Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @huseyin Türkiye'deki Lise Diplomasini ABD icin hazirlamak içinde söyledi:

    Lise 2 de olan biri green kartla amerikaya gidince lise 3 denmi devam eder ayrica turkiyeden ne tür belge goturmek gerekir

    Transcript yani not dokumu kesin gerekecek belgelerden biri. Eger munkunse matematik ve fen dersleri icin her donem ne ogretildiginin kisa bir ozeti olursa iyi olur, ama sart degil. Mesela matematikte abd deki bazi ogrenciler ortaokulda, bazilari lisede pre-algebra aliyorlar. Sonra sirasiyla algebra, sonra geometry, trigonometry, calculus aliyorlar. Siz turkiyede lise 1 ve 2 de bunlarin hangilerini ogrendiginizi gosteren bir belgeniz olursa, bir sonraki dersi alirsiniz. Bazi eyaletlerde seviye tesbit sinavi varsa da Charlotte, NC da yoktu, ve rasgele bir yerlestirme yaptilar bizim icin.
    Ozetle sinif gecmeden cok ders gecme sistemi diye dusunun. Iyi universitelere kabul icin, lisede iken mesela 4 sene matematik, 4 sene Language Art (edebiyat), 2 sene tarih almis olmak gerekiyor.
    Eyaletten eyalete cok fark vardir, bazi eyaletlerde, gocmen bir ogrenci online olarak istedigi lise dersi sinavlarini gecip, sanki o dersi almis gibi kredi alabiliyor. Bazi eyaletlerde, yaz okulunda online ektra ders alip liseden vaktinde ya da daha erken mezun oluyorsunuz. Amerika capinda genelleme yapmak cok zor.
    Onun icin crazycells in dedigi gibi gitmeyi dusundugunuz sehirlerdeki school district' lerle iletisime gecip tam bilgi alabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum