Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @waterman kesinlikle öyle, teşekkür ederim

• @Programmer teşekkür ederim 👍

• @darkside Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. Bu süreci iyi atlatmışsınız açıkçası deneyimlerinizi okurken ben strese girdim ilk seferde red almak çok zor olmalı. Yolunuz açık olsun.

• @Ranje evet baya çalkantılı bir süreç oldu. Teşekkür ederim

• @Muhtaradana çok teşekkür ederim abi inşallah en yakın zamanda seninde vizene kavuşman ümidiyle.

• @xbens tebrikler, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

• @dorstenevi size ve ailenize abd'de güzel bir hayat diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

• @Emre1 tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    deneyiminizden de anlıyoruz ki, en stressiz geçen mülakat aşaması oluyor..
    abd'de bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.

• @darkside gerçekten stresli ve sancılı bir bekleyişti, neyse ki sonucu güzel bitti.
    tebrik ediyorum, yolun da bahtın da açık olsun kardeşim.
    abd'deki hayatında bol şans..

• Selamlar. Belki faydası olur diyerek bende mülakat deneyimimi paylaşayım.

8 Eylül sabahı randevu için 1 saat önceden ailece ABD elçiliği yeni binanın önündeydik. Arabayı park edebileceğiniz baya alan var. Eşyaları oradaki kafelere ve galiba eczaneye emanet edebilirsiniz. Aracım pickup olduundan eşyaları arabaya koyup kitledim ve araç anahtarını bagaza koydum, sadece bagaj anahtarını yanımda götürdüm. Araç anahtarı teknolojik eşya olarak algılanabilir diye düşündüm. Emin değilim. Biraz sırada bekledik ve sırayla içeri alındık. Randevu saatine göre içeri alınmadık. Giriş işlemlerinden sonra bankoda 3 x 330 usd ödeme yaptım. Ödeme dekontunda dolar kurunu 20 TL olarak aldıklarını gördüm fakat ben 3 kişi için tam 990 usd nakit verdim. Tavsiyem dolar olarak götürülmesi.

Bu gişeden verdikleri numara yanınca evrakları teslim ettim. Burada mailde istenilen evraklar dışında bir şey alınmadı. Bu arada evrak tesliminde Ais kayıt evrağını almadılar. Götürdüğüm pek çok kağıdı da almadılar.

• Pasaportlar (ben, eşim ve oğlum)
    • 2 şer adet 5x5 (ABD vizesine uygun) Vesikalık (ben, eşim ve oğlum)
    • Diploma aslı ve fotokopisi (sadece benim)
    • Sağlık raporu (ben, eşim ve oğlum)
    • 6 aylık hesap dökümü (sadece benim)
    • Nüfus kayıt örneği (E-devlet) (benim, eşimin ve oğlumun (benim kayıt örneğimden 2 adet olması yeterli oldu))
    • Adli Sicil Kaydı (E-devlet) (ben ve eşim)
    • Askerlik Durum Belgesi (E-devlet)

Teslim ettik ve beklemeye başladık. Daha sonra numaramız tekrar yandı ve mülakatı ABDli bir memurla yaptık. Gayet güleryüzlü ve sempatik biriydi. Türkçesinin çok iyi olmadığını söyledi ve "ingilizce yapalım takıldığınız yerde türkçeye döneriz" dedi, tamam dedik. Eşimin ingilizcesi daha iyi olduğundan çoğunlukla o cevapladı soruları.

Sorular.
    Şuan ne iş yapıyorsun? (eşime ve bana)
    Gidince hangi işi yapmayı planlıyorsunuz?
    Nereye gideceksiniz?
    Amerikada kimin yanına gideceksiniz? Tanıdığınız var mı?
    Banka dökümanında yüklü para girişi görüyorum bunun kaynağı nedir dedi?
    Cevaplardan sonra herşey iyi gözüküyor vizeni onaylıyorum dedi. Şuan ceac den baktığımda durumumuz "Administrative Process" yazıyor ancak birkaç gün sonra normale dönecek diye düşünüyorum. Bebekleri olanlar için bilgi: Mama girişte sorun olmadı ve aile lavabosu içeride var.

Herkesin hayalleri, umutları umarım gerçekleşir. 1.5 senelik bu stresli dönemi gerçekten ailece iyi biliyorum. Mülakat alamayan arkadaşlarım için de hala çok üzgünüm. Umarım bir mucize olur ve herkes vizesine kavuşur.

Edit: fotoğrafları yazmayı unutmuşum. ekledim.

• @sobrero deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler.
    size ve ailenize mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hayat diliyorum abd'de.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

• ⭐⭐

@xbens @Emre1 @dorstenevi @darkside @sobrero Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

• ⭐⭐

Merhaba, vizeniz hayırlı olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🗽🙏

• @davegrohl Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

• @dorstenevi Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

• ⭐⭐⭐

@Emre1 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

• @darkside Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

• @sobrero Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

• 7 Eylül 2022 Ankara mülakat deneyimi;
    Mülakattan 5 gün önce mülakatın yapılacağı yerin yeni adresi ve gerekli belgelerin yazılı olduğu mail geldi. Saat 9:45 de olan mülakat için 9:00 da elçiliğin önündeydim. Giriş kapısı elçiliğin yanında yer alan Besa kulenin olduğu tarafta. İlk giriş kapısındaki görevli pasaportumu çekmece vasıtasıyla aldı ve kontrol etti ardından elime ve üstüme sürmem için plastik bir parça verdi ve sonrasında bu parçayı kontrol etti. Arrdından xrayden geçerek elçiliğin içerisine girdim. Binaya girdikten sonra girişteki görevli pasaportuma barkod yapıştırıp, vize ücretini ödemem için bir sıra numarası verdi. Bu numara ile bankonun karşısındaki bankoya geçerek 330 dolar vize ücretini ödedim.

Ücreti ödedikten sonra sıra numaram ile bankoların karşısındaki sandalyelerde bekledim, ekranda numaram yandığındında belirtilen bankoya gittim ve Türk bir görevli anne kızlık adımı sorup ardından benden mülakat belgelerini istedi (Diploma fotokopsi ve aslı, Vukuatlı nufus kayıt örneği, Askerlik belgesi, Mali evraklar(araba ruhsat fotokopisi ve kasko değerinide sundum), Pasaport). Mülakatı Türkçe yapmak istediğimi söyledim.

Numaram 3. kez yandığında, belirtilen bankoya gittim çok iyi Türkçe konuşamayan bir beyfendi kibar bir şekilde karşıladı. Öncelikle sağ elimi kaldırıp yemin ettim ardından parmak izlerimi aldı. Ne iş yaptığımı ve Amerikada nerde kalacağımı sordu Virginia dedim orda bir tanıdığım olmadığını sordu, arkadaşım olduğunu ve onun yanına gideceğimi söyledim. Green card ın gönderileceği adresi değiştirmek istediğimi söyledim yeni adresin kağıdını uzattım ama burdan yapamıyorum gibi bişey söyleyip başka yerden yapıyorsun gibi bişey dedi, inanın anlayamadım. Olayın heycanıyla daha fazla üstelemek istemedim, mali evraklarımı ve diplomamın aslını bana geri verdi ve vizenizi onaylıyorum dedi. Teşekkür ederek ayrıldım.

Mülakata girmek ve vizesini almak isteyen tüm arkadaşlarımın bu anı yaşamalarını gönülden istiyorum. Tüm süreçte yardımcı olarak bize yol gösteren başta @gucarslan ile tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

• @Ufurkans vizeniz hayırlı olsun, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.

ayrıca ilgili adresinizi, abd'ye girişte değiştirebilirsiniz. cbp memuruna bunu belirtin ve yeni adresinizi verin, değiştireceklerdir.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k