın, hızlıca sonuca varır işleminiz umarım şimdiden bol şanslar


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum