Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @denizci10 Orçun Beye çok teşekkür ederim. 27 Ocak 2023 olan randevumu az önce 5 ekim 2022 ye çekti. İşini layıkıyla yapıp takip ediyor. Teşekkürler Orçun Bey

• ⭐⭐⭐⭐

@Slcn elbette

• @yenihayaletadam siz profilinizi anlatın ben size yardımcı olayım.

• @denizci10 24 yaşındayım ön lisan mezunu 1 yıldır da aktif olarak devamlı çalışıyorum 2023 de senelik iznim için gezmeye gitmek istiyorum o zamana kadar da aktif olarak çalışacağım zaten

• @yenihayaletadam yurtdışına gittiniz mi hiç? Askerlik yaptınız mı?

• @denizci10 hayır gıtmedim , muafım

• Sayın @denizci10 malumunuz son 5 yılda gidilen ülkeler konusunda pasaporta baktığımızda damgalardan çok bir şey anlaşlmıyor, neredeyse hepsi üst üste. sorduklarında net cevap verebilmek istiyorum ama pandemi öncesi epey bir gezmiştim. fakat tam olarak tüm ülkelerin listesi bende yok. bunu görmenin bir yolu var mı? e-devlette bir sekme vardı fakat orada sadece yurtdışı çıkış tarihleri yazıyor ekstra bir bilgi yok. bu konuda tavsiyeniz var mı

• @nofearbrk rica ederim. Erken tarihe vize mülakatı almak isteyenler irtibata geçebilir.

• Bu ileti silindi!

• @heroinchains öncelikle net cevap verebileceğiniz ne bir soru sorulacak ne de bir ortam olacak. o yüzden detaylarla kafanızı bulandırıp mülakatta kitlenip kalmayın. Red alanların çoğu profil yetersizliği ise ondan sonra ki en büyük kısmı da kafası bulanık insanların verdikleri karmaşık cevaplar oluşturuyor.

• @yenihayaletadam bu şartlarda biraz zor almanız.

• @statistician, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@yenihayaletadam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@statistician hocam profiliniz nasıldı biraz özetler misiniz? Bende başvuru yapmak istiyorum ama gencim bu direk gidip gelmeme ihtimali ile baktıkları için red yer miyim diye korkuyorum açıkcası

bence vize mülaktına gelmeden önce doldurduğumuz ds160 formu yazılımdan geçiyor ve temel risk kriterinizi belirliyor. vizeyi alıp almayacağımızın büyük ölçüde belirli olduğunu sorulan soruların tamamen teyit amaçlı olduğunu düşünüyorum. bu yüzden arka planda çalışan yazılımın kriterlerini bilemediğimiz için kesin hükümde bulunmamak ve umutsuzluğa kapılmamak gerekir diye düşünüyorum.
    ben kamu personeliyim. eşim çalışmıyor. daha önce yurtdışına çıktık. eşime soru sorulmadı.

Diyelim ki DS160 iki defa dolduruldu ve iki form arasında farklılıklar var. O zaman yazılım nasıl çalışır acaba hocam? :)

• ⭐⭐⭐⭐

@ICu ya gerçekten hayal gücünüze hayranım. evet evet yazılım var, sonuçlar önceden biliniyor... hatta belirli kontenjan var o kontenjan bitince herkese ret veriyorlar...

• @denizci10

Hayal gücümü beğenmenize sevindim.

Yazılım fikrini ben atmadım ortaya. Atılan fikri de bütünüyle kabul etmedim zaten. Ama 'sürecin hiçbir aşamasında kesinlikle yazılım olamaz' demek daha mantıksız bir şey bence. Ki yazılımın olması da nihai kararı memurun vermesine aykırı bir şey değil diye düşünüyorum.

• Tekrar merhaba, bu sabah girdiğimiz görüşmenin detaylarından önce biraz profilimizden bahsedeyim;
    Biz 36 yaşında bir çiftiz, bir de 4 yaşında çocuğumuz var. Ben uluslararası bir firmada uzun yıllardır çalışıyorum, eşim de aynı şekilde. Pandemi öncesi ve bu yıl bir çok avrupa ülkesine turistik olarak gitmiştik. Ben daha önce öğrenci vizesiyle Amerikada bulunmuştum.

Görüşme dediğim gibi sarışın gözlüklü hanımefendi ile gerçekleşti. Biz direk hello diyerek giriş yapsak da sağolsun kendisi merhaba dedi ve Türkçe bir mülakat yapmış olduk.
    Neden gidiyorsunuz? Biz: Turistik
    Nereye gideceksiniz? Washington ve NYC
    Neden Washington? Orada bir tanıdığınız mı var? Biz: evet kardeşim
    Vatandaş mı? Evet
    Sonrası klasik ne kadar kalacaksınız, yurt dışına daha önce çıktınız mı, ne iş yapıyorsunuz ve ekrana bazı notlar alıp vizeniz onayladı iyi yolculuklar :)

Hiçbir evrağa bakılmadı. Asansördeki bir öğrenci onay almıştı. Bir beyefendi ise siyahi memurdan red aldığını ve önündeki bir kişinin de aynı memurdan red aldığını söyledi. Ama bence genel anlamda onay alanlar çoğunluktaydı.

• @waterman teşekkürler :)

• @denizci10 sağolun, ben de arada sorduğum sorulara verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkür etmiş olayım :)

• @Zamir-Dağın çok sağolun, pozitif bir insandı yaşlı bir çiftle anlaşmakta oldukça zorlandı ama onlara bile onay verdi bugün :))

• Arkadalar ds160 formunu ankara değil ostanbul diye tekrat düzelttim fakat odeme yaptığımız ve randevu aldığımız yerde eski ds160 numaramiz var bu konuda bir sıkıntı olur mu ne yapmam gerekli? Formu sıfırla diye bir secenek var ama onu yapmaya cesaret edemedim randevu iptal olur diye

• ⭐⭐⭐

Bende turist vizesine önümüzde ki ay başvurmayı düşünüyorum. Az çok prosedürü vize alabilecek insan profilini biliyorum esasında gezmek amaclı degil tamamen vizem olsun durumu, arkadasım kanser hastası ve kendisi daha gecen gun vize onayı aldı. Ondan dolayı mı bilemiyorum ama baya bi vizem olsun moduna girdim. 22 yaşındayım 3 yıldır düzenli olarak calısıyorum brüt maaşım normal bir çalışandan yüksek. Açık öğretim üniversitesinden okula devam ediyorum ancak henüz yeni kayıt oldum. İşyerimden terfi almak üzereyim gerekirse bunu da belgeli olarak kanıtlayabilirim. Mali olarak kredi kartları limitleri avans hesap limitleri ve kenarda birikmiş biraz param var yani bu tatili kendi başıma finanse edebilicek durumdayım. Kredi borcum var (ki bunun cok etki etmedigini bazen dosyalara bakılmadıgını da biliyorum. :) ) Gezi planınını cok detaylı düşünüp eklerim mülakat gününe kadar malumunuz tarihler aşırı ileri. Sizin değerli yorumlarınıza göre vize alma ihtimalim yüzde üzerinden vericek olursanız kaç olur? @denizci10

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k