Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• @erkoholland Bizim sitedeki posta kutularının içinde küçük bir cep var. Bu cepteki kredi kartı büyüklüğünde bir karta postacı benim adımı ve soyadımı yazmış.

• @knnrn Ben de dayanamayıp posta kutusunun içine bu kişiler bu adreste oturmaktadır yazılı bir kağıt bıraktım :)
    3 hafta oldu giriş yapalı , Salı günü tekrar Ssa centera gidip soracagım, 21 günde kart gelmezse gelin demişlerdi.

• @erkoholland Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

@knnrn Ben de dayanamayıp posta kutusunun içine bu kişiler bu adreste oturmaktadır yazılı bir kağıt bıraktım :)
    3 hafta oldu giriş yapalı , Salı günü tekrar Ssa centera gidip soracagım, 21 günde kart gelmezse gelin demişlerdi.

Bugün postacıyı yakaladım sokaktaki toplu posta kutularının orada, buraya taşındım dedim. Bir form verdi, ev sahibini doldurması için, formda bu adreste şu kişiler posta alabilir diye yazıyor

@erkoholland Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

@knnrn Ben de dayanamayıp posta kutusunun içine bu kişiler bu adreste oturmaktadır yazılı bir kağıt bıraktım :)

Bugün postacıyı yakaladım sokaktaki toplu posta kutularının orada, buraya taşındım dedim. Bir form verdi, ev sahibini doldurması için, formda bu adreste şu kişiler posta alabilir diye yazıyor

bilgilendirme icin tesekkurler. Formun ustunde numarasi ya da ismi yaziyor mu?

• @crazycells Formun başlığı Rural Customer Delivery Instructions. ( burası çok büyük bir şehir değil, herhalde bu sebeple Rural yazıyor). Köşede Form 4232 yazıyor, sanırım formun numarası bu. Formda gelen kargoyu kutu-mailbox dışında bir yere bırakılmasını istersen o seçeneği işaretleyebiliyorsun, bir de işte şu kısım var = Enter names of people who may receive mail at your address. Buraya da adreste yaşayan kişileri yazıyorsun.

• @loki-boi Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

2 gun once SSA ofise giderek esimle SSN basvurumuzu tamamladik. 15dk kadar bekleme suremiz oldu. Bu sirada ufak bir basvuru formu doldurduk. 5-10dk kadar da islemlerimiz surdu.

Basvuru islemlerimizi halleden calisan ustune basa basa posta kutusunda ya da icinde hem esimin hem de benim isimlerimizin yazili olmasi gerektigini, aksi takdirde postal service'in ssn belgesini birakmayacagini soyledi. Uzun sure gecmis olmasina ragmen SSN'leri gelmeyen arkadaslar bu yuzden dokumanlarina kavusamamis olabilir.

18'inde basvurumuzu tamamladigimizi yazmistim. Bugun posta kutusunu baktigimda SSN zarflarimizi gorduk. Zarfin uzerinde 20 Eylul yaziyordu. Sanirim 2 gun processing surmus. Haftasonu teslimat yapilmadigi icin bugun biraktilar. Darisi basiniza @ErkoHolland

@knnrn Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:

@erkoholland Bizim sitedeki posta kutularının içinde küçük bir cep var. Bu cepteki kredi kartı büyüklüğünde bir karta postacı benim adımı ve soyadımı yazmış.

Bizim adlarimizi yazip posta kutusunun icine koydugumuz A5 boyutundaki kagidi cope atmislar. @knnrn 'in dedigi gibi postaci cebe soyadimizin yazili oldugu bir kagit koymus.

@crazycells Formun başlığı Rural Customer Delivery Instructions. ( burası çok büyük bir şehir değil, herhalde bu sebeple Rural yazıyor). Köşede Form 4232 yazıyor, sanırım formun numarası bu. Formda gelen kargoyu kutu-mailbox dışında bir yere bırakılmasını istersen o seçeneği işaretleyebiliyorsun, bir de işte şu kısım var = Enter names of people who may receive mail at your address. Buraya da adreste yaşayan kişileri yazıyorsun.

tesekkurler, bu durumda dediginiz su formu doldurmak iyi olur o halde:
    https://about.usps.com/forms/ps4232.pdf

• @crazycells Aynen, bana verilen form budur

• Bugün tekrar Ssa centera gittim, yaklaşık 2 saat sürdü bekleme sürem. Yeni başvuru yaparken görevli kadına sordum, ben ds260 formunda Ssn bölümünü doldurdum, acaba içeride bir başvurum olabilir mi diye sordum, kadın kontrol etti ve başvuru yok dedi !. Böylece boşuna 22 gündür beklediğimizi öğrenmiş olduk.Başvuruyu yaptık 15 dk'da ve çıktık. Toplam 2 saat kadar sürdü sıra. Sanırım artık en geç haftaya gelir kartlarımız.

• Dun esimin ve benim SSN'lerimiz gelmisti, ona guvenerek kiralik ev gezmeleri yapmistik ama az once posta kutusunda karsilastigimiz iki zarfla moralimiz oldukca bozuldu.

Zarflardan biri benim adima, digeri de "D" SOYADIMIZ adli birine gelmis. Esimin adini sisteme D olarak kaydetmis olamazlar diye umut ediyoruz oncelikle :.)

Mektup "we can not issue you a Social Security card at this time" diye basliyor (Ki dedigim gibi bize uzerinde numaralarimizin yazdigi kagitlar geldi) ve ozetle soyle devam ediyor

18 Eylulde DHS araciligiyla bize bir SSN atanmis, ancak girilen bilgiler dogru degil gibi duruyormus. SSA'in kaydimizi duzeltmesi icin birth certificate 'a ihtiyaci varmis. SSN kartimizi 8 gun sonra alabilecekmisiz.

Itiraz etmemiz durumunda basvuru yaptigimiz SSA ofisine (mektubun sag ustunde yazan) gidip itiraz edebilirmisiz.

Bu durumu yasayanlar nasil atlattilar problemlerini? Kendi web sitelerinde Pasaport'un 2 ayri belge olarak kullanilabilecegi yaziyordu, daha once de tartisilmisti bu. Basvuru yaparken basvurumuzu alan gorevliye Turkiye'de birth certificate olmadigini, green card alim surecinde de bu belgenin istenmedigini belirtmistik ama bir ise yaramis gibi durmuyor.

Bir de biz zaten numaralarimiza kavustuk, onlari kullanabiliyor muyuz su anda o kismi anlayamiyorum? "Credit Karma" diye bir app var belki kullananlar vardir, onun signup kisminda SSN'lerimizi giriyoruz ama hata aliyoruz.

Dun esimin ve benim SSN'lerimiz gelmisti, ona guvenerek kiralik ev gezmeleri yapmistik ama az once posta kutusunda karsilastigimiz iki zarfla moralimiz oldukca bozuldu.

Zarflardan biri benim adima, digeri de "D" SOYADIMIZ adli birine gelmis. Esimin adini sisteme D olarak kaydetmis olamazlar diye umut ediyoruz oncelikle :.)

Mektup "we can not issue you a Social Security card at this time" diye basliyor (Ki dedigim gibi bize uzerinde numaralarimizin yazdigi kagitlar geldi) ve ozetle soyle devam ediyor

18 Eylulde DHS araciligiyla bize bir SSN atanmis, ancak girilen bilgiler dogru degil gibi duruyormus. SSA'in kaydimizi duzeltmesi icin birth certificate 'a ihtiyaci varmis. SSN kartimizi 8 gun sonra alabilecekmisiz.

Itiraz etmemiz durumunda basvuru yaptigimiz SSA ofisine (mektubun sag ustunde yazan) gidip itiraz edebilirmisiz.

Bu durumu yasayanlar nasil atlattilar problemlerini? Kendi web sitelerinde Pasaport'un 2 ayri belge olarak kullanilabilecegi yaziyordu, daha once de tartisilmisti bu. Basvuru yaparken basvurumuzu alan gorevliye Turkiye'de birth certificate olmadigini, green card alim surecinde de bu belgenin istenmedigini belirtmistik ama bir ise yaramis gibi durmuyor.

Bir de biz zaten numaralarimiza kavustuk, onlari kullanabiliyor muyuz su anda o kismi anlayamiyorum? "Credit Karma" diye bir app var belki kullananlar vardir, onun signup kisminda SSN'lerimizi giriyoruz ama hata aliyoruz.

Ilginc bir durum...

USCIS bilgilerinizi SSA'ya vermis ki, bir SSN atanmis size... Siz bu SSN'yi ne zaman ogrendiniz? Diger basvuruyu ne zaman yaptiniz? Size yanlis bir numara vermis olabilir. Basvuru yaptiktan hemen sonra numaranizi ogrenemezsiniz, eger numaranizi ogrenebiliyorsaniz basvuru neden yapildi? Hangi islemin hangi tarihte yapildigini bir daha belirtin isterseniz...

Mektubu alip, bir SSA ofisine giderek, pasaportu ve pasaportun ustundeki gocmen vizeyi kullanarak SSN basvurusu yapabilirsiniz. Eger sizden illaki fiziksel Green Card'i isterlerse o durumda baska bir SSA ofise gidip basvuru yapmayi deneyebilirsiniz.

• @crazycells Biz dün sadece pasaportlarımızla başvuru yaptık, başka hiçbir evrak sorulmadı Ssn kartı almak için.

@crazycells Biz dün sadece pasaportlarımızla başvuru yaptık, başka hiçbir evrak sorulmadı Ssn kartı almak için.

evet, normalde iki ayri belge gerekiyor ama hem pasaport hem de pasaportun icindeki vizeyi iki ayri belge olarak sayabiliyorlar.

• @crazycells zamanlar su sekilde

13 Eylul - ABD'ye giris (bizim adimiza SSN basvurusu ilk burda yapildi saniyorum)
    18 Eylul - SSA ofise gidip SSN basvurusu (yalnizca pasaport ile yaptik herkes gibi)
    24 Eylul - SSN kartlarimizin posta ile gelmesi
    25 Eylul - Size SSN veremiyoruz cunku birth certificate'a ihtiyacimiz var mektubunun gelmesi + Esimin adi "D" olarak yazilmis

Bugun SSA 12'de kapaniyormus, yarin sabahtan gidecegiz artik.

SSN'imin valid & aktif olup olmadigini ucretsiz ya da ufak bir ucretle kontrol edebilecegim bir platform var mi? Ustte yazdigim gibi Credit Karma'dan hala hata aliyorum ama sebebi SSN disinda baska bir sey de olabilir.

@crazycells zamanlar su sekilde

13 Eylul - ABD'ye giris (bizim adimiza SSN basvurusu ilk burda yapildi saniyorum)
    18 Eylul - SSA ofise gidip SSN basvurusu (yalnizca pasaport ile yaptik herkes gibi)
    24 Eylul - SSN kartlarimizin posta ile gelmesi
    25 Eylul - Size SSN veremiyoruz cunku birth certificate'a ihtiyacimiz var mektubunun gelmesi + Esimin adi "D" olarak yazilmis

Bugun SSA 12'de kapaniyormus, yarin sabahtan gidecegiz artik.

SSN'imin valid & aktif olup olmadigini ucretsiz ya da ufak bir ucretle kontrol edebilecegim bir platform var mi? Ustte yazdigim gibi Credit Karma'dan hala hata aliyorum ama sebebi SSN disinda baska bir sey de olabilir.

peki numaranizi ne zaman ogrendiniz? hangi asamada?

• @crazycells numaramizi da 24 Eylul'de, kartin uzerinde gorduk ilk kez.

Zaten forum'da bazi arkadaslar "numaramizi sorduk ama kesinlikle soylemediler" dedikleri icin numarayi ogrenmeye yonelik girisimimiz olmamisti hic.

@crazycells numaramizi da 24 Eylul'de, kartin uzerinde gorduk ilk kez.

Zaten forum'da bazi arkadaslar "numaramizi sorduk ama kesinlikle soylemediler" dedikleri icin numarayi ogrenmeye yonelik girisimimiz olmamisti hic.

tamam, anladim. Ben sizin kartlarin geldigini zannettiginizi ama onun yerine mektup geldigini sandim. Eger kartlar geldiyse ve uzerlerinde sizin isimleriniz varsa kartlar verilmis demektir.

Bir cekinceniz varsa bir SSA ofise mektupla ve kartlarla gidip kontrol ettirebilirsiniz. Henuz SSN'nizi hicbir banka, kredi kurumu ve isveren kullanmadigi icin creditcarma hata vermis olabilir.

• @loki-boi yani buyuk ihtimal, sonra gonderilen mektup yanlislikla gonderilmis.

• @crazycells tebrik ediyorum nokta atisi bir tahmin olmus :) Neden oldugunu anlamamakla birlikte dediginiz gibi sonra gelen mektubun yanlislikla gelmis olabilecegini, dikkate almamamiz gerektigini soylediler.

• @erkoholland Bu arada Ssn kartımızı beklerken bir de ne görelim eşimin green cardı gelmiş. 25 günde gelmiş oldu. Benim green cardım da gelir sanırım bu aralar. Ssn kartını da birkaç gün içinde bekliyorum .

Benzer Başlıklar

• Vergi iadesinde yanlış routing number

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    116 Bakış
    MySeaM
    @snowflake27 Normal kosullarda, IRS parayi verilen hesap ve routing bilgileri dogrultusunda bankaya gonderir. Banka hesap ve routing bilgileri ile kisinin ismi match yapmazsa, parayi reject yapar ve IRS'e geri gonderir. Bu durumda IRS paper check olarak parayi tax returnde verilen adrese postalar. Bir kere IRS tax return bilgilerini islem yapip, refund miktarini bankaya gonderdikten sonra, hesap bilgilerini guncellemek icin degistiremezsiniz! Bu durumda, arkadasinizin banka ile iletisime gecip, IRS'den gelen paranin reject yapilip, geri gonderildigini takip etmesi gerekir. Sonrasinda ise IRS'in paper check olarak parayi tax returndeki adrese gondermesini beklemesi gerekiyor.
  • ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    393 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
  • SSN Basvurusu Nasil Yapilir?

Kilitli Taşındı Vergi Sistemi
    12
    2
    5 Oy
    12 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    Ayrica SSN icin su konuyu da kullanabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/165/social-security-number-ssn-ve-basvurusu
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k