Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @semra-karababa Anla işte 🙂


  • 8 Ekim 2022 cumartesi sabah 9:35 de İstanbul havalimanda hazırdım.Daha uçuşuma saatler var olmasına rağmen erkenden gelmiştim.Hemen bagaj kontrole gittim bagajlarimi evde tartıp hazırlamıştım fakat genede kontrol ettikten sonra bagaj teslim için sıraya geçtim.az bir bekleyişten sonra sıra bana geldi ve hem biletimi verdiler hemde bagajları teslim aldılar .Evet daha uçuşuma saatler vardı .pasaport kontrolü için sıraya geçtim .sıra geldiğinde harç pulu almam gerektiğini öğrendim hızlıca o işlemi yaptım geldim .pasaport kontrolünden geçtikten sonra kendime bir yer buldum ve oturdum.yapacak hiç bir şey yoktu saatlerce bekleyecektim.12:15 te hangi kapıdan uçağa bineceğim belli oldu ve o kapıya doğru yöneldim.O kapıdan da kontrollerden geçtim oturup beklemeye başladım .saat 13:40 gibi bizi uçağa aldılar .uçak 14:30 da havalandı .8 Ekim 2022 saat 17:35 uçağımız Chicago ohare havaalanına indi .Uçaktan indim pasaport kontrolünden geçtim fotoğrafım çekildi evraklarimi teslim ettim ve adresimi guncelledim .Çok guleryuzlu bir polis memuru idi benimle ilgilenen memur hatta benden önceki Türk bir arkadaştan yardım istedim çok iyi ingilizce bilmiyorum diye fakat polis gerek yok bitti bile no problem dedi .Sonra bavullari beklemeye başladım en sıkıcı ve uzun bavullarim gelmesi oldu tabiki.45 dakkika bekledikten sonra bavullarimi alıp kapıdan kendimi dışarı attım ve kuzenim beni bekliyordu .10 ekim 2022 SOCIAL SECURTY ICIN Aurora ya gittik kalabalik olmadigi icin Hemen basvurmuzu yaptik.1hafta be 4 hafta arasinda adrese gelecegini soylediler.Bekliyorum artik .


  • @Muhtaradana çok tesekkur ederim..herkes icin de inş..

  • ⭐⭐

    @özlemavci tebrik ederim, yani hayatınızda şans sizinle olsun 🙂


  • @özlemavci tebrikler, sorunsuz bir ilk giriş olmuş. Ssa ofisinde adınıza ssn başvurusu olmadığınımı söylediler?

  • ⭐⭐⭐

    @özlemavci Hayırlı olsun. Başarılar dilerim.


  • Arkadaşlar merhaba,
    Bu soruyu hangi başlık altında soracağımı bilemedim. Yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın. 2022 talihlisiyim ve ne yazık ki mülakat alamadım. Kızım 5 yıl önce ABD'de doğdu ve önümüzdeki ay ABD pasaportunun süresi dolacak. Türk pasaportunun süresi devam ediyor. Amerikan vatandaşı olarak sadece Türk pasaportu ile giriş yapabilir mi?
    Bu soruyu konsolosluğun sayfasındaki iletişim sayfasından gönderdim ama sıkça sorulan sorulara bakmamı isteyen otomatik bir cevap geldi. Burada cevap bulacağımı tahmin ediyorum 🙂
    Teşekkürler şimdiden.

  • ⭐⭐⭐

    @Oneirou, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    Arkadaşlar merhaba,
    Bu soruyu hangi başlık altında soracağımı bilemedim. Yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın. 2022 talihlisiyim ve ne yazık ki mülakat alamadım. Kızım 5 yıl önce ABD'de doğdu ve önümüzdeki ay ABD pasaportunun süresi dolacak. Türk pasaportunun süresi devam ediyor. Amerikan vatandaşı olarak sadece Türk pasaportu ile giriş yapabilir mi?
    Bu soruyu konsolosluğun sayfasındaki iletişim sayfasından gönderdim ama sıkça sorulan sorulara bakmamı isteyen otomatik bir cevap geldi. Burada cevap bulacağımı tahmin ediyorum 🙂
    Teşekkürler şimdiden.

    Türk Pasaportunda buna dair bir belge vs bir şey var mı? yoksa kanıtlamanı isteyeceklerdir, İstanbul yada Ankarada isen Konsolosluğa bir danışmanda fayda olabilir. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilgi verirler ama @ayvalik10 @crazycells @gucarslan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oneirou Hangi ülkeye gidecek. Amerikaya giriş yapacak ise türk pasaportu ile değil amerikan pasaportu ile giriş yapacak. Ayrıca konsolosluğu aradığın zaman acil işlemler adı altında hemen işlemlerini başlatırsan amerikan pasaportunu uzatırsın.
    0312 294 00 00 telefonu arar mısın. Müşteri hizmetleri numarası 0850 390 28 84


  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. ABD'ye girecek. Türk pasaportunda doğum yeri yazıyor. Doğum belgesi, sosyal güvenlik numarası mevcut. Yine de ABD pasaportuna ihtiyacı var sanırım.

  • ⭐⭐⭐

    @Oneirou kanunlara göre ABD vatandaşları ABD pasaportu ile ülkeye girmek zorundadır.. Adana veya İzmir konsolosluğu yanılmıyorsam bu işlemler için yardımcı oluyordu..


  • @waterman, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @Oneirou kanunlara göre ABD vatandaşları ABD pasaportu ile ülkeye girmek zorundadır.. Adana veya İzmir konsolosluğu yanılmıyorsam bu işlemler için yardımcı oluyordu..

    Anladım çok teşekkür ederim.


  • @Oneirou Hayır maalesef yapamaz. Evet Covid sebebiyle konsolosluk işlemlerindeki gecikmelerden dolayı Amerika pasaport süresi dolanlar için bir muafiyet getirildi ve Amerikaya sayahat etmelerine süresi dolmuş Amerika pasaportları ile izin veriliyordu. Ama bunu 30 Haziran 2022 de sonlandırdılar. Bununla ilgili 3 adet linki aşağıya bırakıyorum

    Sn. @ayvalik10 un bahsettiği iletişim kanallarından pasaport işlemlerini hızlandırıp hızlandıramıyacağınızı öğrenebilirsiniz

    .

    https://www.state.gov/extension-of-temporary-measure-allowing-return-travel-to-the-united-states-on-expired-u-s-passport-2/

    Screenshot_20221014-115401_Chrome.jpg

  • ⭐⭐

    @özlemavci Çok güzel.. yeni hayatinizda bol şans dilerim 🙏


  • @Oneirou Tabi ki her ülkenin kuralları farklıdır ama bildiğim kadarıyla ülke kendi vatandaşını pasaportunun süresi dolsada ülkeye kabul eder. Ama çıkartmaz. Siz tabi ki mutlaka konsolosluk ile iletişime geçin . Eğer dediğim gibi girebiliyorsa Türkiye den Türk pasaportu ile çıkış yapıp Amerika ya süresi geçmiş pasaport ile girebilir.
    Edit: Sayın @Muhtaradana nın yanıtını şimdi gördüm. Hiç riske girmeden yeni pasaport çıkartmanızda fayda var gibi duruyor.


  • @Muhtaradana ss ofisinde basvurumu aldilar bir hafta sonra numaraniz eve postalanacak dediler


  • @özlemavci anladım ds260 formunda ssn talep etmemişmiydiniz. Benim merak ettiğim nokta ds260 formunda ssn talep ettiği halde ssa ofisinde sizin adınıza herhangi bir başvuru gözükmüyor olayı sizin başınızada geldimi. Çünkü ds260 formunda ssn istediyseniz ülkeye giriş yaptıktan sonra otomatik olarak sizin adınıza ssn başvurusu yapılmış olması lazım. Biz bu aşamada sorun yaşayan ve uzun süre ssn bekleyenlerle daha önce karşılaştığımız için ülkeye giriş yaptıktan sonra mutlaka ssa ofisine gidip sizin adınıza başvuru yapılıp yapılmadığını sorgulayın eğer yapılmamışsa siz başvuru yapın diye tavsiye veriyoruz

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Pasaportları teslim alır almaz hafta sonuna bilet aldım, 25 Eylül Pazar 8:25 İstanbul Houston uçağı. Gece 1 gibi havaalanına vardık. THY kontuarı kapalıydı. Saat 3 gibi görevliler geldi. Kontuarın hemen önünde ekstra güvenlik kontrolü vardı. Vizeyi, gidiş dönüş biletini, kalacağımız adresi sordular. Biniş kapısı 6:25 gibi belli oldu. Pasaport kontrolünde harç pulu almamak için vize yeterli değil oturum kartı olması lazım dendiği için YKB'den online ödedim. Dekont sormadılar. Çifte vatandaşlar yanlarında diğer ülkenin pasaportları varsa harç pulu ödemiyorlarmış. Pasaport yanımızda değildi, fotoğrafını kabul etmediler. Biniş kapısının önünde de yine ekstra güvenlik vardı. El bagajlarını ve üstümüzü komple aradılar.
    Uçuş yaklaşık 13 saat sürdü. Yemekler anlatıldığı kadar iyi değildi. Ekstra sandviç kaldırılmış sanırım. Onun yerine bisküvi veriyorlar. Öğlen 1 buçuk gibi Houston'a indik. Uçakta herhangi bir form doldurmamıştık. Havaalanında kiosk’lardan mı beyan edeceğiz derken hepsinin kapalı olduğunu görünce direkt Visitors and Green Card sırasına girdik. Pasaportlarla birlikte sarı zarfları verince polis eşliğinde salonun boş olan bir kenarına alındık, burada bekleyin dediler. 5-10 dakika sonra herhangi bir soru sorulmadan, parmak izi ve fotoğraf alınmadan pasaportları verip merdivenleri gösterip gidebilirsiniz dediler. Bizde merdivenlerin önündeki bekleme odasını işaret ediyor sanıp odaya girmeye çalışırken başka bir polis gelip ufaktan fırçaladı. Sarı zarfları vermiştik, yapılması gereken işlemler vardı falan dedik. Pasaportları getiren polis kovar gibi tamam işlemler bu kadar gidin dedi. Bir hoş geldiniz bile demediler 🙂 Valizleri aldık, kimse valizlerde ne var diye hiç bir şey sormadı. Terminal E'nin çıkışında Uber çağırıp kiraladığımız Airbnb'ye doğru yola çıktık.
    Bu arada yeni havaalanında önceden masalardaki prizler çalışıyordu. Ücretli şarj istasyonu açılınca buraları bilerek kapatmışlar sanırım. Biniş kapısının olduğu salondaki masalarda prizler çalışıyordu.


  • @broker YKB den ne ödediniz orayı anlamadım.


  • @baran-bozdogan harç pulunu YKB cep şubesinden ödedim. Geri dönüp gişeye gitmedim, sıradan çıkmadan halletmiş oldum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum