Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @AE123 Her iki yolu da deneyebilir. Hem sizin bazi kartlariniza ek kart cikartabilirsiniz hemde kendisi adina secured credit card alabilirsiniz. Secured card daha onemli olacaktir.

  • ⭐⭐⭐

    Bugün geleli 12 gün olmuşken bank of amerikaya geldim işim vardı yani, banka kartıyla alışveriş yapamıyordum online olarak.. bunu hallederken kredi kartına başvurabilir miyiz dedim. Ok dedi çalışıyomusun yıllık gelirin ne dedi. Vize varmı vs bişey demedi. Bende uydurdum tabi bilgileri sonra 700$ kart veriyor suan dedi. Onu eve gönderiyolarmış gelir 2 haftaya dedi..

    İyimi ettik kart alarak kötümü bilmiyorum umarım bu yüzden ocağıma incir ağacı dikmemişimdir 😂

  • ⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu Genelde kartın limitinin %30'u kadar kullanın deniliyor. Eğer bu şekilde olursa bence bir sorun olmaz. Tabi düzenli ödeme şartıyla. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer limit düşük ya kullansakta öderiz ama onu zaten yastık altı saklayacağım😂


  • @ahsenaydgdu Biraz kullanmaya baslayin ve zamaninda odemelerini yapin, bir sure sonra limitini kendileri arttirirlar.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea bide arkadaşım capital banka başvurmuş 1-2 ay sonrada ona başvururum diyorum

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Kullanmadığım halde benim kartın limiti sürekli yükseliyor. Ama benim banka Akbank 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu bence iyi olmuş. rush deseydin 2 günde elindeydi kartın. neyse sağlık olsun. bence güzel yapmışsın.

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

    @MySea Kullanmadığım halde benim kartın limiti sürekli yükseliyor. Ama benim banka Akbank 🙂

    ya sorma bende Amazon işinde kullanmak için bir kart almıştım Garanti bankasından 75 bin limiti vardı o dönem 100 e ihtiyacım vardı al sat yaparken kullandığım için öldülerde yapmadılar , geçen gayri ihtiyarı baktım kullanmıyorum aylardır o kartı 200 bin TL olmuş limiti kime sordular yada neye göre yaptılar hiç bir fikrim yok 😃

  • ⭐⭐⭐

    Brüt gelirim 11 bin olmasına rağmen limitimi 10 bin üzerine bile çıkaramıyorum. Avans hesapta 25 bin TL’ye izin veren banka kredi kartımda eksiksiz ödemelerim,gününde ödenen borçlarımı göze alarak neden yükseltmiyor hayret ediyorum 🙄 Türk bankalarında hep bi problem yaşadım sanırım yaşayacağımda @tolgasatir

  • ⭐⭐⭐

    Mantığın bittiği yerde askerlik değil artık Türk Bankacılık sistemi başlıyor @waterman


  • Gerçekten mantıksız. Geçen sene 10-15 bin civarı gelirim olmasına rağmen İş Bankası limitim 2000 üstüne çıkmıyordu. Ayda birkaç kere ödeme yaptıktan ve taksit için limit olmadıktan sonra kredi kartının ne anlamı varsa. Daha da garibi birkaç ay sonra düşük faizle ihtiyaç kredisini online başvuru ile anında vermeleri limit vermemelerine rağmen.
    ABD'de çok daha kolay ve mantıklı kredi kartı konuları Türkiye'ye kıyasla. Ama internet/mobil bankacılık ve bankalar arası transfer konusunda çok daha ilerideyiz o da kesin.


  • Bu söyledikleriniz Türkiye’de regülasyonlarla alakalı bir durum. Maaşın belirli bir katının geçemeyeceğini BDDK belirledi. Onun için kmh limiti verilirken, kart limitlerini istediğiniz doğrultuda alamıyorsunuz. Aşmanın yolu ; internet bankacılığından kart veya kredi başvurusu yaparken gelirinizin yüksek girilmesidir. O talebin onaylanması durumunda kkb bilgilerinizde geliriniz artmış olur


  • Ayin basinda BofA’da hesap actiktan ve yaklasik 15 gun sonra Customized Cash Rewards kredi kartina basvurup, 2 gun sonra elime gectiginden beri aktif olarak kullaniyorum. Ama kartin isleyisi mi desem, BofA’nin isleyisi mi desem, bana bi’ tuhaf geldi. BofA mobil app’ini kullaniyorum.

    Ornegin, Amazon’dan $50’lik alisveris yaptim. Bu gunlerce “Pending” olarak bekliyor. Ben hemen karta yansir diye dusunup $50 odemistim ama onun karta yansimasi bile 2 gunu buldu, ustelik Amazon odemesinden once karta yansidi ve kartin balance'i $-50 oldu, yani banka bana $50 borclu gorundu.

    Bankanin bana borclu gorunmesiyle, kartin bakiyesinin $0 olmasinin benzer oldugunu, bir goturusunun olmadigini biliyorum. Ama bu islemlerin karta yansima hizinin yavasligi benim kafami karistirdi, ileride hesap kesim tarihine borc birakmayi ayarlarken ayin basindan ortasindan baslamak lazim gibi, cunku min. 2 is gunu suruyor harcamalarin karta yansimasi.

    Benim yanlis yaptigim veya dusundugum bir konu var midir? Diger bankalarda da bu islemler boyle yavas mi?


  • @Haliax bu oldukça normal. Türkiye'de bile kredi kartı harcamaları anında olmuyor, bekleyen işlemler kısmına düşüyor önce. Ödeme bazı bankalarda anında oluyor ama bazıları birkaç gün sürüyor. BofA birkaç gün sürenlerden.


  • Yeni geldigimde saf gibi gidip tum parami BofA'ya yatirip bana kart gondermelerini beklemistim. Sadece debit card yolladilar ve kredi karti basvurumu da reddettiler. Online Capital one kredi kartina basvurup onu almistim ama o da cashback vermiyor, anlamsiz. Simdiki aklim olsa elimdeki parayi pazarlik unsuru olarak kullanip kredi karti vermezseniz parami baska bankaya yatiririm derdim. Cunku aylik online 3% cashback 1000 dolarda 30 dolar yilda 360 dolar yapiyor. Buyuk para yani. Yeni gelenlere tavsiyem benim gibi saf olup sartsiz kosulsuz paranizi bankalara kaptirmayin. 3% cashback veren kredi karti almadan paranizi kaptirmayin. Zaten ekstreyi odemeyi unutunca 1 gun sonra bile olsa 35-40 dolari geciriyorlar.


  • @Haliax Bankalar ve kredi kart sirketleri, yaptiginiz harcamalarin islemlerinin tamamlanmasi sirasinda bir dizi "authorization" kontrolu yaparlar. Bu sizin ve kredi karti kullandiginiz yerin guvenligi icin. Iste bu islemi siz hesabinizda "pending transaction" olarak gorursunuz. Genelde 1-2 gun surebilir. Haftasonuna denk gelirse, 3-4 gun de surebilir.

    Onden bu odemeyi kredi kartina yapmanizda sorun olmaz, kartta eksi balance gorunebilir bir sure icin, ama islem tamamlaninca normal olmasi gereken balance gorunur.

  • ⭐⭐⭐

    @Haliax evet bank of a yansıma olayı benimde kafamı karıştırıyor. Harcamaları not almaya çalışıyorum. Hangi gün harcadığımdan emin olduğun şey 2 gün sonranın tarihiyle görünce allah allah 2 keremi oldu bu işlem noldu neetti derken anladım ki sisteme yansıması üzün sürüyor.
    Bu arada 2 gün harika hızlı gelmiş, ben 19 eylülde karta başvurdum. 28 oldu bugün hala ne gelen var ne giden..


  • BofA dan bu cumartesi kredi kartı başvurunda bulunduk anında 1k bana 1k eşime onaylandı. Salı sabahta kartlar postayla geldi. Debit kart daha gelmedi ama 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @wanti bizimde debitler hızlı geldi kredileri bekliyoruz bakalım.. bana 700$ eşime 1000$ verdiler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum