Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)
-
Herkese merhaba,
2 sene önce anneme green card çıktı. Babam ve 21 yaşından ufak kardeşim annem sayesinde green cardlarını aldılar ve şuan Amerika da yaşıyorlar. Benim merak ettiğim ve sizin tarafınızdan bilgiye ihtiyaç duyduğum bir konu var. Ben 31 yaşındayım ve nişanlıyım. Ailem benim için evlenmeden F2B vize başvurusu yaparsa ben bu süreçte evlenebilirmiyim? Yoksa sonuçlanana kadar yani F2B vizesinin alana kadar evlenmemem mi gerekiyor. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim. -
@l-yurtsever Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Herkese merhaba,
2 sene önce anneme green card çıktı. Babam ve 21 yaşından ufak kardeşim annem sayesinde green cardlarını aldılar ve şuan Amerika da yaşıyorlar. Benim merak ettiğim ve sizin tarafınızdan bilgiye ihtiyaç duyduğum bir konu var. Ben 31 yaşındayım ve nişanlıyım. Ailem benim için evlenmeden F2B vize başvurusu yaparsa ben bu süreçte evlenebilirmiyim? Yoksa sonuçlanana kadar yani F2B vizesinin alana kadar evlenmemem mi gerekiyor. Tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.Surada sorunuza cevap verdim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/54
bilginize.
-
İyi günler, bir şey danışmak istiyorum. Geçtiğimiz ağustos ayında evlendim ve eşim green card sahibi, sıraya girmek üzere başvurucaz şu günlerde. Bu bekleme sürecinde benim dil okuluna gitmek için f1 vizesine başvurmam çok mu saçma olur yani kesinlikle çıkmaz mı yoksa bir ihtimal var mı acaba? Bu konuda deneyimi, blgisi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
-
@cnskck Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
İyi günler, bir şey danışmak istiyorum. Geçtiğimiz ağustos ayında evlendim ve eşim green card sahibi, sıraya girmek üzere başvurucaz şu günlerde. Bu bekleme sürecinde benim dil okuluna gitmek için f1 vizesine başvurmam çok mu saçma olur yani kesinlikle çıkmaz mı yoksa bir ihtimal var mı acaba? Bu konuda deneyimi, blgisi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
eger Turkiye'ye geri doneceginizi gosterebilirseniz alabilirsiniz ama gocmenlik basvurunuz varken buna konsolosu ikna etmek icin ciddi nedenleriniz olmali.
-
@crazycells neler olabilir peki, iş, üzerime kayıtlı mal mülk yeterli olur mu yoksa daha farklı şeyler mi olmalı?
-
@cnskck Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells neler olabilir peki, iş, üzerime kayıtlı mal mülk yeterli olur mu yoksa daha farklı şeyler mi olmalı?
Ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri -
Peki teşekkür ederim @crazycells
-
@crazycells ya sırf buna yanıt yazabilmek için üye oldum. Sizi de yıllardır takip ediyorum her forumda çıkıyorsunuz, sanırım greencard almanızdan vatandaş olduğunuz güne kadar tüm paylaşımlarınıza denk geldim. Bende avukatsız bir şekilde J-1 ile gittim U.S. den Vatandaş olarak çıktım ve Türkiye'de yaşıyorum. Göçmenlik konularında 9 yıldan sonra belli bir birikimim oldu özellikle yasalar konusunda.
Siz forumda bir yerde daha bu soruya banka dekontu yetmez sponsor lazım demişsiniz fakat heryerde USCIS,NVC ve hatta Ankara konsolosluğunun FAQ kısmında bile income gösteremeseniz takdirde bile eğer akışkan malvarlığınız fakirlik düzeyinin 3 katına eşit veya fazla ise sponsorluk için yeterli sayıldığı yazıyor. Yani burada Donald Trump bile gelse karşınıza yüzüne bu yazıların çıktısını alıp dayayabilir ve başvuru şartlarına göre gösterdiğiniz malvarlığının dolar bazında uygun olduğunu söyleyebilirisiniz.Kısacası income göstermeden ABD vatandaşının sponsor olamaması yanlış bilgi. Malvarlığı da yüksek olduğu takdirde bu işi görüyor joint sponsor olmadan.
Bir örnek vermek gerekirse, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşime başvuruyu konsolosluktan yaparken I-864 doldurma şartı olarak "Intent to reestablish domicile in U.S." kuralını gösterip Amerika'ya yerleşmek için gösterdiğim çabayı dökümanlayıp maaş gösteremediğim için (türkiye şartlarıyla aylık geliriniz 14.000 dolar olması gerekir) dolar hesabına farklı tarihlerde toplamda 60-70.000 dolara denk gelecek para yatıracağım ve bunu göstereceğim. Bu miktar kanunen açlık sınırı için belirtilmiş 21.000 doların 3 katı olduğu için kabul edilmesi gerekir.
-
@zzehirbazz Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells ya sırf buna yanıt yazabilmek için üye oldum. Sizi de yıllardır takip ediyorum her forumda çıkıyorsunuz, sanırım greencard almanızdan vatandaş olduğunuz güne kadar tüm paylaşımlarınıza denk geldim. Bende avukatsız bir şekilde J-1 ile gittim U.S. den Vatandaş olarak çıktım ve Türkiye'de yaşıyorum. Göçmenlik konularında 9 yıldan sonra belli bir birikimim oldu özellikle yasalar konusunda.
Siz forumda bir yerde daha bu soruya banka dekontu yetmez sponsor lazım demişsiniz fakat heryerde USCIS,NVC ve hatta Ankara konsolosluğunun FAQ kısmında bile income gösteremeseniz takdirde bile eğer akışkan malvarlığınız fakirlik düzeyinin 3 katına eşit veya fazla ise sponsorluk için yeterli sayıldığı yazıyor. Yani burada Donald Trump bile gelse karşınıza yüzüne bu yazıların çıktısını alıp dayayabilir ve başvuru şartlarına göre gösterdiğiniz malvarlığının dolar bazında uygun olduğunu söyleyebilirisiniz.Kısacası income göstermeden ABD vatandaşının sponsor olamaması yanlış bilgi. Malvarlığı da yüksek olduğu takdirde bu işi görüyor joint sponsor olmadan.
Bir örnek vermek gerekirse, ben Türkiye'de yaşıyorum ve eşime başvuruyu konsolosluktan yaparken I-864 doldurma şartı olarak "Intent to reestablish domicile in U.S." kuralını gösterip Amerika'ya yerleşmek için gösterdiğim çabayı dökümanlayıp maaş gösteremediğim için (türkiye şartlarıyla aylık geliriniz 14.000 dolar olması gerekir) dolar hesabına farklı tarihlerde toplamda 60-70.000 dolara denk gelecek para yatıracağım ve bunu göstereceğim. Bu miktar kanunen açlık sınırı için belirtilmiş 21.000 doların 3 katı olduğu için kabul edilmesi gerekir.
Konsoloslugun yonergesinde dediginiz sekilde bilgi goremedim, siz daha sonra deneyiminizi aktarirsaniz sevinirim, ayrica bu bilginin gectigi yazilarin linkleri de atabilir misiniz? Sponsorluk kismina ekleme yapayim...
Konsoloslugun yonergesindeki bilgileri su konuda toparlamistim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864/
864 yonergesinde su sekilde yaziyor:
Kefil kendi aile büyüklüğüne göre federal asgari geçim kılavuzunda (federal poverty guidelines) belirtilen gelirden %125 daha fazla gelir elde ettiğini göstermek zorundadır. I-864P formu değişik aile büyüklüklerine göre gereken gelir düzeyini listelemektedir.
Eğer kefil olacak kişinin geliri asgari geçim kılavuzunda (federal poverty guidelines) belirtilen gelirden %125 daha fazla değilse başka bir yan destekçinin vize alacak kişiye kefil olması gerekmektedir.Tabii uygulamada dediginiz sekilde de yapiyor olabilirler cunku kilavuzdaki 212 (a)(4) b ve c 'ye bakarsaniz kesin bir sinir belirtilmeden konsolos su kistaslari goz onunde bulundurarak karar verir diyor:
(I) age;
(II) health;
(III) family status;
(IV) assets, resources, and financial status; and
(V) education and skills -
Evet benim de dikkatimi çekti, konsolosluk sanki o geliri göstermezseniz malvarlığınıza bakmıyoruz der gibi hazırlamış kılavuzu ama kendilerine bir soru sorduğumuz takdirde bununla ilgili geri dönüşleri travel.state.gov adresine yönlendirmek oldu, yanı referans olarak yine federal kuralların yazdığı ve assetlerin kabul edildiğini gösteren sayfaya yönlendirmiş oluyorlar. Benim tahminim kimse 75.000 dolar göstermekle uğraşmadığı için o kuralı sümen altı etmiş, bahsetmiyor olabilirler ama USCIS in belirlediği federal kurallar ve en önemlisi I-864ün kullanım kılavuzunun güncel halinde yazan dışında hareket edemeyeceklerini düşünüyorum. En azından bir çok konsoloslukta bir dilekçe ile destekleyerek 75.000 dolar gösterenlerin vizeleri onaylanmış.
Benim merak ettiğim konsolosluk kafasına göre USCIS'in belirlediği ve NVC nin onayladığı bir gelir düzeyini ne gerekçeyle kabul etmeyebilir?
-
@zzehirbazz Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Evet benim de dikkatimi çekti, konsolosluk sanki o geliri göstermezseniz malvarlığınıza bakmıyoruz der gibi hazırlamış kılavuzu ama kendilerine bir soru sorduğumuz takdirde bununla ilgili geri dönüşleri travel.state.gov adresine yönlendirmek oldu, yanı referans olarak yine federal kuralların yazdığı ve assetlerin kabul edildiğini gösteren sayfaya yönlendirmiş oluyorlar. Benim tahminim kimse 75.000 dolar göstermekle uğraşmadığı için o kuralı sümen altı etmiş, bahsetmiyor olabilirler ama USCIS in belirlediği federal kurallar ve en önemlisi I-864ün kullanım kılavuzunun güncel halinde yazan dışında hareket edemeyeceklerini düşünüyorum. En azından bir çok konsoloslukta bir dilekçe ile destekleyerek 75.000 dolar gösterenlerin vizeleri onaylanmış.
Benim merak ettiğim konsolosluk kafasına göre USCIS'in belirlediği ve NVC nin onayladığı bir gelir düzeyini ne gerekçeyle kabul etmeyebilir?
USCIS'in uygulamalari konsoloslugu baglamiyor aslinda, USCIS ve konsolosluklar iki farkli bakanliga ait birimler. Biri icisleri bakanliga bagli, digeri de disisleri bakanligina. Ikisi de var olan yasalara gore kendi uygulamalarini belirliyorlar. Uygulamalarda biri daha sertken digeri daha yumusak olabilir.
Fakat konsoloslugun aile sponsorlu vizelerde gelir disinda ek olarak mal varligi kabul ettigini de bilmiyorum, eger yasalarda belirtilen bir hesaplama yontemi varsa onlar da onu takip ediyorlardir.
Konsoloslar her turlu konuda inisiyatif alabilir, ama genel olarak oldukca aklibasinda ve profesyonel insanlar, bugune kadar hep olumlu yonde inisiyatif aldiklarini gordum, hic kotu yonde aldiklarina denk gelmedim.
Konsolos, sponsorluklarda yillik maddi geliri tercih ediyor olabilir, bu gayet mantikli bir davranis olur ama mal varligini gosterip ikna etmeniz da vize icin yeterli olacaktir. Zaten eksiklik ya da yetersizlik durumunda dosyaniz reddedilmez, eksikleri tamamlamaniz icin ek sure verilir.
-
Bakalım ilerleyen yıllarda göreceğiz. Teknik olarak I-130'u yurtdışından göndermenize izin veriyorlar ise ve yurtdışında dolar üzerinden para kazanamayıp U.S. e döndüğünüz takdirde gelir akışının kesileceğini biliyorlar ise ve I-864'ü Amerikaya geri dönme tahüdü karşılığında doldurmanıza izin veriyorlar ise, buna izin vermeleri gerekiyor.
Bu konu hakkında pek birşey yazmıyor türk forumlarında, zamanı gelince deneyimlerimi aktaracağım. -
merhaba ben 20 yaşındayım dedem amerikan vatandaşı onun sayesinde green card alabiliyormuyum? eğer alamıyorsam şayet çekilşten kazandığım takdirde bana faydası olurmu?
-
@m-sefin Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
merhaba ben 20 yaşındayım dedem amerikan vatandaşı onun sayesinde green card alabiliyormuyum? eğer alamıyorsam şayet çekilşten kazandığım takdirde bana faydası olurmu?
Maalesef dedeniz size bu konuda yardimci olamiyor, eger 21 yasina daha cok sure olsaydi F3 kategorisinden anne/babanizla beraber alma sansiniz vardi ama sizin dediginiz durumda oldukca dolayli olarak once anne/babanizin Green Card almasi ve vatandas olmasi sonra da onlar araciligiyla sizin almaniz gerekiyor ki oldukca masrafli ve uzun bir surec olur bu.
Cekilisten secilirseniz, surece devam edip Green Card alabilirsiniz zaten. O konuda bir sikinti yasamazsiniz, dedenizin ABD vatandasligi ne olumlu ne de olumsuz bir etki yapmaz dosyaniza.
-
@crazycells dediğiniz gibi en mantıklısı çekiliş öbür türlü yıllar alan bir süreç olur. merak ettiğim diğer konu ise f1 vizesi veya turist vizesi alırken akrabam orada diye bana vize vermeme durumları olurmu daha önce babannemin turist vizesi başvurusu 3 kez reddedildi
-
@m-sefin Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells dediğiniz gibi en mantıklısı çekiliş öbür türlü yıllar alan bir süreç olur. merak ettiğim diğer konu ise f1 vizesi veya turist vizesi alırken akrabam orada diye bana vize vermeme durumları olurmu daha önce babannemin turist vizesi başvurusu 3 kez reddedildi
Bu tek basina olumlu ya da olumsuz bir durum degil, soyle bir konu da var, bakmanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1335/abd-vatandasi-ve-gocmen-yakinlarinin-b1-b2-vize-basvurulariOnemli olan konsolosu geri donecegine ikna edebilmek.
F1 vizesi icin durum soyle, eger dil okulu icin gidiyorsaniz elenme sansi master/doktora programi icin gidenlere gore cok daha yuksek. Gocmenlik sureci devam ederken bile master programi icin F1 vizesi kabul edilen kisi taniyorum.
-
@m-sefin Merhaba.. Ben sizin mesajınızı okudum ve aklıma takılan şey: Dedeniz Amerikan vatandaşı ise, neden babaanneniz turist vizesine başvurıyor? Dedeniz ona sponsor olamıyor mu? Green card çıkarabilir babaannenize.. Teşekkürler..
-
@banu-camci merhaba dedemin green cardı varken turist vizesine başvurmuştu ozaman reddedilmişti vatandaşlığı alınca oda green card için başvurdu zaten
-
Merhaba,
Ben cok kisa bir zaman once evlendim ve esim American vatandasi. Kendim icin ve 20 yasinda ki kizim icin green card basvurusu yapma hazirligindayim. Kendim icin gerekli belgeleri forumda buldum fakat kizim icin gerekli basvuru formlarini bulamiyorum yada yok. Bana bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden cok tesekkurler. -
@celik Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba,
Ben cok kisa bir zaman once evlendim ve esim American vatandasi. Kendim icin ve 20 yasinda ki kizim icin green card basvurusu yapma hazirligindayim. Kendim icin gerekli belgeleri forumda buldum fakat kizim icin gerekli basvuru formlarini bulamiyorum yada yok. Bana bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden cok tesekkurler.Suradaki konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/250/abd-vatandasi-ile-turkiye-de-evlilik-sonrasi-cocuklar-icin-ir2-cr2-vizesiAyrica CR1 (ya da IR1) ve CR2 (ya da IR2) basvurulari ayni sureclerden geciyor, yani size yaptiginiz gibi cocugunuz icin de I-130 doldurup gondermeniz gerekecek.
edit: evlilikten sonra uvey cocugun IR2 gocmenlik surecine baslayabilmesi icin anne-babanin cocuk 18 yasina varmadan evlenmis olmasi gerekiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum