Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Apsaras-0 Mayıs submitliler bitince son iki ayda sıra başa döndüğünde sıra size de gelebilir. Bunun için her ay bilgi maili isteyin eğer Ocak, Şubat, Mart gibi en geç 4. Mail alırsaniz, artık ankaranın bir an önce mayıs submitlileri bitirmesini beklemeye başlarsiniz. Böyle olursa son iki ay muhtemelen mülakat alabilirsiniz...


  • @sanaldeniz Teşekkürler.. Dosyayı başka bir ülkeye taşıma gerekliliğine de bu maillerden sonra karar verilebilir sanırım


  • @Erkan-Gürsoy teşekkür ederim 🙏


  • @Volkan-Cam, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @sanaldeniz diyelim case number 10 bin ama benim
    Gibi 3 haziranda formu yolladı.mülakat gelmiyecek mi

    Hocam yok şu anda böyle bir şey.

    Geçen sene bile Eylül submitli mülakat alan oldu. İlk 3 binde Haziran, Temmuz ve hatta Ağustos submitliler ilk mülakat olanlardan oldular. (İlk 3-4 ay boş geçti zaten. Şubat, Mart gibi aldılar) Süreci Mayıs'tan sonra takip ettim ama excel tablosuna bakabilirsiniz zaten.

    Neyse geçen seneyi bırakalım. Bu sene için verilen tarihlerin hiç bir açıklaması yok. 23 mayıs'ı kim nereden çıkardı bilemiyorum ama zaten şu ana kadar 16 Mayıs'a kadar dağıtıldı.

    28 Mayıs'a kadar işlediler dosyaları. Haftaya bir mail daha gönderin. Muhtemelen sizinkisine de başlayacaklar.

    Ds form erken gönderme önemli ama tek kriter değil. Öyle olsa cutoff içindeki yüksek cn ama 8-9 Mayıs'ta gönderenlere mülakat gelmesi lazımdı. Ama düşük cn 14 Mayıs'a daha önce geldi.


  • @ahmet_ 23 mayıs uydurulan bir şey değil. 23 Mayıs tarihi kcc nin dosya işlemede geldiği tarih. Yani. Kcc 8 mayıstan başlayarak sırasıyla 9 mayıs.... en son 23 mayısa kadar dosya işlemiş. Bunu 3. mail alanların ds260 submit tarihlerinden anlıyoruz.Yani kcc artık 23 mayıs kadar submit edenleri, cut of içinde en düşük cn göre dizip mülakat verecek...ben execelde 28 mayıs olan 3.maili almış olanı göremedim ama. Yanılmışta olabilirim. Eğer sadece bir kişi varsa dikkate almamak lazım.


  • @sanaldeniz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ahmet_ 23 mayıs uydurulan bir şey değil. 23 Mayıs tarihi kcc nin dosya işlemede geldiği tarih. Yani. Kcc 8 mayıstan başlayarak sırasıyla 9 mayıs.... en son 23 mayısa kadar dosya işlemiş. Bunu 3. mail alanların ds260 submit tarihlerinden anlıyoruz.Yani kcc artık 23 mayıs kadar submit edenleri, cut of içinde en düşük cn göre dizip mülakat verecek...ben execelde 28 mayıs olan 3.maili almış olanı göremedim ama. Yanılmışta olabilirim. Eğer sadece bir kişi varsa dikkate almamak lazım.

    Yahu daha 2022 süreci bitmedi. İşlemeye devam ediyorlar. 26-27- ve 28 Mayıs submitli arkadaşlara 2. tip mail geldi. Sabır biraz.


  • Bu arada dosya işlemeyi de şöyle yapıyorlar, önce belirledikleri tarihe kadar sıra ile gidiyorlar, yani diyelimki 3 hazirana kadar, sonra başa dönüp cn sırasına göre dosya işliyorlar.


  • @ahmet_ Ahmet bey tarih sırasına göre dosya işlemeyi bıraktıkları gün, en son dosya işledikleri tarih, bence baz alınması gereken tarih. Dediğim gibi şu anda exzelde 643 cn işlenmiş görünüyor. 643 X1,7 = 950 civarında cn işlenmiş. Bundan sonra işlenen cn Ler bu sıranın sonuna eklenecek. Sizin için acı ama gerçek olan, sureç bu dosya işleme tarih sırasına göre gidecek ....


  • Şu an, submiti Mayıs'a göre geç yapmış arkadaşların yapacağı şey, 1'er hafta, 10 gün arayla mail atarak formunun işlenip işlenmediğine bakmak. Kendi cn'sine göre düşük cn ama kendisi gibi geç tarihte göndermiş kişilerin mülakat alıp almadığını izlemek.

    Bunun dışında daha sürecin başında size sıra gelmez diye kimse bir şey söyleyemez.

    Süreci yakından takip etmek ve beklemekten başka yapacak bir şey yok.


  • @sanaldeniz

    ...dosya işlemeyi bıraktıkları gün? böyle bir şey yok şu anda.


  • @ahmet_ Bana tuhaf gelen 950 cn işlenmiş olması. Bu sayı bu sürede geçen seneye göre oldukça fazla. İnşallah dediğiniz gibidir ...


  • @ahmet_ o zaman neden bazı arkadaşlar dosyaları işlenmiş olmasına sırası düşük olmasına rağmen 2. kere dağıtılan dv2023 için mülakat alamadı? Örnek var işte önümüzde. @sanaldeniz arkadasın dediği gibi büyük ihtimalle tarihlere göre bakıp sonra başa dönülecek


  • @baran-bozdogan Neden 5 bin Haziran submitli mülakat alamazken Eylül 8bin mülakat aldı? dv2022

    Siz bunun cevabını verirseniz ben de sizin sorunuzu cevaplayacağım.

    Neyse, neye inanmak isterseniz inanın. Benim itirazım daha Eylül bitmeden ve süreç yeni başlamışken size sıra gelmez denilmesineydi.

    Sorunuza istinaden de, dosyaları işlenir işlenmez demekki hemen mülakat verilmiyor. Biraz daha bekleyelim ve görelim.


  • @baran-bozdogan belki 23 mayıs değilde 6 Haziran olabilir. Ahmet bey öyle diyor yani. Haklı da olabilir ... Bekleyip göreceğiz


  • Bu ileti silindi!

  • @ahmet_ Ahmet bey şunu iyi biliyorum sizin gibi durumu kritik olanlardan sadece buradaki tüm yazıların tamamını dikkate alıp, her söyleneni dikkatle dinleyip, her şey hakkında herşeyi araştiranlar ve buldukları şeyi sonuna kadar kosturanlar mülakat alacaklar. Geçen sene başinda smartcell üstadin bir kaç mesajını dikkate almadım, yeterince araştırmadım. Belki yapsaydım ben de mülakat almış olacaktim. Belki de süreç dediğiniz gibi ilerler. Kcc dosya işlemeye belki tarih sırasına gore dahada devam eder. Dediğiniz gibi. Bekleyip görmek lazım.


  • @sanaldeniz merhabalar, smartcell ne gibi tavsiyelerde bulunmuştu..rica etsem belki bizim için faydalı olur..


  • @sanaldeniz Ben kimseye arkana yaslan rahat ol demiyorum. Yanlış bir izlenim bırakmak istemem.

    DV22 dönemi evet sürpriz oldu size ve inanın ben de çok üzüldüm mülakat alamayan arkadaşlara. Kolay değil, 1 yıl boyunca bekledi insanlar, hayatlarını ertelediler.

    Ama bu sene kazanan herkes, geçen seneki durumu biliyor. Bilmeyenler zaten süreci devam ettirmeyenlerdir. O yüzden zaten emin olun kimse rahat değil. Mayıs 20 submit, 5 bin cn bile rahat değil. Bu insanlar bile dosya taşıyayım mı diye düşünüyor. Dosya taşımak dışında da yapacak bir şey yok.

    Benim durumumun kritik olup olmaması sorun değil. Çekilişi de kimse garanti etmedi sonuçta ve şansa kazandık. Sıra gelirse de gideriz.

    Ama geç submit etmiş arkadaşların ümitsizliğe kapılması için daha erken. 20 bin cn'li birisi, öncelikle 3-5 binde olup kendisiyle aynı tarihlerde submit etmiş kişilere sıra gelip gelmemesine bakmalı. Zaten zamanı olacak yapacak bir şeyi varsa elinde.


  • Merhabalar, son yazilar uzerine son iki sorum daha vardi:
    benim siralamam 23binlerde ve ds formu yeniden gonderdim henuz bu hafta- surecin en en basinda yani.
    Simdiden transfer ile Abu Dhabi’ye almali miyim, oturma iznim var? Nasilsa Turkiye’den pek umut yok diyerek.

    Ikinci soru da kardesime de cikmisti - o da temmuz’da ds formunu gondermisti- OC8xx onun sirasi. Ankara secmisti interview location olarak ama vatandasligi uzerinden Sydney’e alabilir. Sizce simdiden almali mi? Nasilsa Ankara’da kesin sira gelmez temmuz DS form submission’lu birine diyerek?


  • @ahmet_ sizin bir tarih beklentiniz varmı tahmini veya şu ay cutoff olurum dediğiniz bir tarih


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum