Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Acaba kazanan arkadaşların dil seviyeleri ne durumda.merak ettim

• Merhabalar herkese,
    Afrika’daki bir arkadaşım dosyayı oraya taşıyıp daha rahat bir şekilde kartımı almam için Congo Cumhuriyeti ya da Zambia bölgesinde bana iş bulacak,akabinde oturum alıp dosyamı oraya taşımayı planlıyorum.

Bu durumda size birkaç sorum olacak;

1. Dosyam EU Ankara’da, dolayısıyla AF bölgesindeki EU slotuna taşınmasında bir sorun olmaz diye düşünüyorum, yanılıyor muyum ?

2. Congo Republic EU için 2022’de 1 visa issued olarak tamamlamış diye gözüküyor.
      Zambia ise sadece AF slotlarından devam etmiş sürece, sanıyorum ki Zambia’dan EU için hiç talep olmamış. Bu durumda Zambia bölgesinden böyle bir talep yapabilir miyim ?

3. Daha önce Africa bölgesine dosya taşıyıp kart almakta problem yaşayan oldu mu ? Tavsiyeniz var mı

Teşekkürler şimdiden,

image.png

• ⭐⭐

@editargem Merhaba , Nasıl ankara EU dosyalarının yanısıra AS ve AF dosyalarına bakıyorsa bu durum diğer konsolosluklar için geçerli. Dosyanızı taşıyacak gereksinimleri karşılamanız halinde bir sıkıntı olmayacaktır. Konsoloslukların az dosyaya bakması yoğun konsolosluklara göre tabiki bir avantajdır fakat bu kesin vizenizi alacağınız anlamınada gelmez. İstenen evrakları eksiksiz ve istenen formatta götürmeniz faydanıza olacaktır. İmkanınız varsa ankara için bir alternatifin elinizde olması iyi olacaktır.

• @Emre-Kurtulmuş Degerli Emre, excell ve telegram grubumuzun faydalarini ve isleyisini, biraz detaylandira bilirmisin. Sevgiler

• @Sadık-Çağan dv kazananıysanız lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• Merhaba değerli adminlerimize bir sorum olacak mülakat maili gelirse eğer 3 kişilik bir aile için bankada 20 ile 25 bin dolar arası bir mevla ve üzerimizde bulunan ev ve araba için değerleme evrakları göstermeyi düşünüyoruz. Bunun yanında 16 yıldır amerika'da bulunan arkadaşım bana bir iş mektubu hazırlayarak gönderecek. Arkadaşım dün beni aradı ve istersen sponsor olabileceğini söyledi ancak hem bankada para ve mal beyanı artı iş mektubu yeterli olur diye düşünüyorum şahsi olarak. Sponsor olmaya kalkar ise mülakat zamanı sıkıntı olurmu konsolosluk görevlisi abartı bulurmu sizce bu yüzden sizin fikrinizi almak istedim nasıl bir yol izlenmeli.

• @sedat3459 2022 mülakat deneyimlerinden bildiğim kadarıyla sorun olmaz. 3 kişi için 20-25 bin dolar yeterli gözüküyor. Ayrıca iş teklifi çok büyük avantaj sağlar. Hayırlı olsun Sedat Bey.

• @Stiff Cevabınız için teşekkür ederim.

• @sedat3459 Sponsorluk neden abartı dursun ki ? Gayet mantıklı bir seçenek olur ama 3 yıl boyunca sponsor olacak size. Eğer siz bir bağlılık yaşamak istemiyorsanız iş teklifi ve göstereceğiniz miktar yeterli olur. Sponsorluk olunca parayı 10 bin gösterseniz bile kafii

• @melikeugur anladım abartı olmaz o zaman sponsor olmak biraz zahmetli bir iş bende kendisine yük olmak istemiyorum aslında o kendisi teklif etti işin garanti olsun dedi ama bakalım bir karar vericez artık. cevabınız için teşekkür ederim.

• @captskyrock Excell listesinde önünüzde bulunan kişileri vs daha bir çok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz zaten şu andada excelli kontrol ederek hangi bilgilere ulaşabileceğinizi görebilirsiniz.

Telegram içinde telegram grubunda sadece bu senenin kazananları mevcut, hem işleyiş hakkında daha çabuk bilgiye ulaşıyorsunuz hem de sizin gibi kazanan diğer arkadaşlarla oradaki yaşantı hakkında vs bilgi alışverişinde bulunabiliyorsunuz

• Merhaba , arkadaşım 7 yıldır ABD de yaşıyor. Kendisi vatandaşlık sınavına henüz girmedi ancak girebilir . Green card ile gitmişti. Arkadaşımın orda evi ve aracı var kendi üstüne bana sponsor olabilir mi ? Bununla ilgili nasıl bir süreç izlemem gerekiyor ?

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@captskyrock Excell listesinde önünüzde bulunan kişileri vs daha bir çok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz zaten şu andada excelli kontrol ederek hangi bilgilere ulaşabileceğinizi görebilirsiniz.

Telegram içinde telegram grubunda sadece bu senenin kazananları mevcut, hem işleyiş hakkında daha çabuk bilgiye ulaşıyorsunuz hem de sizin gibi kazanan diğer arkadaşlarla oradaki yaşantı hakkında vs bilgi alışverişinde bulunabiliyorsunuz

Merhaba hocam size mail gelmedi mi?

• Merhaba, excel tablosundan gördüğüm kadarıyla birçok kişiye 1-2-3-4.tip mail gelmiş. Nedir bu mailler? Henüz bana gelen bir mail olmadı.

• @VEFA-RECEP ilgili iletiyi inceleyin lütfen;

https://yesilkartforum.com/forum/post/298733

• ⭐⭐⭐

@VEFA-RECEP Merhaba,

Aşağıdaki formu doldurarak excel listesine katılarak süreci daha hızlı ve daha yakından takip edebilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI0pAkb4BZcdWkUxklwdRL2WBsUOe_nTU_D767McMd02m0DA/viewform

• Merhabalar kontrol mail atmasak herhangi bir sıkıntı olur mu teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Darwin Bu tamamen sizin kararınız. Dosyanızın hangi aşamada olduğunu öğrenmek istiyorsanız atabilirsiniz.

Mail atsanız da atmasanızda bir sorun olmaz.

Ama eğer mail atacaksanız aşağıdaki formatın dışına çıkmayın lütfen.

mail başlığı: 2023EUXXXX (case numaranız)

mail içeriği:

Name - Surname: ...... .......
    Date of Birth: Ay / Gün / Yıl
    Case Number: 2023EUXXXX

Dear KCC Officer
    Please let me know if my DV file is ready for the interview.

Thanks
    .... ......

• Şu anda dv sürecinizin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için KCC ye mail atıp bilgi isteyebilirsiniz. Size 4 mail türünden birini seçerek cevap verecekler. Bu maillere bakarak sürecinizin hangi aşamada olduğunu anlayabilrsiniz. KCC den gelen 4 mailden hangisi ne anlama geliyor, bu sayfada Creyzcell üstad açıklamış. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc/29

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    521k Bakış
    SerappS
    @ReLoad said: @Serapp said: Ustraveldocs sitesinde başka ülkede olup Ankara yapmak isteyenler bir de şunu deneyin: https://ustraveldocs.com sitesine gidin. O saatte mesaide olan bir ülke seçin. Seçtikten sonra sayfanın sonundaki contact us tıklayın. Live Chat’i varsa tıklayın ve yazışmaya başlayın (bazı ülkelerin Live Chat’i yok, olanı bulun). Profilinizdeki ülkeyi değiştirmek istediğinizi söyleyin. Sizden isim, pasaport, CN number gibi bilgiler ister, verin. Hangi ülke olarak değiştirelim diye sorar, siz Ankara deyin. Bir kaç saat sonra profilinizdeki ülke sizin istediğiniz ülke olarak düzelecektir. Live Chat operatörlerinden hiç biri yanıt vermiyor sadece otomatik Merhaba cevabı geliyor. Başka bir yolu var mı? O ülkenin mesai saatlerinde olup olmadığına dikkat edin. Örneğin sabahları Asya, gündüz Avrupa, akşamları Orta veya Güney Amerika'dan bir ülke seçerseniz cevap verirler.
  • 43 Oy
    7k İleti
    561k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k