Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @puratu Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Figen Valla Figen hanım okudum ama ben de gerildim. O nedir öyle ! Resmen psikolojik baskı yapmış. Bir açık aramış. Çapraz sorgu gibi olmuş. Neyse ki mutlu son ile bitmiş. Hayırlı uğurlu olsun.

  • ⭐⭐⭐

    Yeni okudum bunu da inşallah vatandaşlık süreciniz daha kolay geçer 🙂 hayırlı olsun @Figen


  • Merhabalar,

    Ben (asıl talihli), eşim ve 7 buçuk yaşındaki oğlumuz için Unganlar sağlık muayenesi ve mülakat deneyimlerimizi paylaşmak istiyorum.

    MUAYENE
    18 Ağustos 2022 Perşembe günü saat 9.15’teki randevumuz için saat 9.00’da Unganlar’ın 4. Kattaki ofisine vardık. Görevlilerden önce geldiğimiz için 5-10 dakika kadar bekledik. Görevliler geldikten sonra, bekleyenleri içeri aldılar. Bekleyenleri sırayla isim okuyarak yanlarına çağırdılar, evraklarımızı (aşı kartları, ds260 confirmation page, pasaportlar, çocuk için e-devletten ve özel hastaneden aldığımız aşı belgeleri) teslim alıp bilgisayarlarına bağlı dijital kamera ile fotoğraflarımızı çektiler. Daha sonra bizi 5. kata Düzen Laboratuvara yönlendirdiler. Burada eşim ve benim röntgen ve kan tahlillerimiz için kişi başı 47,5 dolardan toplam 95 dolar ödeme yaptık. Çocuk için tahlil ve röntgen istemedikleri için herhangi bir ödeme yapmadık. Ödemeyi kredi kartı ile TL kuru üzerinden yaptık. Aynı katta kan verdikten sonra 3. kata inip burada da akciğer röntgenlerimizi çektirdik. Daha sonra tekrar 4. kata çıkarak beklemeye başladık. Bize beklememizi, birazdan muayene için çağrılacağımızı söylediler. Bizden sonrakilere ise öğleden sonra gelmelerini söylüyorlardı. Sanırım randevumuz erken olduğu için öğleden sonrayı beklememize gerek kalmadı. Tek girişte işlemleri bitirip öğleden sonrayı beklemek istemeyenler randevularını mümkün olan en erken saate almayı düşünebilirler. Yarım saat kadar bekledikten sonra önce beni sonra eşimi ve oğlumu içeri aldılar. Boy ve kilo ölçümü sonrası İç çamaşırı dışındaki kıyafetleri çıkarıp muayene önlüğünü giymemiz istendi. Muayenemizi Mehmet Bey yaptı. Genel bir muayene sonrası bana ve eşime ikişer aşı, oğlumuza ise bir aşı yaptılar. Telegram grubunda, hazırladıkları aşı belgeleri ile çocuklarına aşı yapılmasına gerek olmayan bir çiftin hazırladığı belgeleri aynen hazırlamamıza rağmen bizim oğlumuza aşı vurdular. E-devletten aldığımız aşı belgesi ve Acıbadem Adana hastanesinden aldığımız imzalı ve kaşeli belgeye rağmen bir aşının eksik olduğunu söylediler. Açıkçası daha önce anlatılanlara istinaden aşı yapılmasını beklemiyorduk. Nasıl karar veriyorlar anlayamadık. Muayene, aşı ve rapor ücreti olarak benim için 310 dolar, eşim için 310 dolar ve oğlumuz için de 170 dolar olmak üzere toplam 790 dolar ödeme yaptık. Daha önce bahsettiğim 95 doları da ekleyince tüm sağlık muayenesi için toplam 885 dolar ödemiş olduk. Raporlarımızı ertesi gün saat 5’te alabileceğimizi söylediler. Söyledikleri gibi tam saat 5’te vardık ve raporlarımızı beklemeden aldık.

    MÜLAKAT
    6 Eylül 2022 Salı günü saat 8.15’teki mülakat randevumuz için 5 Eylül’de Ankara’ya vardık. Konsolosluğun yeni adresine 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan Green Park otelde konakladık. Geceliğine 1200 TL ödedik.

    Aynı gün gece yarısı, benim vesikalık fotoğrafımın bir şekilde düşmüş olduğunu fark ettik ve panikledik. Gece gece Ankara’da açık fotoğrafçı aradık. Sincan’da 7/24 açık Forza Fotoğrafçılık’a gidip eksik fotoğrafı çektirip sorunu çözdük. Biraz uğraşmış olsak da son dakikada evrakları tekrar kontrol etmek işimize yaradı. Bu arada Keçiören’de Foto Sevinç de sabah 6.30’da dükkanı açıp yardımcı olabileceğini söyledi. Geceden hallettiğimiz için sabahı beklememize gerek kalmadı. Benzer durumda kalıp ihtiyaç duyabilecek arkadaşlar için buraya dükkan isimlerini yazarak paylaşmış olmak istiyorum. Umarım kimse bu gereksiz heyecana kapılmaz.

    Tüm eşyalarımızı otel odasında bırakıp yalnızca evrakların içinde bulunduğu dosyamızı yanımıza alıp yürüyerek konsolosluk binasına geçtik. Saat 8’de bina önündeydik. Bizim gibi 8.15’te randevusu olan yaklaşık 10 kişi daha bekliyordu. Görevliye ne yapmamız gerektiğini sordum. Biraz beklememizi ve kısa süre içinde çağrılacağımızı söyledi. Görevliler seslenince, 8.15 randevusu için bekleyen herkes güvenlik penceresi önünde sıraya girdi. Tüm randevuların 8.15’te olup olmadığını sordular. Türkmen bir genç randevusunun 8.45’te olduğunu söyledi ama pek bir kalabalık olmadığı için sıradan ayrılmasına gerek olmadığını söylediler. Sıramız gelince pasaportumuzu metal bir çekmece içine bırakmamız istendi. Pasaport bilgisi teyit edildikten sonra kimyasal kalıntısı kontrolü için küçük bir güvenlik bandını parmaklarımıza sürmemizi istendi. Metal çekmeceden aldığımız bandı aynı şekilde metal çekmeceye koyarak güvenliğe ilettik. İşlem tamamlandıktan sonra pasaportları geri alıp soldaki kapıdan içeri girmemiz söylendi. Güvenliğin bulunduğu camlı bir odaya girdik, elektronik kontrol cihazından geçtik, elimizdeki pet şişe sudan bir yudum içmemiz rica edildi. Bu şekilde suyu yanımızda içeri almamıza izin verildi.

    Güvenliğin yönergeleri ile binaya giriş yaptık. Girdiğimiz binada pasaportlarımızın arkasına barkotlu etiketler yapıştırıldı ve bize bir sıra numarası verildi. Bizim gibi binaya giren ve 8.15’te randevusu olan diğer kişiler ile birlikte vezne önündeki bekleme noktasında beklemeye başladık. Sıra numaramız yanınca vezneye kişi başı 330 dolar olmak üzere toplam 990 dolar ödeme yaptık. Ödememizi nakit dolar olarak yaptık. Tam 990 dolar ayarladığımız için para üstü almadan işlemimizi tamamladık.

    Daha sonra başka bir bekleme noktasına yönlendirildik ve burada beklemeye başladık. İkinci bekleme sonrasında numaramız yanınca dokümanlarımızı teslim etmek üzere Türk bir yetkilinin yanına geçtik. Yetkili bayan bizden evrakları teker teker kendisine vermemizi ve yalnızca adını söylediği evrakı vermemizi rica etti. Tüm evrakları sıralı ve eksiksiz şekilde hazırlamış olmama rağmen küçük bir karışıklık oldu ve askerlik belgemi bulmada sıkıntı yaşadım. Hatta benim adli sicil belgemi istediğinde yanlışlıkla eşimin adli sicil belgesini veriyordum, son anda düzelttim. Görevli kafamızın karıştığını görünce kısa bir süre hareketsiz beklememizi ve heyecanlanmamamızı istedi. Bu şekilde aynı zamanda kendi kafasının da karışmasını önlemeye çalıştığını düşünüyorum. Bu noktada, karışıklık olmaması adına, her aile bireyi için gerekli dokümanları ayrı plastik dosyalarda hazırlamanızı tavsiye ederim. Küçük bir düzenleme de olsa oradaki gereksiz karışıklığı hatta görevlinin de hata yapmasını önleyecektir diye düşünüyorum. Görevli oğlumuzun dokümanlarını incelerken bir an duraksadı. Oğlumuz uzun saçlı olduğu için on bir an kız sandı 🙂 ve cinsiyeti erkek olarak belirtmişsiniz dedi. Bir anda yüzü düştü. Sanırım hatalı bilgi beyan ettiğimizi düşünüp başvurumuzun reddedileceğini düşündü. Durumu açıklayınca gülümsedi ve teşekkür etti. Mülakatı İngilizce yapıp yapamayacağımızı sordu. İngilizce uygundur dedik. Son anda ABD’deki Green Card teslim adresimizi güncellemek istediğimizi belirttik ve adres yazılı kağıdı kendisine verdik. Bekleme noktasına geçerek numaramızın yanmasını beklememizi rica etti. Mülakat için yanımızda götürdüğümüz dokümanlar tam olarak yesilkartforum’da bu başlığın ilk gönderisinde @crazycells ’in paylaştığı şekildeydi. Hiçbir sorun yaşamadık.

    Numaramız tekrar yanınca mülakatımız için görüşme yapacağımız bankoya gittik. İsmine bakmayı unuttuğumuz; sarışın, kısa saçlı, gözlüklü bir bey ile görüştük. Türkçe bilmiyorum kusura bakmayın İngilizce görüşeceğiz dedi. İlk konu diplomam oldu. Üniversite lisans diplomamı lise diploması sanmış. Kendisini düzelttim, lise değil üniversite diploması dedim. Tekrar bakınca diplomadaki İngilizce kısmı gördü. Evet kusura bakmayın dedi.
    Bundan sonra gelen sorular şu şekildeydi:

    1. ABD’deki planlarınız nedir?
      Cevap: Şu anda çalıştığım şirketin Pittsburgh’ta bir ofisi var. Green Card mülakatının sonucuna göre kendileri ile bu ofise geçme olasılığını konuşacağım. Olmazsa başka bir plan yapacağım.
    2. ABD’de yaşayan herhangi bir akrabanız var mı?
      Cevap: Evet, halam ABD’de yaşıyor.
    3. Maddi kaynaklarının durumu nedir? Aile bireylerinden destek almayı düşünüyor musun?
      Cevap: Banka hesabımda 30 bin dolardan biraz fazla nakit var. ABD’ye 5 ay kadar sonra girmek istiyorum, Bu süre içinde daha fazla para biriktirmiş olacağım. Birikimlerimin yeterli olacağını düşünüyorum bu yüzden ailemden destek almayı düşünmüyorum.

    Yukarıdaki sorulardan sonra görevli, “Tebrikler, vizeniz onaylanmıştır. Vize basılı pasaportunuz ve diğer evraklarınız, talep ettiğiniz PTT şubesine iletilecektir” şeklinde sonucu paylaştı.

    Pasaportlarımız ve sarı dosyalar, 9 Eylül 2022’de belirttiğimiz PTT şubesine vardı. Adana’ya geç döndüğümüz için evrakları 12 Eylül 2022 tarihinde teslim alabildik.

    Tüm sürecimizi yesilkartforum ve DV2022 telegram grubundaki paylaşımları takip ederek yürüttük. Cevap ve yorumlarıyla destek olan @gucarslan Bey'e, diğer yöneticilere ve gruptaki tüm arkadaşlara yürekten teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FIskenderov vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @puratu tebrikler, gözünüz aydın.
    vizenizle ve yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasanavsar83 tebrikler, gözünüz aydın.
    ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐

    @FIskenderov @puratu @hasanavsar83 Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @hasanavsar83 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @xbens merhaba benim de aynı durumda, beklemedeyiz sanırım işler biraz yavaş yürüyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Samet-Ka ve @xbens
    ikiniz de rahat olun, vizelerinizi alacaksınız..


  • @gucarslan Seninle konuşunca rahatladım zaten:) Arkadaş da yalnız olmadığını anlasın dedim:)

  • ⭐⭐

    @hasanavsar83 Merhaba, vizeniz hayırlı olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim🙏🗽


  • @Samet-Ka Bilgi için sağolun Umarım kısa sürede sonuçlanır

  • ⭐⭐

    @hasanavsar83 Vizeniz hayırlı olsun ABD'de ki yeni yaşantınızda mutluluklar dilerim 🙂 Amerika'da ki tecrübelerinizden de faydalanmak isteriz diğer başlıklarda 🙂


  • Merhabalar herkese,

    Buraya deneyimimi yazacağım gün sonunda geldiği için çok mutluyum ve okuyan herkese faydalı olmasını umuyorum. Ayrıca adminlerimize ve özellikle @gucarslan beye sabrı ve destekleri için sonsuz teşekkürler. Bu forumu ve iletişim gruplarımızı ayakta tutan bizlere destek olan insanları lütfen kırmayalım.

    Bu sene neler öğrendik ?
    -DS 260 formunu erken göndermenin önemini
    -Fırsatı olanlar için AOS yapmanın önemini
    -Dosyasını başka konsolosluklara taşımanın önemini

    Yukarıda bahsettiğim 3 konu bu sene yaşayarak acı bir şekilde öğrenildi. DS260 formunu temmuz 2021'de göndermiş , AOS yapacak altyapısı olmayan ve dosyayı taşımak için gerekli hareketleri yapmayan bir talihli olarak işimi tamamen şansa bırakmıştım. Son dağıtımda son anda vize görüşme daveti alarak şans tanrıları beni sevindirse de grupta yüzlerce Türk arkadaşımız bizimle olamadılar bunun burukluğunu da içimde yaşıyorum.

    Biraz da kişisel hatalarımdan bahsetmek istiyorum.Foruma çok geç katıldım Kasım 2021'de buraya geldim ve bildiğim doğruların doğru olmadığını forum sayesinde öğrendim ama birtakım önemli konularda iş işten geçmişti.O yüzden burayı okuyorsan ilk işin foruma üye olmak olsun.Dosya numaramın 97XX olmasına güvenerek nasılsa vize daveti gelir diye düşünmüştüm. Yanıldım , case numarası benden daha düşük arkadaşlar çağrılmadılar bense son anda. Amerikaya gideceğiz diyerek para biriktirelim diye İstanbul'daki evimizi kapatıp aile evlerinde göçebe bir hayata geçtik ve süreç o kadar uzadı ki evsizlik bizi eşimle çok yordu. İş yerimden ABD'ye gideceğim diye ayrıldım. Hem evsiz hem işsiz bırakmıştım kendimi bir de üstüne Ankara vizeye çok az kişi çağırıyordu hatta birçok ayı neredeyse pas geçiyordu. Psikolojim bozuldu kendi kendime hayatımı alt üst etmiştim. Bütün sorumsuzlukları üst üste yapmışım farkında değilmişim. Haziran ayında da çok az vize daveti gelmişti ve artık gidemeyeceğiz galiba durumu hayatımıza girmeye başladı. Moral kalmadı , panik olduk. Herkese de ABD'ye gideceğiz diye anlatmıştık . ee noldu sizin Amerika işini duymaktan artık yorulmuştuk. Temmuz ayının ortalarında artık olmayacak bu iş herhalde deyip, durumu kabullenmeye başladık. Ben tabi işsiz olunca bütün gün zillow'da ev bakmaktan , google maps'te gezmekten amerikayı karış karış ezberlemiştim. Gitmeden gitmiş kadar olduk. Bozulan psikolojimi , abd'ye gidemesek de gidecek şekilde hazırlandığımız için başka bir yere neden taşınmayalım durumuyla onarmaya başladım. Green card bahanesiyle Türkiye'deki düzenimizi bozmuştuk bir kere. Çalışma izni veren ve kolay şekilde girebileceğimiz ülkeleri ararken Malta'ya gidelim dedik. İş bile baktım oradan başvurdum da birkaç yere. Derken 28 Temmuz günü öğle saatlerinde Malta'dan bir numara aradı ve ertesi gün görüşmek istediklerini söylediler. Bir anda unuttuk ABD'yi , Malta'ya gidiyoruza döndük. Mülakata hazırlanmakla geçen günümün geç saatlerinde gelen bir mail, yine bizi ABD'ye döndürdü vize daveti maili gelmişti aynı gün. Yine de artık ABD'ye güvenmiyordum, Malta'daki iş mülakatına ertesi gün katıldım, green card sürecimi de anlattım . ABD'ye gidemezsen haber ver seninle çalışmak isteriz demişlerdi. Hayatımın en tuhaf günlerini geçiriyordum. Ve nihayetinde 12 Eylül itibariyle de vizemizi aldık.

    Muayene
    Eşimle birlikte 710 dolar değerinde Türk Lirasını kredi kartıyla ödedik. Aşılar bizde yorgunluk ve iştah kaybı yarattı. Ankara dışından gelen arkadaşlar aynı gün dönmeyi düşünüyorlarsa bunu dikkate alabilirler. Biz bu yüzden 1 gün daha kaldık ertesi gün yola çıktık.

    Vize görüşmesi
    Girerken üstümüzde sadece para , evraklar ve araba anahtarı vardı.Para yatırma sırasında bizden önceki arkadaş 330 dolara karşılık gelecek birebir TL kuruna göre para getirmiş ama elçilik 18.20 dolan kuru düz 20'den hesaplayınca parası yetişmedi , dışarı çıktı ve para bulup geldi. Biz 2 kişi 660 dolar ile ödedik. TL ödeyecek arkadaşlar fazladan para getirsinler ne olur ne olmaz. Daha sonra evrak teslimi için yan salona geçtik. Tüm evraklarımız tamdı.15k usd banka hesabı gösterdik. Araba ile ilgili ruhsat ve araç değerini gösteren belgeleri evrak tesliminde almadılar. Mülakat dilini Türkçe istediğimizi söyledik. 15-20 dakika sonra 9 numaralı konsolos veznesinde sıramız yandı. Asyalı konsolos ile görüştük. Hello deyip ellerinizi kaldırın dedi. Bir anda ingilizce yemin metnini hızlıca okudu . Ne dediğinden hiçbir şey anlamadım. Excuse me can you repeat please dedim. Bu sefer de anlaşılmaz Türkçesiyle hızlıca yemini okudu ve sadece yemin ediyor musunuz kısmını anladım. Yemin ediyoruz dedik orayı geçtik 🙂 parmak izlerimizi aldı , eşimden 2 defa aldı okumamış ilk seferinde. Daha sonra diploma ve evlilik cüzdanını gerip verdi ve mülakata İngilizce devam ettik. Sorduğu sorular :
    -Ne zaman evlendiniz ? Tarihi söyledim.
    -Çocuğunuz var mı ? No
    -İlk evliliğiniz mi ? Yes
    -Türkiyede ne iş yapıyorsunuz ? Bir cümlede kendi işimi ve eşimin işini söyledim.
    -ABD'de nerede yaşamak istiyorsunuz? Söyledim
    -Orada ailenizden biri mi var ? Hayır arkadaşım var dedim 7 senedir orada yaşıyor dedim. Cool dedi.
    -Orada ne iş yapacaksınız dedi ? Türkiyedeki işlerimizi yapacağız çok fazla ilan var dedim.
    -Askerliğini yaptın mı dedi? Evet dedim.

    Tüm bunlar 2 dakika sürdü ve bir anda Congratulations ve gülümseyerek Good Bye dedi. İdrak edemedik bir an. Are we done dedim . Yes yes congratulations good bye deyip oradan ayrıldı.

    ABD büyükelçiliği yazısı önünde hatıra fotoğrafı çekilip oradan ayrıldık. Kısmetse de Ekim ayı sonuna doğru gitmeyi düşünüyoruz. Bu süreç çok zor oldu, cahilce hareket ettim, bedel ödendi ama çokça şansa bırakmıştım. Siz bu foruma üye olun cahillik yapmayın ve imkanınız varsa şansa bırakmayın lütfen 🙂

    Kalın Sağlıcakla,

  • ⭐⭐⭐

    @hasanavsar83 Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar.


  • Herkese merhaba arkadaşlar 26 Ağustos unganlar deneyimim 11:30 da olan randevuma 11:20 de gittim ofise çıktığımda direk işlemlere başladılar ardından bir alt kata yönlendirdiler orada 117.5 dolar ödeme yapıp kan, idrar ve röntgen çekildikten sonra öğle arası olduğu için öğleden sonra Handan hanımın yanına çıkıp 3 aşı vuruldum ardından 310 dolar ödeme yapıp ertesi gün evraklarımı teslim almaya gittim.

    Mülakatım 13 Eylül saat 9:15 idi ve 8:50 gibi konsolosluğa giriş yaptım klasik beyaz bir şey verdiler iki elime sürmemi istediler daha sonrasında konsolosluğun içersinde girerken pasaport kontrolü yapıp bir kağıt yapıştırdılar ödeme için sıraya geçmemi istediler ödeme yaparken sıra numaramı verdiler ve evrak teslimi için beklemeye başladım numaram yandığında 2 nolu bankoya gidip evrakları teslim ettim
    1 adli sicil kaydı
    2 nüfus kayıt örneği
    3 askerlik belgesi
    4 hesap dökümanları
    5 pasaport
    Verdikten sonra tekrar beklemeye başladım ardından 9 numaralıya bankoya geçip İngilizce Türkçe mülakat seçeneği sundular Türkçeyi seçtim ve sağ elimi kaldırıp yemin ettim yemin ettikten sonrada parmak izi alındı ve sadece burada ne iş yaptığım soruldu anlattıktan sonra tebrikler pasaportunuzu haftaya teslim alabilirsiniz dedi ve mülakatı bitirdi.

    Eklemek istediğim bir konu da inanılmaz fazla İranlı vardı içeride ve sadece 3- 5 türk gördüm içeride.

    Bu platforma harcanan emeklerden dolayı sayın yönetici @gucarslan beye ve diğer yöneticilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum umarım herkes bu süreçte greencardlarına ulaşır. Saygılar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sefa-Samancı tebrikler, vizeni hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Sefa-Samancı Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum