Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@Kryptonite çok teşekkür ederim cevap için..bu postu yazdıktan bir kaç saat sonra ssn numarasını -fiziki kart olmadan - ögrenebileceğimi okudum sonradan ..diğer kart için / ya da her iki kart için , önceden uscis ödemek ve adres belirlemek en mantıklı yol bu durumda..
-
merhaba, ssn konusunda bilgilendirme acisinda kendi deneyimimi paylasiyorum. Amerika'ya giris yaptiktan sonra 3 hafta bekledim, ancak SSN gelmedi. Gelmeyince en yakin SS Administration ofisi arayip durumu acikladim. Sabah erkenden gel hallederiz dediler. SSA ofise sabahtan gidip siraya girdim. Iceride pasaportumu ve immigrant visa'mi gostermem yeterli oldu. Ogrencilikten kalma bir SS numaram vardi, ayni numarayi verecegiz dedi. Tamam dedim. Islemim yarim saatte tamamlandi, SSN karti da 2 gun sonra verdigim adrese ulasti.
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@Caner-Tıkız ssn için bazen ilk girişten sonra 21 gün beklemeniz gerektiğini söyleselerde bu durumda olan kişilerin bir ssa ofisine gidip şanslarını denemeleri yararlı olacaktır.
-
@semra-karababa ssn numaranızın oluşturulması ve kartın size gönderilmesi için uscis ücretini ödemeniz gerek yok. Ds260 formunda ssn talep ettiyseniz Amerikaya ilk girişinizi yaptıktan sonra sizin adınıza otomatik ssn başvurusu yapılıyor ve adresinize gönderiliyor. Greencardın basımı ve gönderimi için ise uscis immigrant fee ödemesini yapmış ve Amerikaya girmiş olmanız gerekiyor.
Adres konusunda ise tavsiyem şimdiden sağlam bir adresi forum aracılığıyla bulmanız olacaktır. Eğer aktif bir forum üyesiyseniz bu konuda çok sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Ds260 formundaki adresinizi
1)mülakat sırasında
2)ilk girişi yaparken havalimanında
3)veyahut vize aldıktan ve uscis hesabı oluşturduktan sonra ABD ye girmeden ya da girdikten sonra Uscisin online kanallarından değiştirebilirsiniz. -
@Muhtaradana teşekkür ederim..Adres kısmını hallettim..uscisi Eylül de ödeyip, ekimde amerikaya giriş yaptigimda ds260 ta belirttiğim adresi havaalanında değiştireceğim..
Uscis ödemesi sırasında da adres değişikliği yapabilir misim ama kimi zaman adresi değişse bile greencard ds 260 taki adrese gitme problemi olabilir dedi bir üye arkadaş.. o yüzden garanti olsun diye havaalanında değiştireceğim.. zaten belirttiğim adrese gitmeyeceğim ve başka bir eyaletten giriş yapacağım.. -
Merhaba biz Mart 2022 de Amerika'ya geldik. Ssn'ler hemen geldi fakat Greencardlar hala gelmedi 5 ay oldu. Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Arıyoruz telesekreter çıkıyor mail attık ama ne yapabiliriz başka bir yol var mıdır? Herkese 3 ayda gelmiş.
-
@mervetk lütfen aşağıdaki başlıktaki iletilere bir göz gezdirin ⬇️
https://yesilkartforum.com/forum/post/49062
Ayrıca bu iletiye de bakabilirsiniz ⬇️
https://yesilkartforum.com/forum/post/38276
Umarım kısa sürede sorun çözülür.
-
@semra-karababa adresinizi şu anda Abd ye giriş yapmamış olsanız bile değiştirebilirsiniz.Aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz. Sizi ilgilendiren bölümü alıntılıyorum.
@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
Amerika'da Adres Degisikligi Yapmak
ABD'ye gocmen paketi ile giris yapmadan once adres degisikligi yapmak isteyenler sayin @funnelweb 'in su iletisini inceleyebilirler:
@funnelweb, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
USCIS Üzerinden Adres Değişikliği Yapmak
Herkese merhaba,
Eğer konsoloslukta Green Card teslim adresini değiştiremediyseniz ve ülkeye girmeden adresi güncellemek istiyorsanız USCIS portalını kullanabilirsiniz. USCIS portalı üzerinden adres değiştirmek mümkün. Sanıyorum ABD'de iken de buradan physical address değişikliği yapabiliyoruz.
-
Öncelikle portala giriş için https://my.uscis.gov adresini takip edip, yukardaki Sign In kısmının üzerine gelip Create Account diyip adımları takip edip hesap oluşturuyoruz.

-
Hesap oluşturduktan sonra yukarıdan My Account sekmesinin üzerine gelip aşağıdan Verify Your Identity'i seçiyoruz.

-
Daha sonra çıkan ekranda Amerikan Büyükelçiliği'nden verilen Sarı Zarfa zımbalanmış kağıt üzerinde yazan A-Number'ı ve Case Numaramızı girip devam ediyoruz. A-Number'ınız 9 haneden az ise otomatik olarak 9 haneye tamamlanacak başına sıfır eklenerek.

-
Bu aşamada bir dizi sorular sorulacak. Bu soruları doğru cevaplayıp geçiyoruz. Örneğin doğum tarihiniz, doğum yeriniz vs gibi bilgileri çoktan seçmeli sorular içinde cevaplamanız beklenecek.
-
Sorular cevaplandıktan sonra Profiliniz ve Inbox'ınız açılacak. Profilinizden adres bilginizi güncelleyebilirsiniz. Zaten daha önce yazılmış olan adresi de orada göreceksiniz. Inbox'ı da Immigration Officer ile haberleşmek için kullanabileceksiniz. 2. maddedeki görsele bakabilirsiniz Profilinize ve Inbox'ınıza girme yerini görmek için.
-
Profilinize girdiğinizde adresinizi değiştirebileceğiniz yeri göreceksiniz. ABD'ye giriş yaptıktan sonra da, adres değişiklikleriniz için bu site üzerinden adres güncellemelerinizi yapmanız gerekecek.

keywords: adres degisikligi green card greencard adresi ar11
-
-
@Muhtaradana teşekkurler
-
@Muhtaradana teşekkür ederim inceliyorum
-
Merhaba arkadaşlar. Work and travel ile almış olduğum ssn'i kaybettim. Ds260 formunu doldururken daha önce ssn sahip oldunuz mu sorusuna evet dediğimde numarayı isteyecektir. Hayır dersem yanlış bilgi vermiş olacağım. Nasıl bir yol izlemeliyim, geçmişte sahip olduğum ssn'e ulaşma imkanım var mıdır
-
h1 ile ssn alan varmı? Bu konu nasıl oluyor
-
Arkadaşlar bu sorunun cevabını bilen var mı? Geçmişte sahip olunan SSN için nereye, nasıl başvurmalıyız? Bu numarayı nasıl öğreniriz? Halihazırda geçerli bir vizemiz olduğunu varsayalım benim örneğimde. Gitmeden öğrenilebilir mi, gitmek mi gerekir?
-
@mada mutlaka bilgisi olan biri vardır ama ne zaman cevap verir kimbilir.
-
@mada yakınınızdaki Social Security Administrationa giderseniz size yardımcı olacaklardır
-
@mada formu doldururken ssn var mi sorusuna evet dersiniz, numarayi yazmanizi istedigi yerde biliyorsaniz yazar, bilmiyorsaniz bilmiyorumu secersiniz. yeni kart gonderilmesini istiyor musunuz gibi bir soru var, ona da evet dersiniz.
-
@dodo99 sağolasın dostum
-
Selam arkadaşlar. 10 Eylül 2022 akşamı ABD'ye giriş yaptık. Bugün, 19 Eylül 2022'de SSN adresimize ulaştı.
-
@sadıkkurtoglu hayırlı olsun 👏👏👏
-
@sadıkkurtoglu Hayırlı olsun. Baya erken gelmiş sizin SSN.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum