Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Dosya durumunu nasil sorgulayabiliyoruz? Ben hic mail almadim ds260 gonderdikten sonra? @sedat3459

• ⭐⭐⭐

@ekm Merhaba, aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz; size mülakat aldığınız zaman mülakat maili dışında bir mail gelmez.

İsterseniz aşağıdaki başlıktaki gibi dosya durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc/30?page=2

Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci takip etmeniz için faydalı olacaktır.

• Tasima islemini nasil yapabiliyoruz biliyor musunuz? @felemez

• @Volkan-Cam birçok kişi insanlar üzülmedin diye, pek birşey söylemeyi tercih etmez. Ben size büyük ihtimal gerçekleşmesi muhtemel verileri doğrudan söylüyorum ki sonradan benim gibi hayal kırıklığı yaşamayın diye. Diğer yandan söylediklerim kesin değil tahmin diye defalarca yazılarımda belirtiyorum. Siz sordunuz, ben tahminimi sizinle paylastım. Niye bu kadar kesin tahminde bulunuyorsunuz diye soracak olursanız acı tecrübeyle sabit diye size cevap verebilirim ...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ekm ilgili iletiyi inceleyin lütfen
    https://yesilkartforum.com/forum/post/215667

• Volkan aslında süreç her zaman aynıydı. Tıpkı kcc nin son gelen maillerinde bizlere belirtildiği gibi. Fakat Türkiye kazananlarının durumu farklıydı. Eskiden kazanan fazla ancak süreç takip eden çok az olduğu için herkes mülakat alıyordu. Dolayısıyla süreç nasıl ilerliyor pek bilinmiyordu. Herkes cn e göre ilerliyor sanıyordu. Aslında öyle değil. Nitekim türkiye ekonomisinin kötüye gitmesi ile herkesin istekli olması ve pasaport zorunluluğu gibi durumlar, kazananların sadece isteklilerden oluşmasında büyük rol oynadı. Herkes istekli olunca da, bunların sıralaması ve bu sıralamanın nasıl olduğu da Türkiye ozelinde ilk kez dv2022 de ortaya çıktı. Bana gelen son bilgi maillerinde kcc şöyle diyordu, "esasında süreç hiç değişmedi, hep aynıydı, tıpkı geçen senelerde olduğu gibi..." Bilmem anlatabildim mi...Belki de yanılıyorumdur. Tabi üstadlar daha iyi bilir...

• Herkese tekrardan merhaba dostlar. Umarım hepiniz iyisinizdir.
    Benim mulakat yerim Paris.Bunun bana bir artısı ve ya eksisi var mıdır acaba ? Yani daha erken ve ya daha geç mulakata çağırılma ihtimalim var mıdır ?
    Yoksa genel süreci takip edeğim ?
    Ve son olarak nelere dikkat etmem gerekiyor ? ( süreç konusunda )

• ⭐⭐⭐

@Z-I Merhaba, aşağıdaki linkten Paris performansını görebilirsiniz.

Konsolosluk ismi PRS olarak çıkıyor.

https://savediversityvisa.org/dv2022allconsulates/

Süreç konusunda 2022 deneyimlerini okuyabilirsiniz, forumdaki diğer başlıklarıda incelemeniz faydalı olur.

Paris'in performansı iyi gözüküyor. Sizin için iyi olabilir.

• @sanaldeniz inanınki nasıl sonuçlanır bilmiyorum ama
    Size çıkması dışında her şey belirsizliklerle dolu.tabi sizin
    Tahmininiz için demiyorum ama o kadar çok yorum ve
    Etken varki ,en iyisi bunu unutmak ve beklemek.

• @sanaldeniz geçmişteki tecrübenizi okudum şimdi. Ve biraz 2022 aşamaları başlığına baktım. Hesaplarınıza göre ilginç bu süreç ve 1-1,5 yılın içinde biraz da belirsizlikle ilerleyeceğiz gibi görünüyor.
    Buna göre ben de geç submitliyim. Her şey olabilir yani evet. Hakkımızda hayırlısı.
    Ayrıntılı bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkürler.

• @Apsaras-0 Mayıs submitliler bitince son iki ayda sıra başa döndüğünde sıra size de gelebilir. Bunun için her ay bilgi maili isteyin eğer Ocak, Şubat, Mart gibi en geç 4. Mail alırsaniz, artık ankaranın bir an önce mayıs submitlileri bitirmesini beklemeye başlarsiniz. Böyle olursa son iki ay muhtemelen mülakat alabilirsiniz...

• @sanaldeniz Teşekkürler.. Dosyayı başka bir ülkeye taşıma gerekliliğine de bu maillerden sonra karar verilebilir sanırım

• @Erkan-Gürsoy teşekkür ederim 🙏

• @Volkan-Cam, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sanaldeniz diyelim case number 10 bin ama benim
    Gibi 3 haziranda formu yolladı.mülakat gelmiyecek mi

Hocam yok şu anda böyle bir şey.

Geçen sene bile Eylül submitli mülakat alan oldu. İlk 3 binde Haziran, Temmuz ve hatta Ağustos submitliler ilk mülakat olanlardan oldular. (İlk 3-4 ay boş geçti zaten. Şubat, Mart gibi aldılar) Süreci Mayıs'tan sonra takip ettim ama excel tablosuna bakabilirsiniz zaten.

Neyse geçen seneyi bırakalım. Bu sene için verilen tarihlerin hiç bir açıklaması yok. 23 mayıs'ı kim nereden çıkardı bilemiyorum ama zaten şu ana kadar 16 Mayıs'a kadar dağıtıldı.

28 Mayıs'a kadar işlediler dosyaları. Haftaya bir mail daha gönderin. Muhtemelen sizinkisine de başlayacaklar.

Ds form erken gönderme önemli ama tek kriter değil. Öyle olsa cutoff içindeki yüksek cn ama 8-9 Mayıs'ta gönderenlere mülakat gelmesi lazımdı. Ama düşük cn 14 Mayıs'a daha önce geldi.

• @ahmet_ 23 mayıs uydurulan bir şey değil. 23 Mayıs tarihi kcc nin dosya işlemede geldiği tarih. Yani. Kcc 8 mayıstan başlayarak sırasıyla 9 mayıs.... en son 23 mayısa kadar dosya işlemiş. Bunu 3. mail alanların ds260 submit tarihlerinden anlıyoruz.Yani kcc artık 23 mayıs kadar submit edenleri, cut of içinde en düşük cn göre dizip mülakat verecek...ben execelde 28 mayıs olan 3.maili almış olanı göremedim ama. Yanılmışta olabilirim. Eğer sadece bir kişi varsa dikkate almamak lazım.

• @sanaldeniz, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ahmet_ 23 mayıs uydurulan bir şey değil. 23 Mayıs tarihi kcc nin dosya işlemede geldiği tarih. Yani. Kcc 8 mayıstan başlayarak sırasıyla 9 mayıs.... en son 23 mayısa kadar dosya işlemiş. Bunu 3. mail alanların ds260 submit tarihlerinden anlıyoruz.Yani kcc artık 23 mayıs kadar submit edenleri, cut of içinde en düşük cn göre dizip mülakat verecek...ben execelde 28 mayıs olan 3.maili almış olanı göremedim ama. Yanılmışta olabilirim. Eğer sadece bir kişi varsa dikkate almamak lazım.

Yahu daha 2022 süreci bitmedi. İşlemeye devam ediyorlar. 26-27- ve 28 Mayıs submitli arkadaşlara 2. tip mail geldi. Sabır biraz.

• Bu arada dosya işlemeyi de şöyle yapıyorlar, önce belirledikleri tarihe kadar sıra ile gidiyorlar, yani diyelimki 3 hazirana kadar, sonra başa dönüp cn sırasına göre dosya işliyorlar.

• @ahmet_ Ahmet bey tarih sırasına göre dosya işlemeyi bıraktıkları gün, en son dosya işledikleri tarih, bence baz alınması gereken tarih. Dediğim gibi şu anda exzelde 643 cn işlenmiş görünüyor. 643 X1,7 = 950 civarında cn işlenmiş. Bundan sonra işlenen cn Ler bu sıranın sonuna eklenecek. Sizin için acı ama gerçek olan, sureç bu dosya işleme tarih sırasına göre gidecek ....

• Şu an, submiti Mayıs'a göre geç yapmış arkadaşların yapacağı şey, 1'er hafta, 10 gün arayla mail atarak formunun işlenip işlenmediğine bakmak. Kendi cn'sine göre düşük cn ama kendisi gibi geç tarihte göndermiş kişilerin mülakat alıp almadığını izlemek.

Bunun dışında daha sürecin başında size sıra gelmez diye kimse bir şey söyleyemez.

Süreci yakından takip etmek ve beklemekten başka yapacak bir şey yok.

• @sanaldeniz

...dosya işlemeyi bıraktıkları gün? böyle bir şey yok şu anda.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k