Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri


  • @seckingumus Tebrikler size ve ailenize darısı bizim başımıza🤲🏻


  • @seckingumus Tebrikler, yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @seckingumus, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba herkese, 2 Eylül 09:45 mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Mülakatımız yeni konsoloslukta gerçekleşti. Yakınında emanet bırakabileceğimiz bir yer olup olmadığını bilmediğimizden konsolosluğa yürüme mesafesinde bir otel (Green Park otel, 15dk yürüme mesafesinde) tercih ettik ve tüm elektronik eşyalarımızı otelde bıraktık.
    09:40’ta içeri alındık ve güvenlik kontrolünden geçtik. İlk önce ödeme gişesine yönlendirildik, kişi başı 330usd ödemeyi nakit olarak yaptık. Henüz yeni taşındıkları için kredi kartı ile ödemenin şimdilik mümkün olmadığını belirtti gişedeki görevli. Sonrasında sıra numaramızın evrak teslimi için yanmasını beklemeye başladık. Evraklar sırasıyla şu şekilde istendi; diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, askerlik belgesi, hesap dökümü ve sağlık raporu. Ardından basılan kartların gönderileceği US adresini vermek istediğimizi söyledik ve adres yazılı olan kağıdı ilettik.
    Ardından mülakat için yeniden numaramızın yanmasını beklemeye başladık, yarım saat içinde sıramız geldi. Sarışın bir beyefendi oldukça samimi şekilde bizi karşıladı, yemin ettikten sonra parmak izlerimiz alındı ve mülakatımız başladı.

    Nereye gideceksiniz?
    Virginia
    Neden Virginia’yı seçtiniz?
    Orada arkadaşımız var ve siber güvenlikçiyim, bu alandaki iş fırsatlarının o bölgede daha fazla olduğunu düşünüyoruz.
    Tebrikler, vizenizi onaylıyorum :)
    Sadece 1-2 dk süren mülakatımız bu şekilde sonlanmış oldu ve turist vizemizin iptal edileceğini belirtti.

    Çocuklu aileler için önemli olabilecek notlarım; bekleme alanında wc ve içme suyu mevcut, tv yok. Biz çocuğumuz için yanımızda birkaç kitap götürmüştük, iyiki de yapmışız bu şekilde oyalanmış oldu.
    Genel olarak bekleme alanında büyük bir yoğunluk yoktu, Türk+İranlı karışık yaklaşık 8-10 case diyebilirim. Ancak ayrı bir alanda yaklaşık 30 kişilik THY çalışanı kafilesinin de seri şekilde vize görüşmeleri yapılıyordu.
    Başta Uğur Bey olmak üzere tüm emek verenlere çok ama çok teşekkür ediyoruz, umuyoruz ki emeklerinizin tüm karşılığını alırsınız.

    Belgin & Seçkin


  • Bu ileti silindi!

  • merhaba unganlar randevu öncesi istedikleri bir şey var. Anne iseniz çocukların Amerikan takvimine göre doğum günü "If you are a mother, bring the birth dates for each child in US Calendar format (mm/dd/yyyy)" . Tam olarak nedir bu anlamadım. Bir belge mi soruyorlar yoksa beyan ya da elle yazılan birşey mi. Sağolun

  • ⭐⭐

    @seckingumus Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @seckingumus tebrikler..iyi şanslar


  • @seckingumus tebrik ederim. Yeni hayatınızda mutluluklar 💐😊


  • @seckingumus Tebrikler yeni hayatınız da başarılar.

  • ⭐⭐

    @niko covid testi olmadan tedavi yapilmamasi nedir?
    Kuzey korede bile Boyle birsey yok.
    Avustralya olmus 3.dunya ulkesi


  • 02.09.2022 Cuma günü, Unganlar deneyimimi paylaşmak istiyorum.
    Randevu saatine 1 saat vardı ve şansımı deneyip erkenden bitirmek istedim ve öylede oldu. Toplamda 360 $ civarı bir ödeme yaptım. Çok yoğun bir gündü ortalama bir saat içerisinde kontrolleri tamamladım. Ardından 11:30 gibi gelmem istedi. Dr. Handan hanım klasik sorulardan bana da sordu. Ertesi gün (Cumartesi) 11-12 arası gelip dosyanı alabilirsin dediler.

    Son olarak buraya nasıl ulaştım onu belirtmek istiyorum.
    Benim gibi ilk defa Ankara'ya yolu düşenler için faydalı olacağını düşünüyorum.

    İstanbul Marmaray bostancı durağından saat 23:04'de kalkan YHT ile Ankara'ya tam 9 saatte ulaştım. Bu hataya düştüm siz düşmeyin. Ertesi güne sarkan yani en son seferler maalesef 8-9 saati buluyor. (Sinyalizasyon hatası sebebiyle diyorlar ama ben yemedim, bir aydır takip ediyorum hep 8-9 saat yazıyor) YHT kullanacaksanız gün içindeki seferleri seçiniz ortalama 4 saat sürüyor.

    Ankara gar (YHT) durağına ulaştıktan sonra, taksi ile ortalama 10dk sürdü ve 35 lira ödedim.
    Alternatif olarak ve vaktiniz varsa
    Siz buradan kızılaya giden otobüslere binip (6,5 lira) meydanda inip ardından güven parkı arkanıza alıp hafif yokuş yürüyerek 10-15dk hiçbir yere sapmadan bulabilirsiniz. Yine aynı şekilde buradan tekrar otobüse binip 2 durak sonra inebilirsiniz. (Ankara YHT'den direk giden otobüs varmı bilmiyorum)

    Eğer otobüs ile Ankara Aşti otogara geldiyseniz
    Otogarın içerisinden ANKARAY binip takbiri 7 durak sonra kızılayda inin gerisini zaten yukarıda anlattım, ister otobüse binip 2 durak sonra inersiniz ister 10-15dk yürürsünüz.


  • Bu ileti silindi!

  • @seckingumus Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. İnşallah vizemiz onaylanınca biz de virginia'ya yerleşmeyi düşünüyoruz :) Hangi bölgeye gitmeyi düşünüyorsunuz?


  • Ben Google mapsden baktım aşti metroyla Söğütözü durağında yürüyen merdivenden çıkıp geriye büyükelçilik yönüne yürüyüp ilk çatal yan yolun soluna dönüp ana yola çıkınca karşıda besa toweri görünce ulaştınız demektir,kulenin tam yanında olacak büyükelçilik


  • @yasmin982 bazen maps yanıltıcı oluyor. Geçen sene beykoza gittim varacağım yer 1km idi. Dedim beş dk yürür giderim. O yolu 45dk da bitiririm. Meğerse %70 derecede yokuş bir yolmuş:)) Ankara da bulunduğum kadarıyla böyle yokuş yol yok fakat çok trafik oluyor iş saatinde. Yeni konsolosluk ortalama 3km otogar ile arasında. Bu arada Ankaray söğütözüne gitmiyor. Aktarma var mı acaba hatırlamıyorum. Ankaray haricinde metro var sanırım o gidiyor. Ikiside metro ama karıştırmamak lazım.


  • Merhaba, 8 Eylül'de vize görüşmem var. Covid 19 aşılarımı 3 doz biontech oldum, unganlardan sağlık muayenemi de yaptırdım, ama şimdi aklıma takıldı, 4. Hatırlatma dozunu da olmam gerekiyor mu? Yardımcı olabilir misiniz?


  • @cgokhan Ben ankaray demedim metro dedim kızılayda atamayla ulaşılıyor,ben öneride bulundum tıpkı sizin gibi,tabi büyükelçiliğe isteyen istediği şekilde gidebilir saygılar...


  • @agaslan Cok tesekkurler, biz Fairfax, Arlington bolgesini dusunuyoruz DC’ye yakinligindan dolayi. Siz ne tarafi dusunuyorsunuz?


  • @agaslan sizin de mulakatanizda bol sanslar!


  • @seckingumus Biz de fairfax düşünüyoruz. Ben manassas'da bir firmadan iş teklifi aldım. yaptığım araştırmalar sonucunda fairfax'den gidiş gelişin daha iyi olacağını düşündüm. Eşim uluslararası ilişkiler uzmanı, ona uygun işler de DC'de var. o yüzden DC'ye de yakın olmak istedik.


Benzer Başlıklar

  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum