Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.6k 438

• @cihangir34 Merhaba, bahsettigim fiziki muayenede göz muayenesini de yaptı gittiğim doktor. Renk korluguyle alakalı bi malumatim yok ama muayeneyi cihazsız ayni Turkiye deki gibi klasik harfleri belli bi mesafeden okutarak yaptı. Rapora da sonucu yazdı.

• NY dan aldigimiz ehliyet 1 senelik olduktan sonra baska eyelete gidince 1 yillik olarak mi veriliyor ?

• Merhaba arkadaşlar yazdım mı hatırlamıyorum. Amerika çok garip, insan zaman bulamıyor. Boş zaman diye bir kavram yok burada sanırım. Türkiye'de her gün bilgisayarda saatlerce zaman geçiriyordum, burada aylarca laptop'u açmadığım oldu zamansızlıktan. Spora gidiyorum, gelip yemek yapıyorum sonra işe gidiyorum. Hiç zaman kalmıyordu.

Neyse ben Amerika'da 2. ehliyetimi aldım. İlk ehliyetimi New York'ta almıştım. Daha sonra North Carolina'ya taşındım. Buranın ehliyetini almak baya basit oldu. Randevu almadan direk dmw'ye gittim. NC ehliyeti almak istiyorum dedin. NY ehliyetini gösterdim. NY ehliyetim olduğu için road testine ve sınava sokmadılar.

Sadece 10 sorudan oluşan trafik işareti testi yapılacağını söylediler. Elime trafik işaretlerini gösteren kağıt verdiler. Sıram gelene kadar baktım kağıttaki yol işaretlerine. Daha sonra sıram geldi, gişedeki kadına dedim ingilizem iyi değil, sınavda translate kullabilir miyim.

Bir alete yanaşıp, orada gördüğün işaretleri bana söyle dedi. Ben bunu göz için görme testi zannettim. Sen deme 10 soruluk işaret testi buymuş. Ben yarım yamalak el kol işaretiyle göstererek işaretleri gişedeki memura anlattım. Tebrikler testi geçtin dedi. 😃 Ben de bilgisayarda teste gireceğimi zanediyordum. Ayak üstü 5dk sürdü hepsi.

Ehliyet gelene kadar geçici ehliyet verdi kağıttan. NY ehliyetini alacak zannettim ama o da duruyor. Amerika'daki insanlar çok kibar, yardım severler ve saygılılar.

• Bu ileti silindi!

• @Esra-Esra teşekkürler

• Merhabalar,

California için SSN gerekli mi ? B1/B2 vizem var. ABD'de şirketim var ve ITIN numaram var. Utility bill olarak mobil hat faturası yeterli midir?

• @omerkorkmaz Gerekli değil. Kendi sitelerinde "eğer varsa SSN verin" diyor. Gerekli açıklamalar için bakabilirsiniz.
    California DMV

• @ilko hocam sadece fiziki olarak turk ehliyeti goturmek yeterli mi ? Noter onayli turk ehliyeti cevirisi falan demislerdi ama anlamadim o ehliyeti neye gore sayiyolar ?

• @berkay1312 Ehliyetiniz eski tip mi ? Yeni tip olan uluslararası ehliyet ise sorun olmaz.

• @Programmer yeni tip ehliyetim. O zaman sadece fiziki olarak ehliyetimi goturmek yeterli degil mi ?

• Arkadaşlar merhaba ben Texasdayım geçen ay ehliyet için başvurmuştum,yazılı sınav ve direksiyon sınavını geçtim ,sonra ehliyet için başvurmaya gittiğim de kadın 1 saat uğraştı uğraştı yaptı bir şeyler sonra dedi ki sistem kabul etmiyor onaylamıyor seni diyor,sebebi ne diyorum bilmiyorum diyor. 2 hafta içinde adresine devlet tarafından mektup gelecek onunla tekrardan gelmen gerekiyor dedi 1 ay oldu halen gelmedi mektup. Başına böyle bir şey gelen oldu mu ?

• @benjaminblacks Elinizdeki evraklarinizla birlikte tekrar gidip sorun. Mumkunse bu defa baska bir memura sorun!

• Merhaba, ben de abd ye girisimin 11, gununde SSN adresime ulasti ve DMV`ye gidip ehliyete basvurdum ancak GC hala gelmedigi icin islemlere baslayamacaklarini pasaportun ustundeki tarihin gectigini ilettiler, sanirim ordaki gecerlilik tarihini baz aliyor DMV

• @Orhan-Cabarov tebrikler Orhan bey

• @sezcek görevli sizin vizenizin bittiğini varsayarak bu cevabı vermiş sizin vizeyle işiniz yok. Başka bir görevliyle tekrar şansınızı deneyin fiziksel olarak elinizde greencard olmasa bile işlemlerinizi yapmak zorundalar çünkü oturum sahibisiniz.Sizin I-94 ile işiniz yok. Farklı bir başlık ve sorun üzerine verilmiş bir cevap olsada aşağıdaki iletiyi inceleyebilirsiniz. ⬇

https://yesilkartforum.com/forum/post/994

• @berkay1312 Evet , yeterli. Şimdiden hayırlı olsun.

• @Muhtaradana Teşekkür ederim Muhtardana abi. Darısı başına olur inşallah.

• Merhaba arkadaslar ben de size Virginia'da ehliyet alma surecinden bahsetmek istiyorum. Virginia'da oturmuyorsaniz buradan ehliyet alamiyorsunuz.

Basvuru icin benden istedikleri belgeler:

1. DS-2019 (J1 ile buradayim)
    2. Pasaport
    3. Kira kontrati
    4. Adresime gelen bir mektup yada fatura
      Bunlar benim icin yetti.

Sinavda Turkce secenegi var. Turkce sectiginizde isterseniz soruyu ayrica ingilizce de gorebiliyorsunuz ki bu cok guzel bir sey, sonucta sinava ingilizce kitapciktan calisacaksiniz.

Ilk test 10 soruluk, trafik isaretlerini soruyorlar. 10'da 10 yapmak lazim aksi halde kaliyorsunuz.
    ilk testi gecerseniz hemen ardindan ikinci test basliyor. Bu da 30 soruluk, en az 24 dogru yapmak lazim. Bu kisimda kurallar vs var.

Direksiyon sinavinda tum stop signlara dikkat etmek lazim, sinav baslar baslamaz bir stop sign vardi, tuzak gibi koymuslar dikkat etmek lazim. Donuslerde omuz ustunden yan tarafi kontrol etmek onemli.

Bir de benim kalmama neden olan tek bir sey var o da, hiz sinirina uymamak. Ben laf etmesin diye yavas gidiyordum ama kadin; 45 mil sinir olan yerde en az 38-40 mil ile gitmelisin, yoksa kaza olur, ayrica polis de ceza yazar bu durumlarda dedi. Diger her seyin iyi olmasina ragmen tek bu yuzden sinavi gecemediniz dedi. Bunlara dikkat etmek lazim. Haftaya tekrar direksiyon sinavina girecegim.

Umarim faydali olur hepinize.

• Merhabalar,

FL'de ehliyet alımında DMV Written Test online olabiliyor. Bu sadece 18 yaş altı için mi geçerli, yurt dışından gelen 18 yaş üstü için de geçerli mi? Online drug course dışında yazılı sınavı da veren oldu mu acaba buralardan?

• Arkadaslar merhabalar

Marylandde ehliyet alan ya da almayi dusunen birisi var mi ?

Tesekkurler

Benzer Başlıklar

• Ehliyet Gönderim Durumu

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    229 Bakış
    MySeaM
    @crazycells Bende aynisini yazacaktim. Eyalet disina ehliyeti gondermeyebilirler. NY ehliyeti ile NY eyaletinde adresiniz olmasi beklenir.
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
  • TC den yeni ehliyet almak şart mı ?

Ehliyet ve Araba
    18
    0 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    K
    gelmek derken ?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k