Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

Bankacılık
132 45 13.8k 51

  • TR de getirdiginiz paraya bakilmiyor diye biliyorum, hatta form dagitip sormuyorlar bile ama emin degilim. Gumrukte elektronik esyaya bakiliyor sanirim..


  • @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    Arkadaşlar selam. İstanbuldan Amerikaya güncel olarak 10 bin EUR üzerinde para ile yolculuk eden var mı forumdan ? Pasaport kontolü sonrası gümrük bölümü varmış istanbul havalimanında. Orada beyan etmemiz yeterli olacak mı ? İşlem uzun sürüyor mu ? 21K USD ile tek basıma seyahat etmeyi düşünüyorum. Bankadan transferin komisyonu biraz fazla çıktı bana. Transferwise dan yapabilmem için de parayı TL ye çevirmem gerekiyor. Açıkcası yanımda götürüp iner inmez banka hesabı açmayı düşünüyorum.

    10 bin EURO ustunu Turkiye'den cikarken de beyan etmeniz gerekiyor. Bu paranin kaynagi onemli, eger yasakli bir kaynak ise sorun yasayabilirsiniz, bilginize.

    Yolcu beraberinde yurt dışına çıkışı yasak olan nakit para ve ziynet eşyası nelerdir?
    Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir.
    Yolcu beraberinde ülkemizden çıkışı yasak olan nakitler;

    • Kişisel borçlar
    • Yerli sermaye
    • Yurt dışına verilecek kredi
    • Sermaye piyasası araçlarının gelirleri
    • Yurt dışındaki sermaye piyasası araçlarının alış bedeli
    • Armağan, hediye, bağış
    • Çeyiz, gelin ve güveyin karşı tarafa verdiği para
    • Miras
    • Göçmenlerin varlıkları
    • Yurtdışında gayrimenkul hakların alış bedeli
    • Yurt dışına çıkarılacak yerli sermaye
    • Yurt dışına verilecek krediler
    • Menkul kıymetler ile diğer sermaye piyasası araçları
    • Türkiye’deki gayrimenkul ve gayrimenkule bağlı ayni hakların gelirleri ve satış bedelleri
    • Yurtdışındaki gayrimenkul ve gayrimenkule bağlı ayni hakların alış bedelleri
    • İthalat ve transit ticaret işlemlerine ilişkin transfer bedelleri
    • Uluslararası nakliyat, bankacılık, sigortacılık, dışarıya yaptırılan hizmetler ve diğer görünmeyen işlemlerle ilgili transfer bedelleri
    • Yabancı yatırımcıların Türkiye’deki faaliyet ve işlemlerinden doğan net kar, temettü, satış, tasfiye ve tazminat bedelleri, lisans, yönetim ve benzeri anlaşmalar karşılığında ödenecek meblağlar
    • Yurt dışından temin edilen kredilere ait anapara geri ödemeleri ile faiz ve diğer ödemelerin transfer bedelleri
    • Ham elmas ithal bedelleri

    Bu nakitler sadece bankalar aracılığıyla çıkarılabilir.

    Ülkemizden yolcu beraberinde çıkışı yasak olanlar haricindeki nakitlerin ülkemizden çıkarılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Çıkışı yasak olan nakitlerin yolcu beraberinde çıkarıldığının tespit edilmesi halinde nakde el konulur.
    Yolcuların kendi rızasıyla beyanda bulunmalarının haricinde gümrük memurları tarafından, yolcudan nakdin miktarı ve kaynağına ilişkin açıklama talep edilebilir. Bu durumda yolcuların tam ve doğru bir açıklama yapmaları zorunludur.
    Herhangi bir açıklama yapılmaması veya yanlış ya da yanıltıcı açıklama yapıldığının anlaşılması halinde açıklanmayan miktarın %10’u tutarında idari para cezası uygulanarak yolcu beraberi tüm nakit muhafaza altına alınır. Cumhuriyet savcılığına ile Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına bildirilir.
    Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 AVRO ve eşiti efektif üzeri miktarın gümrük idaresine beyan edilmeden çıkarıldığının tespit edilmesi halinde durum, Cumhuriyet savcılığına ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına bildirilir. Söz konusu değerler üzerinden idari para cezası uygulanarak yolcu beraberi tüm nakit muhafaza altına alınır.

    ayrintili bilgi icin: https://gumrukrehberi.gov.tr/sayfa/yolcu-beraberinde-yurt-dışına-çıkışı-yasak-olan-nakit-para-ve-ziynet-eşyası-nelerdir


  • Teşekkürler sayın @crazycells :) Ben aracımı sattım , belgesini yanımda götüreceğim zaten. Geriside maaşımdan biriktirdiğim paralar. Hesap dökümünü götürmeyi düşünüyorum onun için de .


  • Beyan etmeden 10 bin avro alti karşılığı Usd sorunsuz yanimizda kisi basi cikartabiliyoruz o zaman dogru mudur?


  • @AE123, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    Beyan etmeden 10 bin avro alti karşılığı Usd sorunsuz yanimizda kisi basi cikartabiliyoruz o zaman dogru mudur?

    Doğrudur.


  • ABD'ye girişte beyan ederiz diye eşimle birlikte toplam 20.000$'yanımıza aldık. Uçakta ve girişte forum verilmedi. Görevlilerde üzerimizde bulunan para konusunda sorun sormadılar. Sorunsuz giriş yaptık. Bu iyi mi, kötü mü bilmiyorum. Houston deneyimim bu şelide paylaşmak istedim.


  • @ayzek09, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    ABD'ye girişte beyan ederiz diye eşimle birlikte toplam 20.000$'yanımıza aldık. Uçakta ve girişte forum verilmedi. Görevlilerde üzerimizde bulunan para konusunda sorun sormadılar. Sorunsuz giriş yaptık. Bu iyi mi, kötü mü bilmiyorum. Houston deneyimim bu şelide paylaşmak istedim.

    Iyi birsey :) Az once diger konuda okumustum, banka hesabi da acmissiniz. O halde, paranizi hesabiniza yatirin! Uzerinizde veya kaldiginiz yerde o kadar nakit para bulundurmak cok guvenli olmaz! :)


  • @MySea, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    @ayzek09, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    ABD'ye girişte beyan ederiz diye eşimle birlikte toplam 20.000$'yanımıza aldık. Uçakta ve girişte forum verilmedi. Görevlilerde üzerimizde bulunan para konusunda sorun sormadılar. Sorunsuz giriş yaptık. Bu iyi mi, kötü mü bilmiyorum. Houston deneyimim bu şelide paylaşmak istedim.

    Iyi birsey :) Az once diger konuda okumustum, banka hesabi da acmissiniz. O halde, paranizi hesabiniza yatirin! Uzerinizde veya kaldiginiz yerde o kadar nakit para bulundurmak cok guvenli olmaz! :)

    İlk işimiz parayı yatırmak oldu. O kadar para ile gece başkasının evinde yatmak germişti baya.


  • Burda ince bir ayrintidan bahsetmek istiyorum. Amerikaya girisde 10k dolarin altinda bir miktar olmasi lazim beyansiz gecis icin. Diyelim ki yaniniza 9990 dolar aldiniz ve ucus önceside cebinizde 500 TL para kaldi. Abd ye girisde sizi aradilar. Hangi para birimi olursa olsun, buna cek de dahil olmak uzere toplam paralarin toplami 10K dolari gecerse, ceza yersiniz Amerikan Gumrugunde. 500 tl maalesef sizi 10k nin ustune cikartir.


  • Bu konuyla ilgili yetkili kişilerden bilgi almak için 17 Eylül 2022 tarihinde İstanbul Havalimanı'nda bulunan Nakit Beyan Ofisi'ne giderek bilgi aldım. Görevli gümrük memurunun söylediklerini sizlere aktarıyorum;

    "Yurtdışından Türkiye'ye getirdiğiniz ve beyan ettiğiniz 10.000 Dolar üzerindeki dövizi tekrar beyan vererek yurt dışına götürebilirsiniz. Fakat yurt içinden aldığınız dövizi beyan vererek yurt dışına götüremezsiniz. Banka aracılığıyla transfer yapmanız gerekiyor. En fazla 10.000 Dolar götürebilirsiniz."

    Görevli memura bunun başka bir yöntemi yok mu diye sorduğumda;

    "Parayı yanınıza alıp güvenlikten geçersiniz o noktada sorun olmaz. Fakat gümrük memurlarına denk gelirseniz ve üzerinizde 10.000 Dolar üzeri nakit bulunursa o zaman yasal işlemler başlatılır"

    Benim aldığım bilgi bu şekilde, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum, bu bilgi gümrük memurundan alındı.


  • @clubhasankara ceza almiyorsunuz sadece size beyan ettiriyorlar. Basima geldigi icin biliyorum, 15000 dolarla girdim, ilk giristen gecerken para sormamislardi, THY ucagi oldugu icin cokca bir İranli grubun icinde olunca ekstra gumruk kontrolune cagirdilar. Cantalarda n var dedi, ev tasiyorum, mutfak esyasi vs dedim, para ne kadar var dedi, 15k dedim. Bildirmen gerekiyor dedi, aaa unuttum, kusura bakmayin , ne yapmam lazim dedim, beraber form doldurduk , SSN ile beyan formu doldurup imzaladik, hadi gule gule dedi. Belki ikinci ya da ucuncu den sonra ceza varsa onu bilemem.


  • @cnpist sans sizden yanaymis :)


  • Herkese merhabalar, ülkeye girişte 10 bin $ kuralı yanılmıyorsam kişi başı değil diye biliyorum yani aile basına 10 bin mi bilen var mı? Ayrıca diyelim ki 9000 ile girdik beyan ettik, yine de bu sorgu sebebi mi?


  • @cagladiyebiri Bende aile başı diye biliyorum. 10.000 üstünde sorun oluyor başka sorun yok.


  • @cagladiyebiri kişi başı değil, toplamda 10.000 dolar ve üzerini beyan etmeniz gerekiyor.


  • Cok tesekkur ederim teyit etmis oldunuz .


  • @cagladiyebiri aile basi 10bin uzerini beyan etmeniz isteniyor. 9000 getiriseniz beyan etmeniz gerekmez. Isterseniz 100bin getirin uzerinizde, size sadece giriste ne kadar para getirdigini beyan ettiginiz fincen formu doldurtuluyor, bazen ssn bazen gc karti uzerindeki numara kayit altina aliniyor.


  • Arkadaşlar eylülde giriş yapacağız umarımda. Bir kaç bişey daha danışacağım normalde satmayı düşündüğüm elektronik eşyalar vardı tablet Xbox series x ve PC parçası birde kulaklık ama bunlar yok parasına gıdecek Türkiye de bende bir daha oradan almamak için yanımızda götürmeye karar verdik sizce bi sıkıntı olur mu bavulda ya da el bagajında mı goturmelıyım. Kg sınırlarını biliyorum onluk sıkıntı yok. Millet oradan buraya getirir biz buradan oraya götürüyoruz 😊


  • @cüneyt-tarıkman, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    @AE123, içinde söyledi: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

    Beyan etmeden 10 bin avro alti karşılığı Usd sorunsuz yanimizda kisi basi cikartabiliyoruz o zaman dogru mudur?

    Doğrudur.

    Peki bu kişi başında yaş fark ediyor mu? 4 kişilik aile 2si küçük çocuk yinede 4 kişi olarak toplamda 40.000euro olarak mı hesaplanıyor?


  • Arkadaşlar selam,

    Buradaki tüm gönderileri okudum fakat form doldurma konusunda yanlış yapmamak adına,

    İlk ABD'ye girişte 18k dolar ile girmeyi planlıyoruz. 10k üzeri beyan gerekli tamamdır. Beyan ederken doldurulan formda(FinCEN Form 105) yer alan 3 yer için soru sormak istiyorum; (https://fincen.gov/sites/default/files/shared/fin105_cmir.pdf)

    (Uçağımız İstanbuldan Detroit'e aktarmasız gidecek. DS formuna GC için Miami'de yaşayan bir arkadaşımızın adresini verdik fakat biz Columbus,OH'da yaşayacağız. Columbus için Booking'den geçici yer ayarladık. GC ve SSN miami ye geldiğinde oraya gidip alacağız.)

    1. soru: Formda yer alan 4. PERMANENT ADDRESS IN UNITED STATES OR ABROAD kısmına ne yazmak gerkekiyor? (TR deki adresimizi mi, DS formundaki Miami adresini mi, bookingden tuttuiğumuz geçici adres mi?) (Bence TR deki adres)
    2. soru: Formda yer alan 6. ADDRESS WHILE IN THE UNITED STATES kısmına ne yazmak gerekiyor? (DS formundaki Miami adresi mi, Bookingden tuttuğumuz geçici adres mi?) (Bence Booking geçici adres)
    3. soru: Formda yer alan 10. IMMIGRATION ALIEN NO yazılması gerekiyor. A harfiyle başlayan bu numarayı nasıl öğrenebilirim? USCIS ödemesini yaptım. Ödeme yaptıktak sonra A number olarak bir numara gözüküyor fakat ilk 5 rakamı * olarak kapalı... (Bence Boş bırakılabilir)

    Tecrübeli veya bilen arkadaşlara şimdiden verdikleri cevap için teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • ABD'de Türk bankalarının şubeleri

    Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    10k Bakış
    S
    2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama :)
  • ABD disinda olan ve bankada tutulmayan kiymetli varliklarin FBAR bildirimi

    Bankacılık
    2
    0 Oy
    2 İleti
    415 Bakış
    USAdanaU
    Merhaba, IRS FBAR Hotline hattini 866-270-0733 numarasindan arayarak soruma yanit bulmaya calistim (1-6-1 tusladiginizda bir temsilci ile gorusmek icin siraya aliniyorsunuz). Yalniz uc kere aramama ragmen hic birinde gorusme saglayamadim. Ortalama her birinde yarim saat beklemisimdir. Sadece mesai saatlerinde hizmet verdiklerinden ogle arasinda ancak o kadar vakit ayirabildim. Ozetle bir sonuca ulasamadim. Ben de FBAR da, altinin nakit karsiligini gosterdim. Hesap turune others secerek aciklama kismina kasada saklanan altin olarak belirttim. Miktarini da yazdim. Bankanin adini zaten soruyor. Hesap numarasi olarak da bankanin sube kodunu ve kasa numarasini yazdim. Insallah basima is almam ama bu kadar miktarin pesine dusmezler sanirim. Duserlerse de artik hikayemi buraya yazarim :)
  • ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

    Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    881 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

    Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum