@leningrad merak etmeyin, bir problem yasamazsiniz. Gecmis olsun. Lutfen sorulariniz icin forumdaki ilgili konulari kullanmaya calisin.
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
-
Merhaba liseyi son sınıfta bıraktım bu sene açıktan okuyorum.
Şuan başvuru yapıp lise mezunu şeçeneğini işaretlersem ve açık liseyi mülakatlara kadar bitirsem kabul olur mu acaba ? -
@ruwli merhaba,
eğer mülakat zamanı lise diplomanız olursa elbette ki kabul edilir, bu şekilde başvurabilirsiniz.
bol şans. -
@gucarslan Çok teşekkürler

-
Merhaba bilgi almak için yazıyorum benim bi tanıdığım 30 35 senedir berber ve ustalık belgesini 2006 yılında milli eğitimden aldı ama 2015 de milli eğitim yeni yasa koydu 2015 den önceki belgeleri men kıldı bu durumda green carda başvurabilirmi
-
@kadirgokce, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhaba bilgi almak için yazıyorum benim bi tanıdığım 30 35 senedir berber ve ustalık belgesini 2006 yılında milli eğitimden aldı ama 2015 de milli eğitim yeni yasa koydu 2015 den önceki belgeleri men kıldı bu durumda green carda başvurabilirmi
lise (acik lise de olur) diplomasi var mi?
-
@crazycells yok hayır
-
@kadirgokce, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
@crazycells yok hayır
maalesef bu durumda meslek puaninin yettigini sanmiyorum, onetonline'dan kodu ve puani kontrol ettiniz mi?
-
Merhaba arkadaşlar polis memuru sv puanı 6<7 gösteriyor yani tutmuyor ama 4 yıl üstü yapıldıysa heralde 7 puanı geçiyor ve.greencard için başvuru yapılabilir ben böyle biliyorum sizce doğrumu
-
@samicz polis memuru ilkokul mezunu değildir galiba
-
@samicz lise mezunu ise zaten mesleğin bir önemi kalmıyor
-
@enemy anladım teşekkür ederim
-
Merhabalar, ben greencard başvurusu yapmak istiyorum fakat hali hazırda bir f1 vize başvurum da bulunuyor. Greencard başvurumun f1 vize başvurumu olumsuz etkilememesi adına vize randevu görüşmemden sonra greencard başvurusu yapmayı düşünüyordum. Ekim sonunda f1 vize randevusuna katıldım. Normalde randevumdan hemen sonra olumlu da olsa olumsuz da olsa greencard başvurumu yapacaktım. Fakat vize başvurum idari işleme takıldı. Şimdi vize başvurum İçin sonuç bekliyorum. Bu süreçte greencard başvurusu yapmam mantıklı olur mu sizce?
-
@mhtdmr her bir amerika vizesi farklı farklı değerlendirilir. Ondan dolayı green kart başvurusu diğer başvuruları etkilemez.
-
@mhtdmr, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
Merhabalar, ben greencard başvurusu yapmak istiyorum fakat hali hazırda bir f1 vize başvurum da bulunuyor. Greencard başvurumun f1 vize başvurumu olumsuz etkilememesi adına vize randevu görüşmemden sonra greencard başvurusu yapmayı düşünüyordum. Ekim sonunda f1 vize randevusuna katıldım. Normalde randevumdan hemen sonra olumlu da olsa olumsuz da olsa greencard başvurumu yapacaktım. Fakat vize başvurum idari işleme takıldı. Şimdi vize başvurum İçin sonuç bekliyorum. Bu süreçte greencard başvurusu yapmam mantıklı olur mu sizce?
sorun olmamasi lazim bu durumun. Cekilis basvurusu yapmis olmasina ragmen vize alabilen pek cok kisi oldu, o nedenle tek basina bunu bir kistas olarak kullanmazlar. Ama iciniz daha rahat olacaksa 1 hafta daha bekleyebilirsiniz ve son gunlerde basvuru yapabilirsiniz.
Idari islemlerle ilgili bilgi almak icin su basligi inceleyebilirsiniz:
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları
@mhtdmr her bir amerika vizesi farklı farklı değerlendirilir. Ondan dolayı green kart başvurusu diğer başvuruları etkilemez.
green card basvurusu demeyelim de, green card "cekilis" basvurusu diyelim...
Cunku gercek green card basvurusu yapan bir kisinin (aile sponsorlu, is sponsorlu vs.) butun "gocmen olmayan vize" basvurulari bu durumdan etkilenecektir.
-
Evet çekilişi kastetmiştim aslında. Tüm cevaplar için teşekkür ediyorum. Vize durumumu bekliyorum son günlerde çekilişe de katılma fırsatını kaçırmadan başvuracağım. Herkesin gönlüne göre olması dileğiyle...
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
crazycells
-
@crazycells merhahabalar haziran ayında liseden mezun olacağım eğer ki mayıs ayında green card çıkarsa mülakat tarihinde elimde diplomam olucak bu sıkıntıya yol açarmı ? nasıl bir yol izlemeliyim ?
-
@eniskrts mülakat zamanı ekimde başlıyor bu yüzden rahat rahat kriterin tutuyor için rahat olsun sıkıntı yaratma
-
@ayvalik10 tamamdır teşekkürler
-
Merhaba ben Özbekistan vatandaşiyim ve 6 senedir burda yaşiyorum 2023 green card formu doldurdum
Ve 12 sinif açik liseden okuyorum temmuz sonresi mezun olacam inşallah
Sorum eğer green card talihlisi olursem lise bitirmeden ds 260 form doldurmam doğrumu yada diplomayi alinça doldurmam gerekiyormu
2 sorum şuan 2 inçi evliliğimi yapma gibi durumundeyim ve ds 260 formu evlendikten sonremi doldurmam gerekiyor yada onçemi
Araştirdiğim kadariyle hemen doldurmamizi doğru olduğunu söylüyor konsolosden randevu günü beli olunçe ds 260 formu gunçelemeyi öneriyorlar sizce hangisi daha doğru
Ve sicil kaydimi Özbekistan’da da getirmem gerekiyormu çünkü 6 sene içinde Özbekistan’a 3 4 kez gittim ve hepsinde 1 yada 2 ay kaldim
Eski eşimi bilgilerinizde girmek zorundamiyiz ds formuna ve kizim var ilk evliliğimden babasiyle yaşiyor goturmiçam ama bilgilerini istiçaklar diyorlar
Biraz uzun yazdim afiniza çevabiniz için şimdiden teşekkür ederim
Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k