Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

SAT veya ACT Puanlama sistemi, kabul oranlari, fiyatlari...

https://www.thoughtco.com/college-profiles-a-to-d-786965

Bu siteden girip istediginiz kolejin hangi sat bolumunden kac puan istedigine ve diger istatistiklere bakabilirsiniz.

SAT 3 tane 800 puan veren ve toplamda 2400 puani olusturan bir testtir.

• @yapay-zeka Bu merak ettiğim bir konuydu gerçekten çok teşekkürler

• ⭐⭐

@barış faydam dokunduysa ne mutlu bana

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yapay-zeka elinize saglik, cok faydali bir site gercekten. Universitelere dair pek cok istatistik var...

• ⭐⭐

ayrıca abd de bulunan üniversiteler

bir kaç bölüm örnek olararakhemşirelik
    biyoloji
    diş hekimliği

• @yapay-zeka cok faydali bilgiler olmus, tesekkurler. Ben de kizimin basvurusunu yaparkenki tecrubemizi paylasayim. Liseyi Turkiyede bitirdi ve not ortalamasi oldukca dusuktu, tam hatirlamiyorum ama sanirim 2.5/4 civari. SAT den 650/800 aldi hem matematik hem ingilizceden. UNCC'nin tercih ettigi not ortalamasinin cok altinda olmasina ragmen kabul edildi. Referans mektubu ya da hicbir extra aktivitesi/ozelligi de yoktu 🙂 Turkiyede yuksek not ortalamasi tutturmak kolay degil, bence notlarinizin dusuklugu basvurularinizda caydirici olmasin. Ayrica, Turkiyede lisede notlari dusuktu ama USA de universite notlari gayet iyi.

• Türkiye'den alınan lise yada üniversite diploması ile sıfırdan üniversite okunulabiliyor mu Abd'de tabi gerekli sınavlardan başarılı olunduğu zaman? Hep merak ediyorum.

• Sayın @faber, bu yazdığınız tüm ülkelerde geçerli bir durum. Sınavlardan başarılı olduğunuz müddetçe en az lise mezunu iseniz üniversite okuyabilirsiniz.

• Turkiye'den gercekte lise mezunu olmadiklari halde burada community college'de okuyanlar var. Detaylara girmeyeyim ama ilk duydugumda inanmamistim, sonradan gercek oldugunu ogrendim.

• Kisisel fikrim, Turkiye'den universite mezunu iseniz ve yaptiginiz iste gercekten iyiyseniz Amerika da yuksekogrenim gormus olmaniz gerekmiyor. Sayet calisma hayatinizin kalanini Amerika da gecirecekseniz, Turkiye ye donmeyecekseniz universiteyle zaman kaybetmeyin. Amerika da is piyasasinda buradaki bir okuldan da mezun olsaniz Turkiye veya dunyanin baska bir yerindeki okuldan da mezun olsaniz tecrube konusuyor. Tabi dunyada cok unlu okullardan mezunsaniz durum farkli olabilir ama cok ama cok paraniz gider. Kanimca degmez. Yaptiginiz iste iyi olun ve tecrubeli olun. Onemli olan bu.

• @hasbelkader, içinde söyledi: ABD'deki universite profilleri ve giris istatistikleri

Kisisel fikrim, Turkiye'den universite mezunu iseniz ve yaptiginiz iste gercekten iyiyseniz Amerika da yuksekogrenim gormus olmaniz gerekmiyor. Sayet calisma hayatinizin kalanini Amerika da gecirecekseniz, Turkiye ye donmeyecekseniz universiteyle zaman kaybetmeyin. Amerika da is piyasasinda buradaki bir okuldan da mezun olsaniz Turkiye veya dunyanin baska bir yerindeki okuldan da mezun olsaniz tecrube konusuyor. Tabi dunyada cok unlu okullardan mezunsaniz durum farkli olabilir ama cok ama cok paraniz gider. Kanimca degmez. Yaptiginiz iste iyi olun ve tecrubeli olun. Onemli olan bu.

Katiliyorum, ancak bir ise girince ayni zamanda eger firsat varsa egitime de devam edin. ABD'de okula gitmek, ders almak cok kolay. Ileride kariyer yolculugunuzda cok faydasini gorursunuz.

• @Senay-Sirin iyi günler size bir soru sorsam tecrübenize binaen kızım SAT mat kısmından 780 /800 sözel kısmı daha düşük 500 /800 aldı lise not ortalaması da 3,96 okullara başvuru yaparken burs isteğimizle ilgili ayrı bir beyanda bulunmalımıyız yoksa zaten okulla direk değerlendirmeye alıyormu şimdiden teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |