Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

  • ⭐⭐⭐

    @vedoli Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐

    @vedoli Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @Şeyda Çok teşekkür ederim 🙏 sizde umarım biran önce vizenizi alırsınız.


  • @gucarslan Herşey için çok teşekkürler 🙏.


  • @Erkan-Gürsoy Çok teşekkür ederim 🙏 en kısa sürede vizenizi almanız dileğiyle.


  • @achillesoag çok teşekkür ederim 🙏 en kısa zamanda vizenizi almanız dileğiyle.


  • merhaba benim de case no 14XXX lerde ancak ds260 formunu 13 haziranda doldurdum. Sıra gelir mi acaba?


  • @myzey sorularınıza cevap alabilmek için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • @gucarslan tskler imzayı oluşturdum.


  • @myzey mülakat sırası gelip gelmeyeceğinizi ne yazık ki bilemeyiz, şuan tek yapmanız gerek beklemek herkes gibi.


  • Herkese merhaba,
    27 Temmuz Unganlar doktor muayenesi randevumuz ve 1 Ağustos Elçilik mülakatımızın detaylarını paylaşmak istiyorum.

    Doktor Muayenesi

    1 Ağustos Pazartesi günkü mülakatımız için herhangi bir risk almamak adına doktor muayenesi randevusunu 27 Temmuz Çarşamba gününe aldık. Böylelikle Perşembe günü bir terslik çıkarsa en azından 1 ekstra günümüz olur diye düşündük.
    İstanbul’dan sabah yola çıkacağımız için 11:50 randevusunu aldık. Sabah 9 gibi Ankara’ya vardık ve Tunus Caddesindeki Sonno Hotel’e yerleştik. Bu otel hem Unganlara hem de Büyükelçiliğe 5 dk. yürüme mesafesinde, bu sebeple tavsiye ederim.
    Sağlık randevusunda eşimin ve benim pasaportumuz, covid aşı belgesi ve DS 260 konfirmasyonun olduğu belgeyi aldılar. Sonrasında bizi 3. Kattaki düzen laboratuvarına yönlendirdiler burada kan verdik ve göğüs filmimiz çekildi. Kişi başı 47,5 USD’den 95 USD ödemeyi kart ile yaptık. Daha sonra aşağıya inip bekledik. Günün en son muayenelerinden olduğumuz için bir saat kadar bekledikten sonra muayeneye geçtik. Eşime de bana da iki tane aşı yapıldı ve vücudumda dövme veya beni teşhis edebilecekleri yara veya iz var mı diye sordu ve sorusuz bir şekilde muayeneyi bitirdik. Muayene sonrasında kişi başı 310 USD’den 620 USD ödemeyi de kredi kartıyla yaptım. Bana akşam 5’e kadar e-posta ile dönüş olmazsa ertesi gün 16.00 sonrası gidip raporların olduğu zarfı alabileceğim söylendi. Tüm süreç yaklaşık 2 saat sürdü. Çok şükür bir terslik olmadı ve ertesi gün sarı zarfı, hangi aşıları olduğunu yazan aşı kartını ve ABD’ye girişte teslim edilecek olan CD’yi teslim ettiler.

    1 Ağustos Büyükelçilik Mülakatı

    Mülakattan 10 gün önce Büyükelçilikten gelen bilgilendirme mailinde ABD vatandaşı olan oğlumuzu elçiliğe getirmemizi ilettiler. Bu sebeple sadece ben ve eşim mülakata gittik.
    Mülakatımız 9:45’de idi. 9:15 gibi arabayı parkedip, Konsolosluğun karşı çaprazındaki Mes Petits Chefs adlı bir kafede kahve içtik. 9:30’de kapıya geçtiğimizde hemen pasaportlarımızı aldılar. Evraklarımızı bir poşete koymuştuk, poşeti alamayacaklarını söylediler bundan dolayı poşeti aldılar. İçeri girdikten sonra soldaki bankoya pasaportlarımızı verdik ve sıra numaramızı alıp beklemeye koyulduk.
    Biraz bekledikten sonra numaramız ilk kez yandı ve 330+330 toplam 660 USD vize ücretlerini ödedik. Kendi ücretimi kredi kartıyla sorunsuz ödedim. Ancak eşimin ödemesi sırasında kartın onay vermediğini söylediler, yanımda nakit olduğu için onu nakit olarak ödedim. Mülakata telefon almadıkları için mülakat sonrasında telefona bakınca bankadan 3-4 kez arandığımı ve kartımın güvenlik gereği bloke olduğunu öğrendim. Ödemenin yapıldığı POS Amerika üzerinden ödeme aldığı için banka ilk ödeme sonunda yurtdışından şüpheli işlem yapıldığı gerekçesiyle kartımı geçici olarak bloke edip beni aramış telefonum da yanımda olmadığı için blokeye devam etmiş. Bu tarz bir sorun yaşamamak için kart ile ödeyecekseniz de yanınızda nakit bulundurmanızı tavsiye ederim.
    İkinci kez numaramız yandığında pasaportlar, asıl talihli olan eşimin en son aldığı diploması, evlilik cüzdanı fotokopisi, nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı, 2 adet fotoğrafı teslim ettik. Benim için bunlara ek olarak ayrıca Mısır’da yaşadığım için oradan da almış olduğum sabıka kaydını aldılar. İlginç bir şekilde banka dökümlerini talep etmediler. Evrakları teslim ettiğimiz sırada bankodaki görevli, mülakat sırasında bizden ek bir form talep edileceğini ve idari işleme tabi olacağımızı söyledi. Bu sayede mülakata daha girmeden AP’ye kaldığımızı öğrenmenin hayal kırıklığı ile yerimize geri döndük. Tekrar numaramız yandığında mülakat için tekrar bankoya gittik. Burada eşime ne iş yapacağı soruldu o da İngilizce öğretmeni olduğunu ve yurtdışında da eğitim verebileceği sertifikaları olduğu için öğretmenliğe devam edeceğini söyledi. Sonrasında eşime nereye gideceğimiz soruldu, daha önceden gittiğimiz ve bildiğimiz için New Jersey’e gideceğimizi ilettik. Bu noktada görevli evet anladığım kadarıyla oğlunuz da orada doğmuş. Doğum masraflarını kim karşıladı diye sordu. Bizde kendimizin karşıladığını ilettik ve isterse tüm ücretlerin ödendiğine dair faturaları gösterebileceğimizi ilettik. Görevli faturaları görmek istediğini söyledi ve faturaları gösterdik, biz teşekkür etti ve bilgisayarına not aldı. Ayrıca ABD’deki adres değişikliği için daha önceden hazırlamış olduğum kağıdı da görevliye verdim ve görevli adresi güncelleyip bana kağıdı geri verdi.
    Sonrasında da bize AP’ye kaldığımız iletildi ve gün e-posta içerisinde paylaşılacak formu en kısa zamanda doldurmamızı ve e-posta ile göndermemizi istedi. Sonrasında da beklememizi talep etti. Sürecin ne kadar süreceğini sorduğumuzda da bilemeyeceğini, 2 hafta da 6 ay da sürebileceğini iletti. Biraz hayal kırıklığı ile Elçilikten çıktık. Formu ertesi gün doldurdum. An itibariyle 16 gün oldu, sabırla ve umutla vizemizi alacağımız günü bekliyoruz. Forumda desteklerini esirgemeyen başta Uğur Bey olmak üzere herkese teşekkürlerimi borç bilirim. Umarım herkes en kısa sürede vizesini alır.


  • @a-kaya merak etmeyin, AP süreciniz de olumlu sonuçlanacak ve vizeni alacaksınız.
    şimdiden bol sabırlı beklemeler diliyorum.
    vizeniz şimdiden hayırlı olsun..


  • @a-kaya mülakatlar için de ilk defa daha mülakat olmadan AP kalacağını öğrenen ilk kişi sizsiniz. Çok ilginç bir durum


  • @a-kaya çok büyük hayalkırıklığı gibi gözükse de umarım 30 Eylül'e kadar vizenizi sorunsuz bir şekilde alırsınız.


  • @a-kaya hastane masraflarını ödemeden kaçanlar olduğu için bu konuda çok hassaslar, umarım ödemeleri sorgulamaları süreç bitmeden biterde vizenizi alırsınız...


  • arkadaşlar merhaba,
    bir excel vardı bulamadım mülakatları takip ettiğimiz, orda en son hangi numara aldı vize 27binlere geldi mi


  • @bates7 numara sırasına göre gitmedi, DS-260'a göre ilerledi. 26 binlere geldi. 27 binde bir arkadaşımız İsrail'den mülakat aldı.

  • ⭐⭐

    @bates7 https://bit.ly/3ep3byM Buradan ulaşabilirsiniz DV22 Excel listesine.


  • @Stiff teşekkür ederimm


  • @achillesoag teşekkür ederimm


Benzer Başlıklar

  • 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

    Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum