Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Programmer Çok teşekkür ederim.


  • @Ranje İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @dedefaf Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.


  • @yanutsu tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, tek nefeste heyecanla okudum. Harika bir iş çıkarmışsınız tebrik ederim. Amerika'da mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    @arioflaz Hayırlı olsun ArıOflaz. Yolun açık olsun. Demiştim sana olacak diye.

  • ⭐⭐⭐

    @xbens Tebrikler , yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @celik0202 Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @LA1907 Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun. Büyük riskler büyük kazançlar getirir.

  • ⭐⭐⭐

    @Stiff Nasıl yani, nereye gittin ?


  • Herkese Sydney’den selamlar, Bu sabah saat 08:00 da Avustralya Sydney Konsoloslugunda mulakata girdim ve cok kolay bi sekilde(!) vizemi aldim. Ayrica saglik muayene deneyimimi okumak isteyenler icinde link birakayim; https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/3524?page=177
    Simdi detaylari sizlerle paylasmak istiyorum;
    Sabah 5 gibi uyandim erkenden gideyim isimi yine garantiye alayim diye, sabah evraklari tekrar kontrol ettigimde is mektubumu cikartmadigimi farkettim, hemen yol ustunde acik biyer bulup cikarttim. Sonrasinda bir arkadasim ile beraber 7 gibi konsoloslugun onune geldik. Kimsecikler yok. Kapiyi zorladim kitliydi. Zaten kapi dedigim, cam berber dukkani kapisi gibi, kaldirima aciliyo. Dersin ki bu nasil konsolosluk girisi, ama birazdan soylicem iceriyi sonradan ogrendim ki bu sadece guvenlik katiymis. Neyse 8e 10 kalaya kadar kimse kapiyi acmadi. Bayagi insan birikti. Guvenlik abi 8de randevusu olanlar siraya gecsin dedi. Hemen kapinin dibinde sira oldular, halbuki ilk ben gelmistim, bu sira olayi saglikta da benim canimi sIkmIstI. Neyse onden ikinci siraya kaynak yaptim 😃 Uzgunum ama ilk ben gelmistim.

    Sonra 4erli sekilde iceri aldilar, iceri girince orasinin sadece guvenlik kati oldugunu anladim cihazlardan gectik, elektronik esyalarimi arkadasima vermistim, telefon veya akilli saatinizi falan iceri aliyolar ama guvenlik katinda tutuyolar. Sonra asansorden 5. Kata cikmami soyledi guvenlik abla. Ciktim. Ust kata geldim, kati ABD vatandaslari veya vize basvuranlari diye ikiye ayirmislar, ben sag tarafta visa tarafinda beklemeye basladim, 8-10 dk bekledim, ama camin arkasindan goruyordum toplanti gibi bisey konusuyolardi. Sonra beni cagirdi vize memuru abla, evraklarini ver dedi, biraz sertti cok gerdi beni, neler yasandi anlatayim hemen;

    Confirmation sayfasini istedi, verdim. Sonra gerekli evraklarin listesi olan evrak vardi onu istedi verdim. Parmak izimi aldi, Sonra evraklari istedi, listedeki siraya gore. Zaten hersey o siradaydi. Onlari da verdim sonra yarisi benim elimde kaldi onlari da vericektim, onlara ihtiyacim yok bu kadar yeter dedi. Dedim ki is calisma gecmisim, sabika kaydim, nufus kayit ornegim hala bende onlari almadiniz dedim. Sen egitim bilgilerini verdin onlar yeter dedi calisma gecmisine gerek yok dedi. Ama liste de var dedim, gerek yok dedi arada cam olmasa kafama firlatcak gibi hissettim 😃 cok gergin bi ablaydi. Neyse sonra tum evraklari bana geri Verdi, niye? Cunku listeye gore siralamamisim. Halbuki siralamistim aradan evrak cikartinca falan karman corman oldu. Bide yanimda 330 dolar nakit getirmistim onuda yanlislikla vermisim 😃 Bide zarfin icinde, onuda geri verdi buna ihtiyacim yok diyip :D. Sonra ben evraklari geri verdim ablaya. Dedi ki translated yapmissin orjinalleri de var, her birinin birde kopyasi olacakti onlar nerde dedi. Dedim onlar yok. Ben o cumleyi anlamamisim dedim veya gozden kacirmisim, bozuldum bayagi cunku benim hatamdi. Memur abla da bayagi misafirlikte annenin cocuguna kizip bakmasi gibi bana bakiyo 😃 Neyse sonra bana barkod verdi para yatirayim diye, gittim yatirdim geldim geri fis ile, tamam dedi interview icin bekleyebilirsin. Sonra oturdum uzaktan kesiyorum ablayi, nasil sinirli, sanirim orda evraklarin hepsini fotokopi cekti 😃 ekstradan is cikarttim diye kizgin kizgin yapiyodu, icimden kesin sorun olucak diye korkuyordum, neyse ki korktugum gibi olmadi, mulakat yapan adam cok iyiydi.
    Mulakat icin siram yandiginda gittim, Parmak izimi tekrar okuttu ve yemin ettirdi dogrulari soylicegime dair. Sonra ufak ufak konusmaya basladi.
    -Mezun oldugun en yuksek ogretim nedir?
    +Uluslararasi Iliskiler okudum, buraya da ingilizce ogrenmek icin geldim.
    -Amerikada bu bolumle ilgili ne yapabilirsin?
    +Herhangi bir ozel sirkette veya konsolosluklarda dahi calisabilirim. Ama baslangicta hospitality hizmet sektorunde duzeni oturtana kadar calisacagim. Hatta is teklifim var OHIO’dan (ve onu gosterdim), bakti geri Verdi.

    -ABD’de nereye gidiceksin?
    +OHIO, Avon sehrine gidicem. Is teklifim oldugu icin baslarda iyi olacak.
    -Ne zamandir Avustralya’dasin?
    +7 aydir, 6 ay dil okulu okudum suan 2 aylik tatildeyim.
    -Hem Avustralya’dasin hem greencard cikmis cok sanslisin. (Guldu)
    +bende gulerek cok tesekkurler evet hahaha.
    -Evli misin daha once evlendin mi? Avustralya harici baska ulkede bulundun mu?
    +Daha once evlenmedim. Yok baska ulkede bulunmadim.
    +ABD’de tanidigin var mi?
    -Bu restaurant sahibini taniyorum ancak sadece is icin ve Los Angeles da bir arkadasim var, adresi de onun adresi yazdim cunku sadece bu konuda ona guvenebilirim.
    Bu konusulanlar olurken surekli ekrana bilgileri girdi ve askerlik ile ilgili soruyu 2 3 kere sordu, diyalog su sekilde ilerledi;
    -Askerlik belgen orjinal mi? Orjinali siyah beyaz mi? Ayrica tercume edilmis sayfayi da sordu.
    +Evet ikiside orjinal dedim ve ulkemizin resmi sitesinden bu sekilde cikarttigimi soyledim ancak suan farkettim ki sadece turk bayragi renkliymis. Ayrica dogrulugunu QR kodu kullanarak verify edebilirsiniz dedim.

    -Sonra tekrar sordu bunlar orjinal mi? Dedi,
    +Bende normalde Turkiye’de mulakata giren turk vatandaslari icin askerlik yapmadilarsa herhangi bir belge talebi soz konusu olmadigini soyledim. Burda biz talep ediyoruz dedi. 2025e kadar belgede yazdigi gibi tecilli oldugunu soyledim, baska sormadi tamam dedi.

    Biraz bekledikten sonra vizeni onayliyorum dedi gulumseyerek, ben zaten havalarda ucuyorum o ara, ne dediyse dinlemedim, 7 gun icinde vizen basilcak gonderilcek dedi sanirim. Sonra gule oynaya ciktim oradan, ustumden kocaman bir yuk kalkti. Dosyami Sydneye tasimam ayri bir olaydi zaten, fiscal year’in bitmesine son 10 gun kala mulakat almak da ayri bir stress yaratti cunku ufak bir sorun telafi edilemezdi. Neyseki sorunsuz bi sekilde halloldu. Cok mutluyum, surec boyunca telegram grubunu elimden geldigince takip ettim, cok fazla katilim saglamasamda mesajlari biriktirip biriktirip okuyordum. Bi ara hic umudum kalmamisti ama cok sukur diyeyim.

    Bu platform bir nimet! Bunu ayakta tutan ve bizlerin sorularini yanitsiz birakmayan herkese cok tesekkurler! Hakkiniz odenmez! Basta Ugur Bey olmak uzere bu yolda bizlere rehberlik eden herkese cok tesekkur ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   N niko 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yanutsu emeğinizin karşılığını almış olmanız çok ama çok güzel bir başarı.
    hem bunun için, hem de vizeniz için tebrik ederim sizi.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, huzur ve başarı diliyorum. bu azminizle de bunların hepsini başarabileceğinize eminim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @niko zorlu bir maceraydı gerçekten 🙂 neyse ki sonu güzel bitti..
    abd'deki hayatında bol şans diliyorum, yolun da bahtın da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @niko Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @yanutsu @niko Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @niko tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun


  • Öncelikle bu forumun oluşumunda ve telegram grubunun oluşumu ve yönetiminde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Green card talihlisi olarak herkesin yaşadığı stresli sürecin üzerine biz 2022 talihlileri olarak daha büyük stresler yaşadık. Talihlilerin yarısından fazlası mülakat alamadı. Tüm bu zorluklara rağmen mucizelerin yaşandığı bir sürecin ardından green card’ımızı çocuğum ve eşim ile birlikte almayı başardık.

    2022 yılının mali yılının kapanmasına sayılı günler kala Mumbai elçiliğinin talebi üzerine gelen bir mülakat maili ile herşey başladı. Büyük bir heyecan ve stres ile evrakları hazırlama sürecine giriştik. Resmi dökümanlarda sağlık muayenesinin mülakattan 7 gün önce Mumbai’de gerçekleşmesi gerektiği yazıyordu. Bu her şeyi daha da sıkı bir perioda sığdırmamıza neden oldu. Yola çıkmadan önce sağlık muayenesi için de ayrıca randevu oluşturmamız gerekiyordu. Online doldurulan formun ardından herhangi bir onaylama mesajı almayınca kliniğin telefonunu arayıp onaylanıp onaylanmadığını teyit ettim. Onaylandığını randevu saatinde gelebileceğimizi söylediler. Sürecin içerisinde randevusuz şekilde giden arkadaşları dahi muayeneye aldıklarını gördüm. Ayrıca bizim sürecimiz çok sıkışık olduğu için 7 gün kuralını tam yetiştiremeyen arkadaşların da vize süreçlerinde sorun yaşamadığına şahit oldum. Bütün evraklarımızı tamamladıktan sonra önce Hindistan vizesini aldık eşim ve oğlum ile birlikte Mumbai’ye doğru yola çıktık.

    Mumbai’ye vardıktan bir gün sonra bölgenin yetkili kliniği olan Rele Clinic’e gittik ve sağlık muaynemizi olduk. Sağlık muayenesi Türkiye’deki süreçlerle birebir benzerlik gösteriyordu. Kata çıktığımızda ismimizi alıp bize bir numara verdiler ve beklemeye başladık. Biz beklerken yanımıza doktor asistanları gelip gidiyor, bize sağlık geçmişimizle alakalı sorular soruyorlardı. Ardından röntgen için karşı tarafa alındık ve filmlerimiz çekildi. Oğlumuz 4 yaşında olduğu için film çekilmedi. Ardından hepimize boy kilo ölçümleri ve kan alımı yapıldı. En sonunda doktorun odasına alındık ve asistanların sorduğu sorular tekrar doktor tarafından da soruldu. Ardından eksik aşılarımız yapıldı. Tüm muayenelerin ardından iletişim bilgilerin olduğu bir form doldurtuldu ve ödeme alanına yönlendirildik. 20 bin rupi civarı kişi başı ödeme yaptık. Muayene sonucumuzu iki gün sonra teslim aldık. Beyaz bir zarf konsolosluğa götürülmek üzere verildi. Bunun yanında sarı bir zarfın içinde cd ve yapılan aşıların yazdığı bir kağıt teslim edildi. Beyaz zarf açılmadan konsolosluğa götürülecek ve sarı zarftaki cd de Amerika girişinde görevliye teslim edilecek o da kesinlikle açılmayacak.

    Muayenemizi hallettikten bir gün sonra Mumbai’ye özel olan VAC randevumuza gittik. Burası pasaportlarımızı da tüm süreç bittikten sonra teslim alacağımız yer. VAC randevumuza DS-260 confirmation sayfası, mülakat randevu kağıdı, pasaport fotokopileri ve 2 adet fotoğraf ile gittik. Fotoğrafımız çekildi parmak izimiz alındı. Çocuğun sadece fotoğrafını çektiler.

    Ardından mülakat günümüz geldiğinde erkenden konsolosluğun önüne gittik. 7:30’da insanları içeri almaya başlıyorlardı. Biz biraz daha erken gidip ilk içeriye girenlerden olmaya çalıştık. Diğer Türk arkadaşlarla birlikte ilk üç sırayı tutmuştuk. Ancak çantam ile içeri girmeme izin vermediler ve sıramı kaybetmiş oldum. Diğer insanlar çantalarıyla içeri girmişlerdi ancak benim girmeme izin vermediler çok itiraz edecek bir durum yoktu. Yakındaki otelde kalan bir arkadaşımıza çantalarımızı teslim edip konsolosluğa geri döndüm. Sıramızı biraz kaçırmıştık işlemlerimiz bir iki saat daha uzadı. Bu arada içeriye telefon ya da herhangi bir elektronik cihaz alınmıyor. Ayrıca klinikten verilen kapalı zarf içindeki cd’nin de konsolosluğa götürülmemesi isteniyor.

    İçeriye girdikten sonra numaramızı aldık ve beklemeye başladık. İlk başta evrak teslim ettik. Ardından ücretleri ödedik. En sonunda mülakat yapmak için aynı pencereden çağrıldık. Evrak teslimlerini yerel insanlara yaparken mülakatı Amerikalı görevlilerle yaptık. Gayet sıcak geçti. Basit bir iki sorunun ardından vizemizin onaylandığını söyledi. Ertesi gün durumumuz AP’ye döndü ve aynı gün içerisinde issuid oldu. İki iş günü ardından ise pasaportlarımızın hazır olduğuna dair mail aldık. VAC mülakatının yapıldığı yere gidip pasaportlarımızı teslim aldık.

    Özellikle bu istisnai mülakatın dağıtılmasına vesile olan kişilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım herşey gönlünüzce olur.


  • @yanutsu vizeniz hayırlı uğurlu olsun, sanırım bana da seneye bu zamanlar Hindistan yolu görünecek gibi oturum izni istememesi avantaj.

  • ⭐⭐⭐

    @celalb Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @celalb Bu paylaşımlar çok kıymetli teşekkürler bize yol gösteriyor resmen, hayırlı olsun vizeniz yeni hayatınız da mutluluklar dilerim.


  • @BirkanCAKAR tebrikler. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum