Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hakan-karademir tebrikler yeni hayatınızda şans sizle olsun


  • Geciken bir mülakat deneyiminden herkese merhaba.
    Mülakat günüm 10 mart olmasına rağmen aşağıda da belirteceğim sebeplerden dolayı ancak vizem onaylandı. Uzun bir zaman geçtiği için ayrıntıları net hatırlamasam da ilerde birine yardımcı olacağını düşünürek deneyimin ana hatlarından bahsedeceğim.
    Unganlardaki sağlık muayenemde daha önce burada deneyimlerini paylaşan arkadaşlardan farklı olarak bir şey olmadı. Şehir dışından geldiğim için 8 mart tarihine randevu aldım. 9 Mart tarihinde de sorunsuz bir şekilde sonuçlarımı alıp mülakat günümü beklemeye başladım. Unganlarda ödediğim toplam ücret 250 dolar civarındaydı.
    10 mart sabahı saat 10:15'te olan mülakatım için sabah 9.30'da elçilik önünde hazır bulundum. İçeri girdikten sonra girişte görevliye pasaportumu teslim ederek sıra numaramı öğrendim. İçeri girdikten sonra sırasıyla 330 dolarlık vize ücretini ödedim, başka bir bankoda evrakları teslim edip sıramı beklemeye başladım. Yarım saatlik bir bekleyişin ardından sarışın bir hanımefendinin olduğu bankoda sıra numaram yandı.
    Heyecansız ve gayet sakin bir durumda bankoya doğru ilerledim. Yemin edip parmak izi verdikten sonra ilk soru olarak bana nereye gideceğimi ve orada kiminle kalacağımı sordu. Ben de new york'a gideceğimi ve arkadaşımla kalacağımı söyledim. Sanki ben gelmeden önce karar verilmiş gibi net bir şekilde başka bir şey sormadan bana dönüp, New York 'un pahalı bir yer olduğunu ve bu sebepten dolayı mali dökümlerimi yetersiz bulduğunu ve vizeyi onaylamak için bir sponsor bulmam gerektiğini belirtti. Daha sonra üzerinde sponsor bulmam gerektiğini belirten AP kağıdını uzattı. Ben ise İş teklifimin olduğunu, gideceğimde hemen çalışacağımı ve arkadaşımda kalacağımı belirtmeme bu serzenişlerim fayda etmedi. Pasaportumu ve AP kağıdını uzatarak sponsorluk belgelerini konsolosluğa posta ile gönderebileceğimi söyleyerek görüşmeyi bitirdi. Bu arada merak edenler için hesabımda 7 bin küsür dolar + araba ruhsatı ve iş teklifi vardı. İş teklifimin ve kalacak yerimin olmasının avantajıma olacağını sanıp miktarı yeterli görmüştüm ama öyle olmadı. İlerde mali durumu iyi olmayıp New York düşünen arkadaşlar varsa bu duruma dikkat etmelerini belirtmek isterim. Bu sonuç ben de bir hayal kırıklığı yarattığı için hiç ankarada durmadan atlayıp memleketime dönüp vakit kaybetmeden sponsor arama uğraşlarıma başladım. Ulaştığım bazı kişiler çekingen davranıp sponsor olmak istemedi, sponsor olmak isteyenlerde şartları sağlayamadığı için tam bir çıkmaza girdim.Bir aylık arayışım hayal kırıklığıyla sonuçlandı ve tüm arayışlarıma rağmen sponsor olabilecek birini bulamadım. Ben de forumdaki geçmiş deneyimlerden ve daha önce aynı şeyi yaşamış arkadaşların da tavsiyesiyle konsolosluğa ek mali dökümanlar sunup şansımı tekrar denemek istedim. Bu sefer hesabımdaki para miktarını artırıp (17 Bin dolar) + ev tapusu+ araba ruhsatı ve iş teklifi de dahil olmak üzere yeniden göndereceğim evrakları hazırladım daha sonra AİS kaydı açarak belgeleri konsolosluga postaladım.
    Gönderdiğim ek evraklar kısa bir süre sonra konsolosluğa ulaştı. Belgeleri teslim aldıklarından 3 gün sonra da konsolosluktan şöyle bir mail aldım.
    '' Ofimize ek mali belgeler gönderdiğiniz için teşekkürler, Dosyanız şu an idari işlemden geçmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra sizden pasaportunuzu talep edeceğiz''
    Bu maili aldıktan sonra 2. uzun bekleyiş sürem başladı. İlki mülakat tarihi beklerken olmuştu.
    Ben kısa sürede cevap alacağımı sanırken bekleyişim önce günler sonra haftalar sonra ayları bulmuştu. 3 Ayı geçen bekleyişten sonra sağlık raporu süreminden sonuna geldiğim için @gucarslan beyin tavsiyesiyle konsolusluğa sağlık raporumun yakında biteceğini ve abd'ye giriş yapamayacağımı belirten kısa bir mail attım. (Daha öncesinde onlarca mail attım ama dönüş alamadım) Bu mailden 3 gün sonrada o mutlu haberi aldım.. 18 Temmuzda konsolosluk tarafından idari işleminin sonuçlandığını belirten mail geldi. Sonunda pasaportumu istiyorlardı. 19 Temmuzda pasaportu ptt'ye verdim. 26 temmuz tarihinde IV unit birimine ulaştı ve 8 ağustosta pasaportum PTT'ye verildi. Vize basılı pasaportumun elime ulaşmasıyla beraber bu kadar süren bekleyişin verdiği stres ve huzursuzluk bir günde uçup gitti.
    Bu süreçte (özellikle AP sürecinde) desteğini esirgemeyen her soruya sabırla cevap veren, destek olmak için elinden geleni yapan @gucarslan beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ne yapsak hakkı ödenmez var olsun.

  • ⭐⭐⭐

    Tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Mülakat sırasında New York demek gerçekten yeterli mali kaynağı olmayanlar için riskli bi eyalet. Süreci sorunlu olsa da atlattınız tekrardan tebrikler 🥂 @darkside

  • ⭐⭐⭐

    @darkside Süreç uzamış ama sonunda mutlu son ile bitmiş. Hayırlı uğurlu olsun.


  • @Emre1 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. İnşallah vize görüşmen gibi Amerikadaki yaşamında çok güzel başlar ve devam eder. Yeni ülkendeki yaşamında bol mutluluklar


  • @waterman kesinlikle öyle, teşekkür ederim


  • @Programmer teşekkür ederim 👍


  • @darkside Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Bu süreci iyi atlatmışsınız açıkçası deneyimlerinizi okurken ben strese girdim ilk seferde red almak çok zor olmalı. Yolunuz açık olsun.


  • @Ranje evet baya çalkantılı bir süreç oldu. Teşekkür ederim


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim abi inşallah en yakın zamanda seninde vizene kavuşman ümidiyle.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xbens tebrikler, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dorstenevi size ve ailenize abd'de güzel bir hayat diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre1 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    deneyiminizden de anlıyoruz ki, en stressiz geçen mülakat aşaması oluyor..
    abd'de bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darkside gerçekten stresli ve sancılı bir bekleyişti, neyse ki sonucu güzel bitti.
    tebrik ediyorum, yolun da bahtın da açık olsun kardeşim.
    abd'deki hayatında bol şans..


  • Selamlar. Belki faydası olur diyerek bende mülakat deneyimimi paylaşayım.

    8 Eylül sabahı randevu için 1 saat önceden ailece ABD elçiliği yeni binanın önündeydik. Arabayı park edebileceğiniz baya alan var. Eşyaları oradaki kafelere ve galiba eczaneye emanet edebilirsiniz. Aracım pickup olduundan eşyaları arabaya koyup kitledim ve araç anahtarını bagaza koydum, sadece bagaj anahtarını yanımda götürdüm. Araç anahtarı teknolojik eşya olarak algılanabilir diye düşündüm. Emin değilim. Biraz sırada bekledik ve sırayla içeri alındık. Randevu saatine göre içeri alınmadık. Giriş işlemlerinden sonra bankoda 3 x 330 usd ödeme yaptım. Ödeme dekontunda dolar kurunu 20 TL olarak aldıklarını gördüm fakat ben 3 kişi için tam 990 usd nakit verdim. Tavsiyem dolar olarak götürülmesi.

    Bu gişeden verdikleri numara yanınca evrakları teslim ettim. Burada mailde istenilen evraklar dışında bir şey alınmadı. Bu arada evrak tesliminde Ais kayıt evrağını almadılar. Götürdüğüm pek çok kağıdı da almadılar.

    • Pasaportlar (ben, eşim ve oğlum)
    • 2 şer adet 5x5 (ABD vizesine uygun) Vesikalık (ben, eşim ve oğlum)
    • Diploma aslı ve fotokopisi (sadece benim)
    • Sağlık raporu (ben, eşim ve oğlum)
    • 6 aylık hesap dökümü (sadece benim)
    • Nüfus kayıt örneği (E-devlet) (benim, eşimin ve oğlumun (benim kayıt örneğimden 2 adet olması yeterli oldu))
    • Adli Sicil Kaydı (E-devlet) (ben ve eşim)
    • Askerlik Durum Belgesi (E-devlet)

    Teslim ettik ve beklemeye başladık. Daha sonra numaramız tekrar yandı ve mülakatı ABDli bir memurla yaptık. Gayet güleryüzlü ve sempatik biriydi. Türkçesinin çok iyi olmadığını söyledi ve "ingilizce yapalım takıldığınız yerde türkçeye döneriz" dedi, tamam dedik. Eşimin ingilizcesi daha iyi olduğundan çoğunlukla o cevapladı soruları.

    Sorular.
    Şuan ne iş yapıyorsun? (eşime ve bana)
    Gidince hangi işi yapmayı planlıyorsunuz?
    Nereye gideceksiniz?
    Amerikada kimin yanına gideceksiniz? Tanıdığınız var mı?
    Banka dökümanında yüklü para girişi görüyorum bunun kaynağı nedir dedi?
    Cevaplardan sonra herşey iyi gözüküyor vizeni onaylıyorum dedi. Şuan ceac den baktığımda durumumuz "Administrative Process" yazıyor ancak birkaç gün sonra normale dönecek diye düşünüyorum. Bebekleri olanlar için bilgi: Mama girişte sorun olmadı ve aile lavabosu içeride var.

    Herkesin hayalleri, umutları umarım gerçekleşir. 1.5 senelik bu stresli dönemi gerçekten ailece iyi biliyorum. Mülakat alamayan arkadaşlarım için de hala çok üzgünüm. Umarım bir mucize olur ve herkes vizesine kavuşur.

    Edit: fotoğrafları yazmayı unutmuşum. ekledim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sobrero deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    size ve ailenize mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hayat diliyorum abd'de.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐

    @xbens @Emre1 @dorstenevi @darkside @sobrero Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐

    Merhaba, vizeniz hayırlı olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🗽🙏

  • ⭐⭐⭐

    @davegrohl Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @dorstenevi Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum