Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Merhaba ds 160 formunda maaşım primlerime göre değiştiği için boş bıraktım maaş bordro yanımda götüreceğim sizce güncelleyip brüt maası yazsam mı

• ⭐⭐⭐⭐

@stella bence de boş bırakmayın. brüt ortalama bir miktar yazın

• Selamlar. Vizem mülakatta onaylanmıştı ancak pasaportumu sarı idari işlem kağıdıyla postalamışlar. Posta ulaştıktan 4 gün sonra mail geldi. 15 sene içinde gittiğim ülkeleri, kardeş-eş-çocuk bilgilerini, diğer pasaport bilgilerini, eski çalışma bilgilerini form ile sormuşlar.

İdari işlem, ad-soyad benzerliği sebebiyle ekstra bir inceleme diye aklımda kalmış ama adım ve soyadım eminim ki Türkiye'de başka kimsede yok :D Hatta soyadım bile Türkiye'de sadece yakın akrabalarımda olan bir soyad. Bu nedenle idari işlemin ad-soyad olmadığına kanaat getirebiliriz.

• Merhaha arkadaslar , sorum olacakti bilenler yardimci olabilirmi lutfen, ds-160 formunu doldururken maas bilgisinde surekli hata verdi ve en son bos birakarak devam ettim oyle kabul oldu, bir sonraki yenilik yaparak duzeltsem faydasi olurmu acaba?
    Birde pasaport yerini doldururken calinti veya kaybolan secenegini ben hayir olarak isaretledim fakat degisen bir pasaportum vardi suresi varken kucuk yegenim kalemle karalayarak kullanilmaz hale geldi ben bunu belirtmedim fakat eski pasaport yanimda duruyor bunu belirtmelimiyim yoksa form oldugu gibi devam edip eski pasaportu yanimda goturmelimiyim? Tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirmi? ☺️ simdiden tesekkurler

• Arkadaşlar bişey daha sormak istiyorum. Bankada duran parayı illaki dolar olarak mı göstermek zorundayız. İşim gereği tl gerekli oluyor. Türk lirasi olarak görseler sıkıntı olur mu ?

• ⭐⭐⭐

Hayır TL olarak gözükmesinde bi problem yok @zezeteks

• ⭐⭐⭐⭐

@akmstdm eğer formu submit etmediyseniz tekrar değiştirebilirsiniz sorun olmaz. Submit ettiyseniz de yine değiştirirsiniz ama bu sefer ds160 numarası değişir o da sorun olmaz. Pasaport için de eğer ki çalıntı ya da kayıp pasaportunuzda vize veya giriş-çıkış damgası varsa kayıp olduğunu mutlaka yazın. eğer boş bir pasaport ise yazmanıza gerek yok.

• Basit soru, görüşmeler maske ile mi gerçekleştiriliyor? Ona göre tıraş olalım :)

• @Musician_Turk bende merak ediyorum 👀

• @Musician_Turk İstanbul'da girecekseniz evet. Öyle çok kasmaya gerek yok illa tıraş olmanız falan gerekmiyor. Tabii ki en azından bir kot pantolon ve polo yaka t shirtle gelin bazı arkadaşlar yataktan kalktıkları gibi gelmişlerdi hoş bir görüntü oluşmadı.

• @Musician_Turk Ankara'da maske zorunluluğu yoktu neredeyse herkes maskesizdi. Araba anahtarı cüzdan ve akıllı olmayan kol saatiyle içeri girdim.

• @FiveHN Teşekkür ederim bilgilendirme için.

• @LordBolton herkese verılen 214 sanırım bana verılenden bunu vermelerı daha mı ıyı sızce? detaylı farklı sorun olsa baska kod yazan sey mı verırlerdı sızce?

• @denizci10 kardeşim merhaba, senin de fikrini almak istediğim bir konum var. Haziranda eşim ve 1 yaşındaki kızım ile görüşmeye girip red almıştım. Daha önce yurtdışı deneyimimiz olmamıştı.
    Şimdi ki planlamamda sırbistan ve karadağa bir de yapabilirsem bosnaya gitmeyi planlıyorum eş ve çocuk ile vizesiz gidilebildiği için. Sence bu boşa bir çaba mı olur ? Faydasını görürmüyüz? Ağustos’ta iş değişikliği yaptığım için schengen için belge oluşturamayacağımdan ileri atmak zorunda kaldım. Sonrasında birde schengen almayı deneyip tekrar amerikan vizesine başvurmayı planladım.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum dostlar iyi geceler herkese 👋

• Konsolosluk görüşmesinde tekrar bir ücret ödemek gerekiyor mu? Onay ve talimatlar sayfasına bir link bırakmışlar ama link çalışmıyor buradan sormak istedim.

• @denizci10 cok tesekkur ederim ilginiz icin evet eski pasaportumda giris cikis damgasi ve 1 adet schengen vizesi var fakat pasaportum kayip yada calinma gibi bir durum olmadi sadece gistirme oldu bunla ilgili bir rapor falanda yok elimde , birde tekrar duzenledigimde ds-160 formunu randevu tarihimde guncelleme olacakmi acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@baracus merhaba. bence süper bir fikir. genelde önce balkanlar sonra schengen alıyorlar ve bununla başvuru yapıyorlar. bence kesin faydasınız görürsünüz.

• ⭐⭐⭐⭐

@akmstdm o zaman o pasaportu kayıp olarak gösterin. sağlam kısımlardaki vize ve giriş çıkışların da fotokopilerini alın öyle mülakata gidin. rapora falan gerek yok. sadece yanınızda olmadığını göstermek için öyle yazcaksınız forma. ds160 da güncelleme gerekiyor eğer submit ettiyseniz. etmediyseniz kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

• Cok tesekkur ederim 😊 submit etmistim simdi tekrar guncellendiginde randevumda yenilenecekmi acaba?

• ⭐⭐

@crown evet farklı kodlar mevcut Vize başvuru sahibi:

Vize başvurusunu tam olarak tamamlamadı ve/veya gerekli tüm destekleyici belgeleri sağlamadı - INA bölüm 221(g)
    Başvurulan vize kategorisi için uygunluk oluşturmadı veya göçmen olma niyetindeki varsayımın üstesinden gelmedi - INA bölüm 214(b)
    Ahlaki ahlaksızlık içeren bir suçtan hüküm giydi - INA bölüm 212(a)(2)(A)(i)(I)
    Uyuşturucu ihlalinden hüküm giydi - INA bölüm 212(a)(2)(A)(i)(II)
    Toplam hapis cezasının 5 yıl veya daha fazla olduğu iki veya daha fazla cezai mahkumiyeti varsa - INA bölüm 212(a)(2)(B)
    Gerektiğinde yeterli destek beyanı sağlamadı; bu nedenle kamu suçlamasıyla reddedildi - INA bölüm 212(a)(4)
    Vize almaya teşebbüs etmek için maddi bir gerçeği yanlış beyan etti veya dolandırıcılık yaptı – INA bölüm 212(a)(6)(C)(i)
    Daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nde izin verilenden daha uzun süre kaldı - INA bölüm 212(a)(9)(B)(i)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k