Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Kitapsever mülakat belgelerini anca rüyamda görüyor olsam da; total tutar göstermesi gerekebilir 🙂 Ben farklı bir süreç için günlük kullandığım hesabın ekstresini almıştım. Onda her hareket sonrası toplam bakiye yazıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İlyas-Koca hayır yok, gösterebilirsiniz.


  • @Stiff umarım bir umut nerede olduğu önemsiz mülakat maili almanızı dilerim 🙏


  • Herkese selam! Avustralya’da ki saglik muayenesi deneyimimin onemli noktalarina deginerek anlatmaya calisicam, belki olurda ilerde birileri Avustralya’da mulakat alir ve umarim bu deneyimim islerine yarar. Mulakat alir almaz konsoloslugun websitesini kontrol ettim ve saglik muayenesi icin Sydney icinde 2 farkli yer vardi, ben kendime yakin olani sectim ve direkt mail gonderdim. Onlarda tek bir gunun musait oldugunu soylediler 29.08.2022ye randevumu verdiler. Ardindan 15 sayfa bi mail gonderdiler abartmiyorum 🙂 Teyit amacli gerekli belgeleri istediler ve hatta DS260a yazdigim ABD’deki adres gibi yanitlamam gereken 10-12 tane soru sordular, hepsini mail uzerinden yanitladim. Saglik muayenesine giderken sadece pasaportu ve odeme yapacagim kartimi almam yetti.

    Muayene saat sabah 9daydi, ben 8 gibi gittim daha acilmamisti 🙂 8 30da birileri geldi resepsyona, bana ne kadar erkencisin tarzinda sasirip tebrik falan ettiler, Avustralya gercekten garip bi ulke. Buranin insani genelde gidecegi yere hep gec gidiyor adamlarin kafa hep oyle calistigi icin sasirdilar 🙂

    Neyse resepsyondaki kadin bana once covid negatif testimi sordu, ben dedim ne testi 🙂 Sonra senin masken nerde dedi. Maskede yok. 15 sayfalik attiklari mailde neredeyse herseyi yaptim ama ilk madde de megersem en az 4 gun onceden covid negatif testini yap kiti getir yaziyormus. Gozumden kacmis. Dedim covid mi kaldi ben iyiyim hasta degilim napicaz ne edicez falan, Iyi ki erken gitmisim, hemen atijen testi ve maske satin aldim disarda bir chemistryden. Cunku ellerinde ne maske ne de test varmis, nasil bir medical centre’sa. Inat etti vermedi Cinli abla bi maske. Burda cok sertler bazi konularda, Mart-Nisan aylarinda bi arkadasimin kolu kirildi, hastaneye almadilar covid negatif testi olmadan. Kiz kapida kirik koluyla 1 saat bekledi, covid antijen testi negatif cikti da aldilar tedaviye 😃

    Sonra atijen testini yaptim stres basti beni pozitif cikacagim diye. Son dakika covid pozitif cikmam mesurdur benim. Avustralyaya gelecekken ucagin bi gun oncesi pozitif cikmistim :). Neyse ki negatiftim ama 15dk bitmeden kabul etmedi negatif testimi. Cok uyuz etti beni resepsyondaki Cinli abla. Ordaki stress tum gun etkiledi beni. Sonra bi tane kap verdi idrar testi icin. Doktoru bekle dedi. Doktoru beklerken de bi tane Cinli hemsire genel olcumlerimi yapti. Unganlar deneyimlerini cok okudum adamlar cok profesyonel geliyordu bana ne guzel diyordum, burasi oyle mi? Ulkemin saglik sisteminin gozunu seveyim. Zaten hastane diye de gecmiyor medical centre, neyse devaminda doktor hanim aldi beni odasina, sigara alkol uyusturucu gibi kotu aliskanliklari sordu. Hatta bi oturusta kac bira ictigimi falan sordu. Bir suru hastalik saydi zaten cogunu bilmiyorum hepsi ingilizce oldugu icin, dedim ben ingilizceyi hala ogreniyorum bunlar ne demek bilmiyorum. Bana translate acarak sesi hoporlere vererek turkcesini de dinletti, ben dedim bunun turkcesini de bilmiyorum ki 😃 acayip acayip hastaliklar saydi sonra onlari acikladi. Bayagi guldu bana. Chicken pox’u sordu, icimden dusunuyorum KFC menusu falan mi acaba diye, su cicegiymis.:)) Dedim gecirdim evet. Sonra 4 tane asi olmamin yeterli oldugunu soyledi, tamam dedim.

    Ardindan soyun dedi, tamam dedim. Coraplar kalsin mi dedim 😃 Yok onlarida cikart dedi. Sonra ayakta denge hareketi falan yaptirdi. Sedyeye gecmeden spor yapiyo musun dedi evet fitness dedim supplement aliyo musun dedi evet dedim, megersem steroid soruyormus. Sonradan anladim yok dedim sadece protein. Sonra sedyeye yattim tokmakla vuruyor eliyle itiyo falan burda cok utandigim bisey oldu. Aslinda benim aptalligim, bana `cough’ yani oksur dedi boxerimi tuttu hafif acicakmis bende reflex olarak boxerimi tuttum birden 😃 megerse kadin kasigima bakicakmis, fitik falan var mi diye sanirim. Neyse utanarak kalktik ordan da giyinebilirsin dedi. Tamam dedim. Bana, konsoloslukta sorulara sadece yes sir/ma’am veya no sir/ma’am olarak cevap vermemi onerdi. Doktor cok tatliydi, cok yardimci oldu konusma suresince. Sonra bana once asilari olacagimi sonra parasini odeyecegimi sonra kan verecegimi soyledi ve Xray icin gidecegim yeri tarif etti. Asilari Cinli hemsire 2dk icinde yapti, 2 gun bisey kaldirma dedi, bende bugun work out yapicaktim dedim bayagi gulduler. Neyse sonra iyi bi para odedim asilar + muayene yaklasik 550 dolar tuttu.

    Kan tahlili icin gerekli alana geldim, heryerde cince yaziyor. Kan verme yerine girmeden insanlar kapida kuyruk olmus tek cekik gozlu olmayan benim. 1 saat sira bekledim en az. Iceri girip bide icerde sira bekledim. Dedigim yer 5 metre kare, iceri giriyosun icerde bi kucuk oda daha var. O kucuk odadan hemsire cikip sira numarasi soyledi. Sonra baktim sirada benim arkamda bekleyen Jackie Chen benden once kan vermeye girdi, o an sinirlendim zaten 4 asi olmusum kollarim agriyor 1 saat beklemisim, dedim mate sen benim arkamda degilmiydin neyin numarasi bu, hepimiz siradaydik. Megersem iceri girip duvardan numara kagidi aliyomusuz, makineden falan degil duvara kutu koymuslar onun icinden. Boyle sacmalik gormedim ben. Bizim ulke valla gelismis. Bunlar hala manuel. Neyse kan vermeye girdim, kani aldi 2 tup, heryerim delik desik X-raye gidicem daha 15dklik yol var. Hemsire demez mi internet gitti odemeyi alamiyoruz biraz bekleticem. Dedim ben hotspotumu acayim telefondan baglanin 😃 Dedi olmaz bekleyin. Dedim cash yani nakit vereyim. Olmaz dedi cash almiyoruz. Dedim sen cash al depozito olarak donuste ben kartla oderim vaktim yok. Cunku X-raydede bu kadar beklersem gunu yetistiremem diye dusunuyorum bi yandan. Cunku 4te heryeri kapatiyolar burda. Neyse bekletti beni, en son birini aradi kart bilgilerimi Verdi ona, oyle cekti parayi 😃 Dedim lanet olsun al umarim soyulmam:D.

    Sonra ciktim ordan X-ray icin 5 sokak oteye 15dk yurudum. Neyseki orda cok beklemedim, sira yoktu ve vize icin geldigimi gorunce hemen ilgilendiler. Sonrasinda da geri doktora donup her adimda imzalanan kagitlari verdim. Totalde 690 dolar kadar odemem oldu. Antijen testiyle 700 diyebiliriz. Biraz yordu ama guzel bir maceraydi. Okudugunuz icin tesekkur ederim. Umarim mulakat deneyimimi yazmakta nasip olur 😊


  • @niko Tebrikler Emre, inanıyorum ki vize mülakati daha kolay geçecek 🙂


  • @gucarslan Tamamdır çok teşekkür ederim


  • Mülakatta Sadece covid pcr testimi istiyorlar ve aşı kartı da istiyorlar mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasmin982 ilgili bütün cevapları konsolosluğun web sitesinde bulabilirsiniz.


  • @gucarslan çok açıklayıcı oldu çok sağolun…


  • @selinsenturk Selin hanım sizleri hiç vaz geçmeden sonuna kadar mücadele ettiğiniz için tebrik ederim. Hak verilmez, alınır sözüne bi örnek olmuşsunuz. Ailenizle birlikte yolunuz açık olsun.


  • @Effeking Greencard'ınızı söke söke almışsınız. Tebrikler. Hayırlı uğurlu olsun. Yeni yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • Merhaba herkese, 2 Eylül 09:45 mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Mülakatımız yeni konsoloslukta gerçekleşti. Yakınında emanet bırakabileceğimiz bir yer olup olmadığını bilmediğimizden konsolosluğa yürüme mesafesinde bir otel (Green Park otel, 15dk yürüme mesafesinde) tercih ettik ve tüm elektronik eşyalarımızı otelde bıraktık.
    09:40’ta içeri alındık ve güvenlik kontrolünden geçtik. İlk önce ödeme gişesine yönlendirildik, kişi başı 330usd ödemeyi nakit olarak yaptık. Henüz yeni taşındıkları için kredi kartı ile ödemenin şimdilik mümkün olmadığını belirtti gişedeki görevli. Sonrasında sıra numaramızın evrak teslimi için yanmasını beklemeye başladık. Evraklar sırasıyla şu şekilde istendi; diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, askerlik belgesi, hesap dökümü ve sağlık raporu. Ardından basılan kartların gönderileceği US adresini vermek istediğimizi söyledik ve adres yazılı olan kağıdı ilettik.
    Ardından mülakat için yeniden numaramızın yanmasını beklemeye başladık, yarım saat içinde sıramız geldi. Sarışın bir beyefendi oldukça samimi şekilde bizi karşıladı, yemin ettikten sonra parmak izlerimiz alındı ve mülakatımız başladı.

    Nereye gideceksiniz?
    Virginia
    Neden Virginia’yı seçtiniz?
    Orada arkadaşımız var ve siber güvenlikçiyim, bu alandaki iş fırsatlarının o bölgede daha fazla olduğunu düşünüyoruz.
    Tebrikler, vizenizi onaylıyorum 🙂
    Sadece 1-2 dk süren mülakatımız bu şekilde sonlanmış oldu ve turist vizemizin iptal edileceğini belirtti.

    Çocuklu aileler için önemli olabilecek notlarım; bekleme alanında wc ve içme suyu mevcut, tv yok. Biz çocuğumuz için yanımızda birkaç kitap götürmüştük, iyiki de yapmışız bu şekilde oyalanmış oldu.
    Genel olarak bekleme alanında büyük bir yoğunluk yoktu, Türk+İranlı karışık yaklaşık 8-10 case diyebilirim. Ancak ayrı bir alanda yaklaşık 30 kişilik THY çalışanı kafilesinin de seri şekilde vize görüşmeleri yapılıyordu.
    Başta Uğur Bey olmak üzere tüm emek verenlere çok ama çok teşekkür ediyoruz, umuyoruz ki emeklerinizin tüm karşılığını alırsınız.

    Belgin & Seçkin

  • ⭐⭐⭐

    Tebrikler yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.. @seckingumus


  • @seckingumus Tebrikler size ve ailenize darısı bizim başımıza🤲🏻

  • ⭐⭐⭐

    @seckingumus Tebrikler, yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @seckingumus, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba herkese, 2 Eylül 09:45 mülakat deneyimimizi paylaşmak istiyorum. Mülakatımız yeni konsoloslukta gerçekleşti. Yakınında emanet bırakabileceğimiz bir yer olup olmadığını bilmediğimizden konsolosluğa yürüme mesafesinde bir otel (Green Park otel, 15dk yürüme mesafesinde) tercih ettik ve tüm elektronik eşyalarımızı otelde bıraktık.
    09:40’ta içeri alındık ve güvenlik kontrolünden geçtik. İlk önce ödeme gişesine yönlendirildik, kişi başı 330usd ödemeyi nakit olarak yaptık. Henüz yeni taşındıkları için kredi kartı ile ödemenin şimdilik mümkün olmadığını belirtti gişedeki görevli. Sonrasında sıra numaramızın evrak teslimi için yanmasını beklemeye başladık. Evraklar sırasıyla şu şekilde istendi; diploma aslı ve fotokopisi, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, askerlik belgesi, hesap dökümü ve sağlık raporu. Ardından basılan kartların gönderileceği US adresini vermek istediğimizi söyledik ve adres yazılı olan kağıdı ilettik.
    Ardından mülakat için yeniden numaramızın yanmasını beklemeye başladık, yarım saat içinde sıramız geldi. Sarışın bir beyefendi oldukça samimi şekilde bizi karşıladı, yemin ettikten sonra parmak izlerimiz alındı ve mülakatımız başladı.

    Nereye gideceksiniz?
    Virginia
    Neden Virginia’yı seçtiniz?
    Orada arkadaşımız var ve siber güvenlikçiyim, bu alandaki iş fırsatlarının o bölgede daha fazla olduğunu düşünüyoruz.
    Tebrikler, vizenizi onaylıyorum 🙂
    Sadece 1-2 dk süren mülakatımız bu şekilde sonlanmış oldu ve turist vizemizin iptal edileceğini belirtti.

    Çocuklu aileler için önemli olabilecek notlarım; bekleme alanında wc ve içme suyu mevcut, tv yok. Biz çocuğumuz için yanımızda birkaç kitap götürmüştük, iyiki de yapmışız bu şekilde oyalanmış oldu.
    Genel olarak bekleme alanında büyük bir yoğunluk yoktu, Türk+İranlı karışık yaklaşık 8-10 case diyebilirim. Ancak ayrı bir alanda yaklaşık 30 kişilik THY çalışanı kafilesinin de seri şekilde vize görüşmeleri yapılıyordu.
    Başta Uğur Bey olmak üzere tüm emek verenlere çok ama çok teşekkür ediyoruz, umuyoruz ki emeklerinizin tüm karşılığını alırsınız.

    Belgin & Seçkin


  • Bu ileti silindi!

  • merhaba unganlar randevu öncesi istedikleri bir şey var. Anne iseniz çocukların Amerikan takvimine göre doğum günü "If you are a mother, bring the birth dates for each child in US Calendar format (mm/dd/yyyy)" . Tam olarak nedir bu anlamadım. Bir belge mi soruyorlar yoksa beyan ya da elle yazılan birşey mi. Sağolun

  • ⭐⭐

    @seckingumus Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @seckingumus tebrikler..iyi şanslar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum