Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @ob16222, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @stella hocam eylül ayında mülakata gireceksiniz , vize memuru dosyanızı incelediğinde haziran ayında planınız vardı eylül ayında mülakata giriyorsunuz diye sorduğunda verebileceğiniz bir cevabınız var ise bu şekilde kalsın o zaman.

    Aralık olarak değiştirdim seyahat tarihimi teşekkürler


  • @erika, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba. Turist vizesi basvurusunu pasaportumuz yenilenirken yapabilir miyiz eski pasaport bilgileri ile (expired)? Yenilenene kadar randevu tarihlerinin durumu malum vakit kaybetmemek amacli soruyorum.
    Teşekkür ederim

    Yapabilirsin. Passport number bir sefere mahsus değiştirilebiliyor sistemden. Pasaport unuz yetişirse problem yok. Yetişmezse de 48 saat öncesinden randevuyu erteleyebilirsiniz.


  • Herkese merhaba 06.09.2022 tarihinde vize mulakatina girdim, gorusmem olumlu gecti, hatta sanirim memur ev almak istedigimi duyunca sasirdi ancak yalan soylemeden durumumu anlattim ( yasadisi bir durum yasamak istemiyorum) birden fazla soru sordu neden boyle bir yatirim yapmak istedigim vs. hepsine makul cevaplar verdim ben vizemin onaylanmasini beklerken memur sarı bir kagit verdi ve kagitta benim aciklayabilecegimden daha iyi anlatiyor, tekrar gelmenize gerek yok size mail ile donecegim ardindan ptt posta ile pasaportunuzu gonderirsiniz dedi. Gordugum kadariyla reddedilecek insanlar dogrudan beyaz kagit ile reddediliyor bana bu sari kagit verilmesi isim benzerligi vs. bir durumdan mi kaynaklaniyor acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @erika pasaportunuzu hemen almak istiyorsanız benimle iletişime geçin...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @aeemin sarı kağıt bir çok anlama geliyor ama mail gelmeden ne olduğunu bilemezsiniz. İşlemleri 1 sene süren de oluyor 1 ay da. Kolay gelsin.


  • @ayvalik10 😂😂


  • Merhabalar basvuru yaptigimizda sadece istanbul acik oldugu icin orayi yazmistik ds160 formuna suan ekim ayina Ankaraya cektik. Ds160 formunu yenilememiz mi gerekiyor? Sistemde buna dair bisey gormedim. Bu sekilde gitsek bi sorun olur mu


  • Ds160 formu istanbul olarak doldurup ankaraya gununu ceken var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lbsryts yenilemeniz gerekiyor ds160 ı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lbsryts ben 6 danışanımın randevusunu çektim.


  • @Altay-Akyüz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ahmetuyar Eylül 22 deki randevum İçin mail geldi. Yeni adresin olduğu onay sayfasının yazdırılması gerekliymiş.

    Onay ve talimatlar sayfasındaki adres güncellenmiş. Konfirmasyon sayfasını ds160 numaranızla retrieve yapsanız bile adres eski kalıyor zaten mailde onunla alakalı bir güncelleme istenmemiş.


  • @denizci10 nasil yenileyecegim acaba yardimci olur musunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @lbsryts normal ds160 ı nasıl doldurduysanız aynı şekilde


  • az evvel sarışın elemandan ret alındı.bugün doğru düzgün kimse vize alamamış.


  • @DustyBlue geçmiş olsun.


  • @DustyBlue Geçmiş olsun. Profiliniz nasıldı paylaşmanız mümkün mü?


  • reddi ben almadım arkadaşlar. alan kişi çalışan öğretmen, ingilizce biliyor, 2 schengeni var 7 avrupa ülkesi görmüş. fakat daha önce green card kazanıp sırası gelmemişlerden. 4-5 sene öncesinin mevzusu. adam zaten en son konuyu oraya getirip siz daha önce abd ye göçetmek mi istediniz demiş başvuranda gc çıktı ama sıra gelmedi demiş. şuan sadece turist olarak gezmek istiyorum demiş. bu kişide şuan uygun değilsiniz demiş. bu sarışın adamı şikayet edeceğiz. koca forumda herkes reddediliyor bu adam doğru düzgün kimseye vize vermiyor derdi neyse sorununu çözüp gelsin insanlar farklı şehirlerdnen gelip para harcayıp başvuru yapıyorlar.

    asyrıca yaşı genç olanlar hariç orta yaş üstüne vize veriliyormuş. gençlerden doğru düzgün alan olmamış. başvuran kişi içerideyken sadece 2 kişinin oanylandığını görmüş.


  • Bugün sabah İstanbulda eşim ve 2 çocuğumun vize görüşmeleri oldu. Çocuklar küçük olduğu için girmedi eşim görüşmeye tek katıldı. Görüşme olumlu geçti. Hangi şehre gidiyorsunuz, kimin yanına ve ne kadar kalacaksınız gibi birkaç soru sormuşlar. Evrak olarak amerikan vatandaşı olan ağabeyimin davetiye mektubunu istemişler. Sonrasında da Hayırlı olsun iyi yolculuklar demişler.
    Profilimiz şöyle: Ben polis memuruyum. 10 yıllık vizem var 2 sene önce almıştım. Ağabeyim Amerikada. Geçen yıl ben tek başıma 20 günlüğüne gittim geldim. Bu yıl da ailece gitmek için eşim ve 2 çocuklarıma başvurduk. Çok şükür aldık.


  • @DustyBlue hocam şikayet etmenin hiç bir faydası olmayacak son takdir kararı vize memuruna ait maalesef. Sarışın memurdan benim annem vize aldı mesala tamamen profil ile alakalı bir durum bence. Her Avrupa’ya giden ülke gezen ABD vizesi alacak diye bir şart yok sadece alma şansınızı artırıyor o kadar.


  • @Zamir-Dağın merhaba, bizim de görüşmemiz yarın. Benim de ablam orada Amerikan vatandaşı ancak davetiye istemedik. Görüşmede eşiniz bahsedince mi davetiyeyi istemiş yoksa direk davetiyeniz var mı diye mi sormuş? Ben formda belirttim orada yaşayan yakınınız var mı sorusunda ama herhangi bir destekleyici belge hazırlamadım.


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    125 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • 4 Oy
    2k İleti
    214k Bakış
    T.C. Kubilay DikiciT
    @wowman67 Fark etmez olurda TL ile giderseniz bankanızdan mevduatınızın USD karşlığını gösterir bir yazı talep edebilirsiniz banka yazıyı hazırladığı günün kurundan mevduatınızın USD karşılığını yazar [image: 1784296920582-97962d8b-40f1-4223-af0b-d80d53fe5149-image-resized.jpeg]
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum