Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar. New jersede ehliyeti hemen basıp veriyorlar mı. Yoksa adrese mi gönderiyorlar. Son güncel durum nedir. Teşekkürler.


  • @Megatron Merhaba. Ben de Washington DC yakinlarinde Maryland eyaletine gelmeyi planliyorum. Belki Laurel veya College Park yakinlarina olabilir. apartments.com ve zillowdan kiralik evlere bakacagiz. Ehliyet ve diger konularda ben de arastirmalara devam ediyorum.


  • @SerdarOzer44

    İşin hazır değilse buraları pek tavsiye etmiyorum açıkçası.

    Abd de yeni hayata başlayacak birisi için çok pahalı bir yer Washington DC

    Maddi olarak sağlamsanız orası ayrı tabi.


  • @Megatron Yok çok sağlam değiliz açıkçası. :)) (Ne kadar miktarla gelmemizi tavsiye edersiniz bu bölgeye?)
    İş görüşmeleri yapıyorum ama geldikten sonra yüz yüze görüşmeyi tercih ediyorlar. Geldikten sonra yerel hat alırsam geri dönüşlerin olumlu olup artacağını düşünüyorum.
    DC içerisinde değil de daha çok üst bölgelere doğru Maryland tarafında yerlere bakıyorum. Ama kiralar oldukça yüksek görünüyor websitelerinde.
    Siz DC içerisinde mi yaşıyorsunuz?


  • Merhabalar 1 eyaletten alınan bir ehliyeti diğer eyaletlerde de kullanabiliyor muyuz ?

    Ayrıca ehliyetsiz araba kullanmanın cezası nedir ?

    Teşekkürler


  • @Megatron

    1- Evet kullanabilirsiniz.

    2- Yakalandiginiz eyaleting kurallarina bakmaniz gerecek 🙂 Ornegin Delaware de ehliyetsiz arac kullanirken yakalanirsaniz, ilk defa da $200, daha sonrakilerde ise $500 para cezasi ve 6 aya kadar hapis cezasi alirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Megatron, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    Merhabalar 1 eyaletten alınan bir ehliyeti diğer eyaletlerde de kullanabiliyor muyuz ?

    Ayrıca ehliyetsiz araba kullanmanın cezası nedir ?

    Teşekkürler

    Evet, ABD'de herhangi bir eyaletin ehliyeti ile geçici süreyle diğer eyaletlerde ve Kanada'da araç kullanabilirsiniz. Başka eyalete taşınma durumunda gittiğiniz eyaletin ehliyetini almanız gerekir. Ancak ABD'de bir eyaletin ehliyetini aldıktan sonra diğerlerini almak daha kolay.

    Ehliyetsiz araç kullanma cezası eyalete göre değişiyor. Kabaca, trafik cezası alırsınız, aracınız alıkonulur, hapse girersiniz (kefalet ile çıkabilirsiniz). Texas'ta ilk seferde sadece para cezası veriliyor, tekrar ederse para ve hapis cezasına dönüşüyor.

    Türkiye'den aldığınız ehliyet varsa belli bir süre geçerli oluyor. Texas'ta bu süre göçmen vize sahipleri için 3 ay. Göçmen olmayan vizelerle gelenler için vizenin sağladığı kalma süresi kadar.


  • merhaba,
    Türkiye ehliyetini usa da değiştirmek çok zor değil, bir çok eyalette sadece yazılı sınav ile abd ehliyeti alabiliyorsunuz.

    Benim sormak istediğim soru aynı durum A2 (motorsiklet) ehliyeti içinde geçerli mi?

    Ayrıca TR de motor ehliyeti motorun hacimine göre 3 (A, A2, A1) sınıfta veriliyor USA'da bu durum nasıl orada da motor hacmine göre farklı sınıflar var mı? Sadece tek tip motor ehliyeti mi var?


  • New Jerceyde Türk ehliyetimiz ne kadar süreliğine geçerli ? Bilen birisi yazabilir mi ?


  • Üstelik 1. sayfada Maryland için şöyle yazılmış :

    Türkiye ehliyetinizi kullanarak ehliyetinizi alabilirsiniz yazılmış.

    Türk ehliyetini verip direkt yabancı bir ehliyet alabiliyor muyuz ?

    Yoksa yazılı Sınav + sürüş testi mi gerekli

  • ⭐⭐

    @Megatron yok pek öyle olmuyor. Türk ehliyetiniz varsa kursa katılma mecburiyetiniz olmuyor. Bazı eyaletlerde de Türk ehliyetiniz varsa sadece yazılı sınava kayılıyorsunuz.


  • Selamlar. Hal hazırda iki tane Amerika ehliyetim var. New York ve North Carolina ehliyeli. Chicago'ya taşınmayı düşünüyorum. Chicago'da ehliyet almak nasıl oluyor ? Tekrar sınava girmeme gerek var mı ?


  • @Orhan-Cabarov Iki farkli eyaletten ehliyet sahibi olmak yasal degil. Yeni bir eyaletin ehliyetini alinca, eskisini geri verip iptal ettirmelisiniz. Eger polis durdurdugunda birden fazla ehliyet tasidiginizi fark ederse, ticket verebilir.


  • @MySea ilginç bir bilgi



  • @MySea bu link çok iyi oldu,neden iki ehliyetimizin olamayacağını olursa ve tespit edilirse para cezası, hapisle karşılacağımızı tüm detaylarıyla aktarmışlar, iki lisansa sadece florida izin veriyor olmasıda ilginç

    Ama tüm eyaletlerin ortak kullandığı "National Driver Registry (NDR) veritabanı sanırım iyi çalışmıyor ki yukarıda soruyu soran arkadaşımız iki farklı eyaletten ehliyet almış. Oysa ki

    " However, all states share the same driver database to prevent individuals from being issued more than one license."

    "Ancak, bireylere birden fazla ehliyet verilmesini önlemek için tüm eyaletler aynı sürücü veritabanını paylaşıyor."

    belkide bu gözden kaçmalar görevli hatasıdır. Neyse bilgi için teşekkür ederim. İki farklı eyaletten aynı anda ehliyetimizin istisnalar dışında olmaması gerektiği kulağıma küpe oldu.


  • @Muhtaradana Oradaki islem yapan gorevliye gore degisiyor. Ben Delaware ehliyeti alirken bende Florida ehliyeti vardi ve benden onu geri alip iptal etmislerdi.


  • @gomavs selamlar, şu adresten gerekli kontrolleri yapabilirsiniz hocam:


  • Texas için proof of residency dokümanı gösteremeyen ve bir tanıdığının yanında kalanlar affidavit formunu alternatif çözüm olarak kullanabilirler:

    Normalde 30 ila 90 gün arasında size gelen ve Texas resident i olduğunuzu kanıtlayan 2 belgeye ihtiyacınız bulunuyor:
    Bunlardan 2 sini gösteremiyorsanız, yanında kaldığınız kişiyle birlikte affidavit formunu kullanarak başvurabilirsiniz.
    Bilginize.
    Selamlar.


  • @MySea Bu bilgiyi ilk defa duydum hocam. Teşekkür ederim uyardığınız için. İkisini yanımda taşımıyorum o yüzden bir sorun olmaz herhalde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum