Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @denizci10 Umarım aynıdır. Deneyip sonucunu buraya yazarım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @FiveHN güzel haberlerle beraber bekliyoruz.


  • @ob16222 Evet haklısınız, nasıl olabilir ki değil mi!? Başka bir ihtimal olamaz.


  • @Musician_Turk başka bir şey yok hocam zaten 😂 olay dediğimden ibaret


  • Merhabalar,
    Eşim ve ben bu sene immigrant vize aldık Sofya konsolosluğundan ( Türkiye'de formu geç submit ettiğimiz için mülakat alamadık biz de dosyayı taşıdık) fakat çocuğumuza alamadık çünkü mrn a aşısı yapmamızı şart koştular ( TÜRKİYE de 12 yaş altından istemiyorlar) biz de gerek Türkiye gerekse Bulgaristan'da tanıdığımız doktor ve hemşirelere durumu anlatıp bilgi istediğimizde kesinlikle yaptırmayın diye çok net cevaplar aldık, özellikle erkek çocuklarında ciddi yan etkileri olduğunu söylediler, bunun üzerine kendimiz de internetten araştırınca oğlumuza yaptırmamaya karar verdik, dolayısıyla o vize alamadı.
    Bu durumda eşim Amerika'ya gidecek ve en kısa sürede f2a ya başvuracak ,ben de oğlumla burda kalıcam ve bu süreç tamamlanana kadar maalesef oraya yerleşemeyeceğim.
    Benim sormak istediğim çocuğuma turist vizesi alabilir miyim? Kesinlikle turist vizesi alıp oraya yerleşmek gibi bir amacım yok bunu özellikle belirtmek istiyorum asla bunu düşünmüyorum herşeyi gerektiği gibi doğru ve yasal yolla yapmak istiyorum. Sadece kış ve yaz tatillerinde eşimin yanına gidip immigrant vize hakkımı kaybetmemek için istiyorum. Hem biz de oraya yavaş yavaş alışırız zaten düzen kurmak kolay olmuyor.
    Bu durumda benim sormak istediğim ds160 formunda zaten çocuğun anne ve babasının oturumu olduğunu görecekler, onları nasıl ikna edebilirim geri geleceğimize dair?
    Ds160 formunda asla böyle bir niyetimin olmadığını yazabileceğim bir kısım var mı? Gerekirse yazılı yemin veririm, hatta eğer uymazsam göçmenliğimi iptal edin diye imza da veririm. Bir de 14 yaş altının görüşmesi olmuyor sanırım ? Görüşme olmazsa konsolosluğa niyetimi mail ile belirtsem yani yazılı beyan versem kesinlikle turist vizesini göçmek için kullanmayacağım diye olur mu?
    Daha önce bu şekilde turist vizesi alan var mı?


  • Merhaba. Bu sabah mülakata giren annem ve babam için ayrıntıları paylaşmak isterim.
    Ben Amerikan vatandaşı eşimle amerikada yaşıyorum oturumum var. Bir de çocuğumuz oldu. Annem ve babam için Ocak 2022de başvurmuştuk. 2023 e randevu verilip, sonra konsolosluk tarafından ekim 2022’ye çekilmişti.
    Babam emekli, annem ev hanımı. Annemin son 5 yılda Almanya giriş çıkışı var, babamın yurtdışı çıkışı yok.
    Mülakata gittiklerinde 4 görevli varmış aralarında siyahi bey yokmuş. Babamlara genç bir görevli denk gelmiş. Sadece 2 soru sormuş:
    -Ne için gidiyorsunuz?
    -Nereye gidiyorsunuz?
    Eşimin babamlar için yazmış olduğu davet/sponsorluk mektubu vardı. Babam; ne için sorusunu, kızım damadım ve torunumu ziyaret etmek için gidiyoruz diyip, davet mektubunu da uzatmış, görevli mektubu gözden geçirip, bilgisayarda bir şeyler yapıp, vizenin onaylandı kağıdını uzatmış.
    Dilerim vize bekleyen herkese onay kağıdı uzatılır.
    Yine bir çok kez forumdan yararlandığım için yardımcı olan bilgi paylaşan tüm arkadaşlara ve @denizci10 a çok teşekkür ederim ☺

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tugb-ylmz hayırlı olsun Tuğba hanım. Sizin ve aileniz adına çok sevindim. Ailenize de şimdiden iyi yolculuklar dilerim. Nick bey Ankara'ya atanmış. Orada çalışmaya başlamış ondan görememişlerdir.


  • @ob16222 😁 İsveçlilere ayrı gıcıkları varmış) Kınkanıyorlarmış...


  • Merhabalar,nasilsiniz? oncelikle foruma yeni uyeyim ve bircok tecrubeli arkadaslarda aramizda bulunmakta, ben randevu almadim henuz amerika turist basvurusunda bulunacagim, Yasim 28, 2 yildir ayni firmada calisiyorum ve hesabimda cok fazla miktarlarda bi mebla yok acikcasi, daha once schengen vizelerimi bu mebla ile alabildim ve 3 adet schengene sahibim, 8 ulke kadar gezdim avrupa bolgesinde bunun bana artilari olacakmidir? Baska guclendirmek amaciyla red almamak amaciyla ne yapmaliyim? Vizenin cikma olasiligi sizce nedir? Alabilecek bir durumdamiyim acaba? Yardimci olacak tecrubeli arkadaslardan fikirler almak istiyorum .. simdiden cok tesekkur ederim 😊


  • Merhaba ds -160 formumu kontrol ederken soyisim sonra ismim yazdığını gördüm doldururken ilk surname mi hatırlamıyorum. Bu şekilde yazması doğru mudur?


  • Vize görüşmesine girdim idari işleme bıraktı
    Niye gidiyorsunuz diye sordu bende turistik gezi eve eşimin ablası doğum yapacak onu ziyarete gideceğiz dedim
    Tabi buraya kadar herşey normal ben geçmişte askerdim khk ile ihraç edildim o kısımla ilgili yere geldiğinde tahminin tabi bu adam sesi kapattı pasaportları aldığı kısmı kapattı başka bir kadın geldi 10 dakika konuştular ekrana bakarak ondan sonra adam bir daha sordu niye gideceksiniz diye sonra idari işleme bırakıyorum evrak gönderin dedi

  • ⭐⭐⭐

    @akmstdm merhaba teşekkür ederiz iyiyiz öncelikle 🙏 forum ailemize hoşgeldiniz. Turist vizesi için en önemli nokta geri döneceğinize ikna olmaları. Siz sürekli bir işte çalışarak bunu gösteriyorsunuz. Avrupa gezileriniz büyük artı bu da gezgin ruhunuzu ortaya koyuyor. Sonuçta kaybedecek bir şey yok en fazla 160 dolar zararınız olur. Net bir şey söyleyemesek de denemeye değer görünüyor ☺


  • @Hyller Hosbuldum 😊 Tesekkur ederim cevabiniz icin, tabikide gezgin olmayi yeni yerler gormeyi ve imkanlar dogrultusunda dunyayi gezmek amacim , ben avrupa gezilerimde Vize danismanlari ile calisip destek alarak vizelerimi aldim.. Amerika turist vizesi schengen gibi degil sanirsam, ilk olacagi icin riske atip kendim yanlis yaparak birseylerin ters gitmesini istemiyorum acikcasi, Sizce danismana ihtiyacim varmi? Profesyonel destek alsam daha duzgun adimlarla ilerlemis olurmuyum?


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar banka hesap bilgileri ingilzce mi olmalı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bakk25 yaklaşık 100 kişiden fazla insanın görüşmeye girdiğini gördüm ama daha 1 kişiye bile hesap dökümü sorduklarını görmedim. Turist vizesi için söylüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @akmstdm, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Hyller Hosbuldum 😊 Tesekkur ederim cevabiniz icin, tabikide gezgin olmayi yeni yerler gormeyi ve imkanlar dogrultusunda dunyayi gezmek amacim , ben avrupa gezilerimde Vize danismanlari ile calisip destek alarak vizelerimi aldim.. Amerika turist vizesi schengen gibi degil sanirsam, ilk olacagi icin riske atip kendim yanlis yaparak birseylerin ters gitmesini istemiyorum acikcasi, Sizce danismana ihtiyacim varmi? Profesyonel destek alsam daha duzgun adimlarla ilerlemis olurmuyum?

    @akmstdm kendi adımınızı kendiniz de forumdan destek alarak yapabilirsiniz aslında. Her türlü ihtiyaç noktasında birimiz bilgilerini mutlaka paylaşır.


  • @akmstdm hocam basit bir ds160 formu dolduracaksınız sorular sizinle ve genel hayatınızla ilgili YouTube da yüzlerce video var nasıl doldurulacağı ile ilgili , ayrıca takıldığınız soruda sorunun üstünde mouse imlecini 3-4 saniye bekletince sorunun Türkçe tercümesi çıkıyor tabi yine de siz bilirsiniz bence danışmana gerek yok takıldığınız yerde buraya sorarsınız elbet birimiz yardımcı olur soruyu biliyorsa.


  • @denizci10 teşekkür ederim 🙂


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 6
  • 1490
  • 537
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum