Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @seckingumus tebrik ederim. Yeni hayatınızda mutluluklar 💐😊


  • @seckingumus Tebrikler yeni hayatınız da başarılar.


  • @niko covid testi olmadan tedavi yapilmamasi nedir?
    Kuzey korede bile Boyle birsey yok.
    Avustralya olmus 3.dunya ulkesi


  • 02.09.2022 Cuma günü, Unganlar deneyimimi paylaşmak istiyorum.
    Randevu saatine 1 saat vardı ve şansımı deneyip erkenden bitirmek istedim ve öylede oldu. Toplamda 360 $ civarı bir ödeme yaptım. Çok yoğun bir gündü ortalama bir saat içerisinde kontrolleri tamamladım. Ardından 11:30 gibi gelmem istedi. Dr. Handan hanım klasik sorulardan bana da sordu. Ertesi gün (Cumartesi) 11-12 arası gelip dosyanı alabilirsin dediler.

    Son olarak buraya nasıl ulaştım onu belirtmek istiyorum.
    Benim gibi ilk defa Ankara'ya yolu düşenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

    İstanbul Marmaray bostancı durağından saat 23:04'de kalkan YHT ile Ankara'ya tam 9 saatte ulaştım. Bu hataya düştüm siz düşmeyin. Ertesi güne sarkan yani en son seferler maalesef 8-9 saati buluyor. (Sinyalizasyon hatası sebebiyle diyorlar ama ben yemedim, bir aydır takip ediyorum hep 8-9 saat yazıyor) YHT kullanacaksanız gün içindeki seferleri seçiniz ortalama 4 saat sürüyor.

    Ankara gar (YHT) durağına ulaştıktan sonra, taksi ile ortalama 10dk sürdü ve 35 lira ödedim.
    Alternatif olarak ve vaktiniz varsa
    Siz buradan kızılaya giden otobüslere binip (6,5 lira) meydanda inip ardından güven parkı arkanıza alıp hafif yokuş yürüyerek 10-15dk hiçbir yere sapmadan bulabilirsiniz. Yine aynı şekilde buradan tekrar otobüse binip 2 durak sonra inebilirsiniz. (Ankara YHT'den direk giden otobüs varmı bilmiyorum)

    Eğer otobüs ile Ankara Aşti otogara geldiyseniz
    Otogarın içerisinden ANKARAY binip takbiri 7 durak sonra kızılayda inin gerisini zaten yukarıda anlattım, ister otobüse binip 2 durak sonra inersiniz ister 10-15dk yürürsünüz.


  • Bu ileti silindi!

  • @seckingumus Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. İnşallah vizemiz onaylanınca biz de virginia'ya yerleşmeyi düşünüyoruz 🙂 Hangi bölgeye gitmeyi düşünüyorsunuz?


  • Ben Google mapsden baktım aşti metroyla Söğütözü durağında yürüyen merdivenden çıkıp geriye büyükelçilik yönüne yürüyüp ilk çatal yan yolun soluna dönüp ana yola çıkınca karşıda besa toweri görünce ulaştınız demektir,kulenin tam yanında olacak büyükelçilik


  • @yasmin982 bazen maps yanıltıcı oluyor. Geçen sene beykoza gittim varacağım yer 1km idi. Dedim beş dk yürür giderim. O yolu 45dk da bitiririm. Meğerse %70 derecede yokuş bir yolmuş:)) Ankara da bulunduğum kadarıyla böyle yokuş yol yok fakat çok trafik oluyor iş saatinde. Yeni konsolosluk ortalama 3km otogar ile arasında. Bu arada Ankaray söğütözüne gitmiyor. Aktarma var mı acaba hatırlamıyorum. Ankaray haricinde metro var sanırım o gidiyor. Ikiside metro ama karıştırmamak lazım.


  • Merhaba, 8 Eylül'de vize görüşmem var. Covid 19 aşılarımı 3 doz biontech oldum, unganlardan sağlık muayenemi de yaptırdım, ama şimdi aklıma takıldı, 4. Hatırlatma dozunu da olmam gerekiyor mu? Yardımcı olabilir misiniz?


  • @cgokhan Ben ankaray demedim metro dedim kızılayda atamayla ulaşılıyor,ben öneride bulundum tıpkı sizin gibi,tabi büyükelçiliğe isteyen istediği şekilde gidebilir saygılar...


  • @agaslan Cok tesekkurler, biz Fairfax, Arlington bolgesini dusunuyoruz DC’ye yakinligindan dolayi. Siz ne tarafi dusunuyorsunuz?


  • @agaslan sizin de mulakatanizda bol sanslar!


  • @seckingumus Biz de fairfax düşünüyoruz. Ben manassas'da bir firmadan iş teklifi aldım. yaptığım araştırmalar sonucunda fairfax'den gidiş gelişin daha iyi olacağını düşündüm. Eşim uluslararası ilişkiler uzmanı, ona uygun işler de DC'de var. o yüzden DC'ye de yakın olmak istedik.


  • @Dopi26 iki doz yeterli


  • @cgokhan Kızılaydan aktarma yapılıyor metroya söğütözü metrodan yeni konsolosluk 500 metre yokuş yok, bu arada sabah iş saatine gelirseniz söğütözü yolu yani Ankaralı olarak eskişehir yolu deriz trafik baya oluyor, ama istanbul kadar değil, ona göre erken gidin, okullar da açılacak trafik artar.


  • @baran-bozdogan aynen yukardaki arkadaş metro var demiş. İlk defa gidecek arkadaşlar için yanıltıcı olacaktır. Otogar içerisinde ankaray var ve metro ile alakası ve bağlantısı yok. Mülakatı sabahtan olmayan yürüyerek bile gidebilir. Bilmeden birine sorsalar ilk önce Kızılaya git ordan aktarma yapıp söğütözüne git diyecekler.


  • @cgokhan kardeş senin benimle problemin ney bi söylermisin anlayalım.Sen İstanbullu olarak bir tarif vermişin bende bir tarif vermişim aştinin içinde ha ankaray ha metro demişim gelecek kişi altkata inerken soracak hangisinin hattını numarasını ben orda Kızılayda aktarma var dedim @baran-bozdogan arkadaşımda onaylamış olduğunu maksadım senin yol tarifini sabote etmek değildi sanki cümlelerinde o intibağ görüyorum,sen gidersin dolmuşla otobüsle taksiyle yada yürüyerek git bu senin sorunun yanlış yanıltıcı ifadeleride ne oluyor anlamadım.?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasmin982 @cgokhan

    Arkadaslar sakin olalim, tartismaya gerek yok. Herkes kendi deneyimini yazabilir, digerleri de kendilerine uygun olani takip edebilir.

    Yukarida sayin @cgokhan Ungan'lara nasil ulasilacagini aktarmis, dogru mudur sayin @cgokhan ?

    Alttaki yorumlar ise konsoloslugun yeni yerine nasil ulasilacagini anlatiyor. Ankara'da ismi "Metro" ve "Ankaray" olan iki ayri metro var ama zaten ismi "Metro" olan metro ASTI'ye gitmiyor, ASTI'den sadece "Ankaray" var, dogru mudur? Konsolosluk ASTI'ye yakin ama Ankaray'in son duragi ASTI oldugu icin, konsolosluga ya Kizilay'a gidip oradan "Metro"ya aktarma yaparak ulasabilirsiniz, ya da ASTI'den taksi ile 5 dk'da ulasabilirsiniz, ya da yurumeyi tercih ediyorsaniz ASTI'den 20-25 dk'da ulasabilirsiniz...


  • @crazycells evet doğrudur. Ben kelimeleri bırakın harfine kadar takılırım. Bu yardımcı olayım derken istemeden de olsa yanıltmak oluyor. Ben bazen detaysız deneyimleri okurken arkadaşlara da kızıyorum. Üslubu bozmadan.

    Ben ilk geldiğimde Ankaray'ı metro sanmıştım. Büyük ihtimalle herkesin başına gelecektir. Otogar içerisinde bahsi geçen Söğutözü metrosu yok. Ankaray var.

    Söğutözü metro durağına ulaşıp kullanmak için, Ankaray ile kızılaya gidip, oradan söğutözüne ulaşmak gerekiyor. (9km ve 13 lira). Taksi ile gidilirse 2.3km maksimum 20-25 lira tutacaktır. Dileyen arkadaşlar alternatif yolları söyleyebilir ama lütfen yarım yamalak olmasın.


  • Herkese merhabalar, green card sürecinde yaşadıklarımı ve deneyimlerimi paylaşacağım biraz uzun olacak süreç çok uzundu çünkü 🙂 şimdiden keyifli okumalar. Paylaşılan deneyimlerin bu süreci yaşayan herkese ışık tuttuğunu düşünüyorum özellikle benim gibi bu konudan çok uzak olan birine gerçekten çok yardımcı oluyor. Green card sürecim arkadaşımın adıma başvuru yapmasıyla ve sonradan kazandığımı bana haber vermesiyle başladı. İngilizce seviyem çok iyi olmadığından formumu ablam doldurdu ve 1 haziran tarihinde gönderdim. hiçbir bilgi sahibi olmadığımdan google aramalarında yeşil kart yazıp yeşilkart forum sitesine girdim. burda bir telegram grubu olduğunu öğrenip ona dahil oldum. grupta yazılan mesajları takip edip, işaretli mesajları okuyarak değişikliklerden haberdar oldum.

    dv2022 süreci diğer yıllara göre mülakat açısından çok farklı bir yıldı ve bu durum birçok kişiyi maddi manevi etkiledi. Kazanıp, düşük case number a sahip olup mülakat alamayan yada başka ülkeleri deneyen arkadaşlar oldu. Ankara'nın bu süreçteki tavrı türk vatandaşları olarak bizi üzdü ve maalesef ülkemizde yine 2. sınıf vatandaş olduk. sabırla beklemeye devam ettik grupta hep birliği yakalamaya moralleri yükseltmeye çalıştık. videolar çektik, sosyal medyadan destek verdik. grup yaklaşık 750 kişi bu kadar kişiyi bir arada tutmak ve yönetmek elbette büyük emek ve sabır isteyen bir iş bunun için @gucarslan a ayrıca çok teşekkür ediyorum.

    Ve tabi ki gruptaki kalabalıklığı maalesef lehine kullanan kişiler de oldu .onlar grupta birkaç kez oturum almadan mülakat alınamayacağını kesin bir dille mesajlarda pinleyip kendileri Saraybosna'dan mülakat aldılar sonra gruptan çıktılar. Öncelikle gördük ki oturum almadan Hindistan, Saraybosna , Malezya, İsrail'den mülakat alınabildi ve sonrasında bu değişkenliğin süreç içerisinde olabileceğini bireysel olarak kararlarımızda etkili olacağını da görmüş olduk. Bundan sonraki dönemlerde kazanan arkadaşların ilk yapacakları formları erken göndermek ve yeşilkart foruma ve telegram grubuna üye olup süreci takip etmek olmalı bence. grubun güzel bi tarafı da hiç bilmediğimiz bir deneyimi birlikte yaşamamız oldu. unganlardaki sağlık muayenesinde de mülakatta da grupla birlikte olmak beni gerçekten iyi hissettirdi. Ankara'da birlikte hareket edip heyecanımızı birlikte paylaştık, belgelerimizi birlikte kontrol ettik herkes birbirine çok yardımcıydı. Ayrıca gruptan tanıştığım arkadaşlara ayrıca teşekkürlerim olacak. Selçuk ve Bahadır'a başından beri desteklerinden, yol arkadaşlıklarından ve hep moral verip gülüp eğlendiğimiz günler için çok teşekkür ederim. Önder 'e bu süreçte bana ve herkese hep yardımcı olup her soruma sabırla cevap verdiği ve Ankara'da grubu bir araya getirip Ankara günlerini çok güzel geçirmemizi sağladığı için ve mülakatımızı birlikte deneyimlediğimiz ve çok eğlendiğimiz İlgi, Orkun, Yasemin, Ahmet ve Sefa' ya çok teşekkür ederim.

    Mülakat ve unganlar deneyimime geçecek olursak, mülakatım 1 ağustostaydı sağlık muayene tarihini önce 27 temmuz alıp sonra covid riskine karşı 13 temmuz olarak değiştirdim. bayram tatilinden 1 gün sonraydı randevum onaylanmayacak sandım ama bayram tatili olmasına rağmen değişikliği onayladılar. 13 temmuzda günübirlik istanbuldan ankara'ya gittim otobüsle gittim trenle döndüm. tren otobüse göre çok rahattı. tavsiyem trenle gitmeniz. muayene saatim 10.50 deydi ben 1 saat önceden ordaydım çok kalabalık olmadığından sanırım beni aldılar. 1 saatte önce kayıt sonra kan tahlili, röntgen ve muayene hepsi halloldu. 1 tane aşı yapıldı ama sanırım karma i aşıymış. diğerleri ile aynı ücret alındı. toplamda 357,5 $ ı TL ye çevirdiler kredi kartımla ödedim. yanımda Pasaportumu, case numaramın yazılı olduğu DS-260 confirmation sayfamı, covid aşı kartı belgesini götürdüm. sarı zarfı mülakatımdan bir gün önce aldım.

    mülakat günü 8.50 de olan görüşme için 08.00 da konsolosluk önündeydik grupla. içeriye 5 li gruplar halinde alındık. önce pasaportlarımız kontrol edilip bir numara verildi. verilen numara mülakat sonuna kadar 3 kere yanıyor. ilkinde 330 $ ödeme , sonrasında belgeleri almak için sonuncu ise mülakat. getirdiğim belgelerin hepsinin bi fotokopisini de yanımda bulundurdum; pasaport, banka hesap dökümü (13.800 $ ve tl hesabımda az bir miktar vardı.) ,diplomam , vukuatlı nüfus kayıt örneği , adli sicil kaydı, biometrik fotoğraf (2 adet). belgeleri teslim ederken mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapacağımı sordular. türkçe dedim. ingilizce bikaç cümle konuşsanız iyi olur dedi görevli kadın konuşamam çok heyecanlıyım dedim. sonrasında mülakat için beklemeye başladım bu en heyecanlı kısmıydı. mülakatımı 2 numaralı bankodaki çok sıcakkanlı bi memur yaptı. türkçesi gayet iyiydi 🙂 heyecanlı mısınız mülakata hazır mısınız diye sordu. parmak izimi aldı sağ elimi kaldırıp yemin ettim . sonrasında 3 soru sordu nerede yaşayacaksınız?, orada bir arkadaşınız var mı? ne iş yapıyorsunuz? boston da yaşayacağım, en yakın arkadaşım orada yaşıyor ve matematik öğretmeniyim dedim. ooo matematik öğretmeni dedi sonra vizeniz onaylanmıştır dedi. sonra gruptaki arkadaşlarla ilkokul çocukları gibi sarıldık :))

    mülakat deneyimimi yazmam uzun sürdü çünkü hala bazı arkadaşların güzel sonuçlarını bekliyorum.

    Green card hepimiz için hayatlarımızı %100 değiştireceğimiz bir süreç için umut , bu noktada bazılarımız mülakat aldı bazılarımız pes etti bazılarımız başka ülkelerde şansını denedi ve maalesef bazılarımız alamadı. ama benim inancım her zaman yaşanan ne olursa olsun yaşadığımız şeyin bizim için daha hayırlı olduğudur. Kendim vize aldığım için değil başından beri tavrım benim için hangisi iyiyse onu yaşayacağımdı. orda da olsam burda da kalsam her zaman olduğum yerde üreten, çalışan,kendimle ve çevremle mutlu bi insan olarak yaşamak keyifli bir hayat geçirmek amacım. biraz uzun bi yazıydı buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederi. sağlıcakla kalın ....


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum