Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Programmer cok tesekkur ederim

  • ⭐⭐

    @Mikail-Yıldızhan Yeni hayatinizda bol şans dilerim 🙏🗽


  • Merhaba arkadaslar,

    Dun itibariyle Amerika Birlesik Devletleri’ne giris yaparak DV surecinin son adimini da tamamlamis bulunmaktayim.

    Sabah 07.30’da olan TK3 New York ucusum icin 04.30’da Istanbul Havalimani’ndaydim, biraz daha bos olmasini bekliyordum ama gayet kalabalikti. J Kontuari’na gittim ve egitimde oldugunu soyleyen genc bir Gozen Guvenlik gorevlisi vizemi kontrol etti ve bana bagajimi kendim hazirlayip hazirlamadigimi ve herhangi bir yerde bir sureligine birakip birakmadigimi sordu, daha sonra sari zarfimi gormek istedi ve bir ust sefine goturup kontrol ettirdi. Daha sonra diger guvenlikten de gectikten sonra THY kontuarina bagajlarimi teslim ettim.

    E-pasaport girisinden hic sira beklemeden giris yaptim. Harc pulu almadim ve ukala bir pasaport polisi, gocmen vizesi oturum karti yerine gecmiyor diyerek harc pulu almami soyledi, orada o an tek gorevli o oldugu icin diger memurlara sordurma sansim olmadi, acikcasi diretmeye de niyetim yoktu.

    Ucusum fena degildi, yemekler gayet iyiydi ve kabin personelleri isini gayet iyi yapti. Diz mesafesi cok iyi olmasa da kotu de denmez, fakat diz eklemlerinizde bir sorununuz varsa extra legrooma sahip koltuk satin almanizi oneririm. Ucagin modeli Boeing 777’di.

    Ulkeye varista US Citizens kismindan pasaport kontrolune girdim, gorevli sari zarfimi alirken kendisine USCIS uzerinden adres degisikligi yaptigimi soyledim ve sistemden kontrol etmesini rica ettim. Adresi tekrar istedi ve degisikligi yapti, o yuzden sizler de USCIS uzerinden adres degisikligi yaparsaniz pasaport kontrolunde tekrar kontrol ettirin derim. Memur daha sonra fotografimi cekti ve yanimda yiyecek-icecek ve alkol getirip getirmedigimi sordu, getirmedigimi soyledikten sonra agzindan o meshur “Welcome to the United States!” sihirli cumlesi dokuldu. Valizlerimi de aldiktan sonra yola koyuldum.

    AirTrain ile ucagin indigi Terminal 1’den Jamaica Station’a gittim ve oradan E Subway’i ile aktarma yaptim. Tren ucretini Jamaica istasyonunda otomatta oduyorsunuz. AirTrain $8, 1 Subway Aktarmasi +$2.75 , $1 da Metrocard ucreti odedim. Fakat sunu soylemeliyim ki eger kalabalik aileyseniz, yaninizda yuklu miktarda nakit para varsa ve valizinz coksa hic toplu tasima ile ugrasip risk almayin, ben tek olmama ragmen zorlandim, adrenalin yuksek oldugu icin kocaman 2 valizi ve sirt cantasini birkac yerde asansor olmadigi icin tasimak zorunda kaldim. Turnikelerden gecmek ayri bir iskendeydi zaten.

    Ilk gun pek birsey yapamadim, hem ucak
    yolculugunun verdigi yorgunluk hem de jetlag etkisi vardi. Gelismeler oldukca yazmaya devam edecegim.

    Tekrar gorusmek dilegiyle,

  • ⭐⭐

    @berke1998 Yeni hayatinizda bol şans dilerim umarım kısa bir sürede adapte olup işlerinizi yoluna koyup mükemmel bir hayatınız olur 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 Berke Bey, yeni hayatınızda mutluluklar, şans sizinle olsun. Darısı bize, orada görşmek dileğiyle.

  • ⭐⭐

    @berke1998 Hayırlı olsun Berke Bey, yeni hayatınızda şans sizinle olsun 🙂 Umarım o sihirli cümleleri duymak bize de nasip olur bu sene 🙂

  • ⭐⭐

    @berke1998 Tebrikler berke bey. Umarım her şey gönlünüzce olur , orada görüşmek üzere.


  • Merhaba
    Sormak istediğim bi soru var . Ben schengen vizemle Almanyaya gidip orda aile ziyaretim sonrası ordan amerikaya gitmek istiyorum . 3. ülkeden giriş yapmam sorun olur mu ? Yani direk türkiyeden girme zorunluluğum vs var mıdır ?

  • ⭐⭐⭐

    @xbens Merhaba, hiçbir sorun olmaz. Türkiye'den girilmesi zorunlu diye bir kural yok.


  • Selamlar,

    Barbados mülakatından sonra pasaportumu alıp 24 Eylül akşamı New York JFK Havalimanı’ndan giriş yaptım. JetBlue terminali olduğu için sanırım, kalabalık yoktu. TR’den gelirkenki gümrükten farklıydı. Gümrük memuruna bu vizeyle ilk kez giriş yaptığımı ve sarı zarfım olduğunu söyledim. Zarfı alarak işlemleri kendisi yaptı.

    • Bu adres güncel mi?
    • Orada kim yaşıyor?
    • Sen nerede yaşayacaksın?
    • Başka evrak var mı? (Xray cd’sini aldı)

    sorularının ardından sistemde kayıtlı olan telefon numarasını kendi numaramla değiştirmek istediğimi söyledim. Daha önceden aldığım prepaid hattım vardı. Numarayı da güncelledikten sonra işlem bitti. Hepsi birkaç dakika sürdü, onun dışında sadece sohbet ettik. Amerika’dan Barbados’a, Barbados’dan da tekrar Amerika’ya girişimiz -hem de farklı bir vizeyle- ona garip geldi sanırım 🙂

    Yanımda turist vizesiyle seyahat eden annem vardı. “Annenin de zarfı var mı?” diyerek güldü ve pasaportumu uzattı. Annemin de bu sene 3. girişi olmasına rağmen, sadece “annen seninle bu adreste mi kalacak?” diye sordu o kadar. Onun pasaportuna da tekrar 6 aylık mühür vurdu.

    Memurun yanından ayrılırken o da evraklarımı alıp bi yere gidiyordu ve “go get a glass of wine, relax, chill OK?” diyerek uğurladı bizi.

    Sorunsuz bir şekilde giriş yapmış oldum. Geçen sene New York’ta ev kiralamış olduğumuz için de konaklama sorunum olmayacağından green cardım gelene kadar bekleyeceğim. Sonrasında da işlerimi halledip toparlanmak için bir süreliğine Türkiye’ye döneceğim.

  • ⭐⭐

    @MissOzge tebrikler Özge Hanım. Diğer arkadaşlar ile birlikte zor ve çetrefilleri yollardan geçmişsiniz ama sonu mutlu bitmiş ne mutlu 🙂


  • @MissOzge tebrikler 👏👏👏


  • @MissOzge tebrikler.👏👏

  • ⭐⭐⭐

    @MissOzge Başarılar dilerim. İlk girişi de yaptın, hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @MissOzge Sizi ve annenizi tebrik ediyorum özge hanım.👏 👏

  • ⭐⭐⭐

    @MissOzge Tebrikler...

  • ⭐⭐⭐

    @MissOzge Tebriklerr, emeklerinizin karşılığını almışsınız 🙂 Bunca yorumdan anladığımda havalimanı polisleri o şehirdekiler kadar sert değil sanırım 🙂 özellikle sizinki epey iyiymiş 🙂


  • 27 Eylül'de Barbados'ta mülakata girip, 28'inde pasaportu aldım. 29'unda JFK havalimanından giriş yapım. Girdiğim kuyrukta 20 dakika kadar bekledikten sonra sıra bana geldi. Sarı zarfı teslim ettim ve mülakatta verdiğim adresi tekrar gösterdim. Polis sarı dosyadaki evrakları kontrol ettikten sonra fotoğrafımı çekti ve yanımda ne kadar para olduğunu sordu. Just 200 USD derken içimden kendime güldüm. Sonra Barbadosta birlikte konakladığım çift olan arkadaşlarımla taksiye bindik. Ben bir gecelik Manhattan civarında bir otel tutmuştum orada indim. Uykusuz ve yorgun olmama rağmen bir kaç saat uyuyabildim. Yarın için daha uzun bir konaklama ayarlamam gerekiyordu. Uyanıp PC başına geçtim ve New jerseyde Airbnb'den 2 gecelik bir yer tuttum. Oraya gitmek için metro ve tren kullandım, Uber 100 USD görünüyordu ama toplu taşıma ile 13 USD ye işimi halledince kendimi tebrik ettim ve sen burada tutunacaksın kızım hiç endişelenme dedim 🙂 2 büyük valiz ve sırt çantamla Uber kullanmadan ve trenden indikten sonra 1 km yolu yürüyerek eve vardım. Bu kısımda uber kullanabilirdim ama uygulama yoktu ve tarayıcıdan da halledemedim. Bu kısım biraz yorucu oldu. Trende Perulu bir teyzenin yanına oturmuştum ve biraz sohbet etmiştik. Cesaretimi tebrik etti ve bana dua edeceğini söyledi. Aferin dedim yine kendime içimden ilk günden tatlı bir teyzeden hayır duası da aldın. Trenden indikten sonra 2 valizle beni gören tatlı bir zenci kadın bana gülümseyerek "you are strong layd" gibi bir şey dedi. Bende güldüm, teşekkür ettim ve bunun "yaşayacağın güçlükler karşısında sakın yılma sen güçlü bir kadınsın" şeklinde evrenin bir mesajı olduğu kabulüyle yürümeye devam ettim. Yol üstü bir süper market gördüm ve Farmasi tabelasını da görünce içeri daldım. Önce Farmasi kısmına gidip bacağımda Barbados hatırası kocaman ve bir sürü korkunç sinek ısırığı izlerini gösterip iyi bir ilaç istedim. Bana bir krem verdi ve kremin fiyatı 7.19 USD idi. Bu sayılar benim doğum tarihim olduğu için yine güldüm içimden ve dedim ki bu ilaç sana iyi gelecek merak etme 🙂 Sonra su ve yiyecek bir şeyler alıp çıktım. Barbadostan sonra USA baya ucuz gelmişti ve en azından aç kalmayacağıma sevindim. Eve varınca yarım saat içinde uyudum ve sabah 9 da uyandım. Yaklaşık 15 saat uyumama rağmen kendime gelememiştim. Çünkü Barbados'ta hasta olmuştum. Kahvaltı yapıp yanımda getirdiğim ilaçtan içtim. Şimdi de Barbados'ta bulduğum hibiskus, tarçın ve karinfilden çay yaptım. Çayın ve ilaçların yardımıyla bir an önce iyileşmek iyi bir konaklama ayarlayabilmek ilk uğraşlarım olacak, sonrasında iş bulup İngilizce çalışarak bir kaç ayda buraya adapte olabilmeyi umuyorum.
    Hepimize bol şans diliyorum, sevgiler...

  • ⭐⭐⭐

    Çok hızlı bir giriş olmuş 🙂 hayırlı uğurlu olsun her şey gönlünce olsun


  • @muse tum zorluklar karsisinda bol sanslar tebriklerrr


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum