Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smk teşekkürler.
    rica etsem orada hangi kurumla, nasıl ve ne şekilde iletişime geçtiğinizi de anlatır mısınız?


  • @gucarslan
    Tabi ki;

    Adres bilgileri ;

    https://www.tr.emb-japan.go.jp/

    Adres: Japonya Büyükelçiliği, Reşit Galip Caddesi, No.: 81, G.O.P., 06680, Çankaya, Ankara, Türkiye

    Telefon: +90-(0)-312-446 05 00

    Faks: +90-(0)-312-437 18 12

    Konsolosluk İşleri için E-Posta Adresi: [email protected]
    (Vize, Evlilik ve Konsolosluk İşleri)
    Telefon Dâhili No.: 10

    Konsolosluk işlemleri mail adresine ( [email protected] ) tercihen Japonca veya İngilizce olarak;

    Amerika Birleşik Devletleri Göçmen Vizesi için Polis Belgesine (Japonyadaki ingilizce ismi : The Certificate of Criminal Record ) ihtiyaç duyduğunuzu anlatan bir mail atıp, konu ile ilgili randevu talep ediyorsunuz.

    Karşılıklı mailleşmedeki talimatları takip ederek, ihtiyaç duyulan belgelerle birlikte , belge başvurusu için gerekli olan parmak izini vermek üzere fiziksel olarak Elçiliğe gidiyorsunuz. Parmak izi ile birlikte başvurunuz alınıyor ve size tahmini belgenin geleceği zamanı söylüyorlar.

    Belge hazır olunca, size mail yolu ile ulaşıyorlar ve yine sizi tanıtan bir belge ile tekrar elçiliğe gitmeniz gerekiyor.

    İstanbul için Japonya Konsolosluğu alternatif olabilir. Diğer şehirler için malesef alternatif bilmiyorum, 2 kere fiziksel olarak gitmek biraz zahmetli olur gibi duruyor.


  • Eşim için F2A vizesine başvurdum , DS260 formunda adres bilgilerini girip doldurduktan sonra yurtdışı polis sertifikası istendi.
    2008-2010 yıllarında Kırgızistan da öğrenciydi, 2012 yılında da 6 ay Polonya da Erasmus yaptı. Şimdi bu 2 ülkeden sertıfıkaları ıstemek uzamış olan sürecimizi daha da uzatıcak,
    @crazycells ne tavsiye edersin, Esimin o tarihlerde ogrenci oldugunu belirtsek polis sertifikasi almadan NVC onaylar mi?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   datanist datanist 

  • Merhabalar sn. @crazycells USA bağlantısından kontrol ettim ancak Çek Cumhuriyetinden adli sicil belgesini nasıl alacağımızla ilgili ilgili detaylı bilgi yok malesef. Daha önce Çek Cumhuriyetinden Adli Sicil Kaydı alan ya da konuyla ilgili bilgisi olan deneyimini paylaşabilir mi acaba forumda çok aradım ama bulamadım sanırım daha önce böyle bir paylaşım olmamış.

  • ⭐⭐

    @oner Çek cumhuriyetinde yabancılar şube müdürlüğünü arayıp bilgi almayı deneyebilirsin onlar bilgi verecektir mutlaka. Akabinde yA kendin gidip alacaksın ya onlar online gönderecekler yada bir arkadaşınıza yada avukata vekalet verip aldırabileceğinizi düşünüyorum tabi bu her ülke için farklı olacaktır siz oranın yetkili mercilerini arıyıp bilgi alsanız en sağlıklı yolu bu olacaktır


  • @oner DV2022'de Prag'da mülakata giren bir talihli vardı. Excel listesinde görebilirsiniz. Ona ulaşmaya çalışabilirsiniz.


  • @datanist @emirgenco verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim🙏🏻

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • misir icin deneyimlerimi yazayim, belki bir ihtiyaci olan faydalanir
    oncelikle bulundugunuz ulkenin misir konsolosluguna gidip, parmak izi belgelerini doldurup,konsolosluk imzasi ile evragi kahireye gonderiyorsunuz

    gonderim islemlerini kendi imkanlariniz ile yapmaniz gerekiyor, biz dhl ye verdik oradaki tanidiklarimiz yardimci oldu

    evrak misira ulasinda once polis merkezinden clear kasesi sonra ic isleri bakanligindan clear kasesi alip evragi tekrar kendinize postalacaksiniz

    evrak size ulasinca tekrar konsolosluga goturup son onayi alabilirsiniz

    diger bir yontem ise direkt giderek almak, ancak gerek vize uygulamasi gerek evragin 3 hafta gibi bir surede sonuclanmasi nedeniyle maddi manevi zorlanmis oluyorsunuz


  • IRAKTAN ADLİ SİCİL KAYDI ALDIM. Şu şekilde:
    1- Bağdattan bir vekil bulacaksın
    Bağdatta bu işleri yapan bir Avukat var. Ben kendisiyle çalıştım ve çok da memnun kaldım.
    Aşağıdaki telefon numarasından kendisine Whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz:
    Mohanad (Avukatın İsmi)
    +964 771 894 2769
    Noterden vekaleti çıkarttırıp, sonrasında da bunu yeminli tercümana çevirterek dışişlerine (ankarada) onaylattıktan sonra Irak büyükelçiliğine gitmek gerekiyor bu vekalet yanınızda olarak
    2- Ankarada Irak büyükelçiliğine gidilecek
    3- Orada Şahadat Adam Mahkumiye belgesi almak istediğinizi söyleyeceksiniz
    4- Yanınızda mutlaka pasaportunuz ve 50-60 USD para olsun
    5- Orada sizi arzuhalcilere filan yönlendirecekler. Formlar dolacak, parmak iziniz alınacak, sonra size kapalı bir zarf ile gerekli belgeleri verecekler (Zarf mühürlü olacak ve kesinlikle açılmayacak)
    6- Bu zarf ile vekaleti ve pasaport fotokopini Iraktaki bu adama göndereceksiniz
    7- O sizin adınıza ilgili belgeyi alacak ve belge yine kapalı zarf ile gelecek
    8- Sonrasında gelen zarfı açmadan yine Irak büyükelçiliğine gideceksiniz
    9- O belgenin üzerine parmak iziniz basılacak (Yanınızda yine 50-60 USD para bulunsun)
    Sonra işlem tamamlanıyor.

    Bu süreç yaklaşık 1,5-2 ay kadar sürüyor. Dolayısıyla DV 2023 kazananı olup da Iraktan adli sicil belgesi almak isteyenler varsa, biran önce bu işleme başlamaları iyi olur.


  • Bulgaristan Sabıka Kaydı (Adli Sicil Kaydı) Deneyimi [Свидетелство за съдимост (Svidetelstvo za sudimost)]

    Bulgaristan'dan sabıka kaydı almak için Türkiye'deki Adalet Sarayına benzeyen ve adı Bulgarca Районен съд olarak bilinen yere başvurmak gerekiyor.

    Öncelikle başvuru formu dolduruyorsunuz. Formu buraya ekliyorum.

    Adliye girişinde boş formlar var. Bulgarcanız iyi değilse doldurması biraz zor oluyor ve öncesinde hazırlıklı olmanızda fayda var.

    Girişteki polis memuru yardımcı oluyor fakat sadece sözlü yardım ediyor, yazmaya yardımcı olmuyor.

    Sabıka kaydını alabilmek için sabıka kaydı alınacak kişi adına 5 Leva ücret yatırmak gerekiyor. İlgili hesap numarasını aşağıya ekliyorum. Ödeme esnasında mutlaka liçna kartınız (kimlik) yanınızda olsun.

    Eğer Bulgaristan'da hesabınız yok ise en yakın Easy Pay noktasından ödeme yapabiliyorsunuz. Easy Pay noktasından ödeme yapmanız durumunda 1 Leva işlem ücreti alıyorlar.

    Ödemeyi yaptıktan sonra dekont ve başvuru formu ile sabıka kaydı alacak kişi evrakları teslim ediyorsunuz.

    Evrakları teslim aldılar ve ertesi gün saat 15.00'da sabıka kaydınızı alabilirsiniz şeklinde bilgi verdiler.

    Ertesi gün saat 13.00 civarı gittiğimizde belge hazırdı ve teslim aldık. Teslim aldığımız belgeyi aşağıya ekledim.

    Umarım bu bilgilerin faydası olur. Selamlar.

    Başvuru Formu

    Ödeme Yapılacak Hesap

    Adli Sicil Kaydı


  • Almanya'dan istedim ancak alamadım. Posta takip kodu ile ellerine ulaştığını görüyorum ancak 1 ay oldu bir posta gelmedi bana.

    Artık sıra gelirse istedim alamadım diyeceğim. Zaten çocukken gelmiş insanlardan neden istiyorlar anlamıyorum.


  • Kanada Adli sicil kaydı alma:

    Öncelikle bunu Türkiyedeki bulunan Kanada konsolosluğundan temin edemiyorsunuz !!
    Toronto Polis teşkilatından alınan adli sicil kaydının geçerliliği yok. ( https://www.tps.ca/services/background-checks/criminal-record-check/ ) ben daha önce bir kaç arkadaşın paylaşmış olduğu gibi bu siteden aldım. Fakat mülakata girdiğimizde bu belgenin geçersiz olduğunu parmak izi verilerek RCMP den ( https://www.rcmp-grc.gc.ca/en/criminal-record-checks ) alınması gerektiğini söylediler. RCMP sitesine girdiğimde isterler aşağıdaki gibidir.

    1. Başvuruyu kendiniz yapamıyorsunuz. RCMP sitesinde anlaşmalı olduğu acentalarla yapmanız gerekiyor.
    2. Acenlardan birini seçtikten sonra size yapmanız gerekenleri anlatıyorlar ve belgeleri gönderiyorlar. Fingerprint vermeniz gerekiyor. Gönderdikleri belgeye parmak izlerinizi veriyorsunuz. Sorun burda başlıyor işte Türkiye parmak izi alan bir yer yok. Emniyet müdürlüğündeki parmak izi birimleri parmak izinizi verilen belgeye alıyor fakat belgeyi imzalamıyor dolaysıyla belge geçersiz oluyor. Her yeri araştırdım lakin tek bulduğu çözüm. Gönüllü olarak emniyete parmak izi vermek onlarda size bunun çıktısını veriyorlar. Acenta bu belgeyi aldığım için imzasız ve kaşesiz olan fingerprint kabul etti. Burada amaç verilen parmak izinin sizin olduğunu kanıtlamanız.
    3. Acentanın sizden talep ettiği belgeler arasında ne amaçla aldığınız ve hangi adrese gönderilmesini istediğiniz yazıyor. Belgeler arasında ödeme yapılacak kartınızın bilgilerini de yazmanızı istiyorlar. (sanal kart açıp limit belirleyip onu yazabilirsiniz.)
    4. Daha sonra aldığınız belgeleri acentanın Kanada'da bulunun adresine post-alıyorsunuz . Posta onlara ulaştıktan sonra sizin adınıza RCMP başvuru yapıyorlar. Normalde RCMP sayfasında başvuru yapıldıktan 3-5 iş günü içinde gönderilecek olarak gözüküyor . Fakat bu pandemi den dolayı 2.5-3 hafta sürüyor.
    5. RCMP adli sicil kaydını verdiğiniz adrese göndermekte ve bu sizin elinize ulaşmasında kaç günde geçer bilmiyorum ama benim tavsiyem Kanada adli sicil kaydına ihtiyacı olanlar kesinlikle en kısa sürede bu başvuru yapmanız. Çünkü Kanada'da sistem sadece posta yolu ile çalıştığı için çok çok uzun sürüyor.

    Genel Prosedür böyle Eğer kanada içindeyseniz ve bu belgeye ihtiyacınız varsa direk olarak acentaya gidip parmak izinizi orda verip başvuru yapabilirsiniz. Eşimin vizesi olduğu için benim belgelerimi de alıp kendisi orada direk acentaya başvurdu. Bu yolu tercih etmemizin sebebi mali yılın bitimine 1 ay kaldığı için ve belgenin bir ay içinde gelmesi imkansız olduğu içindi. Biz iki kişi için yaklaşık 200 cad$ ödedik. Şuanda Kanada'da olmasına ve başvuru yapalı 16 gün olmasına rağmen gelmedi.Telefonda arayıp görüştüğümüzde 15-20 gün işleme alınma zamanı var dediler. Eşim hala onu bekliyor Kanada'da.
    Umarım açıklayıcı olmuştur. Herhangi kafanıza takılan bir yer olursa seve seve cevaplaya bilirim.


  • arkadaslar merhaba ben 5 sene kktc de üniversite okudum ve su an avustralyada yaşıyorum ve greencard kazandım kktc den Sabika kaydı almam gerekiyor bunun icin turkiyede bulunan bir arkadaşıma vekaletname versem alabilirmiyim bizzat kendimi mi gitmem gerekiyor çünkü çok uzak burdan benim gitmem ve maliyetli

  • ⭐⭐⭐

    @lafakonda 2-3 hafta önce Türkiyedeki KKTC konsolosluğuna gidip talep ettim ben o esnada benzer bir soruyu direk kıbrısdaki bir arkadaşım oradan alıp bana gönderebilir mi tarzında sorduğumda uzunca bir işlem silsilesi anlattı görevli memur. Çok uzun bir işlem değil dedi ama bana bir hayli uzun geldi onu dinlerken. Vekaletnameyle halledebilirsiniz bence ama bir arayıp sorun derim TRdeki arkadaşınızın gideceği KKTC konsolosluğunu. Aramalara cevap veriyorlar hemen zaten


  • @lafakonda merhaba ben şu an abd de Orlando dayım 2021 kazananıyız ve bende 4 sene KKTC de yaşadım...
    Sabıka kaydı almadan mülakata girdim ve kimse benden sabıka kaydı nerde diye ne sordu ne istedi KKTC den sabıka kaydı istenmiyor

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Erkan Gürsoy Erkan Gürsoy 

  • @ahmet_ tekrar merhaba arkadaşlar . Belge tam 3 hafta sonra kargoya verildi ve Kanada içine 3 günde ulaştı. Defalarca RCMP aradık mail attık ama hiç bir maile dönmediler aramalarımızda da sadece canları isterlerse 10 20 dk bekledikten sonra ulaştık. Ama şuanda başvuru RCMP ulaştıktan sonra processing time 3 hafta minimum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • 2014-2018 arası yurt dışında bir ülkede yaşadım. Ülkeden çıkarken lazım olur diye polis ten sabıka kaydı almıştım. Birdaha da o ülkede yaşamadım gitmedim.Şimdi bu belge 2018 tarihli olduğu için 2023 yılında tekrar mı almalıyım ?

  • ⭐⭐⭐

    KKTC Polis Belgesi (Karakter Belgesi)

    İstanbuldaki KKTC konsolosluğuna istedikleri evraklar ile birlikte başvuruda bulundum 12 Ağustos tarihinde. İstedikleri evraklar konsolosluğun sitesinde mevcut 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı veya pasaport ve 2 adet fotokopisi.

    Konsolosluğa Karakter Belgesi almak için geldiğimi söylediğimde bana doldurmam için bir form verdiler kişisel bilgilerin bulunduğu ve KKTCde bulunduğunuz dönemleri tarih olarak belirtmenizi istiyor bu formda. 6 sene kaldığım için tam olarak giriş tarihini ay ve yıl olarak hatırlasam da gün olarak hatırlamıyordum ama bir sorun olmayacağını tahmini bir gün yazabileceğimi belirtti ve ona göre doldurdum. Formda belgeyi İngilizce veya Türkçe ne şekilde almak istediğinizi de belirtiyorsunuz ona göre oluşturuyorlar.50.5TL kart ile ödeme yapıyorsunuz ve tamamlanmış oluyor başvurunuz.Belgenin gelmesinin 1-2 ayı bulabildiğini söylemişti zaten görevli ve dediği gibide oldu bu sabah aradılar ve belgenin geldiğini haber verdiler.


  • Selam aleyküm Türk kardeşlerimize..
    Ben Azerbaycanliyim ve şuanda Rusya erazisindeyim bilen veya anlayan varmı adlı sicli nasıl ala bilirim burdan cunki karantina zamanı 2 yıla yakın burada kalıb çalışmıştım lütfen yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler...


  • @Emre-Kurtulmuş hayırlı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum