Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @alizeb IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    @aydın-ayyıldız Merhabalar bizimde aynı şekilde bir kaç aksilikten sonra , 14.09.2018 de evraklarımızın onaylandığına dair mail geldi , tarihi bekliyoruz , tarih belli olduktan sonra sağlık raporu için yoğunluk olur mu bir günde halledilebiliyor mu acaba ? Birde nasıl sorular soruyolar ?

    merak etmeyin yogunluk olusmaz, bir gun muayene, ikinci gun raporu teslim alma seklinde oluyor.

    Sorulabilecek sorular icin, bu konunun ilk sayfasindaki su posta bakin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak/14?page=1


  • Merhabalar saat bir buçukta uçuşum var ve ben sağlık raporuyla birlikte verilen CD yi kaybettim sanırım dün çantamda olan bugün yok oldu ne gibi sorun yaşarım

  • ⭐⭐

    @ayse23 bir sorun cıkarmı bilmem ama
    ben nyc girerken cd ye hiç bakmadılar bile
    yinede en iyi @crazycells üsttat bilir


  • Merhaba arkadaşlar, eşimle cr1 sürecini başlatmak için belgeleri topluyoruz. sormak istediğim bir konu var. bugün çok dilli evlenme kayıt belgesi(formul B) ve doğum belgesi (formul A) aldım. apostil yaptırdım. memur, belgelerin çok dilli olduğunu tercümeye gerek olmadığını söyledi. belgelerin içeriğine almanca ve fransızca eklenmiş. Ad (Vornamen/Prenoms) şeklinde. ingilizce yok. belgenin alt tarafında semboller kısmında ingilizce dahil, kelimelerin 9-10 farklı dilde anlamları yazılmış. ben yinede tercüme yaptırayım mı? Amerika'da inceleyen memur her kelime için alt taraftaki bölümden kendi dilindeki kelimeleri mi arayacak? riske atmayıp tercüme yaptırsam mı diye ikilemde kaldım.


  • @ayse23 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhabalar saat bir buçukta uçuşum var ve ben sağlık raporuyla birlikte verilen CD yi kaybettim sanırım dün çantamda olan bugün yok oldu ne gibi sorun yaşarım

    Sorun olmaz merak etmeyin, yillardir CD hickimseye sorulmadi :)


  • @enrique IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, eşimle cr1 sürecini başlatmak için belgeleri topluyoruz. sormak istediğim bir konu var. bugün çok dilli evlenme kayıt belgesi(formul B) ve doğum belgesi (formul A) aldım. apostil yaptırdım. memur, belgelerin çok dilli olduğunu tercümeye gerek olmadığını söyledi. belgelerin içeriğine almanca ve fransızca eklenmiş. Ad (Vornamen/Prenoms) şeklinde. ingilizce yok. belgenin alt tarafında semboller kısmında ingilizce dahil, kelimelerin 9-10 farklı dilde anlamları yazılmış. ben yinede tercüme yaptırayım mı? Amerika'da inceleyen memur her kelime için alt taraftaki bölümden kendi dilindeki kelimeleri mi arayacak? riske atmayıp tercüme yaptırsam mı diye ikilemde kaldım.

    Belgenin dili ingilizce degilse sorun olabilir, gecikme yasamamak icin ingilizceye tercume yapmanizi tavsiye ederim.


  • @crazycells tşkler, öyle yapayım. güya çok dilli evrak. :(


  • Merhabalar,
    Bugun mulakat tarihim geldi 30 Ekim 2018 olarak. Dugun tarihimiz olarak(nikah kiyildi tabi) 29 Ekim dusunmustuk ama sizce 1 hafta icinde hallolur mu? Dugun tarihinde bi turlu kararlastiramiyoruz. Yani kisacasi tahminen mulakati gectikten sonra kac gun icinde ucariz?

    Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim, iyi aksamlar.


  • @mastermindfy IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhabalar,
    Bugun mulakat tarihim geldi 30 Ekim 2018 olarak. Dugun tarihimiz olarak(nikah kiyildi tabi) 29 Ekim dusunmustuk ama sizce 1 hafta icinde hallolur mu? Dugun tarihinde bi turlu kararlastiramiyoruz. Yani kisacasi tahminen mulakati gectikten sonra kac gun icinde ucariz?

    Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim, iyi aksamlar.

    Gozunuz aydin.
    Buyuk ihtimal 6 aylik vize verirler sayin @mastermindfy , ne zaman gideceginiz size kalmis. Fakat mulakat zamani dugun fotograflari yaninizda olursa iyi olur. Eger dugunu daha onceye alamazsaniz, konsoloslukla iletisime gecip mulakat tarihinizi erteleyin.


  • @mastermindfy Merhabalar hangi tarihte basvuru yapmıstınız , birde tarih belli olmadan önce gelen mailiniz hangi tarihteydi , biz hala tarih bekliyoruz , 14 eylülde tarih belli olucagına dair mail geldi ama hala tarih maili gelmedi , yardımcı olursanz sevinirim, sizlerede hayırlı olsun


  • @crazycells hocam cevap yazmak istedigim konu buydu. Ben de ABD vatandasiyim Turkiyede esimle birlikte yasiyoruz ama 8 yil beraber NY da yasadik oncesinde. Basvurulari Turkiyeden yaptiktan sonra Turkiyede yasadiginiz icin joint sponsor bulmaniza gerek yok. Maasiniz yok diye ABD den biri sponsor olmak durumunda degil. Eger aclik sinirinin 3 kati ASSET yani mal varligi gosterirseniz ve ABD ye esiniz greencard aldiginda temelli donus yapacaginizi gosteren evraklari toparlayip ibraz ederseniz joint sponsor bulmak durumunda kalmazsiniz bu USCIS, NVC ve Ankara konsoloslugu sayfasinda da i-864 doldururken gerekli kosullarda en sonlarda belirtilmis.

    Eger i-864 u doldururken dilekcede intent to reestablish domicile in US in good faith vurgusunu yaparsaniz ve oraya yerlesmek icin yaptiklarinizi belgelerseniz Income olarak hicbirsey gostermeyebilir, sifir dolar olan gelirinizi akiskan malvarliginizla destekleyebildiginiz ve aclik sinirinin 3 katini dolar olarak gosterdiginiz takdirde joint sponsorsuz basvuru yapabiliyorsunuz. Bunun icin gerekli seyler su sekilde:

    • ABD de dolar hesabi acma
    • Oy veren kaydinizi yapip gosterme
    • Tasinirken uluslarasi esya tasima firmalarindan aldiginiz fiyat teklifleri
    • Is teklifi
    • Suresi gecmemis Amerikan kimliginiz
    • En onemlisi: Turkiyede yasiyor olmaniza ragmen surekli erisebildiginiz bir mail adresi veya ev tutmaya yonelik yaptiginiz kontrat, e-mailler veya kalacaginiz adresteki kisilerden imzali dilekce.

    Bunlari gosterebildiginiz takdirde Amerikaya esinizle birlikte yerlesme surecinde oldugunuzu kanitlayabilir, I-864 doldurmaya da HUKMEN hak elde edebilirsiniz.
    Sizin dediginiz yurtdisindan (Turkiye yurtdisi oluyor) basvurularda konsoloslugun ozellikle joint sponsor isteme sebebi gosterdiginiz finansal evraklarin yetersiz olmasi bir sekilde. Teknik olarak ve kanunen yeterli mal varliginiz 1 yil icerisinde ABD topraklarinda kullaniminiza acik halde olacagi kanitlandigi takdirde sizin Tax returnleriniz disinda gosterdiginiz geliriniz yerine sayilir. Tek dezavataji bu malvarliginizin dolar bazinda cok yuksek bir meblag olacagi.

    Amerikan forumlarinda arastirirsaniz bir cok kimsenin sadece mal varligi gostererek esine sponsor olabildigini gorebilir, Amerikada yasamayan ABD vatandaslarinin da az olan gelirlerini mal varliklariyla destekleyerek sponsor olabildiklerini gorebilirsiniz.


  • @zzehirbazz
    Bilgilendirme icin tesekkurler. Evet, domicile olma konusunda konsoloslugu geri doneceginize ikna etmeniz yeterli, ayrintili bilgi icin sponsorluk konusunu okuyabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

    Diger dediginizi daha sonra arastirip yine sponsorluk konusuna ekleme yaparim, gelir + asset'i konsoloslugun kabul ettigini biliyorum ama gerekli oranlari bilmiyorum fakat yine de ABD'de 25.000 dolar gelirli is gostermek, 75.000 dolar varlik gostermekten cok daha kolay bir islem :)

    Sizin de tecrubelerinizi bu konuda bekliyor olacagiz.


  • Merhaba benim mülakatın gayet iyi geçti.
    Ayin 27'sinde saat 8 de mülakat tarihim vardi ben bütün evrakları toparladıktan sonra sabah 7 de ankara konsolosluğunda bulundum. Evliliğimiz ile ilgili fotoğraflar eşimin buraya geldiğinde seyehat ettiğimiz yerler uçak ve otobüs biletleri onun ülkeye girdiğinde basılan vizeler falan hepsini toparlayıp mülakata gittim. Sabah 7.30 gibi bizi içeri aldılar ust araması falan geçtikten sonra içeride bir sıra numarası aldım. Sıra numaram yandığında Ilk benden belgeleri istediler belgeleri tam olarak verdikten sonra bekleyin yeniden numaranız yanacak. Sans numaram 7 sıra numaram da 7 geldi kismetime :) neyse sonra genç bir bayan benim mülakatıma girdi. Belgeler elinde mevcuttu bana ilk soyleyeceklerimin doğru olacağına dair yemin ettirdi. Sonra
    Eşiniz ne iş yapıyor
    Nerede yaşıyor
    Ailesi dugune katıldı mi
    Nerede yaşamayı planlıyorsunuz
    Ileride ne yapmayı planlıyorsunuz
    Gibi sorular yöneltti. Mülâkat gerçekten beklediğimden çok daha rahat ve hoş geçti. Sonuç olarak ailenizin yanına gidebilirsiniz diyip elime aile içi şiddet hakkında bir broşür. Verdi. Mülakatın 27 sinde idi ve pasaportum 1 ekim de elime geçti. Vize basılmış şekilde. Ve yeni NIV sistemine geçtiklerini vize paketinin sistem üzerinden gönderildiğini bize sadece pasaport ile giriş yapmanın yeterli olduğunu içeren bir de bir düşmüşlerdi. Ve bütün işlemlerim bitti hayırlısı ile 11 ekim günü bir sıkıntı yaşamadan inşallah ailemin yanında olacağım. Forumda ve facebook sayfasında gercekten cani gonulden sıkılmadan her soruya cevap veren Alı beye çok teşekkür ederim. Inşallah bekleyen arkadaşların da sıkıntısız bir mülakat deneyimi olur çok teşekkür ederim. Iyi günler.


  • @raicho hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar!


  • @crazycells teşekkür ederim emeğiniz için.


  • @raicho merhabalar sürecinizin tarihlerini sorsam peki bizde eylül 14 nde onay maili aldk hala mülakat tarihi belli olmadı ne kadar sürede gelmişti mülakat tarihi mailiniz , tesekkür ederm 🙏🏻


  • Herkese selamlar....
    Nisan13’de Amerikalı eşim ile Miami court house’da evlendik. Bütün evrakları eksiksiz doldurup sırası ile parmak izi biyometrik ve mülakat tarihimizde bu ay aldık. 23 Ekim’de mülakatım var. Aldığım bilgiye göre mülakat sonrası 2 hafta içinde geçici kartım gelecekmiş. Ve bende ülkeden çıkabileceğim nihayet. Benim sorum şu... Gerçek bir evliliğim var ve hiç şüpheye yer yok sadece ben ülkeye turist vizesi ile 3 kere giriş yaptım ve 4 ay sonra evlendik acaba bu konuda beni zorlarlar mı neden k1’la girmedim ülkeye diye. Bunun içinde şunu demeyi düşünüyorum sürpriz oldu bana da beklemediğim bi evlenme teklifiydi hemen evlendik. Zaten evlendiğimiz yer’de yaşadığımız şehir değil. Umarım çok zorlanmayız. Bir diğer sorunum’da görüşme iyi geçerse ben hemen biletimi almak istiyorum ama 2 hafta içinde gelmezse daha beklemek’de istemiyorum. Ülkeden çıksam ve havaalanında eşim tarafından kartımı alıp göstersem sorun olur mu acaba ?
    Ve son olarak herkese allah sabır versin hayatımın en zorlu günleriydi. Evlenmek başlı başına zor bir de çalışmadan evde kalmak üstelik california ehliyeti bile alamadan ( vize sürem bittiği için sürecin bitmesini bekledim ) aylarca sabırla bekledim. Ve inanılmaz Home sick sadece bana mı özeldi herkes aynı sıkıntıları yaşadı mı bilmiyorum. Neyse çok az kaldı.Interview sonrasında’da bilgilendrme yaparım sorular ve süreç hakkında...
    Wish me luck


  • @e-jay IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Herkese selamlar....
    Nisan13’de Amerikalı eşim ile Miami court house’da evlendik. Bütün evrakları eksiksiz doldurup sırası ile parmak izi biyometrik ve mülakat tarihimizde bu ay aldık. 23 Ekim’de mülakatım var. Aldığım bilgiye göre mülakat sonrası 2 hafta içinde geçici kartım gelecekmiş. Ve bende ülkeden çıkabileceğim nihayet. Benim sorum şu... Gerçek bir evliliğim var ve hiç şüpheye yer yok sadece ben ülkeye turist vizesi ile 3 kere giriş yaptım ve 4 ay sonra evlendik acaba bu konuda beni zorlarlar mı neden k1’la girmedim ülkeye diye. Bunun içinde şunu demeyi düşünüyorum sürpriz oldu bana da beklemediğim bi evlenme teklifiydi hemen evlendik. Zaten evlendiğimiz yer’de yaşadığımız şehir değil. Umarım çok zorlanmayız. Bir diğer sorunum’da görüşme iyi geçerse ben hemen biletimi almak istiyorum ama 2 hafta içinde gelmezse daha beklemek’de istemiyorum. Ülkeden çıksam ve havaalanında eşim tarafından kartımı alıp göstersem sorun olur mu acaba ?
    Ve son olarak herkese allah sabır versin hayatımın en zorlu günleriydi. Evlenmek başlı başına zor bir de çalışmadan evde kalmak üstelik california ehliyeti bile alamadan ( vize sürem bittiği için sürecin bitmesini bekledim ) aylarca sabırla bekledim. Ve inanılmaz Home sick sadece bana mı özeldi herkes aynı sıkıntıları yaşadı mı bilmiyorum. Neyse çok az kaldı.Interview sonrasında’da bilgilendrme yaparım sorular ve süreç hakkında...
    Wish me luck

    Surecinizde bol sanslar!

    Green Card'inizin kabul edildigini gosteren belge ile bir USCIS ofise gidip I-551 stamp almanizi tavsiye ederim, bu damgayi 1 yil boyunca Green Card olarak kullanabilirsiniz. Su konuda ayrintili bilgi mevcut:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma/2

    4 ay sonra evlenmeniz iyi olmus, ilk 90 gun olsaydi daha sorunlu olurdu. Bence planiniz normal gorunuyor, size surpriz olunca ulkeyi terketmeden evlenmek istediniz. Eger TR'e donus biletiniz varsa onu da kesin gosterin, amacinizin ulke disina cikmak olduguna emin olurlar.

    Tekrardan bol sanslar! Mutlu haberlerinizi bekliyoruz.


  • desteginize ihtiyacim var islemlerim icin turistik vizeyle gittigim amerikada 2. Gidisimde birisyle tanistim ve vizemi avukat araciligiyla 6 ay daha uzatip bir yila yakin kaldim ve cikmam gereken tarihten mart 2014 2 ay sonra gay marriage yaparak LA de evlendik miamide kaldim 2015 subata kadar iliskim istedigim gibi gitmedi orda is ortamim olmadigi icin evraklarim hazir olmasina ragmen gondermeden tr ye dondum ve uzerinden 3 yil gecti ve biz yeniden baristik bu donemdede bana HIV + teshisi konuldu bu durumu esim bilio bu sene tekrar baristik ve burda kalmami istemiyor biz simdi Benim oraya gelebilmem icin vatandasliga yada vizeye basvurmak istiorum cunku ben vize cikis suremi 9 ay gecirdigim icin Hali hazirda olan vizem iptal olmus olabilor normalde 2022 e kadar turistik vizem var ve 3 yil ban koyuluyor cikis tarihimi gecirdigim icin yasal olarak been o sureyide doldurdum green card a basvursam burda 1 yildan fazla beklemem gerekiyor Ben daha erken gellmek istiyorum simdi benim icin ne yapabiliriz size danismak istedim desteginize simdiden tesekkur ederim komplke bir durum sifir hata ilerlemek istiyoruz tesekkurler sevgiler


  • desteginize ihtiyacim var islemlerim icin turistik vizeyle gittigim amerikada 2. Gidisimde birisyle tanistim ve vizemi avukat araciligiyla 6 ay daha uzatip bir yila yakin kaldim ve cikmam gereken tarihten mart 2014 2 ay sonra gay marriage yaparak LA de evlendik miamide kaldim 2015 subata kadar iliskim istedigim gibi gitmedi orda is ortamim olmadigi icin evraklarim hazir olmasina ragmen gondermeden tr ye dondum ve uzerinden 3 yil gecti ve biz yeniden baristik bu donemdede bana HIV + teshisi konuldu bu durumu esim bilio bu sene tekrar baristik ve burda kalmami istemiyor biz simdi Benim oraya gelebilmem icin vatandasliga yada vizeye basvurmak istiorum cunku ben vize cikis suremi 9 ay gecirdigim icin Hali hazirda olan vizem iptal olmus olabilor normalde 2022 e kadar turistik vizem var ve 3 yil ban koyuluyor cikis tarihimi gecirdigim icin yasal olarak been o sureyide doldurdum green card a basvursam burda 1 yildan fazla beklemem gerekiyor Ben daha erken gellmek istiyorum simdi benim icin ne yapabiliriz size danismak istedim desteginize simdiden tesekkur ederim komplke bir durum sifir hata ilerlemek istiyoruz tesekkurler sevgiler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum