Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Bankacılık
332 76 34.9k 107

• Merhabalar

Yeni bir telefon alacagim ( 1200 dolar ) Bunu taksitli bir sekilde almak istiyorum.

Mevcut olarak bir banka kartim var ( bank of america )

Kredi kartim yok.

Kredi karti alacagim. Subeye gidip Unsecured bir kredi karti almayi deneyecegim.

Sonrasinda Taksitli bir sekilde telefon almayi dusunuyorum.

Alabilir miyim ?

Taksitli bir sekilde almam icin ne yapmam gerekli ?

Tavsiyeniz var midir ?

Tesekkurler

• @Megatron Geliriniz varsa unsecured kart almanız mümkün ama her bankadan alamazsınız malesef. Bank of America verebilir (ben aldım) ama biraz şans işi. Bu başlıkta alması daha kolay olan örnekler de var.
    Taksit Türkiye'deki gibi bolca olan bir şey değil. Çeşitli yollarla taksitli alışveriş mümkün ama şu aşamada yapmanızın en kolay olacağı şey 0% intro APR veren bir kredi kart almanız bence. Bu ilk x ay faiz ödememeniz demek ama tabi ki asgari tutarı ödemelisiniz. Azar azar ödeyerek borcu kapatırsınız. Bank of America'nın böyle kampanyaları mevcut. Ben gelir gelmez iş bile olmadan başvurduğum kartı yanılmıyorsam ilk 15 ay 0% APR ve $1500 limit ile alabilmiştim.
    Kredi geçmişiniz olsa Apple Card alıp 24 taksitte ödeyebilirdiniz (şu an telefon almayı planladığınız için iPhone istediğinizi varsaydım). Şansınızı yine de deneyebilirsiniz çükü Apple Card başvuruları reddedilince kredi skorunuzu etkilemiyor.

• ⭐⭐⭐

@Meco Faydalı bilgiler gerçekten. Yeni gidenler için çok iyi bilgiler.

• crazycellsC crazycells bu başlığı bölerek ayırdı

• Merhaba, benimde bir sorum olacak. Amerikan vatandaşıyım 20 seneye yakındır Bank of America kredi kartı sahibiyim, eşimle seneye Amerikaya taşındığımızda kendisinin credit history oluşumu için benim kredi kartıma ilaveten ek kart mı alması daha uygun olur yoksa secure credit card alıp onu kullanması mı uygun olur?

• Merhabalar

Once Bank of amerika sonra Discoverden kredi karti basvurusu yaptim fakat onay alamadim.

Nedeni ne olabilir. Nasil ogrenebilirim.

Tesekkurler

• @AE123 Her iki yolu da deneyebilir. Hem sizin bazi kartlariniza ek kart cikartabilirsiniz hemde kendisi adina secured credit card alabilirsiniz. Secured card daha onemli olacaktir.

• ⭐⭐⭐

Bugün geleli 12 gün olmuşken bank of amerikaya geldim işim vardı yani, banka kartıyla alışveriş yapamıyordum online olarak.. bunu hallederken kredi kartına başvurabilir miyiz dedim. Ok dedi çalışıyomusun yıllık gelirin ne dedi. Vize varmı vs bişey demedi. Bende uydurdum tabi bilgileri sonra 700$ kart veriyor suan dedi. Onu eve gönderiyolarmış gelir 2 haftaya dedi..

İyimi ettik kart alarak kötümü bilmiyorum umarım bu yüzden ocağıma incir ağacı dikmemişimdir 😂

• @ahsenaydgdu Genelde kartın limitinin %30'u kadar kullanın deniliyor. Eğer bu şekilde olursa bence bir sorun olmaz. Tabi düzenli ödeme şartıyla. :)

• @Programmer limit düşük ya kullansakta öderiz ama onu zaten yastık altı saklayacağım😂

• @ahsenaydgdu Biraz kullanmaya baslayin ve zamaninda odemelerini yapin, bir sure sonra limitini kendileri arttirirlar.

• ⭐⭐⭐

@MySea bide arkadaşım capital banka başvurmuş 1-2 ay sonrada ona başvururum diyorum

• ⭐⭐⭐

@MySea Kullanmadığım halde benim kartın limiti sürekli yükseliyor. Ama benim banka Akbank :)

• @ahsenaydgdu bence iyi olmuş. rush deseydin 2 günde elindeydi kartın. neyse sağlık olsun. bence güzel yapmışsın.

• @Programmer, içinde söyledi: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

@MySea Kullanmadığım halde benim kartın limiti sürekli yükseliyor. Ama benim banka Akbank :)

ya sorma bende Amazon işinde kullanmak için bir kart almıştım Garanti bankasından 75 bin limiti vardı o dönem 100 e ihtiyacım vardı al sat yaparken kullandığım için öldülerde yapmadılar , geçen gayri ihtiyarı baktım kullanmıyorum aylardır o kartı 200 bin TL olmuş limiti kime sordular yada neye göre yaptılar hiç bir fikrim yok :D

• ⭐⭐⭐

Brüt gelirim 11 bin olmasına rağmen limitimi 10 bin üzerine bile çıkaramıyorum. Avans hesapta 25 bin TL’ye izin veren banka kredi kartımda eksiksiz ödemelerim,gününde ödenen borçlarımı göze alarak neden yükseltmiyor hayret ediyorum 🙄 Türk bankalarında hep bi problem yaşadım sanırım yaşayacağımda @tolgasatir

• ⭐⭐⭐

Mantığın bittiği yerde askerlik değil artık Türk Bankacılık sistemi başlıyor @waterman

• Gerçekten mantıksız. Geçen sene 10-15 bin civarı gelirim olmasına rağmen İş Bankası limitim 2000 üstüne çıkmıyordu. Ayda birkaç kere ödeme yaptıktan ve taksit için limit olmadıktan sonra kredi kartının ne anlamı varsa. Daha da garibi birkaç ay sonra düşük faizle ihtiyaç kredisini online başvuru ile anında vermeleri limit vermemelerine rağmen.
    ABD'de çok daha kolay ve mantıklı kredi kartı konuları Türkiye'ye kıyasla. Ama internet/mobil bankacılık ve bankalar arası transfer konusunda çok daha ilerideyiz o da kesin.

• Bu söyledikleriniz Türkiye’de regülasyonlarla alakalı bir durum. Maaşın belirli bir katının geçemeyeceğini BDDK belirledi. Onun için kmh limiti verilirken, kart limitlerini istediğiniz doğrultuda alamıyorsunuz. Aşmanın yolu ; internet bankacılığından kart veya kredi başvurusu yaparken gelirinizin yüksek girilmesidir. O talebin onaylanması durumunda kkb bilgilerinizde geliriniz artmış olur

• Ayin basinda BofA’da hesap actiktan ve yaklasik 15 gun sonra Customized Cash Rewards kredi kartina basvurup, 2 gun sonra elime gectiginden beri aktif olarak kullaniyorum. Ama kartin isleyisi mi desem, BofA’nin isleyisi mi desem, bana bi’ tuhaf geldi. BofA mobil app’ini kullaniyorum.

Ornegin, Amazon’dan $50’lik alisveris yaptim. Bu gunlerce “Pending” olarak bekliyor. Ben hemen karta yansir diye dusunup $50 odemistim ama onun karta yansimasi bile 2 gunu buldu, ustelik Amazon odemesinden once karta yansidi ve kartin balance'i $-50 oldu, yani banka bana $50 borclu gorundu.

Bankanin bana borclu gorunmesiyle, kartin bakiyesinin $0 olmasinin benzer oldugunu, bir goturusunun olmadigini biliyorum. Ama bu islemlerin karta yansima hizinin yavasligi benim kafami karistirdi, ileride hesap kesim tarihine borc birakmayi ayarlarken ayin basindan ortasindan baslamak lazim gibi, cunku min. 2 is gunu suruyor harcamalarin karta yansimasi.

Benim yanlis yaptigim veya dusundugum bir konu var midir? Diger bankalarda da bu islemler boyle yavas mi?

• @Haliax bu oldukça normal. Türkiye'de bile kredi kartı harcamaları anında olmuyor, bekleyen işlemler kısmına düşüyor önce. Ödeme bazı bankalarda anında oluyor ama bazıları birkaç gün sürüyor. BofA birkaç gün sürenlerden.

Benzer Başlıklar

• Kredi notum

Bankacılık
    2
    0 Oy
    2 İleti
    186 Bakış
    C
    @muratti kredi skoru borc odenmezse dusmeye devam eder. Sizi debt collector'a vermisler. Kredi skoru 6 ay sonra belli olur. Odenmeyen borcun yasal kismi da var,o uzun konu. Bence odeyin.
  • Kredi Geçmişini Önemsemeyen Bir Kredi Kartı

Bankacılık kredi karti bankacilik cash back kredi skoru
    9
    4 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    knnrnK
    @sami-nur, içinde söyledi: Kredi Geçmişini Önemsemeyen Bir Kredi Kartı @FreeWoRLD amerikada abi peki nasil kredi goture biliriz kartla kredi gecmisi olmadan bana acil lazim .ama calisarak odiycem Kredi geçmişi olmadan kredi alamazsınız. Aynı soruyu tekrar tekrar sormak yanıtı değiştirmeyecek maalesef.
  • ABD'den bilgisayar alırken...

Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @vikki77 ABD'den bilgisayar alırken... içinde söyledi: Merhaba, bilgisayarimda bir çok orijinal olmayan programları kullanıyorum, ABD'de bu konuda sorun olur mu. Olursa bu kadar maliyete nasıl katlanır? torrent ya da diger korsan icerikleri indirmediginiz surece sorun olmuyor.
  • ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Taşındı Bankacılık para transferi swift western union wire transfer
    2k
    20 Oy
    2k İleti
    231k Bakış
    ayvalik10A
    Garanti bankası kullananlar için yeni bir uygulamaya geçti. https://www.technopat.net/2026/07/07/swift-transferlerinde-surpriz-masraf-donemi-bitiyor-mu/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k