Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Hayırlı olsun umarım mülakatınızda sorunsuz geçer.

  • ⭐⭐⭐

    @smk Yeni yılın kazananlarına hayırlı olsun. İnşallah devamı gelir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smk geçmiş olsun, darısı mülakat deneyimine.

  • ⭐⭐

    @smk Dv23 için ilk deneyim sonunda geldi. İlk aşamayı atlattınız umarım vize mülakatınız aynı şekilde sorunsuz geçer.


  • Slmlar ben 2023 çekilişini kazandım hala mail bekliyorum bu arada evrakları araştırıyorum ve evraklarda üzerinize tapu,araba vs varsa bunların maddi değerini gösteren bir evrak götürmelisiniz diyor ben bunu tam anlamadım nasıl oluyor?
    bir bilgisi olan varsa dönüş yapabilir mi?
    şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @uraz-mert Merhaba, ilk önce süreci imzanıza taşıyın sonrasında sorularınıza net cevaplar alabilirsiniz.

    Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci takip etmeniz için faydalı olacaktır.

    Bu işlemleri yaptıktan sonra sorulanızı lütfen buradaki başlıkta sorun.


  • @uraz-mert

    @ahmethan378, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Üniversite Diplomamın Aslı ve Fotokopisi
    Maddi belgelerim (6 Aylık banka hesap dökümüm ve üzerime olan malların tapusu ve endeksa’dan aldığım değerlerini belirten kağıtlar)

    Mülakat deneyiminin tamamını okumak isterseniz ⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/304560

    Araç için sahibinden sitesindeki benzer ilanların listesi götürülebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2023'ün ilk mülakat günü!


    bugün mülakatı olan arkadaşlarımızdan güzel haberler gelmeye başladı!

    vizesini alan herkese hayırlı olmasını diliyor, kalan dönemde bol mülakatlı, AP'siz bir mali yıl diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Tüm talihli üyelerden hayırlı haberler bekliyoruz, her şey dilediğiniz gibi gönlünüzce olsun

  • Yasaklı

    @smk geçmiş olsun. görüşmeniz bugün müydü konsoloslukta?


  • @gucarslan tebrikler her ay bol bol mülakatlar verilsin. Sorunsuz vize onay haberlerini alalım

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana Hadi bakalım hayırlısı. Demek ilk açılış bugün. Onaylı haberlerin gelmesini diliyorum.


  • Öncelikle mülakat için konsoloslukta tanıştığım ve gruptan hiç haberi olmayıp danışmana ücret ödeyerek işlemlerini tamamlayan hanımefendiyi gördükten sonra bu grubun velinimet olduğunu tekrar anladım, başta @gucarslan Uğur abi olmak üzere forumda ve grupta emeği geçen, bize koşulsuz karşılıksız yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

    01.10.2022 Unganlar Deneyimi

    İstanbul'dan Ankara'ya bir gün öncesinden kendi aracımla geldim ve arkadaşımda konakladım, 01.10.2022 günü 9.35teki randevum için 9.20de Unganlar'a geldim fakat hemen aldılar, burada pasaportumu ve aşı kartımı teslim ettim, sonrasında fotoğrafımı çekip form gibi bir evrakla kan vermeye ve röntgene yönlendirdiler, o işlemleri tamamladıktan sonra 1 saat sonra gelmemi söylediler, döndüğümde Handan hanımın muayenesine girdim, üzerimdekileri çıkarıp o meşhur yeleği giydim (kesik olan taraf öne gelecek) ve Handan hanım geldi, klasik bazı hastalıklarımın, rahatsızlıklarımın olup olmadığını sordu, dövme ve piercingi sordu, uyuşturucu, alkol, sigarayı sordu, sonrasında muhabbet etmeye başladık, muhabbet ederken ilk başvuruda kazandığımı ve case numberımı öğrenince yıllardır bu işi yaptığını ve ilk defa böyle bişeyle karşılaştığını söyledi malum şansım epey yaver gitti ve case numberım epey düşüktü 😄 bu arada 2 sol koluma 2 sağ koluma aşıyı çoktan yapmıştı bile, sonrasında hayırlı olsun dedi ve çıktım. O gün cumartesi olduğundan pazartesi günü giderek raporumu teslim aldım, bu işlemlere 879 TL ve 5.760 TL olmak üzere toplamda 6.639 TL'yi kredi kartı ile ödedim.

    05.10.2022 Mülakat Deneyimi

    8.15teki randevum için 7.50'de konsolosluğun önüne geldim, 7-8 kişilik bir sıra vardı, Türk güvenlik görevlileri dışarıdan kutu gibi bir şeyden pasaportumu aldı, kontrol ettikten sonra küçük sarı bir kağıdı avcumuza sürmemizi istedi, sonra onu da kontrol edince içeri aldılar, içerde evrakları ve ceketimi makineye koyup kendim de x-rayden geçip alana girdim, sonrasında bir bölüme yönlendirdiler ve orada Türk bir kadın görevliye pasaportumu verdim, pasaportumun arkasına bir şey yapıştırdı ve ödeme yapmam için sıraya geçmemi söyledi, sırada 1 saat belki daha fazla bekledim ve 330 dolar ödeme yaptım, burada bir sıra numarası verdiler ve bankoların olduğu diğer tarafta beklememi söylediler. Yarım saate yakın bekledikten sonra sıra numaram yandı ve başka bir Türk kadın görevliye evraklarımı teslim ettim. Evraklarım;

    1- Pasaport
    2- Diplomam ve fotokopisi
    3- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    4- Askerlik Kaydı Belgesi
    5- Arşivli Adli Sicil Kaydı
    6- Mali belgeler (burada şunu söyleyeyim, hiçbir başka para girişi olmayan ve son 1 ay içinde yatırmış olduğum dolar hesabımın özetini ve aracımın ruhsatı, ruhsat fotokopisi ve arabam.com'dan aldığım aracın değerini gösteren ekran görüntüsünün çıktısı, new jersey için 17.700 dolar ve 310bin TL değerinde araç gösterdim. Ayrıca bankadan aldığım imza sirkülerini almadılar.)
    7- Adres değişikliği için yeni adresi yazdığım küçük not kağıdı
    8- Vize ücretini ödediğime dair fiş ve 2 tane basılan sıra numaralarından birini (bunları vermeyi unutmayın ben vermemiştim 20 dk sonra adımı anons ederek geri çağırdı ve istedi 😄)
    9-Sağlık raporu

    Buradaki görevli hanımefendi daha önce yurtdışında yaşayıp yaşamadığımı, amerikada bulunup bulunmadığımı sordu, hayır dedim, mülakatı ingilizce yapabilir misiniz diye sordu mümkünse türkçe dedim ve tamam bekleyebilirsiniz dedi. Sonrasında yarım saat kadar daha bekleyince sonunda numaram yandı ve sarışın renkli gözlü Türkçesi gayet anlaşılır güler yüzlü Amerikan beyefendiyle mülakatımıza başladık, önce sağ elimi kaldırıp yemin ettim, ardından parmak izlerimi aldı sırasıyla;

    -Nereye gitmek istiyorsunuz?
    New Jersey.
    -Neden orası?
    Çünkü orada tanıdıklarım, aile dostlarım var.
    -Orada ne iş yapacaksınız?
    İlk başlarda küçük işlerde çalışacağım, ingilizcemi geliştirince küçük bir cafe açmayı planlıyorum.
    -Daha önce hiç yurtdışında yaşadınız mı?
    Hayır
    -Tebrikler, vizenizi onaylıyorum, 5 iş günü içerisinde pasaportunuz teslim edilir dedi ve karşılıklı teşekkürler, iyi günler selamlaşmalarından sonra konsolosluktan kuş gibi ayrıldım. Bunlar dışında parayla ilgili olsun ya da başka bir konuda hiçbir soru sormadı, toplam 2 dakika anca sürmüştür, muhtemelen bu sürecin en kolay anı mülakat anıydı.

    Tekrar yeşilkartforum oluşumunu kurmakta, devam ettirmekte emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım, burası olmasaydı ben hiçbir işimi halledemezdim. Umarım bütün arkadaşlarım mülakatlarını ve akabinde vizelerini de alırlar, herkese bol şans, mülakatta New Jersey'e gideceğimi söyledim çünkü orada arkadaşım olduğundan onun evinin adresini verdim, ilk bir süre New York'ta oda bulana kadar onda kalıp sonra New York'a geçeceğim, 1-2 ay içinde New York'ta olurum, benden sonra New York ya da New Jersey'e gelecek olan arkadaşlar yardımcı olabileceğim bir konu olursa hiç çekinmeden ulaşabilirler.

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan DV2024te sıkıntısız, kolayca geçen mülakat deneyimleri okumak dileğiyle 🙏🏻 Şimdiden kolay gelsin arkadaşlar


  • Herkese selamlar, DV2023'ün ilk mülakat deneyimini yazmak sanırım bana nasip oldu. 5 Ekim 2022 sabah 09:15'te girdiğimiz mülakatımız olumlu sonuçlandı ve vizemiz onaylandı.

    20 Eylül Unganlar

    09.20 randevumuz için 5 dakika önceden dördüncü kattaki ofise girdik. sıraya girdik ama beklemememize gerek kalmadan ismimiz okundu. confirmation page, covid aşı belgesi ve pasaport istendi. ben bebekliğimden kalma aşı kartımı da verdim. eşimden e-nabız aşı bilgilerinin pdf’ini mail atmasını istediler. fotoğrafımız çekildi ve 5. kattaki düzen laboratuvarına çıktık. ilk etapta ikimiz için 95 dolar ödemeyi kredi kartıyla yaptık. 5 dakika sonra kan almak için önce eşimi, sonra beni sırayla çağırdılar. daha sonrasında pasaportlarımızla birlikte üçüncü kata indik. burada da 15 dk bekledikten sonra ciğer tomografisi çekildi. daha sonra tekrar dördüncü kata çıkıp doktor muayenesi için beklemeye başladık. yaklaşık yarım saat bekledikten sonra önce beni çağırdılar. ben içerideyken eşimi de çağırmışlar. ikimize de doktor hanım denk gelmiş. herkese sorulan klasik sorular ve dörder aşıyla muayenemizi tamamladık. ikimiz için 620 dolar ödedik. totalde 715 dolar tuttu yani. ertesi gün için 15.00-17.00 arasında gelin dediler. Ertesi gün gidip sonuçlarımızı aldık ve sorunsuzca İstanbul'a döndük.

    5 Ekim Mülakat

    4 Ekim günü tekrar Ankara'ya gelmek üzere saat 09.15'te trene bindik. Öğleden sonra 14.10 gibi trenden indik ve otelimize giriş yaptık. Daha sonrasında bizimle aynı gün mülakatı olan Yunus Emre kardeşimle buluşup kahve içtik. İnsan en sevdiklerine bile anlatırken bu heyecanı layıkıyla paylaşamıyormuş Yunus Emre ile buluşunca anladım ben bunu. Biriyle aynı hisleri paylaşıp, hakkında konuşmak heyecanımızı ikiye katladı. Ona da buradan selam olsun. Daha sonra sabah konsolosluk önünde buluşmak üzere ayrıldık. Biz otelimize geri döndük. 5 Ekim saat 08.00'da otelden taksiye bindik. Normalde 12 dakika gösteriyordu lakin sabah trafiğine yakalandık ve yaklaşık 35 dakika falan sürdü yol. Önceki deneyimlerde bahsedildiği şekilde konsolosluk karşısında bulunan eczaneye emanet bırakmaya gittik ama almadı çantalarımızı. Tam panik yapmak üzereyken camında "Emanet Alınır" yazısı bulunan arabayı gördük. Çanta başı 50 lira ücret ödeyerek bırakabiliyorsunuz emanetlerinizi. Bizim 2 sırt çantası bir de omuz çantamız vardı. 100 lira ödedik totalde. Konsolosluğa yöneldiğimizde saat 09.00'a geliyordu. Kapıdan pasaportlarımızı verip uzattıkları yara bandımsı şeyle avuç içimizden sürüntü verdik. Daha sonra içeri yöneldik. Biraz kalabalıktı. Ödeme sırasında yaklaşık bir saat bekledikten sonra kişi başı 330 dolar ödeyip belgeleri teslim etmek için sıra beklemeye başladık. Yaklaşık 10 dakika sonra sıra numaramız yandı ve Türkçesi zayıf olan hanımefendiye, onun belirttiği sırayla belgeleri verdik. "Mülakatınızı ingilizce yapacaksınız di mi?" diye sordu. Hayır Türkçe şeklinde cevapladım ve yerimize geri döndük. Takribi 10 dakika sonra 11 numaralı banko için yandı numaramız. Gözlüklü, genç Amerikalı beyefendi önce yemin edip daha sonra parmak izlerimizi aldı.

    B: Ben, G: Görevli beyefendi, E: Eşim

    G: Burada verdiğiniz her bilginin doğru olduğuna yemin eder misiniz?
    B: Ederiz
    E: Yemin ederiz.
    G: Daha önce Amerika'ya gittiniz mi?
    B: Hayır.
    G: Yurtdışında yaşadınız mı peki?
    B: Hayır.
    G: Turistik amaçlı çıktınız?
    B: Evet.
    G: Burada ne iş yapıyordunuz?
    B: Televizyon sektöründe kurgucu olarak çalışıyorum.
    G: (eşime döndü) Siz?
    E: Pasta şefiyim ben.
    Soru aralarında sık sık ekrana bakıyordu. Tekrar bana döndü;
    G: (Eşimi göstererek) Nasıl pastaları güzel di mi?
    B: Çok iyi! 🙂
    Karşılıklı gülümsedik ve sorularına devam etti.

    G: Güzel, orada akrabanız var mı?
    B: Hayır akrabamız yok ama tanıdığımız var.
    G: Nereye gitmeyi planlıyorsunuz?
    B: Massachusetts.
    G: Neden orası?
    B: Tanıdıklarımız orada yaşıyor çünkü.
    G: Güzel.

    Ekrandan gözünü alıp belgelerimize yöneldi ve dosya kağıdı olanlara kaşe bastı.

    G: Kar seviyor musunuz? 🙂
    B: Severiz evet 🙂
    G: Massachusets karlı oluyor çok.
    B - E: :))
    G: Bir sorun gözükmüyor, vizenizi onaylıyorum, pasaportlarınızı birkaç gün sonra alabilirsiniz, bol şans 🙂
    B - E: Çok teşekkürler, kolay gelsin.

    Diplomalar, evlilik cüzdanı ve banka dökümanlarını geri aldık. Belgeleri alıp bankolara sırtımı döndüğüm anda Yunus Emre'nin gülen yüzüyle karşılaştım 🙂 Bizden sonraki numara onundu ve onun da görüşmesini yapıp çıkmasını bekledik. Vizelerimizi sıkıntısız almanın vermiş olduğu mutlulukla hemen 2 dakika mesafede olan Starbucks'ta oturduk biraz. Mülakatla ilgili söyleyebileceğim tek şey çok basit olduğuydu. Kafamızda kuruyoruz, oynuyoruz. Şu olursa böyle olur, acaba bu sorun olur mu falan diye ama gerçekten hiç gerek yok.

    Şimdi de hislerimden bahsedicem. Bundan birkaç ay önce şu yaşadıklarımı biri anlatsa muhtemelen gülerdim. Bu gerçekten tarifi olmayan bir his. En azından benim için öyle. Başta sevgili eşime buradan teşekkür ediyorum. Her ne kadar inkar etse de bence onun şansıyla kazandık çekilişi. Daha sonrasında Uğur Bey'e karşılıksız destekleri için çok teşekkürler. Ve tabi ki forum ve telegram grubundaki diğer herkes.. Desteği geçen herkese çok teşekkürler. Umuyorum ki isteyen herkes sorunsuz vizesine kavuşur.

  • ⭐⭐⭐

    @dillice

    2023'ün ilk mülakat denyimini okumak harika oldu. Güzel anlatımınız için teşekkürler.

    Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @dillice hayırlı uğurlu olsun, ilk mülakatı okumak ayrı bir heycan verdi darısı biz DV2024 ü bekleyenlerin başına

  • ⭐⭐⭐

    @Erkan-Gürsoy en kısa sürede sizlerin mülakatlarını da okumak dileği ile 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @tolgasatir Teşekkürler. Sizleri'de 2024 de aramızda görmek dileği ile bol şans.


  • Herkese Merhabalar,
    Bugün 05.10.2022 saat 08:15 Ankara Vize Görüşmesi Mülakat Deneyimi

    07:15
    Elçiliğin Yakınındaki bir yerde Besa Kule'nin oraya aracımızı park ettik. Risk almamak adına annem de bizimle geldi araçta oturdu ve şahsi eşyalarımızı ona bıraktık.

    07:45
    Elçilik insanları içeri almaya başladı. Konsolosluk girşinde sıraya girdik ve güvenlikten geçtik. Bilindiği üzere hiçbir çanta, poşet, elektronik eşya almıyorlar, biz saati takip edebilmek adına sadece analog olan saat taktık. Evraklarımız şeffaf dosyada güvelikten geçtik.

    08:00
    Sizi konsolosluk bölümüne yönlediriyorlar, girişte pasaportunuzu alıp birşey yapıştırıyorlar ve cashier(vezne) için olan sıraya geçiyorsunuz. Vezne 'de Türkçe biliyor.

    09:00
    Evet. yaklaşık 1 saat bekledikten sonra $330 ve $330 iki kişi için $660 dolar ödeme yaptık. ödeme yaptığınız yerden sıra numarası veriyorlar, bunu bankolarda takip ediyorsunuz.

    09:15
    Bankoda numaramız yandı ve evrak teslimi için bankoya geçtik. Görevli Türkçe biliyor.

    Ben ( asıl talihli) için ;
    1 Üniversite Diploması ASLI ve fotokopisi
    2 Pasaport
    3 Nüfus kayıt örneği ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
    4 Adli Sicil belgesi - Yabancı ülke için seçeneğinden ingilizce ve Arşiv kayıtlı ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
    5 Askerlik Durum Belgesi ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
    6 ABD Adres Değişikliği Evrakı ( A4 boyutuna okunabilir olarak yazıp çıktı almıştım, Bilgisayara işleyip geri verdi.)
    7 Mali Belgeler;
    7a Araba Ruhsat orjinali ve fotokopisi, arabanın değerini gösterir kasko değeri çıktısı( tsb.org.tr 'den)
    7b Ev Tapusu orjinal ve fotokopisi , endeksa sitesinden alınan ingilizce değerlendirme raporu
    7c Bankadan alınmış bireysel emeklilik dahil tüm birikipler USD karşılığı ve 12 aylık hesap hareketleri( hem tl hesabın hem dolar hesabın) "not: sanırım 6 aylık yetiyormuş"

    8 2 adet Amerikan vize fortoğrafı
    9 Sağlık Raporu
    10 Evlilik cüzdanı aslı ve 2 fotokopisi

    • AIS kayını sadece sordu belgeye bakmadı.

    Eşim ( yabancı ülke vatandaşı):
    1 Pasaport
    2 Nüfus kayıt örneği ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı )
    3 Türkiye Adli Sicil belgesi - Yabancı ülke için seçeneğinden ingilizce ve Arşiv kayıtlı ( e-devletten 1 adet kare kodlu çıktı ) "NOT: Oturum izni olan yabancılar PTT'den e devlet şifresi alarak bu tür belgeleri kendi adına alabiliyorlar."
    4 Ülkesinden alınmış Polis Belgesi ( Başka ülkeden alınan polis belgeleri kısmına yazmıştım ama biz orjinal inglizce aldık ama ingilizce olmayanların ingilizceye çevirisi gerekiyor. bunun için travel.state.gov incelenmesi gerekiyor ülkere göre değiiklik gösteriyor.)
    5 Ülkesinden alınmış Doğum Belgesi ( biz orjinal inglizce aldık ama ingilizce olmayanların ingilizceye çevirisi gerekiyor. Bunun için travel.state.gov incelenmesi gerekiyor ülkere göre değiiklik gösteriyor. )
    6 2 Adet Amerikan vize fotoğrafı
    7 Sağlık raporu

    evrakları verdikten sonra görevli mülakatı ingilizce yapar mısınız dedi , biz de türkçe tercih ediyoruz dedik, tamam türkçe o zaman bekleyebilirsiniz dedi.

    09:40
    Evrakları verip bekledik ve numaramız yandı.
    Bizi Türkçe bilen çok samimi ve güleryüzlü bir Amerikalı diplomat karşıladı.
    Türkçe olarak Merhabalaştıktan sonra Türkçe yemin ettik ve parmak izlerimiz alındı.
    bundan sonra şöyle ilerlerledi:

    B: Ben E: Eşim D : Diplomat Bey

    D : Nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
    B: Florida'da yaşamayı düşünüyoruz.
    D : Neden Florida?
    B: Orada daha kolay iş bulabileceğimi düşünüyorum.
    ... Bilgisayara birşeyler not aldı.
    Eşime dönerek:
    D : Siz hiç türkiye dışında bir ülkede yaşadınız mı?
    E: Hayır. Sadece kendi ülkem ve Türkiye.
    Bana dönerek:
    D : Peki sen hiç başka ülkede yaşadın mı?
    B: Hayır, sadece Türkiye.
    D : Florida'da ne iş yapacaksın?
    B: Pilot olarak kariyerime devam etmeyi düşünüyorum. Pilot olarak iş bulana kadar diğer işlerde de çalışabilirim.
    ... Bilgisaara birşeyler not aldı.
    ikimize birden dönerek:
    D : You know to speak English right? ( siz ingilizce konuşmayı biliyorsunuz değil mi?)
    B: Yes, ,I do. ( evet biliyorum )
    E: Yes, I do. ( evet biliyorum )
    dedik. Bu kısım ingilizceydi anlayacağınız üzere.

    SONRA pasaportlarımızı eline aldı ve "Vizeniz onaylandı." dedi. "5 iş günü içerisinde kargo ile size gelecek. başarılar" dedi. biz de "teşekküler, Thank you" dedik.

    yukarıda saydığım evraklardan, asıl kopya olan evlilik cüzdanı, Tapu, ruhsat ve diplomayı geri verdi. geri kalan herşey onda kaldı.
    09:45 gibiherşey bitmiş binadan ayrılıyorduk.

    umarım bu tecrübe sizlere faydalı olur. Gönülden isteyen herkesin vizesini alması dileğiyle 🚀


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

68
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum