Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Ramazan-Yıldız evet ona tıklıyorsunuz, sonra size kod gelecek, pasaportu zarfın içine koyup o kodla bedava PTT aracılığı ile konsolosluğa göndereceksiniz


  • arkadaşlar sarı kağıt alıp 1 2 ayda sonuclanma ihtimali nedir bilen gözlemleyen yazarsa cok sevinirim


  • @Ramazan-Yıldız
    Bu başlığın ilk iletisindeki Spoiler butonuna bastığınızda karşınıza aşağıdaki bilgilendirme çıkar ⬇

    Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?
    Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.
    Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden -Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi- yi seçeceksiniz.

    Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

    Kutucuğun altında bir uyarı var. Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır. Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

    Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.

    İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

    Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız+eksik evrak formunuz

    İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz
    Zarfın üzerine IV / NIV UNIT DIKKATINE yaziniz ibaresi yazmayı unutmayınız

    Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.


  • @skrbtk merhaba Vize türü j1 7 ay sürdü dava açtım 40 günde sonuçlandı.


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim ☺


  • @Ramazan-Yıldız processing completed yazısının altında neler yapman gerektiğini yazmış olmaları lazım. Yoksa ais teki kaydınızı devam ettirerek konsolosluk daha fazla evrak talep etti bölümünden pasaportu ve neler göndereceksiniz yazın.ve o dokumanlar 2 sayfa, birini dosyanın içine pasaportla beraber diğerini ptt deki memura verin.onlar dosyaya ekleyecektir


  • @AYSY33 tesekkur ederim cevabiniz icin siz pasaportu gonderince vizeniz kac gunde geldi acaba ?


  • @Ramazan-Yıldız bu konsoloslugun yogunluguna bagli. Esimin 7 gunde geldi.benim 27 gunde geldi.


  • anladimtesekkur ederim


  • @Ramazan-Yıldız Ben de J1 de 3 aydan fazla bekliyorum. Dava yı nasıl açtınız ne kadar maliyet tuttu?


  • 2019 yılından beri bekleyen ben benden eski yok sanıyordum 2018 yılından beri bekleyen bir arkadaşa daha denk geldim elçiliğe ulaşmam sonucunda ikinci mülakattan sonra 2. defa sarı kağıt vermişlerdi tekrar form doldurup yollamama gerek yokmuş dediler beklemeye devam 34. ayıda bitirmeye az kaldı bol şanslar diliyorum bu süreçteki arkadaşlara


  • @Quaresmarda Nasıl haberiniz oldu 2018 yılından beri bekleyen kişi ile ?


  • Merhabalar
    5 Ekim de mulakatimiz gerçekleşti. Eşim ve oğlum vizesi onaylandı ve bugün pasaportları elimize ulaştı fakat benim idari işlem sürecine bırakıldığım söyledi. 1 Hafta oldu herhangi bir mail gelmedi henüz mülakat sonunda AP sürecine kaldığıma dail bir bilgilendirme kağıdı verdiler. Herhangi birşey yapmam gerekiyor mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Murat-aydın yarında bekleyin eğer gelmezse konsolosluğa AP’ye kaldıgınıza dair yapmanız gereken bişey olup olmadığını sorun. En azından ufaktan ufaktan onları uyandırmak iyi olacaktır. Ds5535 formunu doldurmanız istenebilir

  • ⭐⭐⭐

    @Murat-aydın Merhaba, ilk önce süreci imzanıza taşıyın sonrasında sorularınıza net cevaplar alabilirsiniz.

    Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci takip etmeniz için faydalı olacaktır.


  • Herkese merhaba, bu gruba annemin B2 Turist Vizesi gorusmesi sonucunda AP surecine kalmasi ardindan girdim. (Ilk 2 Vize gorusmesi red edilmisti, yani bu 3. kez deneyisi, onda da Administrative Processing e kaldi)

    Ilk 2 Turist vizesi talebi beni Amerika'da ziyaret etmek icindi. O zaman F1 statum vardi, ve malesef ki iki denemesinde de vize alamadi. Simdi Vatandas oldugum icin AP ye kalmis bile olsa, dun AP surecinin completed oldugu emaili geldi. Biz cok mutluyuz, bekleyen herkese de bol sabir ve sans diliyorum!

    Annem icin arastirma yaparken kesfettim bu blogu. O yuzden bizim surecimizi paylasmak istedim. Acikcasi yillar surebilen AP surecinde olanlari okuyunca baya korkmustum ama anneminki 7 haftada sonuclandi. Tekrar tekrar bol sans bekleme surecinde olan herkese.

    Visa Appointment: Aug 15
    Administrative Processing Completed: Oct 11


  • @AprilYazici Anneniz ile kavuşacağınız için çok mutlu olduk. Hayırlı olsun. Umarım bizimki de gelir..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AprilYazici gözünüz aydın, tebrikler.
    citizen olduğunuz için muhtemelen bu sefer kısa sürdü.

  • ⭐⭐⭐

    @AprilYazici Hayırlı olsun.
    Vatandaş için durum değişiyor demek ki. Sendikalı olunca hemşehrilerini kayırıyorlar 🙂


  • @Yuksel-Celik 3 aydan sonra açabilirsiniz toplamda 3250 ödedim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum